Великденски пости -2011!

  • 68 576
  • 660
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 0

  bouquetЗдравейте и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ   bouquet

Днес дъщеря ми има имен ден - Цветомира. Менюто ще е шопска салата без сирене, пържена скумрийка с  картофена салата, фалафели, хапки с риба тон / консерва/ и за десерт Chocolate crazy cake на Янита.
А иначе поста наистина мина неусетно. Има доста рецепти които ще пробвам след като свърши, защото не ми стигна времето. Момичета благодаря ви за чудесните идеи!!!  bouquet Никога не сме постили с толкова разнообразно меню, както на този и на Рождествения пост когато Ви открих.   Hug

# 601
  • Мнения: 38


НА ВСИЧКИ ВИ ПОЖЕЛАВАМ СВЕТЛИНАТА И ДОБРОТАТА ДА ВЛЯЗАТ В ДОМОВЕТЕ И СЪРЦАТА!ИМЕНИЦИТЕ И ВСИЧКИ, ПРАЗНУВАЩИ ДА ИМАТ ЕДИН ПРЕКРАСЕН ПРАЗНИК!
 smile3525 smile3525 smile3525

# 602
  • София,
  • Мнения: 4 267
Честит празник на всички! Честит имен ден на празнуващите! Да ви е сладко днес и да хапнете рибка! Hug

# 603
  • Пловдив
  • Мнения: 5 215
Дайте идеи за рецепти с коприва, моля.
Никога не съм готвила....

# 604
  • Мнения: 4 392
Дайте идеи за рецепти с коприва, моля.
Никога не съм готвила....
Най- лесно ще ти е ако си сготвиш една най- обикновена супа и накрая добавиш една- две  шепи измита и нарязана коприва. Аз така правя вече. Жал ми е да я варя. Вчера правих такава супа. Добавих и просо. Laughing Много вкусна стана, но принципно избягвам супи. Тази е от изключенията.

Направих я така:

Във вряща вода сложих нарязани на кубчета 3-4 картофа. Когато бяха почти сварени изсипах половин чаша измито просо в супата. Когато се разпука просото, добавих копривата и 2-3 моркова, нарязани по дължина с белачката за картофи  Laughing за не повече от половин- една минута и махнах супата от котлона. Чак тогава добавих сол ( Солта прави храната токсична, ако се готви с нея!) и зехтин на вкус и нарязах малко зелен лук.

Готвя винаги по този начин, за да се запазят максимално полезните вещества в зеленчуците. При стандартния начин на готвене се засищаме, но клетките гладуват.Wink
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!  bouquet  bouquet Hug

Отдавна не съм писала. Embarassed

# 605
  • Мнения: 4 733
Госпожо Емилия, Спирулинова, къде зачезнахте Моля Ви!!!!
Не ми си пише, ама имах нужда от виртуално рамо, бях решила да суровоядствам!

# 606
  • Popovo
  • Мнения: 219
    Честит празник на всички!Честит имен ден на всички който празнуват днес! Специално поздравявам Бразилка с именният ден. Носи името си достойно и животът ти ще бъде многоцветен!   bouquet

# 607
  • Мнения: 4 392
Госпожо Емилия, Спирулинова, къде зачезнахте Моля Ви!!!!
Не ми си пише, ама имах нужда от виртуално рамо, бях решила да суровоядствам!

Тук, тук,  Laughing  Heart Eyes . Просто не винаги ми се пише. Ако има нещо спешно, драснете ЛС, ще се отзова веднага.
Аз мисля да карам три дни на цитрусов сок и вода. Днес беше първият.  Grinning
Следя ви, следя ви, не ви изпускам.  Hug

# 608
  • Мнения: 508
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!  bouquet
 И Честит празник на всички ви! Simple Smile
На Бразилка специално Честит празник с пожелания за здраве, радост, късмет и нека Бог и Божията Майка да те закрилят и да помагат на теб и близките ти! И разбира се Бог да ти даде живо и здраво бебче, когато му дойде времето Hug

# 609
# 610
  • София
  • Мнения: 478
Много ви благодаря за вниманието и пожеланията Hug Честит празник и на вас, да сте живи и здрави!Съжалявам, че пиша със закъснение  bouquet

От днес започва Страстната седмица. Нека през тази седмица да сме по – смирени и по – добри Hug


*Бенджи*, заповядай. Това са двата ми любими начина за приготвяне на коприва Heart Eyes
 Междудругото веднъж правих боб с коприва. Рецептата я бях прочела в един брой на списание Бон апети. Много интересно се получи.

Днес и ние ще сме на коприва, че ми докараха прясна и само връхчета Heart Eyes

дядо хаджия, приемам забележката, ама пуст мързел…   Embarassed но съм се заканила на този козунак и в четвъртък или в събота ще направя половин доза за проба.

Госпожа Емилия Спиролинова, много интересни и полезни предложения. Възхищавам се на волята да издържате само на течности за толкова време.

# 611
  • София
  • Мнения: 36
От днес до четвъртък не се яде олио/мазнина и се чудех вие какво си приготвяте,защото на мен ми е много трудно да карам само на плодове. Ето някои неща,които се вписват, и които аз съм планувала, но ще се радвам на ваши идеи    chef

леща без мазнина (става много вкусна,аз и да не постя без олио я правя)
Варени макарони с доматен сос и маслини/гъби/зеленчуци
Сандвич с маслинена паста и краставичка
Варени картофи с подправки

За обичаштите сладко: почти всички фъстаковки,сусамки,и т.н. блокчета са без мазнина   bouquet

# 612
  • Мнения: 4 392
brazilka, не е кой знае какво, просто защото не ми е трудно да аскетувам. Такава ми е нагласата, може да е спомен от някога си.. newsm78 Наистина на някои им е по- трудно това, а друго им е по- лесно, което пък за мен се оказва трудност..Така че това е просто една част от живота. Наистина това е начин да си дисциплинира характера човек. И аз имам какво да уча. Например колкото и да гладувам, като тръгна да се захранвам виждам какво чудо е ! ooooh! Голяма воля се изисква да се удържиш да не преядеш. Тогава виждам колко назад съм още...Но човек се учи, докато е жив. Продължавам да опитвам. Grinning

А за тези три дни на течности си "разреших"  Laughing и по няколко сушени сини сливи на ден.

# 613
  • Градът на липите
  • Мнения: 5
mimmox  я кажи как я правиш лещата,че моята все ми става една водниста и никой освен мен не я яде  smile3506

# 614
  • Мнения: 33
За тази седмица мисля да правя печени картофки, ориз със зеленчуци и гъби пълнени с ориз и маслини, всичко без мазнина. Между тях ще хапвам варени картофи, домати и маслини.

Общи условия

Активация на акаунт