Домашно насилие - Тема №2

• 283 760
  • 1 478
  •   1
Отговори
# 1 275
Аз пазя последните му смси, с които ме заплашва, но не знам доколко те биха били доказатаелство в съда. Благодаря за съвета да го записвам, само трябва да намеря от някоя приятелка такъв телефон, тъй като моят е допотопен и няма опция за запис на разговор. Роднините са му много силни и ще ви кажа скорощен случай. Това лице редовно се бие с някой в квартала му като се напие и последният път като са се били с едни момчета, той си беше счупил едното пръстче (от ударите, които им е нанесъл той, не са му го счупили те) и с баща му отидоха в Съдебна медицина, и му изкараха средна телесна повреда и сега ги съди въпросните момчета. И тъй като всички, които са присъствали реално на инцидента ще свидетелстват за тях, баща му е намерил лъжесвидетели, които ще свидетелстват за него. Бащата е безкрупулен и аз лично го чух по телефона тогава как каза на сина си: "Аз съм империя!Ще осъдим тези копеленца! Народа върви след победителите!..." и т.н. Супер нагъл тип с положение и връзки, а както споменах и братът е много силен, та не зная как ще приключи тази борба...Лицето, което ме би, ме заплаши отново да отивам да си оттегля жалбата от полицията, защото ако съм му обявявала война, щяло да има трупове. Лошото е, че аз живея сама с майка си, която е много болна, и сина си, и супер много се страхувам да не дойде да посегне на тях, защото е идвал вече да прави золуми, за което имам тези 7-8 жалби в полицията, и мама едва се закрепи след стреса, защото е с мозъчно-съдова болест (едно то заболяванията й), като я водих по лекари и изследвания сума ти време, и сега живее под стрес, че този ще дойде пак да прави золуми. изобщо ситуацията ми е ужасна! много силна жена съм, но съм на ръба да рухна психически след целия  този и психически, и физически тормоз, за който не знам дали ще намеря справедлвост в нашата съдебна система...

П.С. Не съм женена за него и нямам дете от него

# 1 276
Тоя е много зле щом не знае как да се бие, че да не си чупи пръстите. Първото правило, което учихме на кунг фу-то е именно как да удряш, че да не си чупиш пръстите.  ooooh!

За записа си купи диктофон или мп3-ка с функция диктофон и като сложиш телефона на високоговорител, да видиш какви хубави записи стават. Преди години си купувах моята допотопна мп3-ка с функция диктофон /заради нея я купувах/ за 25 лв.  Simple Smile

И да се чуди човек как се захващате с такива мъже-неандерталци и биячи!  ooooh! На такъв нема да обърна грам внимание!  ooooh! С какво ви привличат, винаги ми е било чудно - едни такива маймуняци с пари.  Sick Една жена винаги може да си изкара достатъчно пари /поне докато е сама/, за да не зависи от такива маймуняци. А и да избереш такъв маймуняк за баща на дете, тва вече е голема извратения!

А тия дето ги бие, може и те да свидетелстват за сприхавия му нрав. Това къде се развива, че ми стана интересно /действието/?  newsm78

/Доколкото разбрах, има доста врагове - ми събери ги де, ако не за съд, за едно отвръщане на удара на Империята, ако ме разбираш. /

И още нещо - щом те заплашва да изтеглиш жалбите от полицията - значи го е СТРАХ от правосъдието - възползвай се! Не бъди ти страхливата, възползвай се от неговия/техния страх и слабости.  Wink Мисли като победител! Бъди ти настъпател.

П.С. ИЗкарай си и ти средна телесна повреда де, той за едно пръстче си я е изкарал. Изкарай и ти за носа.  Wink И ми е интересно как се е стигнало до тия побои - любовници ли сте, гаджета?  newsm78

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 11:08 от EXIT_HUMANITY

# 1 277
Действието се развива в кварталното им пиянско кафе, където той ходеше да си пие редовно. Аз не съм присъствала там, но знам цялата история. И да точно тези хора сега са му врагове, освен да се свържа и с тях - това е добър съвет. Притесненията са ми, че когато разбере, че съм се съюзила с враговете му, може пак да откачи и да дойде да прави золуми вкъщи. Той е супер агресивен човек и не му пука от нищо, защото тате винаги го измъква, както казах...Същият ден, когато ми счупи носа, преди това преби едно момче на кафето близо до тях само, защото седна на нашата маса и му каза 2 думи...

Той ме заплашва не от страх за жалбите в полицията, а да не го викат и да се разправя с тях, т.е. да не го занимавам да му нарушавам спокойствието. Той е пълен дебил, ако мога така да се изразя.

И не, той не е маймуняк с пари за съжаление. Той спи до обяд, не работи нищо, събира си някакви наеми от стаите в къщата му, които изпива и после започва да иска от баща си, който го спонсорира, защото и той знае, че нищо не става от сина му и мечтата му е да го изрита отново в чужбина, за да спре да му иска пари и да го занимава с побоища и други проблеми.

Моята история е много странна -  направо станах за смях на стари години. Това момче е тинейджърската ми любов. Не го бях виждала много години, тъй като той беше дълги години в чужбина. Срещнахме се съвсем случайно и нещата пламнаха отново. Изведнъж като започнахме да се опознаваме отново (тъй като не се бяхме виждали много, много години), разбрах, че той вече не е същото момче от деството ми, а тотално се е повредил психически, докато е бил в чужбина и е водил много бурен живот с наркотици и т.н., и т.н. Изобщо не е за разправяне каква е тази моя съдба, за какво трябваше да го срещам след толкова години, че да ми съсипе здравето...а, и той си показа рогата почти след една година връзка, не в началото. В началото само забелязах, че е малко странен и различен от преди, но....
Иначе никога не бих си паднала по такъв мъж в този момент, ако не беше просто сантимент от детството ми...

Ами, надявам се, че ще ми пишат средна телесна, но аз не съм с връзките на баща му, а четох Наказателния Кодекс и може да ми я изкарат и лека, което ще е смешно, както вече споменах за пръстчето...

# 1 278

Той ме заплашва не от страх за жалбите в полицията, а да не го викат и да се разправя с тях, т.е. да не го занимавам да му нарушавам спокойствието.
Същото е. Той е един непрокопсаник и страхливец. Утре тати ще се разболее от нещо и ще умре и той ще проиграе/изпие всички пари и ще остане на улицата. И както няма приятели, никой няма и да му подаде ръка. Хич да не те е страх от тоя маймуняк без пари. Не разбрах някъде в провинцията ли се развива действието и в коя? Ако е близо до София - направо води делото София. АКо сте в София, извинявай, но действието ми прилича като да се развива в някое затънтено селце. Обикновено там виреят такива неандерталски маймуняци, които даже немат и достатъчно пари.

П.С. И аз си мечтая за едно изтрезняване от моята голяма любов, ама "моят"  не е побойник - тЦ! С такива не се занимавам, готин човек е. Поне се радвай, че са ти се отворили очите и хич не се занимавай с него - не го и заплашвай, не се чувай изобщо с него. Изчакай си спокойно делото, все едно нищо не е и най-добре никой нищо да не подозира, щото заплашвайки, даваш поле за размисъл над различни идеи за измъкване.

Ами, надявам се, че ще ми пишат средна телесна, но аз не съм с връзките на баща му, а четох Наказателния Кодекс и може да ми я изкарат и лека, което ще е смешно, както вече споменах за пръстчето...
Ами говори с твоя адвокат и за това - ако трябва да се спомене в съда - за пръстче - средна телесна, пък за нос.. /ако е по-малко де/...

# 1 279
На него това му е мечтата, тате да умре и да наследи парите и имотите, защото тате има много, както казах вече, че толкова години е бил по върховете на съдебната власт - посъбрал е Simple Smile

Зная, че прилича на история от някое село, затова писаш, че станах за смях на стари години. Но, не! Действието си се развива в София, в столичен квартал.

Рдавам се за теб, че не си попаднала на такъв мъж. И аз не бях попадала, никой, никога не ми е посягал, нито заплашвал, нито правил такива изпълнения като този пред блока ми и да чупи дома ми, но ето, че се случи и трябва да се измъквам със сетни сили от ситуацията, защото вече съм с много влошено здраве от този перманентен торзом.

А, за телесната повреда - тате знае как да разкраси нещата, водещото е счупеното пръстче, но не знам още какви са ги писали, че ходиха 3 пъти да доразкрасяват нещата, че имало все едно и други последвия от побоя. Някво комоцио, изпадал в безсъзнание ли, крака му се влошил от ритниците, честно казано не помня точно какво ми беше разказал тогава, но някакви такива неща доукрасиха.

# 1 280
Ми доразкрасявай и ти де /нали си в крехко здраве и то заради него - физически и психически, както и роднините ти/. Ако трее, бутни некой лев, аз ли да те уча?

Иначе на тоз баща му умре ли, пиши го и  него мъртъв - за 0 време парите ще отидат, а вече нема да има кой да го защитава и да му пази гърба.  Mr. Green

П.С. Имала съм вземане-даване с насилници, макар и не чак такива като твоя, но съм се справила с тях адекватно. Дори живея с такъв /не чак такъв де, по-мек е/ и всичко е ОК.  Wink Аз си имам тактика, даже много обичам да се справям с такива и да им надделявам. Ама тук си трее по-особено психическо състояние, което да не е тип "жертва", а тип "още по-голям насилник и от насилника".  Wink И май е по рождение, не знам дали може да се научи. На мен отвътре ми идва.

# 1 281
Ще видим утре на какъв съдебен лекар ще попадна. Дано успея!

А, това за баща му и аз го знам! той ще се убие от пиене и ще започне пак, и с наркотиците, ясна е работата. Мечтата му е да замине за Карибите (където е бил няколко пъти, когато е живял в чужбина и по негови думи са му носели "буци кокаин" на плажа) и там да си купи хасиенда, и да се сцепи от живот. Аз съм му пожелала баща му да го надживее, защото това заслужава такъв изрод, който желае смъртта на баща си! А, наистина той без баща си и брат си е нищо - една мижитурка, която се чувства силна, заради тези хора, които са вечно зад гарба му!

Това е страхотно да си такъв характер да надделяваш над насилниците, но наистина това или го имаш, или го нямаш. Аз съм безкрайно сърдечен и весел човек, никога не съм подхождала с насилие към никого и не го умея! Кефя се на такива хора, наистина това е сила на характера и страхотно умение! Аз винаги съм била в услуга на другите (говоря и за приятелите си), просто съм си "душица" за мое голямо съжаление. А, и това, че живея с мама и синчето, ме спира още повече  от страх да не им причини нещо и на тях. Радвам се поне, че имам истински приятели, които ме обичат. Сега, когато имах нужда от финансова помощ, за да вляза в болница за счупения нос, приятелите ми бяха тези, които събраха парите, които не ми стигаха и застават плътно зад гърба ми и ме подкрепиха, и морално, което е много важно за мен в този момент! Радвам се, поне , че имам адски истински хора, които държат на мен и ме обичта и подкрепят, на фона на цялата тази простотия, която ми се случва....а, той наистина няма приятели! И временни приятели му стават  онези, които черпи да му правят компания за пиене...

# 1 282
  • Сф
Бебчо, не знам, аз ли не разбрах, но вие не живеете заедно и нямате общо дете, избягвай го този човек.Закона за домашно насилие не би помогнал, защото касае други взаимоотношения.За самото насилие -псих. и физ. тормоз действа друг закон.Защо не си се консултирала с адвокат, а сама действаш-така не става- личен ГОРЧИВ -опит.!Ако те тормози дори и с връзки, имаш ли адвокат и мине ли се по реда ще те остави на мира, могат да го ограничат да припарва до тебе. Заплахите по тел . не са доказат. в съда, така както си мислиш.Все- пак не сме юристи, тъй- че не очаквай тук да ти решим проблема, а действай пак ще потретя с адвокат.Полицията е лайно, те не обичат да съдействат на такива личностни взаимотношения-пример- аз очаквах подкрепа от кварталния- а нашия му носил скъпи водки и познай на кой съдействаше.Най-честия съвет , който получавах е тръгвай си оттам Shocked- ти поне нямаш общо с тоя-по- лесно е, вярвай ми! Тук има една жена в квартала-живее с един, той си я побийва, ама тя си седи, нямат брак и деца, грижи се за него и като викне ченгетата те я питат-е като ви бие що не си тръгнете- и е така, няма какво да направят , всеки си носи главата на рамене. Peace

# 1 283
  • София
beb4o03,
Защо не потърсиш помощ от някоя от агенциите за защита на жените - Анимус или някой друг-виж на 1-ва страница?
Днес ти е счупил носа, а утре?!
Мисля, че можеш да потърсиш помощ и без той да разбира.

Всъщност вие не живеете снего, така ли? Можеш ли да организираш да заминете някъде всички - майка ти, детето, без той да разбере?

# 1 284
Здравейте, мили хора!
Блгаодаря за подкрепата. Човек, когато е в подобно положение има нужда да сподели и чуе различни мнения.
Потърсих вече адвокат и говорих с него, но ще ми трябват доста пари, за да се изправя срещу този. Върпосът е дали ще успея да се справя със "силните" му роднини.
Не съм го виждала от 10 дни, само ми звъни и пише да сме се виждали, но аз го излъгах, че с лонгетата на носа не излизам никъде и все още удържам фронта, докато не отида днес да предам медицинското в Полицията, че чакат документа за да пуснат преписката до Прокуратурата и съм сигурна, че ще започне да звъни и да ме заплашва отново да си изтегкя жалбата и може и да дойде пред нас отново.
До Анимус вече ходих и не ми помогнаха - това беше преди 7-8 месеца може би. Попаднах на една психоложка, която ме накара да се чувтвам още по-виновна за всичко, което се случва, след което ми даде телефон на адвокат, който взимаше 50лв на час за кнсултация и това беше. Казаха само, ако имам нужда да ме приютят в някакво убежище за малтретирани жени, далеч от този временно, това можели д а направят. Но аз не мога да си позволя такива нещо - имам сина и болна майка, и ангажименти и не мога да се махна от дома си за 1 месецнапример, за да се уркоти този и да спре да се занимава с мен. Снощи пак звауня пиян до 2 през нощта, но аз не му вдигах.
Сега отивам към съдебна медицина и до Полицията, както и да ми свалят лонгетата в болница, така че ще ви пиша по-подбробно по-късничко. А, забравих, че адвокатът ме накара да опиша всички случаи в един документ, стигнах до 7 страници и се сещам, и още и още, те са токова много гадости за тези 2 год...
Благодаря ви за подкрепата отново Simple Smile

# 1 285
Здравейте на всички. Прочетох отчасти темата и ми се иска и аз да споделя своята история понеже понякога от друг ъгъл могат да се видят неща, които аз не бих могла да видя.

Имам син на 13 години който не е припознат от баща си. Допреди ден живеех с баща му, но от вчера съм сама. Повода да пиша е следния нашата драма е много дълга за разказване човека е женен , но не живее с жена си от 13 години просто не е подал документи за развод. Имала съм много поводи да се чувствам емоционално и психически малтретирана, но мислех, че той просто е малко по-ревнив защото ( той ме обича)    Но сега осъзнавам, че това не е точно така за да не голословя ще изредя няколко случая:
Когато бях в 3-тия месец бременна ме нахвърля по пода само защото ми се беше обадил приятел чувайки мъжки глас се почнаха обвинения, че това ми е любовника. За малко да пометна, но се радвам, че се размина. След раждането на детето той не пожела да даде имена и аз го записах със своите. Да не говорим, че грижа откъм финанси нямаше нито по време на бремеността нито после. Аз реших, че ще се разделим и помолих баща си за съдействие понеже се беше настанил в жилището, където живея да уточня жилището не е негово а на моята майка. След мнооого увещания как се е променил и как никога няма да ни изостави аз се върнах при него. Умее да убеждава с думи. Аз тъй като бях с бебе на ръце нямах голям избор тъй като нямах финансова подкрепа от никъде и реших, че може би се е замислил за малкото и ще се промени. Известно време се държа човешки но после започна да ми забранява да излизам с приятелките си. Да ги гони да ги заплашва и тн. Те не се потдадоха нито аз. Всеки ден беше тормоз и борба обиди по техен адрес не липсваха постоянно. Обиди по адрес на моите родители и тн тн. Търпях защото бях млада и глупава и мислех, че нещо аз не правя както трябва и той затова се ядосва а инак много ме обича. Следва кредит теглен от мен, който уж щеше да плаща и който до ден днешен не е платен и нямам възможност да го погася понеже сумата е огромна. Пак раздяла обещания прибиране и така до онзи ден, когато чашата буквално преля. Бил ме е и преди но този път беше много по унизително. Детето ми беше в стаята и гледаше всичко пред него ми извади нож и ме влачи из цялата стая... няма да изпадам в подробности детето беше в шок както и аз. Цяла нощ продължи тази тирада ту се успокояваше ту пак почваше да буйства. Не позволяваше да излезна от жилището или да се обадя по телефон накара детето да изгаси своя телефон и да го остави на определено място. Абеее всичко цветно. На другия ден имах среща с баща си уговорена така или иначе успях да излезна, но тъй като сина ми не беше спал реших, че ще го оставя да спи и поне ще успея да излезна и да споделя с баща си, когато Изрода заплаши, че ако баща ми се качи в апартамента ще го убие с тръба и беше подготвил даже. Затова излязох аз да се видя с баща си и се наложи да скрия от него какво се случва докато не стигнахме у тях. Докато бях в баща си ИДИОТА е извел детето и си е изнесъл боклуците. Вече 2-ри ден детето е с него като се обадя малкия казва, че иска да е с него, но аз не съм сигурна дали детето може да каже ако не иска понеже оня слухти. Навива детето и му говори неща, които не са истина зная, че малкия вече не е толкова малък но все пак може да го манипулира. Днес съм пуснала молба директно в съда аз от мое име и помолих за някаква защита, като ограничителна заповед спрямо мен и детето да няма достъп. Сега питам вас ако и утре не се прибере малкото как да постъпя мъчно ми е не искам да му влияе зле и да му обяснява колко е бил прав, че ме е блъскал и влачил по пода? И ако излезне съда с решение и има такава заповед аз мога ли с полиция да си прибера детето. Не искам да го травмирам още като насила го взема, но знам, че и там влиянието не е добре а и не съм убедена, че малкия иска да е там. Моля ви за съвет какво мога да направя.

# 1 286
В момента нямам никакво време, за да пиша дълго, но само ще ти кажа, че детето щом дори не е с неговите имена, без да съм изчела закона, смятам, че имаш пълни права над детето. ДЕЙСТВАЙ !!! Ще си смела и няма да се отказваш. Ще чакам развитие.
Успех !!!  Hug

# 1 287
     Saphire, пред полицията ще ти предаде детето, ще бъде отстранен от общото ви жилище и ще му бъде забранено да ви доближава до приключване на делото. Всичко това - в случай, че молбата е правилно изготвена и придружена от нужните документи. Адвокат ли ти я изготви? Кога я подаде в съда? С медицинско снабди ли се? Ако не си - отивай още днес, не е късно нищо че са минали три дни. Кажи на съдебния лекар точната дата на побоя.
     По закон синът ти има само един родител - това си ти. Можеш да пуснеш и жалба за отвличане в полицията, защото мъжът ти съзнателно се е лишил от правото да има дете, като е отказал да го припознае.

# 1 288
Няма документи молбата я подадох аз собственоръчно я написах и я предадох в съда вчера. Нямам средства никакви в момента и не мога да си позволя адвокат Sad Затова предположих, че няма да е проблем и аз да подам молбата заедно с декларация, че написаното е вярно.

Нямаше побой във вечерта която описвам. По-скоро ме караше да правя всякакви неща, дори да работя за негов приятел в 1,30 през ноща + заплахи, че ще ме завлече на витоша и ще пусне някоко мангала да ме минат. Итн тн тн. Не ме е удрял, но ме влачеше и буташе следи от това нямам по тялото , но психологически съм пълен парцал в момента съм на настроения седя седя и като се сетя рева като бебе.

Няма значение все ще го преодолея това унижение. Идеята тук е от съда да се застъпят нищо че нямам адвокат и да ми издадът заповед ограничителна. Това е всичко, което искам. не му търся нищо на тоя ДЕБИЛ искам само да не ме доближава нито мен нито детето. Cry

# 1 289
Saphire, ако молбата ти не е редовна, не съдържа нужните данни и реквизити, може да бъде оставена без движение. Заповед за незабавна защита обичайно се издава в 24-часов срок от подаването (не зная как стои въпроса със сроковете в София) и ако още не са те потърсили от полицията, може би имаш проблем с молбата. Като получиш някакво съобщението от съда (а може да провериш и лично, преди призовкарят да е дошъл), пиши какво е станало. Ще се опитам да ти помогна.

Общи условия

Активация на акаунт