МИГРЕНА - ИМА ИЗХОД

• 116 300
  • 603
  •   1
Отговори
# 570
Избягвам триптани.

# 571
Но, като зачестят пристъпите всяка седмица или по два на седмица триптаните спират да действат.

# 572
На мен повече от 10 години само Имигран ме спасява от болезнено главоболие и повръщане.. Не мога да си го причиня, за по-малко от час ме спасяват триптаните.. Моите пристъпи са 1 път в месеца или през месец ..

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 10:30 от SHE_IS

# 573
Релпакс и Имигран различен вид триптани ли са? Не съм запозната.

# 574
Различни са - Имигран не ми действа, Релпакс да.

# 575
  • Хасково
Релпакс и Имигран различен вид триптани ли са? Не съм запозната.
Имигр@н активна съставка суматрипт@н. Реалп@кс активна съставка елетрипт@н.
Ключа за ефективността им е да се започнат в началото на пристъпа, после и колкото да изпием не помага. На мен ми помага понякога и 1/2 таблетка преценим по симптомите.

# 576
Виждам, че тук масово се набляга на обезболяващи, а някоя да се е опитала да намери първоизточника на проблема и да го е открила и елиминирала има ли?

# 577
  • Melmak
Мисля, че още не е открит такъв първоизточник.

При мен има значение цикъла, основно по време на менструация, но не всеки месец и при алкохол, особено отлежал алкохол.

При недоспиване също се получава, особено ако не спя на равни цикли.

Ако някой знаеше първопричината, сигурно щеше да е много богат.

# 578
Мисля, че още не е открит такъв първоизточник

При мен има значение цикъла, основно по време на менструация, но не всеки месец и при алкохол, особено отлежал алкохол.

При недоспиване също се получава, особено ако не спя на равни цикли.

Ако някой знаеше първопричината, сигурно щеше да е много богат.

1. Не е вярно. Какъв първоизточник търсите - един за всички? Отговаряте си сама, и всеки лекар/специалист, които практикува персонализирана медицина/подход ще ви разбере, водейки се по вашата индивидуална реактивност и ще намери първоизточника, който отключва механизмите при вас.
2.Защо мислите, че този или онзи “някой” не са наясно с горното, и защо си мислите, че знаещите и можещите трошат пари от това? Simple Smile

И не на последно място - магьосничеството не е медицина, така че по-добре да не търсите вълшебното хапче и вълшебният лекар, който да ви излекува от раз Simple Smile

# 579
  • Melmak
Това заяждане ли е?

Не съм чула да е открит първоизточник на проблема, дори унаследяване при мен няма ако въобще това може да се наследи.
Не мисля, че изобщо отговаряш на въпроса на луничка.

Знаещите и можещите ще станат богати ако намерят хапче против рак или лечение на всякакви подобни заболявания, както и на мигрена, разбира се!

# 580
Мнението на Дренка е не знам как да се изразя, но ме издразни много. Явно не се е сблъсквала с проблема от първо лице. Ако всеки лекар може да намери първоизточника водещ се от индивидуалността на пациента щеше да е прекрасно. Но не е такава реалността за жалост. Никой не търси вълшебно хапче да се излекува от раз. Търси облекчение на страдание, което не е установено какво точно в мозъка го провокира.

# 581
Търсила съм. Няма. И Ямр, скенер, светила из Варна и София, изследвания, всеки вдига рамене. Моята е свързана с цикъла, изостри се след като навърших 40 години. Няма оправия. Сега с хомеопатия малко има подобрение. Но последните 10 дни бях с лицева болка от горен зъб, днес съм с мигрена. Направо ми идва да се гръмна.

# 582
Това заяждане ли е?

Не съм чула да е открит първоизточник на проблема, дори унаследяване при мен няма ако въобще това може да се наследи.
Не мисля, че изобщо отговаряш на въпроса на луничка.

Знаещите и можещите ще станат богати ако намерят хапче против рак или лечение на всякакви подобни заболявания, както и на мигрена, разбира се!

Не, ограмотяване е. Няма хапче против мигрена, нито против рак, и не го търсете, защото няма да го намерите.
Има методи/начини/средства за повлияване на механизмите, по които се отключва мигрената, ракът и други болести.
Работата е много, изисква време и “послойно” отстраняване на проблеми, възстановяване на нарушена хомеостаза, хормонален баланс, микроциркулация, дефицит на нутриенти и т.н.
Сблъскавала съм се, разбира се, от първо и втори лица. Сблъсквам се и с много други неща.
Едно разреждане на пристъпите и или редуциране на интензитета на пристъпа може да отнеме 6-9 месеца, години дори. Не става с дай да опитам това или онова хапче, да пробвам акупунктура или друго - еми, не помга или помага временно.

# 583
Без да се заяждам ,много искам да разбера какви са механизмите за повлияване на отключването или намаляването на пристъпите на хормонална мигрена.Изключвам пиенето на хормони, защото са за някои хора са рисков фактор.Защото и аз обиколих сума места и за 10 год. нищо не повлия.

# 584
Специално за хормонална мигрена преди време една дама беше писала няколко път да се види естрогенова доминантност. Наскоро пак някой писа. Има доста методи като биоидентичен прогестерон, храна, добавки, чистене на черния дроб, черва, попълване на дефицитен. Влезте в групата на Рей Пийт. Не мисля, че някой лекар ще се заеме да ви изследва хормоните освен ако не целите забременяване. Сами си пускате и действате на проба грешка.
Повечето лекари си знаят само триптаните и не гледат по-далеко от носа си.
На 40 е твърде вероятно жена да има ИР и естрогенова доминантност.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 10:16 от Дъждец

Общи условия

Активация на акаунт