С Дюкан ще се вталя и тигрова рокля ще облека - 247

• 35 351
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Да, триците са 3с.л. дневно! Само един път на ден, независимо под каква форма(кексче, хлебче, бисквитки, попарка). Само да вметна, че е хубаво да се приемат не само в суров вид, а и минали през топлинна обработка, защото в суров вид извличат желязото от организма и приемани постоянно в суров вид може да се окажат не толкова полезни, затова разнообразявайте, хапвайте в суров вид, но и на хлебче да речем(един  ден така, един ден онака Wink ). Peace

ПП Ами, МариДи, да речем така, понякога се случва да се превиши дозата с 1с.л. , че и с 2с.л. примерно заради панировка, супа, сосче, кремче, но нека не е всеки ден и нека не стане практика, понякога може, нищо няма да ни стане дет се вика, но нека не е редовно Peace!

# 556
Питам точно от тази гледна точка, днес мама решила да ме изненада и да ми направи закуската и вместо три суп лъж.трици сложила 6 да ми станело повече "баничката" за съжаление разбрах това едва преди малко след като вече я бях омела . Sad

# 557
Приветче на всички
Кантара почти не мърда 79.700  Sad (дори леко покачен )от днес съм на ПЗ да видим какво ще стане
Тоя път определено по-бавно стават нещата .
Нещо ми е депресантско мъча се да не съм такава ,много се мразя като изпадна в такива "дупки" сега ще отида на среща с приятелки пък дано се позаредя малко че имам нужда
Баничката и аз съм я замизлила отдавна  Wink само чакам да ми донесат триците че ги дадох на една приятелка да ми ги смели в робота че аз нямам  и почвам да творя  Mr. Green
Преди малко и аз минах през калкулатора на Дюкан показа 71 кг.толкова съм била ама аз си имам и една тайна мечта за 65 кг.  Mr. Green та да видим

# 558
  • Бургас
Дано не ви подразня с този пост, така като чета една голама част от момичетата са на поправка. Аз преди около 3 години също бях на Дюкан, но не знаех за този форум и си я правех сама. Резултатите наистина бяха потресаващи за 2 месеца не само че бях свалила 8 кг., но някак си изглеждаше, че са много повече, килограмите си бяха същите, но обиколките сякаш продължаваха да се свиват. Въобще обрах всички овации и комплименти, беше невероятно, килограмите паднаха точно там където имаше нужда. До тук добре, но свърши диетата и за една година си върнах кг. + 4 отгоре. Та въпросът ми е цял живот ли трябва от четвърта да минаваме в първа фаза, за да изглеждаме добре?
П.П. Стана малко, като постовете на Кари Брадшоу от Сексът и градът.

# 559
lili-lilian,
може и вечна трета да се кара.
Сериозно!
За себе си стигнах до този извод...
 Rolling Eyes

НелсънHug.
Да, точно 3+ имам предвид.
Сега съм във 2+.
 Wink

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 14:58 от envia

# 560
  • София
Здравейте, момичета  Simple Smile Рядко вече влизам тук, но нали са празници и имам повечко време, та реших да надзърна и видях, че сте ме споменали.

За четвъртата фаза - ами, ям всичко, точно както го е казала smileys. Умерено, без преяждане - каквото ми се яде, но винаги внимателно. Третата фаза ми беше много полезна в това отношение - превъзпита ме. Преди при вида на шоколад не можех да се спра, да не говорим, че съм си патологичен чревоугодник по природа. Сега просто се радвам на храната, без да прекалявам. Меря се всеки ден, като почти винаги знам какво ще ми покаже кантара, имайки предвид какво съм яла. Ако съм попрекалила с някои неща предишния ден, на следващия се старая да компенсирам с повечко протеини.
Май съм щастливка /пу да не ми е уроки  Blush/, но пълен чист протеинов ден нямам, защото не ми е нужен - просто гледам да има баланс във всичко  Wink.
Научих се да готвя с много по-малко мазнина - в повечето случаи та е зехтин, рядко пържа и избягвам тестените. Ям пълнозърнест хляб, и най-важното според мен - от началото на режима, та досега се научих да закусвам, нещо което цял живот не съм правила - трици с кисело мляко  Mr. Green , даже и подсладител вече не ми е нужен.

