Закрита кредитна карта от ДСК преди 2год. а пък имало задължения !

• 6 302
  • 21
  •   1
Отговори
  • София
Приятелка закри кредитната си карта от ДСК през 2008 година. Днес и се обаждат да отидела,че имало още 60лв непогасени да ги внесе. Пази си бележките и с тях ще ходи,но те могат да си измислят какво ли не! Това чудо на някой случвало ли се е ? Как е възможно да ти закрият карта ако имаш задължения? След като преди две години е закрита би трябвало да е била на нула. Дайте съвет какво да се прави в тази ситуация? Предварително благодаря!

# 1
Случва се редовно, по принцип 40 дни след закриване на картата ти казват да отидеш да провериш, дали няма някакви нови задължения, проверила ли е?
А че са се забавили 2 години не е учудващо, сигурно са се дължали някакви стотинки/лева и не им е излизала в системата, та сега са се сетили като са се натрупали лихвите.

# 2
Приятелка закри кредитната си карта от ДСК през 2008 година. Днес и се обаждат да отидела,че имало още 60лв непогасени да ги внесе. Пази си бележките и с тях ще ходи,но те могат да си измислят какво ли не! Това чудо на някой случвало ли се е ? Как е възможно да ти закрият карта ако имаш задължения? След като преди две години е закрита би трябвало да е била на нула. Дайте съвет какво да се прави в тази ситуация? Предварително благодаря!
Да си огледа договора, може там да пише нещо по въпроса. Не би трябвало да може да си я закрие официално при наличие на непогасени суми. Ако просто е изтекла картата е друго обаче.  Peace Peace
Напоследък много хора споделят за проблеми с тази и още една банка. Предпологам четете из нет-а и гледате ТВ  Wink
Ако все пак е сигурна, че нито по договор, нито според нищо нямат право, може да подаде жалба в агенцията за защита на потребителите или да заведе дело. Но това само ако е на 100% сигурна.  Peace

# 3
Случва се редовно, по принцип 40 дни след закриване на картата ти казват да отидеш да провериш, дали няма някакви нови задължения, проверила ли е?
А че са се забавили 2 години не е учудващо, сигурно са се дължали някакви стотинки/лева и не им е излизала в системата, та сега са се сетили като са се натрупали лихвите.
Ама нямат право да не я уведомят 2 години. И сега ,щото вече ги радва сумата и хоп!- ела да си платите. Ако има останали непогасени задължения обикновено се обаждат на следващия месец. И официално не може да е закрита, може да и е изтекъл срока за кредита или погасяването, или валидността на картата.

# 4
Мдааа, въобще не се учудвам. Тази банка живее  в едно друго време, нивото на обслужване е просто възмутително...

Но по темата - преди години (бях бременна със сина ми) ми писна да се разправям с въпросната банка и реших да закрия сметката си там. Ще изтъкна само една от десетките причини - те трябваше да плащат сметките ми към парното, телефоните, тока... , но неведнъж "по невнимание" ЗАБРАВЯХА да платят и аз трябваше да се разкарвам и да се разправям, да плащам на ръка, да не говорим, че няколко пъти за малко да ни спрат тока, защото "не сме платили"  Shocked Shocked Shocked.

Дори думата "извинете" им е непозната.

Та така - закрих аз сметката си там. ЕДНА ГОДИНА по-късно получавам известие - елате да си платите такса за обслужване на сметка - в размер на 60 стотинки!

Мятам бебо в количката, и право в банката - аз - казвам - тази сметка я закрих миналата година, каква такса искате? Таксата е за последния месец, казват те - аз питам - а за предишните 11 месеца, през които без да знам съм имала сметка при вас, такса не дължа ли?
Служителката явно се смути от логичния ми въпрос, след което каза - ами ако искате, платете сега 2 лв. и ще ви закрием сметката. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Ама тя е закрита от една година!!! - не се предавам аз, каква такса тука ви тресе вас?
...........
И така - думи нямам просто. А очевидно нещата не са се променили.
Успех, и ако искате съвет - не се занимавайте с ДСК, има сто други банки, където ще ви се усмихват и ще ви вършат работа без грешка.

# 5
  • София
Да за съжаление чета за проблемите и за това се ядосах и реших ако мога да бъда полезна. Сега ще звънна да кажа за договора да прочете и там. Аз когато закривах кредитна карта нито са ми казвали да ходя да проверявам нито нищо. Внесох последно дължимата сума взеха ми картата надупчиха я попълних молба и край (ама това в нормална банка). Ако да речем в тази практиката е такава,че след 40 дни е имало нещо за довнасяне и се е появило как така ще искат да се погасява след 2 години? Аз какво съм виновта примерно,че да им плащам лихвите за тоя период? После като се върне ще  дам повече подробности.

# 6
Нямам впечатления от конкретната банка, но ще ви споделя как процедирам по принцип при закриване на сметки/карти/кредити и т.н. ВИНАГИ изисквам от съответната банка писмено уверение, че по въпросната сметка са внесени всички дължими такси, и същата се закрива. Случвало се е понякога да доплатя 1 или 5 стотинки, или да трябва да ми върнат 3 стотинки, но така или иначе държа да приключат партидата пред мен и да получа писмено уверение за това.
Само в една банка ми отказаха първоначално, но след като говорих с шефката на клона, ми издадоха документ.
Това, че взимат картата и я унищожават е едно, а това, че сметката е закрита - съвсем друго.

