Синдромът"Мама Божка"

• 13 769
  • 256
  •   1
Отговори
# 30
Познавах преди време 1-2 такива, но историите май са за най-голям муньо ... Слава богу в момента нямам контакти с такъв тип "мама Божка".

# 31
ХУбаво, де, мама Божка не пуска теми във форума, а пише в тях- със съвет за мигновена реакция, разбира се.
Във връзка с търсенето на училище, учител, по- натам пък забелязвам, покрай отчетните по класове- сигурно в живота си не е решавала толкова задачи, колкото сега, за състезанията на детенЦЕ.

# 32
Елена Ди, къде в описаната ми "любима" тема, детенцето е имало нужда от защита? Ах, да, забравих -> горкичкото не е било желана компания...

Аз нямам предвид точно твоя пост,нито конкретната тема.Прави ми впечатление,че всички теми,в които майки търсят помощ ,се слагат под общ знаменател.

# 33
Аз не възприемам неща от рода на описаните теми като вселенски проблем.
Не е нужно и да се допитвам особено до чуждо мнение.
Ако някой изолира детето ми, не мога да направя нищо - нито да задължа хората да го харесват, нито да се събират с него.
Единственото, което мога да направя, е да го посъветвам да си намери друга компания и среда, където няма да се чувства така зле.

# 34
Бе като се замисля, на Александър Велики майка му е била "мама Божка", пък той не е бил баш плах и неуверен  Simple Smile

# 35
Бе като се замисля, на Александър Велики майка му е била "мама Божка", пък той не е бил баш плах и неуверен  Simple Smile

Е, да! Но е бил би-сексуален! Laughing

# 36
А това с пищенето по форуми и изискване на отговор защо не си играят с моето дете е просто....  ooooh!
Много от жените, които отглеждат деца просто не са дорасли за това, съжалявам че го казвам (или що пък да съжалявам) и уточнявам, че нямам никого предвид преди някой да се разпознал, да е изпищял и отново да потече тоя ручей от модераторски предупреждения да не наричам мамите кокошки повече, щото ще ме баннат и ще дойде адът на земята  Laughing
та,
отплеснах се,
исках просто да кажа, че ежедневно контактувам с крайно объркани родители, които изобщо не са наясно със себе си първо, та тръгнали да 'нагласят' вселената на наследника. е, как може ти да си му опора и учител, като и ти се учиш в крачка, а понякога дори и чрез интернет форумите??

# 37
Напоследък забелязвам един особен тип майки, да го наречем "Мама Божка":
-те са майки орлици, ама и нещо повече;
-техните деца винаги са прави,ако не са, мама се включва в защита;
-дори и да са болни,отрочетата им не могат да заразяват другите;
-децата им са с предимство на детската площадка, надъхват ги в игрите като боксови треньори,
-често и непрекъснато раздават правосъдие на другите дечица, родители и учители.
Има и още,.... ще допълвам.
Разчитам на вас да ми обясните, защо този вид майчинско поведение е толкова популярно. Разбира се, пишещите тук са изключение Wink

П.П.За тези, които не знаят коя е Мама Божка http://www.youtube.com/watch?v=JdcAnt_MT6A&feature=related

А за синдрома " На крива ракета космоса и пречи" какво мислите?

# 38
как може ти да си му опора и учител, като и ти се учиш в крачка, а понякога дори и чрез интернет форумите??

Кажи къде се завършва образование за родител, за да се запишем и ние там?! Последният ти пост няма нищо общо с началото на темата. Неумел опит да я развиеш или проява на объркан ум?!

# 39
как може ти да си му опора и учител, като и ти се учиш в крачка, а понякога дори и чрез интернет форумите??

Кажи къде се завършва образование за родител, за да се запишем и ние там?! Последният ти пост няма нищо общо с началото на темата. Неумел опит да я развиеш или проява на объркан ум?!

не става дума да училище за родители, а за изградени личности, които са видели/преживели, ако щеш дори прочели достатъчно, че да знаят нещичко за живота. да имат някакъв опит и житейска мъдрост, и никой тук не говори за родител, а просто за пълноценен човек. Такъв, който НИКОГА няма да пусне тема в интернет форум като "Как да накарам детето да ме слуша' или "Свекър ми е изрод".
Става дума за един вид узряване, което не всеки дочаква, преди да се размножи.

# 40
Става дума за един вид узряване, което не всеки дочаква, преди да се размножи.

Хората не се правят по калъп и няма как узряването на интелекта да стартира това на яйцеклетките. Нека хората пускат колкото и каквито теми искат щом са готови да чуят и чуждото мнение! Това ще ги направи по-добри родители, а не навъртяните календарни години.

# 41
  • Варна
Е, то ако чакахме да станем изградени личности, за да се размножим, светът да е загинал досега.

# 42
Защо?
ПОзнавам много, наистина много родители, които са завършени личности преди това.
Защо, наистина?
Човек не узрява толкова трудно, стига да си даде време за това. Наистина.
Цитирам буквално една позната, на възраст 24, тъпа като чемшир:
Ами родих сега защото ме беше страх че после няма да има кой да ми направи дете Shocked

Браво жено, че си родила. Но бащата отдавна не е около тях, защото "ми не беше той мъжът. не че искам дете, просто да не остана бездетна по-нататък".
И така по схемата самотна майка, нещата се трупат и трупат... моите уважение към всички дами, които сами гледат децата си. Не ми е против тях думата, напротив. Целя се да не обобщавам, а да отделя онези неразумни хора, които се плодят просто защото са чули, че така трябва.

нещо такова имам предвид.

# 43
Целя се да не обобщавам, а да отделя онези неразумни хора, които се плодят просто защото са чули, че така трябва.

И после какво ще ги правим? Порицаване? Глоба? Публично заклеймяване? Разстрел?

# 44
По-добре мама Божка,отколкото плаха и смотана кокошка Wink

Общи условия

Активация на акаунт