За тези с тежък ПМС

• 46 676
  • 197
  •   1
Отговори
# 90
Брома отдавна не се използва.

# 91
Има едни хапчета- Фемикур (не се смейте Crazy), хомеопатични, много помагат Peace Минават и болезнените гърди и нервните кризи преди цикъл. Пият се от деня на овулация до първия ден на цикъла.

Фемикур, Агнес, Префемин съдържат екстракт от билката agnus castus, концентрацията е различна.
Това не е хомеопатичен, а фитотерапевтичен препарат. Най-ниска е концентрацията на екстракта във Фемикур 0.4 мг мисля беше, после Агнес 0.5, Префемин е "най-силен".
Радвам се, че се вписа потребителка, която го е пробвала с цел облекчаване на ПМС.

# 92
Гледам мъж досега в темата не се е разписал... Whistling

И аз нямам ПМС, но честно казано предпочитам да имах ПМС вместо другия проблем - адски болки по време на цикъла  Tired Някакво реване и ядене на шоколад ми се струват просто цвете в сравнение с болка от която ти прилошава. Противозачатъчните много ми помогнаха в това отношение, чудя се дали помагат и при ПМС?
На мен ми е безболезнен и съм склонна да мисля че е от хапчетата. Rolling Eyes

Да, вероятно е от хапчетата. Аз пиех от 15 годишна противозачатъчни от ония дето предизвикват цикъл като свърши опаковката, и буквално бях забравила какво е да те боли при мензис, или да се почувстваш нервна и т.н.
За да забременея, спрях хапчетата и станах нервна, но си го обясних с бременността. Но вече 2 години не пия хапчета, от година съм с цикъл и болките си припомних и нервността.
Чакам с неърпение да почна пак хапчетата  Laughing

# 93
магнезий и бирена МАЯ на Сома в тези дни на ПМСса ми  помагали , да огранича стимулиращите нервната система напитки -кола, чай зелен само 1 чаша/обичайно пия две /, кафе не пия , но за пиещите препоръчвам да ограничат количеството  в тези дни , алкохола също може да пришпори нервната система , на мен силно сладките неща като шоколад например не ми помагат напротив пак ги усещам като пришпорване на нервите, но зелени салати или килограм ябълки, парче сирене или 1 яйце с черен хляб сякаш ми държат нервите в по-добро състояние . Физическо натоварване интензивно също помага . И другото е да се обработвам психически ,в тези дни гоня всяка черна мисъл още като се появи, повтарям си че това не е обичайното ми състояние и че още два -три дни няма да обръщам внимание на негативните ми мисли и почвам да създавам положителни картини и мисли  - докато се появят лошите и почвам да работя да ги обърна в положителни или ако не мога казвам за това ще мисля след два-три дни когато не съм в ПМС , иначе наистина съм излизала извън контрол и съм правила сериозни  скандали само заради ПМС- то си . Последната техника  с волевото положително мислене много помага при мен и това да се храня няколко дни най-вече с неща непришпорващи нервната ми система

# 94
На мен от Префимин ми се гади.

И друг път съм споделяла, че пия чай от Бял равнец.
Имам много тежък и дълъг ПМС, с подувания, отоци и задържане на течности, нервност и апетит. Но ако съм по-редовна в пиенето на равнеца- има ефект.

http://zdrave.rozali.com/bilki/p15261.html

# 95
Мен ме интересува нещо за подути гърди, това ми е най-големия проблем при ПМС, веднага почти като ми свърши овулацията започват да ме болят и откачам, нямам желание за нищо, камо ли за секс... SadНаправо ви се чудя Mr. Green

# 96
  • София
За мен най-страшното през ПМС-то е неукротимият глад. Мога да ям постоянно - ту сладко, ту солено. И съм по-чувствителна...А срещу това няма лек

# 97
Аз самата не се понасям с ПМС, започвам да се вкарвам в такива филми  Whistling Преди няколко дена се изхващах, че направо не съм адекватна  Rolling Eyes Много тежък период, освен душевните терзания по това време ме обхваща и страхотен глад  Shocked на работа обаче забелязвам, че съм по ефективна, такива идеи ми идват и така ми се бачка   hahaha

# 98
  • Пловдив
Аз самата не се понасям с ПМС, започвам да се вкарвам в такива филми  Whistling Преди няколко дена се изхващах, че направо не съм адекватна  Rolling Eyes Много тежък период, освен душевните терзания по това време ме обхваща и страхотен глад  Shocked на работа обаче забелязвам, че съм по ефективна, такива идеи ми идват и така ми се бачка   hahaha

Значи даваш полезна насока на агресията, която те обхваща от напрегнатото състояние. Браво   bouquet

И аз съм от тези с тежък ПМС, напоследък съм забравила какво е цикъл (то било много яко   Crazy), но живот и здраве, не след дълго ще си припомня Wink

# 99
  • софия
най-тежки през ПМС са ми ужасното главоболие един или два дена преди да ми дойде (не минава даже от няколко аулина), безсънието, съпроводено с мръзнене и обилно изпотяване едновременно, миризмите - моите си, чуждите, храната, парфюмите... дори водата ми мирише гадно.
аз също се опитвам да спазвам режим от около година - ВМ НВХ, и неконтролируемия глад почти го няма вече.
нервите и лудостта не са всеки месец, но задължително съвпадат с гостуванията на племенницата ми  Mr. Green. ужасно се ядосвам после, че съм се карала и крещяла на детето за какво ли не.
гледам да се сдържам, но напрежението просто се усеща във въздуха. мъжа ми го усеща и задължително в такъв момент идва и през 15 минути ме пита "какво става сега", което допълнително ме вбесява  Mr. Green. хем съм му обяснила в такива случаи да не ме закача...

# 100
Нареждам се на опашката.....
По време на овулация имам неконтролируем глад!Изяждам ненормално количество храна и пак съм гладна няколко дни нон стоп Confused
Като мине този период, идват огромните болезнени гърди, подутото тяло и нервните изблици  Confused
Идва ред на треската ден преди да ми дойде...горещи и студени вълни, каращи ме да мсиля, че това е последния ми ден на тази земя. Crazy
Жив кошмар са и коремните ми болки  ooooh!

# 101
Хехе..в петък направо изтрещях..Дива нервност без причина, че и неконтрилируем рев.. ooooh!
Предположих, че е ПМС, макар да ми беше рано.
Съботата мина леко, щото бях махмур, а вчера ми беше ден само на течности.
През нощта ми дойде, и учудващо нямам силни болки - предполагам, заради гладуването.. Sunglasses

# 102
Може и да си внушавам, но с напредването на възрастта и симптомите на ПМС стават повече и все по-осезаеми.
Лично при мен - миризми, по-интензивно изпотяване, всичко и всички ме вбесяват.
И аз крещя на детето и после много се мразя.
Мъжът ми ме трае, ама аз като цяло съм зла и може и да не му прави много впечатление Mr. Green

# 103
Имам още една седмица до МЦ, а вече депресията ме хваща, нервна съм и постоянно гладна. #Cussing out
С възрастта наистина става по-зле  Rolling Eyes

# 104
  • Бургас
С възрастта наистина става по-зле  Rolling Eyes

Не ме плашете! На 28 съм, а е нетърпимо. Понякога, след като съм направила на парцали мъжлето седя и си мисля"Боже, аз съм толкова ужасна, че ако ме остави, надали друг ще ме търпи!"
Свивам перки, до нов момент на лудост.
ДАНО не става по-лошо! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт