Колко често излизат мъжете ви вечер?

• 48 256
  • 564
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Малките деца попиват поведението на родителите си. Често нелогично, неразбираемо за (един от) тях. Те не могат да преценят "татко го няма, защо?", може да си кажат, "татко го няма, така правят татковците". Всяко дете си е индивидуалност - едно ще се свие в себе си, ще избере да "бяга" и в бъдещия си живот, вместо да споделя (време, чувства), вместо да влага енергия в развитието на една връзка. Друго ще се бунтува и т.н...... Живот...

# 481
  • София
Ти ако искаш нещо, то значи и аз мога да го правя. Ако не искаш - и ти не го прави.
А какво правите, ако това не се приема и от двамата - my way or highway? Simple Smile Само хипотетично питам.... ясно е, че няма универсални решения.
Лично аз - highway twice, и сега вече, с втория съпруг, сме равноправни и в хармония. И не, не е универсално решение, аз с втория highway вече бях с три деца...нито за момент не съжалявам за решенията си, най-накрая станах пълноценен човек. Като извод от моите деца мога да кажа - колкото по-рано се престрашиш, толкова по-спокойни и разумни деца отглеждаш.

# 482
  • Варна
...
malina_m, "честта и достойнството" на другия родител се пазят, ако той ги има.

Детето има нужда да знае, че има двама родители, които го обичат и то може да разчита на тях. Независимо как изглежда единият родител в очите на другия, ако детето усети напрежение, то може да "протестира" дори и като се опита да заеме мястото на "отричания" родител. Детската любов към родителите понякога е неразбираема от гледната точка на засегнатия родител, но си е факт.

# 483
  • Варна
Ти ако искаш нещо, то значи и аз мога да го правя. Ако не искаш - и ти не го прави.
А какво правите, ако това не се приема и от двамата - my way or highway? Simple Smile Само хипотетично питам.... ясно е, че няма универсални решения.
Лично аз - highway twice, и сега вече, с втория съпруг, сме равноправни и в хармония. И не, не е универсално решение, аз с втория highway вече бях с три деца...нито за момент не съжалявам за решенията си, най-накрая станах пълноценен човек. Като извод от моите деца мога да кажа - колкото по-рано се престрашиш, толкова по-спокойни и разумни деца отглеждаш.

Не ти знам историята, но мога само да те поздравя Simple Smile

# 484
Лично моето убеждение е, че пред детето трябва да се пази "честта и достойнството" на родителя...........
Не е ли лично задължение на всеки да си пази "честта и достойнството"?
Не че ще тръгна да му подливам вода, ама ...няма и да се случи аз да му "градя честта и достойнството", ако той сам си пикае на тях.

# 485
  • София
Именно. По-добре едва ли може да се каже.

# 486
  • Варна
Работи до късно повечето дни от седмицата, което ще рече - прибира се около и след полунощ.
Не излиза често вечер, защото е много уморен, но винаги, когато има нужда и желание да излезе с приятели или колеги си излиза.Обикновено това е 1-2 пъти месечно.Аз съм по същия начин, ако реша да излизам се координираме, защото все пак някой трябва да остане с детето.С две думи - рядко излизаме, но намирам за нормално човек така понякога да излезе да разпусне.

# 487
Лично моето убеждение е, че пред детето трябва да се пази "честта и достойнството" на родителя...........
Не е ли лично задължение на всеки да си пази "честта и достойнството"?
Не че ще тръгна да му подливам вода, ама ...няма и да се случи аз да му "градя честта и достойнството", ако той сам си пикае на тях.

Ако си пикае - защо го търпиш, след като чак така се разминавате? Ако си решила да го търпиш, съм сигурна, че дори ти, с крайните си мнения понякога - не би наранила по подобен начин децата си, тоест би се опитала да представиш нещата най-безболезнено за тях самите.

# 488
Ох, Вили....    Laughing     
Ама написала съм го

Не че ще тръгна да му подливам вода, ама ...
или, иначе казано:
няма да тръгна да го обиждам пред децата, да им говоря какъв идиот, простак, идиот е баща им, но няма и да ги залъгвам колко е добър, чудесен и разкошен.
Те просто сами ще имат "шанса" да видят какъв е.Такъв, какъвто той се представя пред тях.

# 489
Той за тях може и в повечето случаи е идеален. И ако ти не натъртваш - тоя пак излезе, тоя пак забрави това и това или въобще неща от сорта - те няма как да оценят, че е кофти, защото примерно два пъти вечер излиза.

# 490
Той за тях може и в повечето случаи е идеален....
Е, това не го оспорвам.Ако успява да е добър баща с тях и за тях, аз, както писах, няма да му подливам вода.
Имах предвид, че ако той се издънва и прави глупости, аз няма да ги залъгвам, да му търся оправдания и да се опитвам да го изкарвам такъв, какъвто и те виждат , че не е .

# 491
Е, това не го оспорвам.Ако успява да е добър баща с тях и за тях, аз, както писах, няма да му подливам вода.
Имах предвид, че ако той се издънва и прави глупости, аз няма да ги залъгвам, да му търся оправдания и да се опитвам да го изкарвам такъв, какъвто и те виждат , че не е .

С цел?
Едно семейство не е ли точно това  newsm78
Не трябва ли да се защитаваме, да гледаме децата да растат в най-малко нагнетена обстановка?
Дай пример...

# 492
Ами....сещам се за моята приятелка, с бащата алкохолик.
Тя винаги се е оплаквала от него.Впоследствие, когато алкохолизмът му вече не можеше да се крие, тя започна да обвинява майка си, че винаги го е прикривала, защитавала го, а не се е погрижила да ги защити, нея и брат й , от това.Беше я срам от съученици, приятели, че баща й е такъв.

Т.е., децата, след една определена възраст, да речем 8-9 и нагоре, вече осъзнават това, което виждат.
Или, конкретно за примера с излизането, по темата:Докато са малки, майката може да ги залъгва, че тати е по работа, че има някакъв ангажимент, или друго, но след време те сами ще разберат, че тя само ги е лъгала и го е защитавала.Не че е задължително да започнат да я обвиняват, но често се случва.

Сега, ако става възпрос за нещо инцидентно, да, бих го прикрила/защитила, оправдала.
Но ако той перманентно се дъни пред децата, дори и да искам, не виждам как бих крила постоянно....

# 493
  • Най-сетне у дома

С цел?
Едно семейство не е ли точно това  newsm78
Не трябва ли да се защитаваме, да гледаме децата да растат в най-малко нагнетена обстановка?
Дай пример...

Не защитаваш децата си, ако създаваш объркана картина в главата им.
Ако единият родител непрекъснато отсъства и е заинтересован, най-вредното нещо, което другият родител може да стори, е да интерпретира това поведение пред децата си в стил "Той много те обича, но"... В главата на децата, чувствата (любов) и действията (грижа) трябва да се обвързват от най-ранна възраст. Присъстващият родител може да каже за незаинтересования "Не всички родители се справят добре с това да са родители, но то не е заради теб, ти си чудесен". Толкова. Легитимирането на родителското безхаберие в името на някакво криворазбрано "предпазване" на детето и "честта на семействоо" се обръща срещу детето. В зрелите си години то няма никаква идея какво наистина е любов и как да различи любов от злоупотреба. Децата трябва да са наясно, че човекът, който те обича, е онзи, който прави всичко нужно, за да ти го докаже, да се погрижи за теб, да участва в живота ти. Родител, който легитимира безхаберието като любов, обрича децата си на доста нещастия.

Много по-добре ще предпазим децата си, ако им помогнем да си изградят вярна картина за света (съобразена с възрастта им, разбира се), отколкото ако им замазваме очите.

# 494
Друго си е специалист да визуализира мислите на хартия/екран.      bouquet

Между другото, моята приятелка съ омъжи на 18 също за алкохолик.Не знам дали защото подсъзнателно е приела това като нормално състояние за всички мъже, или по друга причина, но е факт.
Е, впоследствие се разведе, де, но ....

Общи условия

Активация на акаунт