Закрита кредитна карта от ДСК преди 2год. а пък имало задължения !

• 6 333
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Да не би от ДСК да са направили цесия? 
При закриването на кредитни карти умишлено се изчаква период от 40 дни, понякога и повече, за да се осчетоводят закъснели транзакции. Ако картата е закрита, абсурдно е да гонят клиента за плащане. Да поиска писмено да й удостоверят от коя дата е плащането, в какъв размер, да не би да са начислявали и лихви. Да провери и давностния срок на задължението.
Ако картата е закрита, респ. договорното отнoшение е прекратено, да обяснят на какво основание я търсят. Да ги сплаши с малко публичност и адвокати и ще си проверят сметките.

# 16
И аз да си изплача болката, говорим за дебитна карта, в една друга банка, по която имаше някакви пари, десетина лв, ок, не съм я ползвала, те си прибирали месечно 1.30 за обслужване, в един момент сметката минала на минус. И взели да я обслужват по 2.60 на месец. И като се насъбрали -20 лв., взели на преиздали и дебитната карта, за 7 лв. Та дотук -27 лв. Получавам писъмце от банката по пощата, явете се в клона. Явявам се аз и там една тетка, с мазна коса и запотена,  ама 30 лв ни дължите. Аз - защо - ами, тя минала на минус сметката, ние сме я обслужвали, ала-бала.
Не знам какво са обслужвали, ама един телефон можеха да ми завъртят за тея месеци...
Както и да е - казвам - не ви ща картата, не ща и сметката, искам да закрия всичко. Ок, казва тетката, 5 лв струва. Дотук -32. Ок, обаче сметката не може да се закрие, щото не била активна, но не била и неактивна, и не знам какво си, и дебитната карта не можело да се откаже, нищо, че не съм я взела... , после се оказа че може, отказах я, платих я, но не я взех.

Оправих се с цялата тази гадост, но ми остата изключително неприятен спомен от това банкиране и повече там няма да повторя. Излезе ми като цяло около 40 и няколко лева да си закрия "обслужваната" сметка, разкарване в няколко клона, докато се намери служител, дето знае какво да прави и т.н.

Та това с кредитната карта, също не ме учудва, по никакъв начин. Всичко е възможно.
И да, и моя е грешката, че не съм си закрила собственоръчно сметката, като имаше още пари в нея, но не мога да мисля за всичко. Смятам, че банката все пак трябва да пази моите интереси, а не да гледа как да прибере повече пари.

# 17
  • София
Да пиша развитието  Crazy най-вероятно е грешка,но видиш ли точно служителката не била там, която се занимава с еди си какво та пак да ходела. Проверила и е все пак една от служителките сметката е закрита и лееко е намекнала,че нещо не е наред и няма какво да търсят от жената,но да си дойдела и да търсела точно определен човек. С тази банка сигурно няма даискам никога да имам вземане даване  Whistling

# 18
Да пиша развитието  Crazy най-вероятно е грешка,но видиш ли точно служителката не била там, която се занимава с еди си какво та пак да ходела. Проверила и е все пак една от служителките сметката е закрита и лееко е намекнала,че нещо не е наред и няма какво да търсят от жената,но да си дойдела и да търсела точно определен човек. С тази банка сигурно няма даискам никога да имам вземане даване  Whistling
Дано и след като намери определения човек всичко да е ОК.  Peace 

# 19
И да си вземе документ, че повече наистина нищо, ама нищо не им дължи. Че да не вземат да й се обадят пак след още 2 години, за още едни пари, които трябва да се доплатят.
Дано всичко се нареди този път!

# 20
Ужас на днешно време човек трябва да си пази касовите бележки и договорите години наред, защото нищо не се знае у нас и няма нищо сигурно. Настръхва ми косата само като се сетя колко фирми злоупотребяват по този начин с клиентите си. За пореден път се убеждавам, че живеем в държава на абсурдите и противоречията. Човек трябва да е половин адвокат и половин счетоводител за да е сигурен, че всичко ще му е наред. Мозъците ни постоянно трябва да са нащрек и да бдят за измами като щракащи машини, а очите отворени на 10. Това е адски изморително и изтощително. В тази връзка чух за няква промоция за кр. к-та на ПИБ. Който си открие кредитна к-та на 1 и 2 март нямало да плаща едногодишна такса. Не съм сигурна, че правилно съм разбрала, така че ако някой знае повече да пише.

# 21
четох в техния сайт за тази възможност, добре са се сетили, според мен даже за 8ми март трябва да има такива намаления и отстъпки само за дами Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт