Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - ІІ

• 44 983
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте от мен
Чета ви от време на време и се пробвамв в захранването но нещо не върви май
Мно го и се гади на малката беба даже и от трхички и ако е хранена преди това повръща
освен това не яде почти нищо всичко се плюе и само се маже така сме вече от 1м и половина 
Чета че май е нормално но вече започнах да се притеснявам

Вие какво мислите!

# 136
eto malko vkliu4vane ot nas s Nikoleta, avokadoto mnogo i haresa:

Ама пустото, много е хлъзгаво  Laughing. Толкова й беше вкусно, че едвам измъкнахме подноса, протягаше ръчички към него  Mr. Green

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 11:57 от Giada

# 137
  • Пловдив
Едно бързо включване от нас с обещаните преди няколко дни снимки Blush

# 138
Да ви питам, момичета, банан кога е добре да се даде - като месец и последователност? Мацката ми е на 6 м, засега давам картоф и авокадо. След това ще й дам морков и тиква, евентуално тиквичка. Дайте идеи за подходящи плодове, които да си хваща, особено ако е рано за банан?

# 139
Giada, някои започват с банан.  Peace Аз дадох първо авокадо и банан.  Simple Smile Може да даваш банан без проблем. Твърдят, че имал сходен вкус с кърмата и се приемал добре. Аз лично не намирам, че прилича по вкус на кърмата, но определено се прие добре от моя син. Дори преди малко изяде 2/3 от един банан за закуска.

# 140
В банана има хистамин, аз порових тук-там из теми и сайтове - не го препоръчват за първи плод. На други го препоръчват, но след 8 месец, а дотогава да се давали само термично обработени плодове (?!) Естествено, мнения разни, но все пак това ме кара да съм предпазлива. Признавам си, че не съм чела целите теми за БЛВ, и сигурно засягам въпрос, който вече е коментиран. Ще почета отначалото на темата, и ще се пообразовам преди да питам още.

# 141
  • София
В Щатите бананът е сред първите храни за въвеждане. Аз също го дадох общо взето като първа храна (беше една ню ню хапчица), на следващия път малко повече. След това дадох мека круша, и чак след това картоф и морков (последният се отхръли, та до сега..). Сега като види банан и така му се радва  hahaha и хапва с апетит.

Днес направих овесените блокчета с ябълка, хапна си добре, а мама повече от доволна. За вечеря сготвих червена леща (Нари, благодаря и тук Heart Eyes ) - като си видя купичката и полудя от радост... без дори да знае какво ще й давам (сготвих я като за нас, само че по-безсолна - слагам от хималайската сол, която направо не се усеща - надявам се да няма проблем от използваните чесън, червен пипер и чубрица...).
Само че се замислих... реално сега хапна лещата (е, не много като кличество, де), във време, в което беше ред да суче, но не искаше.. предпочете храната пред млякото...   newsm78
Иначе в повечето случаи си цока на 3 часа, а нощем на около 4 часа.

Вие в какво време спрямо кърменето давате твърдата храна? Смеят ми се, че основната ми тревога е да не би случайно да ми намалее кърмата... а и както още не искам да замествам ядене... (макар че като количество храната, която давам, е недостатъчна като да си замести сама, както и няма кой знае какъв режим и регулярност в даването на нещо различно от кърма, де...). Дано успеете да ми проследите хаотичната мисъл  Crazy

# 142
След моркова и банана, какво още ще нарочите?  Mr. Green Аз познавам таман двама човека с алергия към картофите.  Wink
Хубавото на метода е, че храната се поема в минимални количества и може да се проследи евентуално за реакция. И т.н. и т.н. Писано е много, да не повтарям.

Малини, аз винаги кърмя преди да предлагам храна. Не отказва ни кърмата, ни храната моя син.  Crazy

# 143
И моя мъж е 'алергичен' към картофите. Предпочита пържоли! Mr. Green

# 144
аз също и двете деца ги започнах с банани. сегашната бебка го прие доста добре - спокойно изяжда по 2/3 банан. обаче към всичко друго е много странна - сладко въобще не иска, но пък яде безобразно кисели ябълки ...... дето дори не мога да ги близна.

за кърменето и храненето - след като започна да консумира разни храни, отказа да се кърми - това много ме учуди, защото дори не ставаше дума за шише с биберон, просто не искаше мляко, искаше храна. иначе когато започвах така правех - първо храна няколко лъжички, после кърмене. в началото като видях, че й харесва, започнах да увеличавам храната, но без да премахвам кърменето. постепенно започна вечерното кърмене (което беше без храна) да го отказва и пак й давах храна и така изобщо престанах да кърмя. (но да си призная нямах и много кърма)

# 145
еха колко бисквити са се направили- я да се стегна и аз в кръста и да завъртя едни  Laughing

малини малката е станала още по-хубаво откакто не съм я виждала- и как сладко си похапва  Peace
радвам се че червенате леща се е харесала  Hug

ние бяхме насам-натам тези дни, нямахме много възможност за БЛВ, колкото успяхме толкова- без това нямаше много апетит заради тези пусти зъби
избиха ни 2 за седмица надявам се да се поуспокоят нещата и утре да похапне

като бях в Кърджали(моя роден град) намерих вкъщи машината за палачинки е чудни палачинки прави - Ати доста си похапва сутрин от тях с плодче

хайде че ме надъхахте с тези бисквити

да се похваля правя домашна лютеница на  новата машина за хляб, след 5 мин е готова и има невероятен вкус- жалко че атила няма да може да си хапне

ПС невероятни са всичките ни малки дечица- все така с апетит да си хапват сладко сладко

по въпроса с кърменията- Атила още от самото начало ако го накърмя не проявява почти никакъв интерес към другата храна- даже вече се научи и да плюе
ние се кърмим горе=долу така:
 3 часа кърма
5-6 кърма
8 закуска
9.30 кърма
13.30 обяд
14 кърма
18 следобедно
18.30 малко кърма колкото за вода бих казала
20-21 часа кърма
лека нощ деца  Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 21:06 от lux

# 146
Извинете ,че се забавих.
Под безмлечна каша разбирам такива които са за деца които не ядат мляко.
Не знам за добавки и т.н-уж пише, че са Био Rolling Eyes
Използвам на Лактана безмлечна каша пълнозърнеста шпелта - като състав е: пълнозърнесто брашно от спелта, витамин B1
и на Хип безмлечна елда - тя съдържа Брашно от Елда, калциев карбонат(1000мг.), витамини C, E, B1, B2, B6, B12, пантотениева киселина, ниацин, фолиева киселина, биотин.
Без оцветители, консерванти и изкуствени аромати.
В елдата май доста неща освен елда има newsm78 newsm78 newsm78
Сега ме накарахте да се замисля newsm78
И един въпрос по темата-как разбирате какво количество са изяли децата.....примерно за възраст като нашата едва ли ще изяде порция 190 гр сам Rolling Eyes
Дано ме разбрахте.

# 147
Сега ме накарахте да се замисля newsm78
И един въпрос по темата-как разбирате какво количество са изяли децата.....примерно за възраст като нашата едва ли ще изяде порция 190 гр сам Rolling Eyes
Дано ме разбрахте.

мила Бъни ту в едната тема си пишем ту в другата Simple Smile ще си отговаряме тази вечер какво да се прави
ако те притеснява състава на готовите инстантни каши- купи си био елда - печеш във фурната- мелиш и след това вариш и правиш каша + плод, месо, зеленчук каквото искаш
елдата ние я ядем на зърна без проблем, защо не пробваш някой ден нищо не губиш , може да почнеш с ориз

и мога да те уверя, че ако са гладни не 190 гр и 290 ще изядат  Hug

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 21:20 от lux

# 148
Нали няма значение колко грама изяждат децата, които все още се кърмят? Бъни, ти кърмиш ли?

# 149
  • София
Нали няма значение колко грама изяждат децата, които все още се кърмят? Бъни, ти кърмиш ли?

Леле...  аз реално й давам доста малко като количество... сигурно ми е гладно чавето  Rolling Eyes в бебешки бурканчета (различна големина) ли измервате колко храна им давате/съответно изяждат? Защото аз, примерно, слагам малко в нейната купичка и това е - направо си е символично... горкото ми гладно Габче.
Май ще опитам да въведа и аз повечко ред в ядеднето, накърмвам я, след не много време предлагам храна (колкото иска) - на закуска, обяд и следобяд. И за сега ще спра да й давам вечер, защото ми се струва, че след това цока по-малко  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт