С Дюкан ще се вталя и тигрова рокля ще облека - 247

• 35 365
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Лястовичке, на дали точно двете лъжици риба тон и извара са объркали нещата. Но се наблюдавай няколко дни и прецени кое как ти действа. Не веднъж са наблягали момичетата тук, че всеки организъм е индивидуален. Записвай си всичко /защото се забравя/ и след това го пиши и тук. Ще видиш, че даже сама ще откриеш къде ти куцат нещата.  Hug

Пп. Аааа, в тия дни всички полудяваме. hahaha

Още нещо се сетих. Взех си стевия онзи ден. Днес си взех още една опаковка. Ползвам я да си подслаждам само кафе с мляко, за сега поне. На работа ще я пробвам без мляко. Харесва ми и ще мина на нея, докато не спра всякакви подсладители. Преди като започнах режима, първия път още, не знаех за форума и не се бях сетила за подсладител. Тогава изкарах 2 месеца без нищо сладко. Та и без него ще оцелея. Само да се реша да се откажа Simple Smile Иначе забелязвам, че предпочитам солени храни пред сладки.

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 16:32 от Medlar

# 571
Влизам само да ви кажа (и да ви подразня  Mr. Green Mr. Green), че Русенската срещичка мина чудесно  kiss dancing  food010 smile3546 rotfImao rotfImbo Най-накрая видях bigbaba3 и zverka на живо дет се вика Hug Heart Eyes
Снимков материал  smile3509 photo късно довечера от мен, дано някой друг пусне преди това, че да ви е още повече яд  hahaha hahaha Mr. Green Mr. Green
Айде бегам аз, че няма да сколасам с времето, пък програмата е запълнена днес и утре ooooh! ooooh!

# 572
Jule,

Има хиляди начини начини да се свалят килограми и това което за мен е решаващо е дали избрания начин е съвместен с моето си здраве.Защото не искам да заменям кон за кокошка,не искам хубава фигура с цената на здравословни проблеми.Затова казах че не е добре да се избират най-хард версиите на режима,защото човек не знае какви точно процеси ще се задвижат в тялото му днес,утре или след години.Защото това което ядем днес,се отразява на нашите гени и последствията(били те добри или лоши) се проявяват един ден.Аз лично никога не бих избрала да следвам режим който ограничава някоя от хранителните групи с превес на други, ако не съм раждала и тепърва бих искала да създавам поколение(и тук не става въпрос само за режима на Дюкан,в случай че решите че съм решила да го плюя Simple Smile ).Но това си е мое мнение и не ангажирам никой да го споделя.Ако се интересуваш  направи търсене в гугъл (epigenetics , nutrition).
Ако все пак решиш да го спазваш ти препоръчвам да избереш най-леката схема и да добавиш малко мазнини(аз лично съм си направила проучване за здравословните граници и се придържам към здравословния минимум).Защото без хормонален баланс после няма и задържане на килограмите.И под хормони нямам само предвид хормоните свързани с половата система ,а всички онези свързани и с метаболичните процеси в нашето тяло.А те са много.

Както казах преди,за мен бързото сваляне е лъжлив "приход"(знам че много от вас които са в момента в процес на отслабване няма да сте съгласни с това ,но поемам риска Simple Smile ) .Хората сме устроени така,че като се сдобием с нещо много лесно не го ценим.Забелязвам и тук,пък и по другите теми много момичета,свалили килограмите за по 2-3-4 месеца и после след още толкова са на поправка.Да не говорим за последствията на бързото сваляне върху кожата.И при мен последните 10 години неуспехът ми с диетите се дължеше точно на това че попадах в капана на желанието за бърз резултат.Започвах и при първото плато се отказвах. Сега съм доволна ,че започнах режим на база протеини,защото липсата на глад по време на отслабването ми даде време и възможност да преосмисля много мои грешки свързани с храненето и отношението ми към храната.Много съм доволна,защото излезнах от порочния кръг  нервна съм - тъпча се - мразя се - все ми е едно - гладувам - нещастна съм - пак се тъпча и т.н.И още съм по доволна че не чаках 3-та фаза за това.Подкрепям напълно това което каза някой  -  не използвайте протеиновите дни за наказание,храната не е наказание.

Не съм го писала досега,защото не искам да подвеждам никого,не ща освиркване и тигани,но аз протеинови дни не правя и не смятам да правя( за новите - не правете като мен,това си е мое решение и си нося моята отговорност за него).Не защото са ми гадни,неприятни и т.н,просто смятам че наистина си познавам тялото много добре вече и нямам нужда от тях,даже още повече,искам тялото ми да ги забрави.Меря се веднъж на седмица както преди,кантарът продължава да очита грамчета надолу и съм спокойна и щастлива.Сега съм го прибрала (беше на видно място преди),понеже малкия започна заплашително често да се катери отгоре с реплики от рода " Дебел ли съм" "Ядем много в тази къща" и т.н.Това не са мои реплики,но ме накара пак да преосмисля някои неща,за това как нашите деца копират нашето поведение без да го осмислят,а аз лично последното нещо което искам да им предам е това порочно отношение към хранатa и към показанията на кантара.

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 17:08 от nikolexa

# 573
Здравейте дюканки! Срещата в Русе беше невероятна-запознахме се с Бигбаба и Зверка. Анафейс почерпи с вкусни курабийки с трици. За сега ви пускам само две снимки от събитието, останалите очаквайте от Анафейс както е обещала.
Хубав уикенд на всички  Hug 

линк

# 574
Лястовичке, абе вместо по цял ден да стоиш във форума, излез и се поразходи с принца и принцесата Grinning Спорта също е здравословен и даже препоръчителен Grinning Само пишеш З.О.В, няма грам надолу, има грам нагоре... ми направи нещо по въпроса, де, не е режима виновен newsm78

Лек ден от мен и се извинявам, ако е прозвучало грубо, но от оплаквания и депресии няма файда Grinning Хватката тук е да има движение, да хапваш здравата и да си убеден, че ще се вталиш Crazy
  animal085

# 575
Здравейте и от мен.
Срещата в Русе беше много приятна за мен като за първи път.Надявам се, че ще има още срещи.
За снимки ще се опитам да кача и аз, но по-късно.

# 576
Oх, Лястовичке, викаме и "Сьомга" на български, прати насам, ако ти е евтинка, няма да я върнем, обожавам сьомга.... Hug Peace , да давам ли адрес... Whistling

ПП Русенки, Убавици, нИедни....пу пу.... Hug Heart Eyes Hug

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 00:21 от Tumba_lumba

# 577
Ха, ха, правя го постоянно, МрЪнмот, с две деца е просто невъзможно да не правиш всекиднвени разходки минимум час-два  Grinning. Едно на ръка всекидневното водене и вземане от детска градина, пазаруванията и другите му там следградински занимания като балет, английски, спорт и други. Всичко го извършвам пеша.  А

9 кила за 35 дена  не са малко, но можеше и 19 да са . Ха-ха !  Wink  Mr. Green

Мацки, покрай това мое задържане, забравих да се похваля, че моето малко царче е вече с две зъбчета, точно на баба Марта му избиха, а от два дена и пропълзя. Та март месец започна много щастливо за нас  Heart Eyes .

Tumba_lumba, те са няколко вида сьомги при нас  Thinking. Дано Умбрето влезе и да даде разяснение по въпроса. Умбре, Wildlachsfilet, Seelachsfilet как ги превеждаш ти?!  newsm78

Русенки, прекрасни сте  Hug. Аз познах само Анито. А другите дами пак ли са от папката? Имам в предвид тези, които не са записани под снимката  Grinning.

Тумбеееее, скри ми шапката ! Наистина си страшна мацка !  Heart Eyes Heart Eyes Много ти се радвам и благородно завиждам, и се надявам след време да мога да се похваля и аз с такъв прекрасен краен резултат  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.  newsm10 smile3501 newsm74

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 20:30 от бяла лястовица

# 578
Лястовичке , тук има такива , които ще ти кажат , че трябва да ядеш когато ти се иска , каквото ти се иска (стига то да е режимно , разбира се) .. но това не при всеки е желателно ... Сред нас има такива , които от опит знаят , че ако ядат повече ще им е трудно да видят минуса на кантара ... За това гледай да се храниш ... как да кажа ... нормално ?! Но не си оставай само с една закуска,обяд и вечеря ... не казвам да пропускаш и хранене ... Просто не се тъпчи ( любима думичка ) ... Така като се замисля никога не съм прекалявала с храната ... хранила съм си се в рамките на нормалното ... Откакто съм и режимна е нямало и такова нещо да съм подута , да ми е тежко ... да ме боли стомах и т.н ... За това не стигай нито до едната , нито до другата крайност ...
мрЪнмот , ама и ти пък се накара  Laughing ...
Не чакайте бързите минуси , недейте и да им се радвате ... Обожавам постовете на nikolexa .. От тях може да се научи много ... и да се превъзпитаме ...
Никога не съм се радвала на бързо свалени килограми , защото знам , че те два пъти по-бързо се и качват ...  А понякога ми е твърде смешно , когато започна да чета "Аз съм от две седмици режимна ... и съм отслабнала с 4-5кг " ... ииии какво ? 4-5 кг какво ? Вода , няколко посещения до вц ? Нещо друго ? Стига с тази мания ... "Не съм свалила...От колко време не съм мръднала ... Стоя си все с онези свалени килограми от първите 15 дни" ... Нормално е ... Защо всички чакат чудеса от този режим ? И за къде сте се разбързали ? До "перфектното АЗ и обратно" ли ? За пет месеца до толкова свикнах с режима , че дори не ми прави впечатление , че се лишавам от страшно много неща ... В последните постове се говори точно за това - колко важно е да се научим да се храним правилно ... и че е толкова грешно от четвърта да минаваме пак в първа ... Всичко е толкова дорбе написано и толкова добре обяснено ... Ние сме хората , които трябва да се научат как да се хранят , за да живеят и да се чувстват добре ... Стига толкова обаче ... че вече ще прозвуча доста "грозно" , а де факто не го казвам с никакви лоши чувства =) ... напротив ...
Поздравявам всички за волята ! В последно време срещам много безволеви хора , които отказват да спрат да се тъпчат ... или да откажат цигарите ... защото им е много по-лесно да кажат "Не мога"  отколкото да направят нещо по въпроса ... За това - борете се ! И се радвайте на успехите си =)
Пожелавам ви лека и спокойна вечер ... и минуси , които да ви радват и карат да се чувствате добре =) !

# 579
Днес проведох много тежък разговор по телефона. После се разплаках. Бръкнах в хладилника и си взех едно млечно кремче по дюкански. Изядох го. Еми не ми стана по спокойно. Дадох си сметка, че до сега всеки път като съм била разстроена съм посягала към храната. Ето посока, в която трябва много да размишлявам и да променям отношението си към храната.

# 580
Хей русенки много сте готини newsm10 икрайно време е Биг баба да се прекръсти на Биг мацка.Тумба лумба не си махай снимките толкова си чаровна newsm51 Лека и приятна вечер на всички Heart Eyes

# 581
Тумбе, пу да не ти е уроки!!! Прекрасна си!!! smile3501  love001

# 582
Тумба се е трансформирала изцяло Rolling Eyes И сега изглеждаш... абе ти на 20 години ли си? Grinning  bouquet
Ти и още 5-6 от по-"старите" дюканки сте живото доказателство, че има ли желание - има начин  bouquet

Лекааа вечер.. исках само да поздравя Тумба, въпреки че най-вероятно всеки го прави, но наистина си един много добър пример за успял човек Crazy  Kissing Heart

# 583
  • sofia
Сладурки,с риск да ме линчувате не мога да се стърпя да не си кажа това дето ме мъчи.Аз категорично не съм съгласна,че трябва всеки втори пост да е към лястовичката,в смисъл защо постоянно я карате да увеличи храната,нека да яде колкото и се яде.КАК ще се променят навиците ни ако се тъпчеме макар и със режимна храна,наливаме се със вода,за да напълниме стомасите си/някои стигат даже до 4-5 литра/,заместваме тортите,вафлите,сладоледите със режимни подобия,натъпкани с подсладител,и т.н.ако сега не можеме без тях и се чудиме как да се натъпчеме със режимни милинки и режимни торти и др. как се променят хранителните ни навици,как се учиме да се храниме здравословно и или цял живот ще си готвиме режимни неща,по-вероятно е цял живот да се въртиме в кръг-1-2-3-4-фаза-в четвърта изпускаме прасето и айде пак отново.Според мен дебелият човек -първо яде по-много,после калорично. P.S.ТУМБЕ,ИЗГЛЕЖДАШ УНИКАЛНО,СЛЕДВАЩАТА ТЕМА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С ТВОЯТА СНИМКА-ТАЗИ ВТОРАТА РАЗБИРА СЕ,И ТО НЕ В СМИСЪЛ ПРЕДИ И СЛЕД,А САМО ЗА ВДЪХНОВЕНИЕ И СТИМУЛ ЗА ВСИЧКИ.КРАСИВА СИ Hug

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 20:20 от nelsi

# 584
Уау:))))Тумбе мила трансформацията ти е възхитителна:)))))Свалила си не само килограми,но и години Simple Smile))Мога да кажа само ЕВАЛА и си пожелавам и аз да успея като теб:))))))))Невероятна си:)))Поздравления и дай Боже и Дюки всеки му такива постижения:))))

Хубава вечер от мен:)))

Общи условия

Активация на акаунт