За тези с тежък ПМС

• 46 683
  • 197
  •   1
Отговори
# 15
Мисля, че ако някой яде чипс например , шумът е в състояние да ме подлуди. 
Учудва ме, че нещо, с което почти  всички жени живеят е толкова непознато.

Колкото до такива шумове, то аз бих убила и без да съм в ПМС.
А колкото до това, че малко се знае, то може би е така, защото и в обществото не се говоримного. Аз на пример за пръв път чух за този синдром като дойдох тук, но и бях млада, на 19 и не се бях замисляла, дали изпадам в кризи или не. Може би ако се направи някакво образователно предаване, да се покаже, че е нопрмално, да се запознаят с това и жени и мъже, то тогава и няма да е толкова ктраино и изострено, знам ли...

# 16
Спомням си един конкретен случай - аз стоя на балкона и плача, след това се смея, а минута по-късно се смея, а сълзите се стичат по лицето ми... Нервите ме тресат здраво в тези периоди и нищо, абсолютно нищо не ми помага.
Аз не съм склонна да обвинявам себе си - че не ставам за нищо, разбира се, че другите са ми виновни Mr. Green

# 17
Моят почне ли да се прибира вечер с шоколади, разбирам че съм започнала да проявявам признаците  Mr. Green Има си и негова теория, че шоколадите затова били плоски, за да можели мъжете да ги пъхат под вратата във въпросните дни без да се излагат на излишни рискове Joy

Иначе съм забелязала, че просто усещането ми за света се променя тогава, всичко ми изглежда мрачно, безнадеждно или най-малкото, дразнещо. Вече повече от 20 години имам цикъл и през цялото това време, всеки божи месец съм си намирала по някаква причина за рев, направо психарски звучи, но си е така  Crazy Другото е, че не мога да се погледна в огледало тогава - направо ми се променя физиономията, чувствам се подпухнала една, абе гадост...
Интересното е, че бременността не ми влияе по този начин  Thinking

За лечение не знам, на мен противозачатъчните ми помагаха сравнително, бяха ми предписали и едни билкови хапчета, май Фемикур се казваха, но от тях ме боляха зверски гърдите и ги спрях.

# 18
  • София
Има си и негова теория, че шоколадите затова били плоски, за да можели мъжете да ги пъхат под вратата във въпросните дни без да се излагат на излишни рискове Joy
Ахахахахаха, това много яко Joy

# 19
При мен пък мн странно - не всеки път имам ПМС.Даже този месец всичко мина учудващо гладко.
Но когато ме хване ПМС не мога да се понасям - искам да убия някой просто ей тъй за кеф... Joy
Забелязала съм, че когато не ми закъснява съм добре,но когато се бави с по 1 седмица - подивявам...

Не съм забелязала да ми се яде повече или нещо определено,просто ВСИЧКО ме дразни ...
Честно казано, не съм се замисляла че мога да пия нещо за ПМС-то...

# 20
ПМС, който да ми се отразява на настроението, не съм забелязала да имам. Обаче откакто забременях, разбрах какво имат предвид хората.
За съжаление не съм открила лек, само се опитвам да си сдържам нервите и предупредих колежките, ако им се кача на главата, да ми кажат.  Laughing

# 21
Никога не съм имала, но наистина ми е интересно какво е усещането  Rolling Eyes

# 22
Мдааааа....
То и аз като усетя, че с радост бих използвала чифте, знам, че след около седмица "ще дойде".

За рева, нервите, състоянията и трудно контролируемите пристъпи на агресия няма смисъл пак да повтарям.
ЧовекО го приема разумно (горкия). НО - той е и съществена част от "лечението" - лекувам се чрез НЕГО  luvbed Blush  Flutter, какво да правя. Или много движение - ходя като кон, дори и вън да е -40.

Никога не съм имала, но наистина ми е интересно какво е усещането  Rolling Eyes

Не ти трябва  Wink, то е като едно тъпо напрежение - вулкан, който всеки момент (обикновено най-неподходящия) може да изригне.

# 23
Като изригне вулканът, всичко се оправя. Поне при мен. Един хубав скандал, който е наблизо го отнася, понякога форумът,  и после съм бяла и добра. Не е познато, защото мъжете не страдат. Пък им е много удобно да си обясняват всяко наше настроение с това. Защото не върви личният ти мъж да ти казва, че си недоклатена, което е другото обяснение. За щастие, с годините се пооправя, поне при мен.

# 24
Мъжът ти се дразни, че си гладна ли, не разбрах

# 25
  • София
Ааз все си викам, не съм разбрала преди МЦ да е по-зле.  Mr. Green
Иначе от овулация нататък изяждам света. Ама...преживява се.  Joy

# 26
дами, като ви чета, установявам всъщност, че никога май не съм страдала от пмс.

чак такива изтрещявания  Crazy Crazy Crazy

# 27
Аз нямам ПМС, но съм избухлива по природа. Имам си тежки дни, особено в последната година, когато взе много да ми се иска да удуша някого, обикновено заради нещо малко. Примерно някой ходи пред мен прекалено бавно и ми пречи и на мен ми иде да го бутна и да го напсувам. Мъжът ми също си го отнася, обикновено за дребни неща. Вече свикнах да се наблюдавам и като се усетя, че почвам да вдигам гири, си припомням, че това са дребни неща, че всичко важно си ми е наред, че ще съжалявам, ако избухна и поемам дъх дълбоко. Напоследък това започна да работи и мога само да се радвам, защото заради моята избухливост сме имали толкова ненужни и направо досадни скандали.

Та така, не можеш да контролираш промените в хормоните, но можеш да контролираш какво правиш с гнева си. Здравословното хранене, спортът, събирането с приятелки, ефективната почивка са задължителни, но ти сигурно си го знаеш това.

# 28
И аз нямам ПМС, но честно казано предпочитам да имах ПМС вместо другия проблем - адски болки по време на цикъла  Tired Някакво реване и ядене на шоколад ми се струват просто цвете в сравнение с болка от която ти прилошава. Противозачатъчните много ми помогнаха в това отношение, чудя се дали помагат и при ПМС?

Иначе бавно ходещи хора, хрупкане на чипс, лоша музика и други подобни дразнители ме изнервят и в нормалното ми състояние  Mr. Green По принцип имам нисък праг на дразнимост и много неща ми лазят по нервичките, може би затова природата се е смилила над околните като ми е спестила и ПМС  hahaha

# 29
Дидитка чукай на дърво, щото аз имам и двете и ПМС и болки. Хич не е добра комбинация  Peace

Общи условия

Активация на акаунт