За тези с тежък ПМС

• 46 683
  • 197
  •   1
Отговори
# 30
 И аз в клуба Cry Просто не съм аз в тези дни. Не съм семейна, но когато живях на семейни начала половинката ми спираше да ми говори в тези дни, защото каквото и да каже/ направи е грешно. И аз ревях пък защо не ми говори.
 Ужасните болки са ми най- малкия проблем. Не понасям да влизат в личния ми периметър в тези дни, тревожно ми е, когато някой скъси дистанцията. Изпадам в истерия за глупости. Записвам се , за да следя за лек, различен от шоколада Simple Smile

# 31
Мисля, че спортът пооправи нещата. Иначе не се траех просто: ревлива, заядлива, гневлива и абсолютно нетърпима бях, като изключим онова със зеленото повръщане.
За жалост напоследък шефът ми изяжда времето за спорт след работа с безкрайните си задачи, нетърпящи отлагане и не знам кога пак ще започна да се превръщам в чудовище...
Но като цяло, да, от спорта имаше невероятен ефект. Просто си изкарвах отрицателната енергия на пътечката залата и после нямах сили нито да се чувствам подута, нито да се заяждам с някого.
Предполагам, че ако спортът е на открито сред природата, ефектът ще е още по-голям.

# 32
  • В сърцето на любимите мъже!
Цоп и аз в клуба.

Като тийнейджърка много се дразех на майка ми, че обясняваше лудите си нерви и избухвания с ПМС, а аз тогава нямах такива признаци.

Откакто родих, обаче, вкусих и аз от тия "благини" - остри болки в корема за кратко плюс вулканът, който всеки момент ще избухне, плюс гадния ми скорпионски нрав... получава се така, че цял месец, ако нещо ме е подразнило събирам, събирам и избълвам в луд скандал точно 2-3 дни преди да ми дойде.... всеки месец, после рева и съжалявам. В деня, в който ми дойде, се чудя и се мая какво пък толкоз ме е накрало да яхна метлата.... луда работа.

Нищо не ме успокоява, светът ми е крив, нито ядене, нито прегръдка.. нищо!

# 33
Добре де, шоколадът и колата не натоварват ли допълнително нервната система?

# 34
Ha хормонална основа и мъжете имат проблеми, не само жените.Кога тежко, кога не-всяка жена има такива дни.Има и мъже с такива дни, макар да няма дар от бога-цикъл.Тъпо е да ти сочат тези дни, тъпо е да наричат март месец -женски, тъпи са и ред други неща, ма на-така е.
Като млада, предвид незамислянето ми над тези неща-не съм и усещала.След раждането на първото дете-пак не беше кой знае какво.раждането на второто ми разгони фамилията.Няма такъв ад за мен от тогава -болките е естествено да породят нервност.Ти, като знаеш, че след около 25 дена ПАК ще е така е обяснимо в очакване на същото да си кълбо от нерви.Освен и чисто хормоналното, което присъства.Не се знам отстрани как съм.Никой не се е оплакал.Оплакват се по друго време от мен, та връзка не мога да направя.Гледам да се движа повече тези дни някак, въпреки, че се подувам много и не само кръст-Всичко ме боли.Инак-Нищо ми няма-Всичко ми е наред по детеродните органи и репродуктивната система,а и хормоните са ми в норма, интересувала съм се.А защо стана толкова тежко-не мога да си обясня.Може да е ЕГН... Thinking

# 35
  • на брега на морето
След раждането на голямата ми дъщеря всичко ми се оправи. Като си спомня какво беше - посинявах от болки. Само голямото плюскане остана...

# 36
  • Torino,IT
Аз също съм доста нервна в тези дни, но открих че ми помага да си разтварям по прахче магнезий на ден по време на предменструалната седмица.
Освен това гледам да ям в тези дни по малко сладкиши, повече фибри и белтъчини, намалям кафето.
Редовните упражнения през годината също помагат Peace

# 37
  • София
О, не. Колата може малко да превъзбужда, но какаото в шоколада предизвиква отделяне на серотонин в мозъка и ни кара да се 4увстваме малко по-щастливи Simple Smile Номерът е да се яде 4ерен шоколад - хем има ефект, хем не се трупка на дупето. Аз, разбира се, не го спазвам и просто вадя буркана с нутелата и една голяма лъжица Embarassed

# 38
Гледам мъж досега в темата не се е разписал... Whistling

И аз нямам ПМС, но честно казано предпочитам да имах ПМС вместо другия проблем - адски болки по време на цикъла  Tired Някакво реване и ядене на шоколад ми се струват просто цвете в сравнение с болка от която ти прилошава. Противозачатъчните много ми помогнаха в това отношение, чудя се дали помагат и при ПМС?
На мен ми е безболезнен и съм склонна да мисля че е от хапчетата. Rolling Eyes

# 39
За колата не знам, пия само 1-2 пъти в годината, ако много рязко ми падне кръвното и трябва да се действа бързо.
Но шоколадът ми действа много добре. Аз съм чела, че стимулира производството на ендорфини - хормони на щастието. Дали наистина действа, или има плацебо ефект, не зная. Но след блокче черен шоколад по време на ПМС или месечно неразположение, настроението ми видимо се подобрява.
Впрочем, по време на ПМС заменям кафето със зелен чай, и ям изцяло без сол.
Зеленият чай тонизира, без да натоварва нервната система, а липсата на сол спомага да не се задържа вода в организма и крайниците не отичат толкова много. 

# 40
  • Beyond the Frontiers
При мен програмата е пълна. Мислех, че след раждането ще се оправят нещата, уви...А през бремеността не съм имала такива проблеми - нито с настроение и рев, нито с неконтролируемо ядене и апетит.
Случвало ми се е да сядам с буркан кисели краставички от едната страна и сметанова торта от другата и да ям ту едното, ту другото.
За избухванията ме търпят, ама имам чуството, че половинката въобще не се усеща и не свързва нещата....

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 18:01 от Galactic Voyager

# 41
Това са дните, в които искам да си остана сам... за доброто на всички е. Ставам зла и сприхава. Нищо не ме радва. Не мога да си обясня как мъжа ми успява да е мил тогава. От два, три месеца пия Седатиф и като че ли нещата са по-добре.

# 42
И аз имам страшен апетит, просто мога да изям не слон, ами направо два.  ooooh!

И освен това съм страшно изнервена. Миналата седмица ПМС-а ми съвпадна с най-натоварения период от година насам в работата. Никога не съм преживявала такъв стрес на сегашното си работно място, направо с колежката бяхме пред инфаркт. В Петък се извиних на всички, които успях да засегна (то дали останаха незасегнати не знам). Най-много го отнесе най-добрият ми приятел в офиса, милият...В Петък вече бях в пика и само му изсъсках сутринта да не се доближава до мен, защото не искам да му викам отново. Опреедлено замазваме положението с малко черен шоколад и като че ли помага. Но мисля, че на мен ми помага всякаква храна, която обичам. Успокоява ме и се чувствам доста по-добре.

# 43
Колата и шоколада ти покачват нивото на захарта, което те прави весел и като напушен. Отделно има кофеин, който те събужда още повече и те прави активен. При мен лично колата е като жива вода, сега обаче не пия заради бебето, нямам ПМС, но пък за сметка на това пак изпадам в подобни ситуации, че и по-тежки заради хормоните. Горкият ми мъж, как ли ме търпи!? ooooh!

# 44
  • ВАРНА
След раждането на дъщеря ми и възстановяването на МЦ, настана кошмар и за мен, и за съпруга ми. Отвратителен ПМС. За 10 дена все едно не съм аз. Сериозно обмислям поставянето на спирала.

Общи условия

Активация на акаунт