Колко често излизат мъжете ви вечер?

• 48 235
  • 564
  •   1
Отговори
# 495
Ами....сещам се за моята приятелка, с бащата алкохолик.
Тя винаги се е оплаквала от него.Впоследствие, когато алкохолизмът му вече не можеше да се крие, тя започна да обвинява майка си, че винаги го е прикривала, защитавала го, а не се е погрижила да ги защити, нея и брат й , от това.Беше я срам от съученици, приятели, че баща й е такъв.

Т.е., децата, след една определена възраст, да речем 8-9 и нагоре, вече осъзнават това, което виждат.
Или, конкретно за примера с излизането, по темата:Докато са малки, майката може да ги залъгва, че тати е по работа, че има някакъв ангажимент, или друго, но след време те сами ще разберат, че тя само ги е лъгала и го е защитавала.Не че е задължително да започнат да я обвиняват, но често се случва.

Сега, ако става възпрос за нещо инцидентно, да, бих го прикрила/защитила, оправдала.
Но ако той перманентно се дъни пред децата, дори и да искам, не виждам как бих крила постоянно....

Аааа, не, не, тук даваш пример за проблем на семейството, не в техните отношения точно, както беше примера назад, от който тръгна обсъждането. Алкохолизъм, наркомания, хазарт, психични проблеми и тн - тия неща ги изключвам, те се коренят съвсем другаде.

Saule - много пристрастно нещо разсъждаваш, защото по твоята логика децата с бащи - тираджии или такива, които работят много - също изпадат в групата на лошите родители, а това не е така. За всяко нещо си има обяснение и моята идея е че - щом майката, демек другия партньор е съгласен с това положение - той е длъжен да го представи най-безболезнено на другите членове на семейството.

# 496
  • София
Друго си е специалист да визуализира мислите на хартия/екран.      bouquet

Между другото, моята приятелка съ омъжи на 18 също за алкохолик.Не знам дали защото подсъзнателно е приела това като нормално състояние за всички мъже, или по друга причина, но е факт.
Е, впоследствие се разведе, де, но ....

Не, не е заради това. За да се махне от къщи. Поради същата причина и със същата грешка аз се омъжих първия път - на 21. Хем още тогава, бременна, съзнавах, че правя компромис със себе си. Обаче майка ми беше починала и нямаше кой да ми каже - недей.

# 497
  • Най-сетне у дома
Viliko, вашият конкретен разговор с Краси беше за безхаберни родители, тя даваше за пример пристрастени към алкохол и т.н. А иначе когато обективната ситуация те притиска да си извън къщи, защото работиш, естествено, че думите ми не се отнасят за този случай  Peace

# 498
Моя мъж не иска да излиза,работи много,уморява се и използва всяка свободна минута да си почине и да обърне внимание на семейството си.Нямам нищо против да излиза и да се разтоварва,ако има желание за това.Аз също не излизам сама,рядко се случва да излезем заедно поради липса на време.Последно излизахме след Коледа,но това беше на банкет.

# 499
Viliko, вашият конкретен разговор с Краси беше за безхаберни родители, тя даваше за пример пристрастени към алкохол и т.н. А иначе когато обективната ситуация те притиска да си извън къщи, защото работиш, естествено, че думите ми не се отнасят за този случай  Peace

Нашият разговор беше за ситуации, в които една жена покрива мъжа или се опитва да представи нещата инак, тогава – когато е възможно самия мъж да е виновен или сгрешил.. Простият пример е даден – не за алкохолизъм, а когато единия родител излиза системно вечер сам, защото има нужда и жената се е съгласила. Тогава – трябва ли тя да изкарва негативните си емоции чрез децата, като им казва – баща ви му се излиза, а на мен ми писна да ви гледам все в къщи сама, ама кво да направя, или по-скоро трябва да измисли начин за безболезнено обяснение някак...

# 500
  • София
Какво значи "обективно" един баща да не иска да е при децата си вечер?

# 501
Никакво значение няма как майката ще представи ситуацията пред децата. Повечето пак ще се чувстват зле. Имам предвид ситуациите, при които не го налага нещо сериозно - болест, например... 

# 502

Нашият разговор беше за ситуации, в които една жена покрива мъжа или се опитва да представи нещата инак, тогава – когато е възможно самия мъж да е виновен или сгрешил.. Простият пример е даден – не за алкохолизъм, а когато единия родител излиза системно вечер сам, защото има нужда и жената се е съгласила. Тогава – трябва ли тя да изкарва негативните си емоции чрез децата, като им казва – баща ви му се излиза, а на мен ми писна да ви гледам все в къщи сама, ама кво да направя, или по-скоро трябва да измисли начин за безболезнено обяснение някак...

Ако в семейството излизането на родителите и оставането на децата само с едния се приема за нещо нормално, няма причина децата да приемат ситуацията за необичайна. Особено ако всичко е умерено и няма вечна липса. В нашето семейство някои седмици се случва по една или друга причини (работа до късно, спортен ентусиазъм или просто срещи с приятели) 3 или 4 вечери по 2-3 часа детето да е само с единия. Следващата седмица може да сме вечерите и двамата плътно вкъщи. Детето го намира за нормално, защото отношенията са ни такива още от раждането й и поводи за драми няма.

Имам обаче позната двойка, жената е ужасно ревнива и като беше детето на 2г., а мъжът закъснееше и почваше да обработва детето:"Къде е тати, къде е тати, няма го тати". И като го разреве, звънне на мъжа си да го пришпори да се прибира, че детето реве за него.

# 503
Детето го намира за нормално, защото отношенията са ни такива още от раждането й и поводи за драми няма.

В това няма как да си сигурна.
И аз като дете го намирах за нормално, но като пораснах осъзнах колко крайни виждания виждания имам за живота, добре че по някаква случайност съм си намерила мъж на моя акъл, че иначе все сама щях да си седя. 

# 504

Какво значи не иска? Ето това се опитвам точно да обясня – за теб това да излиза вечер значи, че не иска да си вижда децата, а за мъжа това е – имам нужда малко да презаредя извън задълженията на дома. В тази ситуация като виждам реакцията ти от сега – ти няма да си от тези, дето да пазят един вид честта на бащата. НО тогава защо си се съгласила е въпроса – той да излиза вечер?

wild poppy всъщност е дала примера с последното си изречение  Peace

Никакво значение няма как майката ще представи ситуацията пред децата. Повечето пак ще се чувстват зле. Имам предвид ситуациите, при които не го налага нещо сериозно - болест, например... 

Има огромно значение.

# 505
Може и да си права. За мен лично нямаше  Peace

# 506
Може и да си права. За мен лично нямаше  Peace

Кое нямаше? Доколкото зная у вас мъжът не е пипал нищичко и ти днес пък си на мнение, че дом.работа е добре да се поделя. Тук крайно нищо няма. Пък и няма как майка ти да представи инак тази ситуация, това не е от примерите, за които аз говора.

# 507
  • София

Какво значи не иска? Ето това се опитвам точно да обясня – за теб това да излиза вечер значи, че не иска да си вижда децата, а за мъжа това е – имам нужда малко да презаредя извън задълженията на дома. В тази ситуация като виждам реакцията ти от сега – ти няма да си от тези, дето да пазят един вид честта на бащата. НО тогава защо си се съгласила е въпроса – той да излиза вечер?

Всъщност не съм се съгласила, понеже никой не ме е питал, да си съгласен подразбира равноправно общуване и дискусия, а такава с "такъвия" БНД не е имало. Търпяла съм. И като преля чашата съм си взела децата и съм се изнесла.  Иначе  отчитам като грешка че след развода съм му "пазила честта" (изрзаяваща се в некоментиране кой какъв и защо), защото баткото като порасна взе да лепи от него "мачовщина" и мързел, което аз лично силно не одобрявам.

# 508
Чакай сега, аз не знаех, че имаш бивш и си го изживяла, мислех, че просто нищим темата любителски и като написах ти - далеч не визирах конкретния ти случаи, съжалявам  Embarassed

От друга страна мачовщината може въобще да не се корени в това, в което ти си мислиш и определяш като причина.  Rolling Eyes

# 509
  • София
Чакай сега, аз не знаех, че имаш бивш и си го изживяла, мислех, че просто нищим темата любителски и като написах ти - далеч не визирах конкретния ти случаи, съжалявам  Embarassed

От друга страна мачовщината може въобще да не се корени в това, в което ти си мислиш и определяш като причина.  Rolling Eyes
По точка 1. - изнесох се преди 13 години, вече отдалвна ми е минало...А за второто съм сигурна, виждам какво очаква баткото от мен (слугинаж и т.н., не че му го давам де, еманципирала съм се  Laughing Laughing Laughing). БТВ, баткото преди 1-2 години даже си го каза в прав текст какво очаквал...а, сори, да обясня, аз като професионални постижения отдавна съм задминала баща му, и малко мъже могат "да си го мерят" с мен...с една дума, съм малко по-мъж отколкото се очаква от една жена...

Общи условия

Активация на акаунт