# 7
Да за съжаление чета за проблемите и за това се ядосах и реших ако мога да бъда полезна. Сега ще звънна да кажа за договора да прочете и там. Аз когато закривах кредитна карта нито са ми казвали да ходя да проверявам нито нищо. Внесох последно дължимата сума взеха ми картата надупчиха я попълних молба и край (ама това в нормална банка). Ако да речем в тази практиката е такава,че след 40 дни е имало нещо за довнасяне и се е появило как така ще искат да се погасява след 2 години? Аз какво съм виновта примерно,че да им плащам лихвите за тоя период? После като се върне ще  дам повече подробности.
Правят го умишлено  Peace Няма да те уведомят за няколко стотинки, но като им се насъбере доволна сума и чак тогава ти казват и си търсят задължениеята. На мен ми се е случвало подобно нещо, но не от банкова институция. Мълчаха си, че им дължа такса, докато не се натрупа сериозна сума за повече от 2 години. Подадох им жалба, лично шефовете ми се обадиха, извиниха ми се и коригираха сумата.

# 8
Не казвам, че е правилно, но когато съм се занимавала с това, не в тази банка, имаше такива случаи, след 2-3 години излиза, че по закрити карти се дължат суми, но си беше упоменато, мисля, в договорите, че 40 дни след закриване, трябва да провериш. Масово никой не проверяваше, а под определена сума не излизаше в системата, че има задължение..

# 9
  • София
Това за документа за недължащи суми я посъветвах сега ако успее да се оправи да го изисква. Дори и да и отказват да не мърда от там докато не и го дадат,че така след още 2 години пак може да дължи нещо.  Освен да и кажа да подава жалба за да се разнищят нещата, друго май няма какво да се направи. Сега като чета възможно ли е уж закритата сметка да не е закрита? Явно в тази банка е възможно  Cry

# 10
  • София
Не казвам, че е правилно, но когато съм се занимавала с това, не в тази банка, имаше такива случаи, след 2-3 години излиза, че по закрити карти се дължат суми, но си беше упоменато, мисля, в договорите, че 40 дни след закриване, трябва да провериш. Масово никой не проверяваше, а под определена сума не излизаше в системата, че има задължение..

Ха така може и за това да иде реч, но въпреки всичко не смятам,че клиентът трябва да търпи негативите. Случая при нас е такъв,че изрично е питано да ходи ли пак да проверява и са я уверили,че историята е приключена окончателно. Жената спокойно си го е приела за чиста монета до днес.

# 11

Ха така може и за това да иде реч, но въпреки всичко не смятам,че клиентът трябва да търпи негативите. Случая при нас е такъв,че изрично е питано да ходи ли пак да проверява и са я уверили,че историята е приключена окончателно. Жената спокойно си го е приела за чиста монета до днес.

Хах няма да ме учуди, ако сега друга песен запеят, ако се е паднала на някой некомпетентен. Точно в ДСК такива малоумници са ме обслужвали. ooooh! Да вдига скандали, дано се окаже грешка и си я оправят.

# 12

Хах няма да ме учуди, ако сега друга песен запеят, ако се е паднала на някой некомпетентен. Точно в ДСК такива малоумници са ме обслужвали. ooooh! Да вдига скандали, дано се окаже грешка и си я оправят.
Дано. Иначе от девет кладенеца вода ще и извадят, само и само за да докажат, че те са правите, а тя кривата.  Twisted Evil

# 13
Ох, аз така си закрих една кредитна карта с надлежно подадена молба, погасени всички суми и унищожена карта, и след седмица започнаха да ме търсят за забележете!!!! отказани транзакции !!!
Обаждах се в центъра им да ги питам какво значи отказана транзакция - ами значи, че не съм осъществила плащане, беше отговорът. А като ги питах как така хем ми е отказано плащане с картата, хем пък съм платила с нея, нищо не можаха да ми обяснят. И така две години спорихме за въпросните 90 лв. докато накрая не ми прехвърлиха кредита на фирма за събиране на задължения и ме принудиха да ги дам.
Друга е банката, не е ДСК.

# 14
  • София
Нямам впечатления от конкретната банка, но ще ви споделя как процедирам по принцип при закриване на сметки/карти/кредити и т.н. ВИНАГИ изисквам от съответната банка писмено уверение, че по въпросната сметка са внесени всички дължими такси, и същата се закрива. Случвало се е понякога да доплатя 1 или 5 стотинки, или да трябва да ми върнат 3 стотинки, но така или иначе държа да приключат партидата пред мен и да получа писмено уверение за това.
Само в една банка ми отказаха първоначално, но след като говорих с шефката на клона, ми издадоха документ.
Това, че взимат картата и я унищожават е едно, а това, че сметката е закрита - съвсем друго.

Aз исках такъв документ от ДСК миналата година при закриване на сметката ми, но ми отказаха, тъй като в системата им излизал черен екран за закрита сметка и нямало как да го издадат  ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт