Домашно насилие - Тема №2

• 283 247
  • 1 478
  •   1
Отговори
# 1 320
сега ми се извини за вчера и сам кажа че ако не се променят отношенията в близкия месец сам ще си тръгнел макар и подпинал .всеки път го повтаря но този път и аз съм на това мнение .

# 1 321
  • Сф
Татяна89, тъй-като следя и двете теми, забелязвам , ч е искаш мнение за добър гинеколог в белия списък и споделяш неща, които не се вързват с темата за Домашно насилие. Как така хем искаш дете от тоя човек хем искаш да го напуснеш, хем имаш високи осигуровки, хем нямаш пари за развод? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695089.msg28898075#new  Тази тема тема е болезнена за доста хора и не разбирам поведението ти, правописа също Naughty   ignore2 ignore2 ignore2

# 1 322
Татяна89, тъй-като следя и двете теми, забелязвам , ч е искаш мнение за добър гинеколог в белия списък и споделяш неща, които не се вързват с темата за Домашно насилие. Как така хем искаш дете от тоя човек хем искаш да го напуснеш, хем имаш високи осигуровки, хем нямаш пари за развод? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695089.msg28898075#new  Тази тема тема е болезнена за доста хора и не разбирам поведението ти, правописа също Naughty   ignore2 ignore2 ignore2

Мн е сложно за правописа имам дислексия .ако знаеш какво е ,а гинеколога ми трябва заради цикъла с мн нередовен цикъл съм .а да дете искам но не съм казала от кой и кога .А до пари взимам 1000 лв .осигуряват ме на 1300 .като има ги пари кредит 390.наем 400 и др кредити единия 260 др 88 лв.сега  ги сметни а той взима 550  за което не виновен макар че по квалифициран

# 1 323
  • Сф
ок , тогава ще ти дам съвет да бягаш по-  бързо от тоя тип- защото ще се задълбочи състоянието/заболяването ти. Peace и да не си играеш с огъня ще те перефразирам-"не съм казала , че искам дете, кога и от кого" Такива насилници избират хора като теб- по- слаби , с проблеми, защото знаят, че ще избягат по- трудно! Като нищо и дете щ е иска, за да те тормози- тези хора са САДИСТИ! Аз с ъщо съм с тежко автоимунно заболяване и имах такъв идиот, но всичко завърши благополучно за мен, но се бях побъркала преди развода. ooooh! Знам само, че когато спреш да се страхуваш какво ще стане с "кредита, апартамента, работата...." ще намериш правилното решение. Ние бягаме с деца и е още по- трудно. Аз не вярвам, че той ще си тръгне- и на мен така ми казваше-не не си тръгват!Ти бягай, вземи и кученцето, разбирам те за него- аз също обичам животни.

# 1 324
# 1 325
Аз израстнах в семейство в което баща ми като си пийне и става невъобразим. Има кротки периоди, но на всяка втора дума псува. Заповядва и дава нареждания като военен, а самият той прави каквото си иска. Все манджата му е ту солена, ту безсолна, ту топла, ту студена, няма угодия! Също ни е и посягал. Баш като турските бащи от сериалите. Още са женени с майка ми и няма да излъжа ако кажа че в училище завиждах на съучениците ми с разведени родители и дори им се чудех как може да страдат от това. Аз също се боря с автоимунно заболяване - непоносимост към глутен с почти всички симптоми и усложнения. Същият този сега нарочно ми слага пшенично нишесте в храната, когато отида при тях, защото според него си измислям, в неговата къща всички ядяли тесто. Натиква ми хляб в устата.

Защо пиша това? Надявам се някой от тези, които търпят "заради децата" да разбере какви последици има това за тях. Те не са длъжни да стават свидетели на скандали и побоища, да живеят всеки ден в стрес. Това ще съсипе здравето им. По-добре само с един родител, който ги обича и закриля, от колкото с двама, които се карат постоянно.

Моля се на Бог да успея да създам свое семейство, защото искам да съм част от едно хармонично семейство където цари любов и разбирателство. Praynig

# 1 326
О,тази простотия"в името на децата",никога няма да спре,щото причината не са децата,а страховете на майката..

А пък като родят и второ,е тогава съвсем изумявам..И за съжаление в 80% от случаите,жените раждат второ дете,с ясното съзнание що за стока са и половинките..
Пореден пример,ми е комшийката,млада,хубава,образована..Омъжена за мутрофон,погледа не вдига от земята..Бой на почивки,чанти Гучи и Мерцедесче..Второ дете,и купона си тече..

# 1 327
Пожелавам ти да успееш, Крис!

Аз много се радвам, че майка ни е напуснала баща ни рано-рано точно, защото е насилник от най-страшните. А той дори не пие, гадняр си е по душа. Тя ни е разправяла как като се ядосвал е чупил всичко наред - мебели, шкафове, цялата покъщнина. Като полудявал така баба ми идвала да вземе сестра ми, за да не ѝ направи нещо в яда си /сестра ми е била бебе/. Издържали са с майка 2 години заедно, защото баща ми постоянно е бил в чужбина. Аз само 1 седмица живях с него като бях студентка и не можах да го изтърпя и си тръгнах. Въпреки че на мен не ми е посягал, но за всичко ми врещеше и ми правеше забележки, а аз съм много свободолюбив човек и обичам да правя, каквото си знам, не някой да ми нарежда и следи действията. Та тогава питах майка ми как е издържала с него 2 години, след като аз не можах да го изтърпя и 1 седмица и тя ми каза, защото не си е бил в България през по-голямата част от времето.  Laughing Раздялата им е била много страшна, баща ми е идвал да троши портата в къщата на родителите на майка ми, не е давал развод, водили са 17 дела и накрая майка ми е успяла да се отърве от него като му е взела и не малко покъщнина. Абе, направо всичко.  Mr. Green Само дето скапаняка не плащаше издръжка.  #Cussing out
Последния път като се видяхме се скарахме много силно с него, защото пак започна да говори глупости и лъжи за това каква била майка ни и какви ги вършила и че той не искал да си разваля семейството и такива али-бали. А него го хвана яд, че свекърите са ми купили нов телефон, а той нищо не е направил за мен. И така се скарахме, че от тогава не си говорим. Блокирах го от Фейсбук и не искам да го виждам. Наистина се чудя на майка ми как е издържала толкова дълго с него, но все пак съм ѝ благодарна, че ни е спестила филмите, които можеше да гледаме доста често, ако не го беше направила.  Stop И на мен много ми се е събрала омраза към него и реших да си я излея тук.

# 1 328
Здравейте, прекрасни !
Пише ви момиче, което се е сблъсквало с насилието очи в очи.
Баща ми прилагаше психически и физически тормоз върху майка ми години наред... Чак след 20 години тя намери сили да си тръгне. Това костваше нейната и моята психика и много пропилени години в страх и лутане. След всичко преживяно се бях зарекла, че никога няма да си позволя тази грешка. Да, ама не...
Срещнах го преди две години, изглеждаше съвършен. Мил, любвеобилен, умен и забавен. Помислих, че не съм срещала по-прекрасен мъж. Разни хора се опитваха да ми кажат, че нещата не са такива, каквито изглеждат, но аз не слушах. Бях влюбена и нищо не ме интересуваше. Бях чула, че преди имал проблем с кокаина, но дори тогава не ми светна лампата. Заживяхме заедно, беше хубаво. До момента, в който забременях. Нещата бързо, като ураган, започнаха да излизат извън контрол.
Само аз не бях разбрала, че е започнал да взима кокаин отново и това го прави агресивен и човек, който аз не познавам. Не знаех какво да направя, исках да кажа на майка ми, но се чувствах толкова зле и мислех колко ще я нараня. Бременна и незнаеща на къде да поеме.
Случвало се е да тичам по улиците с големия корем, защото ТОЙ ме заплашва, че ще ме убие.
Карал ме е да стоя права до стената, отново бременна... Имало е моменти, в които толкова съм се страхувала, че съм се изпускала... и съм се напишквала. Веднъж така ме удари, че припаднах, а той каза, че само ме "докоснал", но явно в този момент ми паднало кръвното.
Родих сина ми преди 3 месеца. На раждането той изобщо не дойде, нито дойде да ни види. Беше много дрогиран и беше заложил всичко - моя фотоапарат, очилата ми, телефона си, телевизора, микровълновата, лаптопа ми...
Мина месец, дойде рождения ми ден. На него се случи това, което беше последната капка. Той полудя, започна да обикаля с един нож, да си блъска главата в хладилника, да крещи. Осъзнах, че няма смисъл да остана там и секунда повече. Тези хора НИКОГА НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ, а аз вече не го обичам. Избягах с бебето в 2:00 през нощта, валеше дъжд. Отидох при майка ми...
Следващите дни бяха кошмарни. Срещна ме на улицата, разсъблече ме пред всички, счупи ми телефона, тръгна да чупи количката, докато малкия беше в нея.
Но аз ще продължа напред. Нещата никога не се оправят в семейство, в което има насилие.
Радвам се, че макар и толкова, толкова млада и със съвсем мъничко бебе се реших на тази стъпка.
Никога няма да позволя на сина ми да бъде свидетел на това, на което аз съм била ! И съм щастлива, че намерих силите, които мама не е успяла толкова години.
Бъдете силни ! Смелостта не е да правиш неща, от които не те е страх, а да направиш нещо, въпреки страха си ! Успех на всички !  Heart Eyes

# 1 329
Florecita,кураж!

Идва хубавото,тва е гарантирано..
След всяка нощ,колкото и тъмна,мрачна и страшна да е била,неминуемо изгрява слънце.
Просто тъй стоят нещата във Вселената Hug

п.п.Честита Коледа на всички!

# 1 330
Браво, florecita! Взела си правилното решение. Желая ти успех занапред!  newsm17

Но се изумявам как изобщо може да съществуват "хора" като твоя "приятел"?!  Shocked Честно казано, умът ми не го побира.  #Crazy

Честита Коледа!

П.П. Все пак да се допълня, че обикновено насилниците са мноого любвеобилни в началото, докато мишката гризне сиренцето и капанът се хлопне... Виж, ако хванеш някой по-недодялан дето да се държи по-"неприятно", гаранция, че ще е хрисима душичка. Или поне моят опит е такъв.  Laughing

# 1 331
Тези хора НИКОГА НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ
               .........
Нещата никога не се оправят в семейство, в което има насилие.

Абсолютно вярно! Peace
Дано повече странични наблюдатели, а и жертви спрат да се самозалъгват. Това само удължава агонията, разболява тялото и погубва духа.

# 1 332
  • София
От доста време не следя темата, защото ми се струва, че има много измислени истории тук......Мое лично мнение. Sad

# 1 333
Понякога реалността е по-невероятна и от филм.

# 1 334
за измислени истории не чак толкова. но за преувеличени .. съм абсолютно сигурен.
за мен дом.насилие не се изразява само с побой. дори да си принуден да търпиш някоя гадна миризма на фръцлата до теб пак си е вид дом.насилие.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт