Домашно насилие - Тема №2

• 283 745
  • 1 478
  •   1
Отговори
# 255
Мисля, че не може. Все пак да отговорят адвокатите.
Мисля, че и никаква полиция няма да дойде в дома ти, при случай, че не става въпрос за насилие. Не може да вземе и децата.
Успокой се малко и надявам се, че не мислиш да си изнасяш багажа сама. Защо не пратиш родителите си?

# 256
Искам само едно да кажа:Не причинявай на децата си отново и отново този стрес,който може да преобърне психиката им!Недей,гледай да се отървеш от него и не слушай кой как философства.Най-важното са децата,пък и с подобно отношение рано или късно жената изстива към мъжа.Ти си знаеш.Успех!

# 257
Ами аз отдавна съм изстинала в отношението си към него, не може да живееш в заплахи, обиди и да те считат за вещ и да имаш чувства... Вчера напуснах работа, прибрах си багажа на 90%, днес или утре мисля да пусна молбата за развод, просто е дошъл момента да се обърне поредната страница! Благодаря ви за подкрепата!

# 258
 Hug
Съгласна съм с mirelkata78, че най-важно сега е да запазиш психиката на дечицата си. Ти беше писала, че баща му единствено се опита да го вразумява и мислиш да говориш с него - направи ли го?
Успех!

# 259
Кураж, мила, и успех!  Hug Hug Hug

# 260
Вторник ни е делото за развод по взаимно съгласие, стискайте палци всичко да мине нормално. Казала съм му, че ако нещо не е съгласен или наруши за в бъдеще жалба в прокуратурата винаги мога да пусна, и ще остане без работа, а за него това е най-важното!

# 261
  • София
Вторник ни е делото за развод по взаимно съгласие, стискайте палци всичко да мине нормално. Казала съм му, че ако нещо не е съгласен или наруши за в бъдеще жалба в прокуратурата винаги мога да пусна, и ще остане без работа, а за него това е най-важното!

Не можеш да пуснеш жалба в прокуратурата винаги - има срок /мисля, че е един месец/ след физическия тормоз!

# 262
  • София
Здравейте!!!Вече незнам какво да правя,имам брак които се е разпаднал преди повече от 5год,спим отделно,скандали всяка вечер,заплахи,преди време и побойща.Вече не издържам на всичко това и реших да поговоря за развод,мирно,кротко като хората.Мъжа ми заяви дори и пред детето (12год.момиче)че ще ми отреже главата и няма да му мигне и окото.За него съм имала може би 100любовника,нищо не съм правела,работя на смени и понякога се прибирам към 23ч(магазина работи до 22ч имам около 40-50мин път)с отварянето на вратата се почват обиди(курволяк,ходиш на магистралата,ще те смачкам и какво ли още не и това пред детето,то милото вече е толкова озлобена към баща си че ми е казвала че иска да умре за да живеем спокойно.Живеем в жилището на родителите ми които са починали преди 5год,но не смея да прехвърля жилището на мое има защото незнам дали няма да има дял и той.Мога ли да подам жалба за психически тормоз,как и къде ако мога.Какъв е реда за започване на дело за развод?Много е злобен и ме е страх че ако разбере че съм подала молба за развод ще ме смачка от бой,просто незнам какво да направя.Само тук мога да споделя,не е много,но поне ми олекна малко,не мога да спя,не мога да мисля,дори и детето ме дразни в последно време.Моля ви за съвет.

# 263
Според мен трябва да се разведеш и колкото по- бързо толкова по- добре.
Не е необходимо да прехвърляш жилището на твое име и по- добре не го прави и за в бъдеще.
Не ми е ясно дали можеш да го накараш да напусне дома ти сам.
Другото трябва да се консултираш с адвокат.

# 264
Здравей,Шмурди!

Отговарям ти с уточнението,че не съм адвокат,пиша ти от собствения си опит на дете с такъв баща.Първо е най-добре да подадеш жалба за домашно насилие,оттам се издава ограничителна заповед и полицията извежда насилника от семейното жилище.След това вече е удачно да подадеш молба за развод.Щом жилището е от родителите ти,то се води наследствено,а не СИО, и мъжът ти няма да получи нищо от него.
Пробвай да се успокоиш малко,консултирай се с адвокат и почети темите в този форум-тук има няколко момичета,които практикуват право,и са дали много добри съвети и напътствия.
Най-бързият и лесен начин е да се разведеш по взаимно съгласие,но,ако това не е възможно-с доказване на вина точно на основание тормоза,на който си подложена.
Конкретно за молбата-подаваш я в съда и искаш незабавна защита до излизане на решението.Чрез тази заповед за незабавна защита полицията ще го отстрани на жилището,ако поискаш.Това му е хубавото на закона-насилникът научава за предприетите от теб действия едва като стане време за извеждането му от дома и не се налага да оставаш с него и той "да те смачква от бой".
Желателно е адвокат да ти помогне с изготвянето на молбата.Също така имай предвид,че дела за домашно насилие май се гледат само за последния един месец,тоест не можеш да го осъдиш за нещо,станало преди година.
Това е от мен засега,успех!

# 265
# 266
sunman - Ето заради такива случаи съм склонна да върнат смъртното наказание в БГ . Да отдаде целия си живот, младостта си на един човек и той да и отнеме и най ценното ... Като гледам само как го защитават по Нова ТВ Явно ще се измъкне и ще си заживее отново живота, а жена му ще гние в земята ...

Така е ... но има срок за завеждане на дело за дом. насилие ... и е един месец... Лошото е обаче, че жертвата понякога не знае за него и губи ...
Не знам защо слагат този кратък срок за това  newsm78 според мен е глупаво #Crazy

Избягвам да давам съвети при случаи:
1. Мъжът е полицай,  военен и други подразделения на тези професии.
2. Психолог или психиатър.
3. Адвокат, съдия.
Според мен насилие / физическо/ съчетано с първите и насилие / психическо/ съчетано с вторите е много опасно.
За третите, просто четат закона, като дявола евангелието.
Успех мила Надявам се всичко да мине както искаш ти  Heart Eyes
Не можеш да пуснеш жалба в прокуратурата винаги - има срок /мисля, че е един месец/ след физическия тормоз!
Склонна съм да се съглася с теб Снежи  Peace Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 12:12 от klodia

# 267

Това тук е показателно .Бягайте колкото се може по- бързо от този ад.

# 268
Ревността и насилието в повечето случай вървят ръка за ръка, но и нямат нищо общо.
Неволното убийство в следствие на ревност не винаги е свързано със садизъм.
Винаги съм се учудвала какво държи жени толкова години да живеят в такъв ад.
Не съм гледала Нова ТВ. За какво го оправдават!?

# 269
Здравейте момичета, имам нужда от вашия съвет и реална преценка, защото аз сега не мога да мисля обективно. Всичко започна като голяма любов, а свърши...трагично. Женени сме от 2 год, имаме малко дете, още кърмаче. Нещата не вървят отдавна, той се върна да работи в родния ни град, аз си останах в София. Реших обаче да изкараме малко време заедно като семейство и така от месец и половина сме в апартамента на родителите му, заедно с баща му.  Той има респект само от него  и пред него не си позволява много, само крещи понякога. Търсила съм подкрепа и от майка му, и от баща му, думите бяха "познаваме го, не е толкова лош." Бутал ме е с детето преди, случвало се е да ме удря няколко пъти. Снощи обаче беше страшно, бяхме само двамата с детето, той започна да крещи пред него заради отправена му забележка, аз го взех да го изведа в другата стая за да го накърмя и да го приспя, той дойде и там. Удря ме няколко пъти, дърпа детето. Аз извиках комшията, за да го вразуми и той видя ситуацията, но не разчитам че ще дойде в съда да ме защити ако се наложи. След това той извика баща ми да ни прибере, защото не ни искал там, тоест изгони ни в 9ч вечерта, с дете под 2 год. Там, където ме е ударил не личи много, каза че "знае къде да ме удря". Каза и че ще подаде молба за развод - така ме плаши от много време насам. Не знам какво да правя. Чувствам се много объркана и унижена и ме е срам заради него.
Единственото, което искам е да ни остави на мира и да мога спокойно да се грижа за детето. Много исках да сме нормално семейство, но той е човек който не умее да разговаря. Не искам малкото човече да расте без тати, но осъзнавам, че май ще е по-добре за психиката му така. Кажете ми, какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт