Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - ІІ

• 43 615
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
velma, пробва ли с тиква, ориз? ако не иска, изчакай 2-3 седмици или месец и опитай пак да му дадеш нещо. може би не иска да бъде захранен още.

# 61
охххх, не иска ама е на 7 месеца почти и е само на кърма. и вода не ще много, само с лъжичка. а ориз как да му  дам?

# 62
velma , не се отказвай толкова бързо  Simple Smile На повечето дечицата е нужно време, за да разберат как точно се яде нещо различно от млякото на мама  Heart Eyes Продължавай да предлагаш, взимай мъника с вас на масата, опитай с нещо различно, може би по-цветно, което да предизвика интереса му. Ще видиш, че скоро ще се похвалиш и ти.  Hug

охххх, не иска ама е на 7 месеца почти и е само на кърма. и вода не ще много, само с лъжичка. а ориз как да му  дам?

Захранването в началото не е за наяждане, по-скоро за запознаване с новите храни. Кърмата е напълно достатъчна като основна храна до годинката. Защо искаш да даваш вода, след като още не приема твърди храни? Тя само пълни стомахчето с празни калории.  Peace

tarzanka , стана ми интересно, би ли дала линк. Аз ипитах да търся на 3 езика, наистина има хора, алергични към морков, но в суров вид и е по-скоро рядко срещана. Thinking Специално при  baby-led weaning преобладават снимките на бебета с морков в ръчичката.  Grinning Ще ми е интересно да прочета, никога не е късно човек да научи нещо ново.  Simple Smile

Mentha , много е досадно като те "предаде" компютъра  Tired

sweet_maniche , добавих Деян  Wink

# 63
velma, според мен не се отказвай, просто му дай още време. Защо не пробваш и ябълка?

Фата, сладурки! Между другото ти е много добър преводът. Wink

Mentha, хайде и последен въпрос за печенето. Колко минути горе-долу ги печеш? Mr. Green Стават ми много твърди и май ги препичам. newsm78

Бъги, какво е това Ханско, като има ферма близо до квартала?! Mr. Green

# 64
Бъги, какво е това Ханско, като има ферма близо до квартала?! Mr. Green
Може, ама не съм се интересувала за ферми, тъй като праясно мляко не пия  Embarassed Майка ми препоръча това и го взех, за да опитам как се прави извара. А тези от фермата дали продават малки количества?  Laughing

# 65
Върнах се назад и прочетох за дискусията ви за моркова. Силно съм учудена. За пръв път чета, че е алерген. Моето дете харесва морков (правя го на пара) и гризе с голям апетит.
Търсих и аз инфо (на 3 езика  Laughing). Разбрах, че около 25% от населението по света има алергия към моркови, но тази алергия се смята за доста рядка. Често е само орална, т.е. засяга само устаната кухина (http://www.foodallergy.org/page/oral-allergy-syndrome1) и е много сходна с алергията към полени (имат еднакви протеини).
Както и да е, морковът не се нарежда изобщо до топ алергените като мляко, яйца, фъстуци и др. ядки, соя, риба, глутен. Ако се хванем за моркова, трябва да изключим и ябълки, сливи, киви, банани и пъпеш и др. от менюто по същите причини.

Цитат
http://www.foodallergy.org/page/hot-topics1
Grass pollen-allergic patients often test positive to grains such as wheat, oat, and corn, but they almost always can eat those foods with no problem. Certain pollen proteins are similar to food proteins (such as ragweed pollen and melons and bananas or birch pollen and apple, plum, carrot, kiwi, etc.). Consequently, birch pollen allergic (“spring hay fever” or allergic rhinitis) or ragweed-allergic (“fall hay fever”) patients may have positive allergy tests to related foods and not experience any symptoms when the food is eaten.

# 66
много се извинявам, но не мога да намеря линка за моркова. намерих тези двата:
http://-spam070-/2010/11/23/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD … B0%D1%81%D1%82-2/

http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvane … -mesecha-vazrast/

спомням си, че го четох някъде, защото малката отказваше да яде морков и се чудех защо. всъщност дори още не го харесва - яде го само суров и по много малко. с каката не съм имала такива проблеми.

# 67
velma, и аз като другите момичета те съветвам да не се отказваш. На Силвена също и взе доста време да започне да хапва, но накрая се ориентира  Wink. Дай време на бебчето и скоро ще те изненада приятно  Hug. Междувременно го слагай с вас на масата, както fata те е посъветвала. Децата копират и скоро и той ще започне да прави същите движения като вас.

fata ®, качих снимки на Силвена тук. Виж ако си харесаш някоя за "Българските BLW бебета"  Blush.

По темата за моркова аз също бях доста изненадана, че е алерген- нали е една от първите храни за въвеждане  newsm78. Ама аз и за алергия към ябълки не бях чувала, но от отчетната и за нея разбрах  Blush.

# 68
tarzanka, това са линкове към блога на fata ®. Не помня да съм чела информация там, че моркова не се препоръчва. Ако едно дете не харесва някоя храна и не желае да я яде, това не означава непременно, че е алергично към нея и се "предпазва" по този начин. Аз бих я предложила пак след седмица -две, без да го насилвам, разбира се.

angelv, може ли малко повече инфо за "Българските BLW бебета"? Благодаря ти предварително.

# 69
Solley., fata слага снимки на бебета, захранени по BLW системата в блога си (клик) и го кръсти "Българските BLW бебета"  Grinning.

# 70
solley, съгласна съм, че се предлага отново след време. от публикуваните линкове основно гледам какво да предложа като храна на малкото. не от там четох за моркова, но не мога да намеря съответната статия. единият линк е към сайт за слингове, в който публикуват много интересни статии. fata, и там ли публикуваш?

# 71
Привет, аз малко бойкотирам компа напоследък Simple Smile
При нас много напредъци - дадох риба, пиле, цитрус...
Рибата от бебешко пюре, намазана като пастет върху сухар; пилето на парче бяло месо, доста добре се справя господинът, и цитрус - помело, много удачни парчета се получават. Реших да не чакам повече за помелото, надявам се да няма реакции.
Като казах реакции, та се сетих - давам суров домат (чери, обелено), Крум го хапва с голям интерес, но му се зачервява кожата около устата след това. Стана направо омарче. Първия път се стрееснах, но мъжа ми ме успокои, че и на него така му става, ако си допре домат до лицето, и заради бялата кожа Крум явно е по-чуствителен. Наистина, след 20-30 минути червенината изчезна без следа. На следващото даване като че ли по-малко се зачерви (или аз вече не бях толкова притеснена и така ми се е сторило  Mr. Green) Знам, че доматите не са в сезона си сега и че тези са някакви доста "fake", но не знам вече какво да му давам, а това е лесно Simple Smile

Направих Нахутени крекери, и тях уважи малкият човек, но станаха доста твърди за моя вкус; имат вкус на печена леблебия  Mr. Green
Дадох му добре сварени зърна нахут, стори ми се удачно, защото са едрички, но изобщо не ги отрази, все едно ги няма.
И тъй. Основно давам някакви тестени/зърнени на хлябове и бисквити, старая се да са домашни, с гарнитура от плод/зеленчук, суров в повечето случаи. Пък на прлет ще ядем повече  Mr. Green

# 72
offioly, и кожата на Силвена се зачервява след допир с кисело мляко и сирене. Сигурно причината е същата като при вас. Малко след това минава. И тя е с доста чувствителна кожа.

# 73
Мисля, че това ще е нашият начин на захранване.Малко плашещо ми звучи това кисело мляко 7-8 месец ( на големия го дадох след годинка) и кайсия и праскова на 6 месеца Crazy

# 74
Грозното пате, то това му е хубавото - няма задължителни неща! Щом не те "влече", няма да му даваш съответната храна, докато не решиш, че е удачно. Ти решаваш Simple Smile
Малко повече метене  под стола остава, ама се преживява.

Общи условия

Активация на акаунт