Синдромът"Мама Божка"

• 13 764
  • 256
  •   1
Отговори
 Напоследък забелязвам един особен тип майки, да го наречем "Мама Божка":
-те са майки орлици, ама и нещо повече;
-техните деца винаги са прави,ако не са, мама се включва в защита;
-дори и да са болни,отрочетата им не могат да заразяват другите;
-децата им са с предимство на детската площадка, надъхват ги в игрите като боксови треньори,
-често и непрекъснато раздават правосъдие на другите дечица, родители и учители.
Има и още,.... ще допълвам.
Разчитам на вас да ми обясните, защо този вид майчинско поведение е толкова популярно. Разбира се, пишещите тук са изключение Wink

П.П.За тези, които не знаят коя е Мама Божка http://www.youtube.com/watch?v=JdcAnt_MT6A&feature=related

# 1
Напоследък забелязвам един особен тип майки, да го наречем "Мама Божка":
-те са майки орлици, ама и нещо повече;
-техните деца винаги са прави,ако не са, мама се включва в защита;
-дори и да са болни,отрочетата им не могат да заразяват другите;
-децата им са с предимство на детската площадка, надъхват ги в игрите като боксови треньори,
-често и непрекъснато раздават правосъдие на другите дечица, родители и учители.
Има и още,.... ще допълвам.
Разчитам на вас да ми обясните, защо този вид майчинско поведение е толкова популярно. Разбира се, пишещите тук са изключение Wink

П.П.За тези, които не знаят коя е Мама Божка http://www.youtube.com/watch?v=JdcAnt_MT6A&feature=related

Joy Joy Даа..определено знам за какво говориш  Laughing Този вид майчинско поведение обикновено се дължи на някакви комплекси или пък на обратното- прекалено високо самочувствие, разбира се, без покритие, което ги тласка към подобни изяви. Обикновено такива деца стават или твърде тихи и неуверени в себе си, или точно такива като майките си.

# 2
Хаха Simple Smile
И аз съм го забелязъл - но според мен не е ново явление, понеже и преди много години съм се срещал подобни родители Simple Smile
Според мен е някаква болна амбиция или може би дори комплекс - по изключение тази диагноза е на място.
А децата, възпитавани по този начин, порасват и... много се разочароват, че мама не е шеф на вселената и животът все пак си мачка, стига да пожелае. И преживяват тия катастрофи много по-кофти от нормално гледаните деца.

# 3
Цитат
Разчитам на вас да ми обясните, защо този вид майчинско поведение е толкова популярно
И на мен ми е непонятен този "майчински феномен"...   Thinking
Та,ще следя ,за евентуално обяснение....дано се включат опитни по темата!    Laughing

# 4
Ами може и да греша, но според мен този феномен доби голяма популярност благодарение на тоновете популярна философия тип "колко уникален съм аз, аз, аз и моята плът" и нейното чисто буквално интерпретиране.
така се появиха 'уникааааалните' хора и техните наследници, за които 'скромността е липса на други качества'  ooooh!.... и колелото се завъртя....

# 5
Ами може и да греша, но според мен този феномен доби голяма популярност благодарение на тоновете популярна философия тип "колко уникален съм аз, аз, аз и моята плът" и нейното чисто буквално интерпретиране.
така се появиха 'уникааааалните' хора и техните наследници, за които 'скромността е липса на други качества'  ooooh!.... и колелото се завъртя....
smile3501

# 6
Нищо не разбираш, Ломбардо! Бог иска всеки от нас да е изключителен! Mr. Green

Къде ги срещатe такива майки?! Около мен всички са интелигентни, умерени, сдържани, "зелени", с обноски, доброжелателни...

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 14:11 от Октопод с рокля

# 7
И аз съм се чудила защо се държат по този начин. newsm12Ама да ви кажа от налюденията които имам го правят майки и баби които в къщи не са толерирани и зачитани от мъжете си.И всичкия този негативизъм си го показват ама на най-неподходящото място.А децата им са много комплексирани и неуверени когато са без''Мама Божка''.
С интерес ще следя темата,за да прочета и други мнения.

# 8
 Joy Сега нали знаеш, че във форума такива майки няма  Naughty
Те са само навън и за тях се говори като "Имам една позната, която прави така..."

# 9
според мен тоя синдром си го има много много отдавна,и по мойте наблюдения тази "Мама Божка" е много комплексирана женица,ултра невзрачна и гледа нейното дете да бъде такава личност  каквато тя не е била,а сигорно тя е искала да баде " По-По-Най"

# 10
Само аз ли не познавам подобен тип майки?
Дори  ми  се струва, че днес майките са много по-критични към децата си и много повече търсят отговори, в сравнение с техните майки и баби.

# 11
Аз си мисля,че този тип майки са от по-старото поколение.Или просто ние,по-младите майки,още сме нямали възможност да блеснем като "Мама Божка",нали децата ни са по-малки.

# 12
Нищо ново. Това е същата тази жена, която по корем ще се влачи, в името на светлото настояще и бъдеще на децата си. Обикновено населява подфорум Нашите деца, но като цяло е масово явление.

# 13
Joy Сега нали знаеш, че във форума такива майки няма  Naughty

Точно "Нашите деца" е много показателен, цитирам по памет:"Учите ли го да отвръща на ударите?"" Как да реагирам когато изолират детето ми""Имам проблем с класната, учителка, директорка и т.н"

# 14
Точно "Нашите деца" е много показателен, цитирам по памет:"Учите ли го да отвръща на ударите?"" Как да реагирам когато изолират детето ми""Имам проблем с класната, учителка, директорка и т.н"

Ами да,много важни теми. И смислени при това.

Общи условия

Активация на акаунт