Великденски пости -2011!

• 68 689
  • 660
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • София

ina15
, благодаря за отговора за ядките и маслините.
 Днес, по стечение на обстоятелствата, говорих с един богослов и той също каза, че няма проблем по време на строгия пост да се консумират ядки и маслини.
И в резултат, ето какво хапнах аз- салатка с айсберг,  слънчогледови ядки, моркови , овкусена с лимон и малко сол + печени във фурна цели картофи, овъргаляни в сол, по идея на Бразилка. Е, по- вкусно нещо не бях яла! Поръсих ги с червен пипер и малко сол... Може би сега оценявам много повече някои храни, които по принцип пренебрегвам незаслужено.

# 137
Едно включване и от мен Simple Smile.
Бях в Пикадили и видях, че продават пастет, който е подходящ за поста.
http://vieco.net/images/biljni_namazi_grupa_2.png
От тези на снимката в Пикадили има с чушка, маслини, гъби, грах и спанак.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 22:54 от iliqnka

# 138
  • София
iliqnka, мерси за инфото. А от какво е основно пастета?

Аз захраних душата с това. Надявам се, дамата, публикувала го във Фейсбук да няма нищо против.

# 139
Мами и всички,които са решили да постят-аз имам два въпроса:
1.Кафето 3 в 1 по време на постенето разрешено ли е?
2.Ядките,тип-микс също позволени ли са по време на поста?Прочетох,че според някои са позволени,според други-не.Та,какво да правя-да ги консумирам ли или да се откажа временно от тях? newsm78

# 140
Надето Simple Smile, извинявам се, че те подведох с информацията, оказа се, че не е подходящ за строгия пост, тъй като съдържа растителна мазнина. Не съм догледала.
Иначе съставът на пастета от чушки е: вода, чушки, грахов протеин, картофено нишесте, фибри, сол, мая, подправки, растителна мазнина.

# 141
  • София
Sunlivkaaa, не съм специалист, но в 3в 1 има сметана на прах, дори и да е растителна, повечето от тях съдържат млечни добавки. Ето тук  Бразилка е обяснила подробно за тези неща.

Иначе, за ядките и аз се чудех, но няма проблем.

iliqnka, дори за строгия пост да не е подходящ, информацията пак си е полезна, защото ще влезе в употреба през останалите дни Simple Smile

# 142
Включвам се и аз Grinning Не мога да измисля много манджи аз и много,много не ям. Без олио просто е...Ядох на вечеря корнфлейкс със соево мляко. В корнфлейска пише,че има олио,но аз лично не го смятам за прегрешение. За мен идеята на поста без мазнина е храната да е по-малко вкусна. Какво мислите?
Имам и още една питанка. Имам ужасно,ужасно суха кожа. Трябва да започна да пия някакви добавки,в момента имам рибено масло. Знам,че рибата не е разрешена,но положението е извън контрол Grinning

# 143
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СКЪПИ ДАМИ !

# 144
  • в семейството
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!   bouquet

Благодаря, дядо хаджия !

За мен това ще е първия Великденски пост. Благодарение на Вас, успях да разнообразя менюто си по време на Коледните пости. А в същност по-важното е че тук намирам хора, за които поста е различно от "диета" .  Hug

# 145
  • Пловдив
Мерси. Ти кажи за картофите за микровълновата, слага ли се нещо друго, освен картофи?

# 146
  • Пловдив
Честит Празник Мили Дами,виждам,че всичко е наред при вас,спазвате поста. И аз така:) вчера за обяд направих ориз със зеленчуци на тефлоновия тиган и беше добре,но като изстине не става:) но нищо де,няма да умрем от глад Rolling Eyes салатката от боба без олио става много хубава като се сложи салатен червен лук и маслинки newsm10 newsm10 кажете ми рецепта за хумус,моля ви. Приятен ден и всичко най-хубаво,много се радвам,че все повече хора проглеждат,чрез поста,поне тези дни ще сме по-добри и усмихнати Laughing радвайте се и бъдете обичани newsm51 newsm51 newsm51

# 147
Приятели, днес си взех от магазина соево Тофу ,пише 100% растителен продукт.
Предполагам, че е позволено да се яде?
Също така искам да попитам за сухарите, в състава пише палмово масло, това си е мазнина, т.е. през тази седмица не мога да го ям, така ли?

# 148
  • София
Мерси. Ти кажи за картофите за микровълновата, слага ли се нещо друго, освен картофи?

Ами тези дето са си цели и небелени няма какво да им сложиш.
Иначе ако правиш чипс или пък блат за пица си се добавят там подправки и т.н. Лично аз блата за картофената пица си го правя вече директно във фурната и съм забелязал че върви много с копър и пресен лук.

# 149
  • Пловдив
Имах предвид дали без вода, но след като стават като печени, явно е без. Ще ги пробвам  Peace

Между другото, гъбената мусака стана вкусна. Ето и рецептата:

Гъбена мусака
•   300 г гъби
•   5 глави лук
•   4 с.л. ориз
•   2-3 бр. моркови
•   5-6 бр. картофи
•   10-15 бр. маслини
•   3 с.л. доматено пюре
•   чубрица, сол
•   олио
    Всички зеленчуци се нарязват на едро. В глинен гювеч се слага малко олио, изсипват се продуктите. Доматеното пюре се разрежда с 1 ч.ч. вода и се излива отгоре. Захлупва се и се пече в умерена фурна.

Аз я направих в йенски съд, като вместо чубрица сложих девесил, джоджен, червен пипер и малко кимион. И връзка пресен лук, вместо стар.

Общи условия

Активация на акаунт