Запомнете нещо, в което сама се убедих - няма успешно задържал килограмите си отслабнал човек, който целенасочено не е променил хранителните си навици и който живее с мисълта за жертва в името на външния вид Правете го с убеждението, че това ви прави по-здрави, красиви и със самочувствие и ще ви се получи. Heart Eyes Hug

И още нещо: мисленето: "Днес ще се натъпча, пък ще го компенсирам с няколко протеинови дни" е абсолютно грешно!!!!! Правилното е: "Днес мога да си позволя да хапна или опитам това, но няма да прекаля, утре пак мога да си позволя малко".
Интересни, любими и съблазнителни неща за ядене е имало преди, по време и след отслабването ни - няма да се свършат, разликата е в това кой как гледа на тях  Wink

Малко дълго стана, а пък знам, че дългите постове много-много не се четат, но се надявам и ще се радвам да съм била полезна на някого.  Heart Eyes

envia, вечна трета не е необходима. "Трета плюс" е много добро решение  Wink

lili-lilian, не искам да обиждам никой от тези, които са на поправителна, но лично моите наблюдения /а скоро те ще станат три годишни/, че на някои хора тук им е станало едва ли не хоби да рестартират режима през няколко месеца. Това е толкова вредно, както и за здравето , толкова и за психиката. Разбира се, никой не е застрахован от грешки, но след като човек е сгрешил един път, би трябвало да си извади необходимите поуки и започвайки отново, да не повтаря старите грешки. Всяко хубаво нещо в този живот изисква някакви определени усилия и нищо не става без воля и желание.
Нагледах се на хора /чак ме  е яд, като го пиша/, срещнати тук, които след постигнатите прекрасни резултати, омазват всичко и през пет месеца започват наново - е, не им се получава, няма как да стане!!!!
И започват да се въртят в омагьосан кръг, от който излизане няма или ако има /май се сещам само за едно такова излизане  Wink/, са необходими много повече усилия от тези, които биха били необходими при нормалното спазване на режима.

Хайде за последно и повече няма да допълвам, че който иска да го разбере, ще го, пък който не иска - и сто пъти да го напиша - пак няма да разбере Cry
1. Това е режим на хранене, а не диета
2. Поради това, че е режим на хранене, от вас се изисква да промените навиците си на точно това хранене, което ви е довело до този режим.
3. Нищо не се случва с магическа пръчица, трябва и воля и вътрешна убеденост в правилността на това, което правите.
4. Колкото и да свалите, ако се върнете към предишния си начин на хранене, загубили сте си времето.
5. Направете го един път завинаги, с убеждението, че го правите за себе си, а не за някой друг.
6. Свалянето е най-лесно, задържането е истинският тест за това дали ще се справите  Wink

Изчезвам, че станах досадна, ама вие сте си виновни, че ме споменахте  Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 15:02 от nelsun

# 561
Аз съм едва прохождащ новобранец в режима, но съм си дала сметка,че ако премина успешно и през 4-те фази и после започна да се храня както до сега, а именно -глад по цял ден, от време на време по някоя вафличка за убиване на глада и вечер наваксване за през целия ден,
то неминуемо ще ми се наложи да повторя режима в един момент

Имам един приятел на 40 и... години на когото много съм се чудела как може да се храни през 3 часа като бебетата и го бъзиках дори, обаче човека си яде и хич не дебелее
по-късно разбрах и аз, че всъщност редовното хранене е много по-добре от моето гладуване с което успях да "приспя" метаболизма си и после олеле майко

пп. с nelsun сме говорели едновременно за едно и също нещо (в червеното)

# 562
Добър ден, мацки !

Днес ми започват пет дена на протеини. Току що направих дюкасното си пазаруваме на месо за цялата седмица - пиле, пилешки кълки, пилешки крилца, воденички, дроб, сърца, телешка кайма. Ще наблегна през тези пет дена на тях.
Риба имам пълен фризер. Но нали последните пет дена карах предимно на риба и зеленчуци, сега съм решила да е на повече пиле.

Ето менюто ми за днес:
Надявам се, че е по-добро и разнообразно . Очаквам мнението ви.

З - 150 грама кис. мляко с 3 лъжици трици, две твърдо сварени яйца
О - две рибни филета със сто грама кисело мялко
Междинна - 150-200 грама пилешки воденички
В - едно средно голямо пиле. (Майко мила, как ли ще се напъна да го изям? newsm78)

Дами, карате ми се, че не ям, а не слабея, че даже 100-200 грама пак отгоре  Cry. От 8 дена нито грамче надолу  Sad.
Но пък влязох в дънки и панталони с един размер по-малки  Flutter.

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 15:45 от бяла лястовица

# 563
Как и викате на тая риба на български?

Ей тази ми е много по вкуса и си хапвам по двечки на хранене. Така ги продават в кутия и плик по два броя. Та тази и обядвах.

# 564
На това Лястовичке му викаме Сьомга

Фатката на режима е не да се яде малко, а да се яде често и колкото ще ти е достатъчно да се нахраниш с режимни храни

Караме ти се, че не ядеш,защото е така, вземи се в ръце и започни да се храниш режимно и достатъчно иначе тялото ти ще къта запаси  newsm10

# 565
Менюто ми за днес беше:
З - половин кисело мялко с 3л. трици
Междинна - 3 яйца със 100 грама извара
О - дояждане от междинната
едно латте (кафе с мляко)
В - пилешка супа с моркови и чушка  Sick

Лястовичке, аз ще съм поредната която ще ти каже, че не ядеш, обаче с това меню нищо не правиш да ти кажа
Къде ти е месото? Тази супичка добре, тя да кажем за първо, основното къде е?
Като не ти се готви, печи си месце
риба,пилешко,дробчета, нищо сложно,но без месце няма да стане
примерно:
скумрия - цепиш рибата на 2 заливаш с половин каф.чаша оцет и още толкова вода завиваш във фолио и печеш
пиле- 1 маломерно пиле ,махаш кожата,овкусяваш, хвърляш в един плик за печене и във фурната
дробчета- половин кг. измиваш ги малко чер пипер,чубрица,къри и във фурната ,бъркаш от време на време ,като се опечат посоляваш малко и готово
Омлет или бъркани яйца също не забравяй
нишо сложно, пък и вкусно
Нани, хапвам месо, но нещо ми се беше втръснало в последвно време. Май откакто стана това със запека и взех да го избягвам. Но то не ми е и виновно месото де. Иначе ползвам си този уред на пара и вътре си задушавам рибата, дреболиите. Много са ми вкусни. Иначе пилето ще си го оваря във вода, че на пара не е никак вкусно. Или пък може и във фурната да е.
Благодаря, че сподели за менюто ти.  Hug

# 566
На това Лястовичке му викаме Сьомга Караме ти се, че не ядеш,защото е така, вземи се в ръце и започни да се храниш режимно и достатъчно иначе тялото ти ще къта запаси  newsm10
Благодаря  Hug.

Нани, не съм ли режимна?  newsm78 Мислех, че се вписвам в режима и не ям непозволени неща  Sad. newsm78

# 567
На това Лястовичке му викаме Сьомга Караме ти се, че не ядеш,защото е така, вземи се в ръце и започни да се храниш режимно и достатъчно иначе тялото ти ще къта запаси  newsm10
Благодаря  Hug.

Нани, не съм ли режимна?  newsm78 Мислех, че се вписвам в режима и не ям непозволени неща  Sad. newsm78

режимна си спокойно ,от по-горе описаните продукти само крилцата малко ме притесняват,че като им махнеш кожата к'во ще остане  newsm78
иначе натъртвам на "режимни", защото на балкона постоянно гледам никове които само четат ( както правех и аз много преди да се разпиша  Simple Smile ),та да не се обърка някой

# 568
Ето менюто ми за днес:
Надявам се, че е по-добро и разнообразно . Очаквам мнението ви.

З - 150 грама кис. мляко с 3 лъжици трици, две твърдо сварени яйца
О - две рибни филета със сто грама кисело мялко
Междинна - 150 грама пилешки воденички
В - едно средно голямо пиле. (Майко мила, как ли ще се напъна да го изям? newsm78)

Лястовичке, няма да ти върви режима като се ограничаваш от количествата на разрешените храни. Но няма да ти върви и като се натъпчеш с такива. Още си в началото. Имаш още път да извървиш. Не се ограничавай. Яж докато се наситиш. Не преяждай. Ако огладнееш след два часа - пак хапни. Това пиле и аз няма да мога да го изям, а аз ям много. Раздели го на две-три порции за през целия ден. Не се напъвай. Намери своя ритъм на хранене. Слушай тялото си. То знае най-добре от колко храна се нуждае. Напълни си чинията. Сложи всичко, които мислиш да ядеш на масата и хапвай без да мислиш, че си на диета. Като усетиш, че си се нахранила - спри. Не си на състезание по най-малко или най-много изядена храна. Преди седмица-две все пишеше, че мислиш, че ядеш много, а менюто, което пишеше тук беше като за врабче. Сама се ограничаваш допълнително и заради това ти се "карат" момичетата. След това написа, че току опитваш това-онова през деня извън храненията. Кое е вярното ти меню? Това което пишеш или има още неща, които пропускаш? Храненето ти през деня не е само това, което е именувано З. О. и В. Всяка допълнителна хапка трябва да си отчетеш. За себе си, не за форума. Като не ми вървят нещата си записвам абсолютно всяка хапка, която изяждам през деня. Направи и ти така и след това напиши всичко тук. Може би пропускаш нещо?  Hug

smileys, nelsun - момичета, много ми харесаха постовете ви. Аз съм от тези, дето не четат, обаче ей такива постове с удоволствие прочитам и препрочитам! Хем го зная това, което сте написали, хем някой трябва да ми го каже, за да го осъзная. Моите адмирации!  Heart Eyes

# 569
Medlar, благодаря, че ми обърна внимание. Сетих се, че между храненията понякога си хапвам открак 2 лъжички риба тон от консервата или снощи преди лягане пак 2-3 лъжички изварка от кутията. Може пък тези неща да ме спъват, знам ли и аз?!

Ще вписвам тогава и тези ми "прегрешения " и ще се размисля над постинга ти  Wink Hug.

А да, сетих се, когато се оплаках, че ям доста. Това е  точно седмица преди цикъл и повреме на него . Тогава съм наистина много гладна и много ям.  Embarassed

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 16:19 от бяла лястовица

Общи условия

Активация на акаунт