няма пентаксим

• 9 682
  • 109
  •   1
Отговори
# 45
никакво развитие няма при нас с пентаксима и синфлорикса. днес пак звънях на педиатъра и каза да проверя в средата на следващия месец. не смятам да стоя със скръстени ръце дотогава, но откъде трябва да започна? риокоз ли снабдява педиатрите с ваксини? писах в сайта на здравната каса и оттам отговориха, че не се занимават те с ваксините, а регионалните здравни инспекции. смятам утре да посетя риокоз и да видя какво ще кажат по темата. също- да се обадя на познати журналисти в местния вестник- може би ако се раздуха малко случващото се, ще има някакъв ефект. при положение, че това са задължителни ваксини не мисля, че много бързам с поставянето им. в противен случай- сигурно последната ще я получим като влезе в гимназията. честно казано, наистина съм бясна заради случващото се. не мисля, че трябва да позволяваме на когото и да било да си играе с живота на децата ни... ако някой също е срещнал този проблем и има желание- може да ми пише, за да действаме съвместно. а на щастливците, чиито лични лекари са се запасили с ваксини мога само благородно да завиждам Simple Smile

# 46
  • София
"не мисля, че трябва да позволяваме на когото и да било да си играе с живота на децата ни... "

аууу, моля ти се, чак пък толкова.... а как позволяваш да си играят с живота на детето ти, налагайки  ти да му поставяш ваксини изобщо?

иначе - успех ти желая, дано има ефект и да му сложат ваксината на детето ти, щом наистина това значи толкова много за теб...ако ти отговорят, че няма налична - иди и купи просто, вместо да чакаш още месеци наред какво ще се случи...

# 47
Angel_Dust, не искам да обръщаме темата на "за и против ваксините". за мен е важно децата ми да са защитени от болестите, които са били смъртоносни в миналото /вероятно като историк имам професионална деформация/. при голямото ми дете нямаше никакви проблеми със задължителните ваксини по календара, въпреки че бяха едни от най-гадните години, когато много неща нямаше. тогава бях спокойна, а сега искам да осигуря същата защита и за малкото. и да, най-вероятно ще отида до аптеката и ще си поръчам, ако скоро не се разреши въпросът. не само моето дете е в такава ситуация, обаче, и ако аз евентуално мога да си платя за ваксината, дали всички родители ще успеят или ще трябва да чакат и да се надяват? не говоря за родителите, които съзнателно отказват да ваксинират, всеки си има право на мнение...

# 48
  • София
ами за който е важно детето му да има ваксините и те да са  поставени без ден закъснение - ще ги купи...все пак животът и здравето са по-скъпи от едни...60 лв ли беше ваксината?
Ако за мен е толкова важно, още на третият ден щях да съм в риокоз и ако там ми отговорят с не - в аптеката купувам - слагам...
Но и това да чакаш един месец, и да се тръшкаш по форумите, че някой си играе с живота на детето ти не го разбирам...ако за теб това е наистина така - да я беше купила сто пъти тази ваксина до сега.

(аз по принцип не съм против ваксините, но все пак те си имат рисковете, които не са по-малко страшни от тези на болестите срещу които са)

# 49
Здравейте, и аз да се включа: и на нас ни е време за първи прием на пентаксим. Бях миналата седмица с малкия при личната и тя ме окуражи да изчакам, докато се появи ваксината. Според нея може да се отложи и да се постави в третия месец.
Така че ние чакаме....

# 50
от риокоз казаха, че в края на март /т.е. сега/ ще има ваксини и ще ги разпределят по лекарите. дано да е истина. също така обясниха подробно схемата на печелене на търг за поръчки, последващият срок за обжалване и така нататък- неща, които не звучат много нормално, но явно за бг са нормални. на всички майки, които чакат- вижда се краят на проблема, надявам се.

# 51
  • в Надежда-та
При нас има и пентаксим и синфлорикса Peace

# 52
пентаксима го правят заедно със синфлорикса нали?детето ми беше ваксинирано на 20.12.м.г.и после чак на 14.03 т.г. почти след 3 месеца ooooh!и понеже нямаше пентаксим ни направиха синфлорикс и хепатит.ще чакаме пентаксима сега

# 53
  • София
нашата педиатърка каза, че вече от седмица ваксинира с новата ваксина Инфанрикс Пента. Другата седмица сме привикани най-накрая да сложим някаква ваксина   Whistling

# 54
Дам, проблема явно отново се повтаря с тези ваксини. Преди няколко месеца пак имаше проблем и ние си купихме 3-те дози. В последствие педито ни даде, та като резултат имам 2 в къщи. Ако някой има нужда и толкова бърза да пише на лични..........

Иначе и аз мисля че не е проблем забавянето и скоро ще има ваксини.

# 55
И аз чух за Инфанрикс, казват, че е по-добра. Ето какво наметих:
http://www.d-rmario.com/statii_detail.php?id=670
http://haskovo.net/?module=news&action=details&id=78009

# 56
Ето вече и при нас в Разград има ваксини. Днес ще ходим да ни ваксинират. Дано новата ваксина е такава каквато я описват Simple Smile

# 57
  • Пловдив
Чух за новата ваксина Инфанрикс,и реших да прочета за нея,обаче се оказва че досега в България е слагана май само 3-валентна, а тази е 5-валентна,знаете ли някой да си е слагал именно тази Инфанрикс пента?

# 58
Много ми е чудно, от година или повече, все попадам на такива теми, че нямало тоzи Пентаксим. А нали го направиха и по zдравна каса, или бъркам? Защо често се получава така, много кофти? А хем и си ги плащат хората, и пак ядове...

Иначе аz не съм в БГ, но току що погледнах в паспорта на дъщеря ми, стана ми интересно. Ваксинирана е с Инфанрикс, петвалентна. Следователно не е нова таzи ваксина (принципно, просто може да не е внасяна в БГ, кой zнае zащо...). Фигурира тук в редовните ваксини.
Не zнам добра, лоша... zа Германия явно е таzи, Пентаксим не смятам, че се полzва иzобщо. Но може и да бъркам, де...
Нямам спомен zа нещо необичайно при и след нея, ако това питате  Peace

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 00:48 от Сова

# 59
Всяка държава си има имунизационен календар.
Ние слогихме първи пентаксим на 2.5 месеца, след това след 35 дни и ни предстои последната доза след Великден.Не знам как, но нашата Л.Л го има

Общи условия

Активация на акаунт