За тези с тежък ПМС

• 46 687
  • 197
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
И аз съм за тук. Мислех, че темата е за физически неразположения, а то ... отборът на терористите.  Mr. Green
Много съм зле с нервите в онези дни - заядлива, мнителна, избухвам от нищото, разревавам се дори на химна, погрознявам, депресирам се. Особено, ако няма слънце. А цикълът ми е един изврътлив - все с пълнолунието се съобразява.
Просто трябва да избухна, за да се успокоя и да ... "преговарям". Wink
Не ям повече, но то е, защото нито мога да реша какво точно ми се яде, нито какво точно ми се прави. Ако ме оставят на мира, ще реша, че ме "изоставят", ако се ангажират с мене, решавам, че ме тормозят. Страшно е.
Да, спортът - изобщо физическата активност, ангажиментите - помагат. Друго не съм открила.

# 106
  • софия
И аз в отбора.Колко дни преди цикъл ви хваща Пмс?

# 107
Мене само на едно нещо ме избива.... Embarassed

Аааа, и на сладко де.

Мъжът явно има късмет. Laughing

# 108
На мен последните години дори ми се и гади дните преди да ми дойде, и ме втриса. Tired

# 109
  • София
Мен ме болят гърдите десетина дни преди цикъл. И в деня, в който ми дойде и моментално спират да ме болят. Не съм забелязала да съм по-нервна, то аз все съм зло.  Mr. Green

# 110
Преди ми нямаше нищо, но от известно време преди да ми дойде направо се дразя чак от собственото си дишане.  Laughing А за последния път не знам даже как ме изтърпя моя пирятел то не беше мрънкане, недоволство само ходя след него и му се сърдя за най-дребното нещо, а той се опитва да ми угоди.  Joy Лошото, е че това го забелязвам чак след като ми мине.

# 111
Преди като бях по млада обикновено ме болеше коремът. Сега от няколко години получавам ужасно главоболие граничещо с мигрена. Гадими се и ми е гадно.
Иначе аз по принцип не съм от най ведрите хора, особено ако вали и времето е кофти. Избива ме на депресия.
Не знам нали е от ПМС или започва да ме кара критическата, или децата ме подлудяват, но напоследък не съм много добре с нервите. Трудно се контролирам. Понякога пия anti anxiety хапчета защото получавам едно ужасно чувство на напрежение, реве ми се за неща които са се случили преди 100 години и с други думи не се чувствам добре.
Друг лош навик е че напоследък доста често почнах да прибягвам до sun downers, по едно две питиета след работа. Ама ако не съм на кеф ставам още по- агресивна и кисела.

# 112

Иначе аз по принцип не съм от най ведрите хора, особено ако вали и времето е кофти. Избива ме на депресия.

Оф,  и това важи за мен.  От младите ми години. Та, дръж се форум, тия дни съм злобна.

# 113
  • София
Това с ПМС-то - смекчаващо вината обстоятелство, беше именно в рекламната листовка на Yasmin.

Мен ме удря около 5 дни преди датата, в която трябва да дойде, ако случайно закъснее, дните на закъснение са АД - психически.
Като момиче имах болки и хормонални нарушения, сега болка няма, но ме избива като повечето на лудост и глад.
Първо съм гладна, после се самосъжалявам и рева и като усетя, че никой друг не жали за мен-горкана - почвам да им крещя, после ме хваща срам, че съм толкова зла и следва нова вълна самосъжаление.

Знам какво ми помага: секс и физическо натоварване (плуване най-добре). За съжаление влезна ли в депресивната вълна не мога да си наложа да предприема мерки. Т.е. требва да съм почнала поне 2 дни по-рано. И т.к. за плуване след 2-то дете нямам време, наблягам на многото душове - доста добре ми отпускат нервата.

Чайовете вероятно също помагат, но аз имам такова отвръщение към бял равнец и розмарин от периодите ми на девическо билколечение, че не мига да ги дишам.

Заинтригувахте ме с този фемикур.

# 114
  • София
Има едни хапчета- Фемикур (не се смейте Crazy), хомеопатични, много помагат Peace Минават и болезнените гърди и нервните кризи преди цикъл. Пият се от деня на овулация до първия ден на цикъла.

Ако не бъркам, точно тези хапчета ми беше казала да си взема една лекарка, но така и не си ги купих.

Иначе и аз съм много зла 3-4 дена преди да ми дойде. Много се депресирам, крещя и за най-дребното нещо, в момента, в който осъзная колко съм гадна и се мразя за това, знам,ч е ще ми дойде на другия ден. Гърдите ми стават болезнени и твърди. Първия ден от МЦ ми е ужасен - боли ме, гади ми се, стомаха си го усещам като дупка, а иначе е подут. Толкова тежко (психически) ПМС имам от 2 г. някъде, докато кърмих МЦ ми беше лек, безболезнен и оскъден, след това стана обилени болезнен Sad

# 115
  • София
     Да не излезе пак като заяждане, не ми е това целта, но като знаете от какво е, не можете ли се контролирате (за нервите и яденето питам)?И дъщерята направо като откачена се държи, а внука горкия го отнася, без вина виновен!

# 116
На мен последните години дори ми се и гади дните преди да ми дойде, и ме втриса. Tired

Последните два пъти бях болна преди да ми пристигне "композицията"- втрисаше ме, лошо ми беше, да не говорим за киселата част. Сега като ви чета, че и вие боледувате се притеснявам да не ми стане навик...

А колко дена по-рано ви хваща  ПМС-то?

И още един въпрос- а по време на овулация, как сте? Защотот май и овулациите си усещам вече...старост нерадост....

# 117
  • Бургас
     Да не излезе пак като заяждане, не ми е това целта, но като знаете от какво е, не можете ли се контролирате (за нервите и яденето питам)?И дъщерята направо като откачена се държи, а внука горкия го отнася, без вина виновен!
Аз лично се осъзнавам чак след-като ми мине яда. А тогава вече съм "посолила" всичко.  Embarassed
Така, че знам от какво е, ама не мога да се удържам!

# 118
Ох....
Аз оная вечер ревах без повод на дивана в хола и пращах ужасни СМС и на един приятел.

При което той веднага ми отвърна : КАКВО СЕ СЛУЧВА?

На другия ден му обясних какво ТОЧНО се случва, макар че още не се е...случило. ooooh!

Но разликата в психическото ми състояние е....на 180 градуса.

# 119

Последните два пъти бях болна преди да ми пристигне "композицията"- втрисаше ме, лошо ми беше, да не говорим за киселата част. Сега като ви чета, че и вие боледувате се притеснявам да не ми стане навик...

А колко дена по-рано ви хваща  ПМС-то?

И още един въпрос- а по време на овулация, как сте? Защотот май и овулациите си усещам вече...старост нерадост....
По едно време ме почваше цели 10 дни преди цикъл, а напоследък запова в най-лощия случай седмица преди това. Овулацията при мен не е свързана с някакви неразположения, просто си усещам яйчниците леко болезнени, но болката е някак си приятна дори.

Общи условия

Активация на акаунт