Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 83-та тема

• 160 497
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Всичко изглежда чудесно, поздравления за всички кулинарки Simple Smile
ditsan - оризът изглежда много вкусен, а тортата е невероятна, предполагам, че се е получила страхотна изненада
verabel - овчарският пай ми се стува много интересен, ако може да поделиш рецептата Simple Smile
marabu - сандвичите ще ги изпробвам още утре на закуска, много апетитни ми се струват  Grinning
иланг-иланг - ризотото е много добра идея за интересно и вкусно ястие, поздравления Simple Smile

Ето и нашата вечеря, реших да е по-така, тъй като за 8-ми получих страхотен подарък Simple Smile

Сьомга с картофи и сос

# 361
Пастичките са всъщност опит да спася друг,провалил се десерт-плодове във сладко вино.500 мл вино и захар(на око) се варят,докато се сгъсти,като сироп.Добавят се 2 портокала и 2 фрейпфрута добре почистени.И в този момент плодовете ми се разпаднаха и стана нещо,като сироп.Сгъстих го с 2 кремчета ванилия на Д-р.Йоткер и ги намазах върху блата.Блата се прави от 6 яйца,200 грама захар,340 грама брашно,бакпулвер и половина.
 Общия вкус е много приятен с лека горчива ноткаот грейпфрута.

А за днес ароматно ризото с миди и манатарки.

Потекоха ми лигите! Разкошотия!

И на мен, Иланг може ли рецепта?   bouquet

# 362
  • ВАРНА
      Ризото с манатарки и миди

Ядките на килограм миди.Около 300-400 грама бланширан ориз.Връзка пресен лук,копър,1 стар лук,леощян(дивисил),200 мл сметана,шепа манатарки(те придават уникален вкус на ястието),щипка куркума,сол.
Задушавам стария лук с ориза в около 100мл олио.Залива се с разредената с вода сметана(ориз към течност1към 2,5).След,като течноста намалее наполвина се добават манатарките,подправките и мидите.След приключване на термичната обработка се ръси с копър,а при сервиране по желание и с кашкавал.

# 363
  • София
GERITО, благодаря.
Сварявам картофи, намачквам ги, покривам дъното на тавичка с тях. Овкусвавм с джоджен или сух копър, лют пипер или шарена сол или сминдух. С една дума на вкус. Отгоре леко запържена кайма, объркана с едно-две яйца. После кисели краставички, може и гъби или/и моркови /стават от туршия много добре/ може да се добави и грах и  накрая настърган кашкавал малко преди да е готов. Според мен може и да замениш кашкавала с някакво сирене.

# 364
Привет на всички   bouquet,

Ле-лееее, колко вкусотии пак има тук!! Защо ли влизам гладна  smile3511

3xi – с удоволствие си взимам и от кремчето и от агнешкото ти  Mr. Green!!
Adelinche – пилето ти по селски е ТРЕПАЧ  newsm10
Ох, иланг-иланг – както не съм обядвала, искам и от катмите (че не съм и закусвала Wink), и от запеканкта, и от пастичките ти и  newsm53 обещавам, че няма и да вечерям!!
мм – кузунакът ти изглежда много готин и влакнест – и аз пробвах снощи козуначено руло, ама нали лакомията не мори, а мъчи – та се олях с плънката –и нещо не си го харесвам  newsm12
GERITО – чудно ти е пилето със сметана и гъби – ОБОЖАВАМ!!
ditsanда ти е жива и здрава дъщеричката и мнооого щастие и успехи и желая!!! Тортата е ИЗЬУМИТЕЛНА  newsm18!!
verabel – с това домашно мляко и овчарския си пай   #Crazy да знаеш само как ми размъти ума  Grinning
nordina – фантастично вкусно ми звучи тая плънка от зеле и царевица!! Страхотно изглежда пилето!!
пеп-4o – как апетитно стои това пиле с картофи пред мен на монитора ми   Crazy
Felicidad – много елегантна гарнитура – и много вкусна!!
marabu – искам и аз такъв сандвич  Mr. Green

А аз да си покажа Ловджийските торбички с бекон, чери домати и сирене Камембер , че напоследък нещо не смогвам...

и разрез Simple Smile

Приятен и весел ден на всички  bouquet !!!

# 365
  • Плевен
Привет и от мен! Hug
С малко закъснение и аз да  покажа едно руло "Стефани" със зеленчуци и еклерова тортичка  от празничното меню, макар че да публикуваш след такива чудесии като на Angellove  си е доста  самоубийствено.

# 366
  • от точка К до точка С и обратно
Здравейте, момичета! Мидичките на иланг-иланг ме заковаха дълго пред монитора. Ангелове, камамберчето при ягодките ме дърпа и то, но пролет иде - трябва да мислим за фигурите....
От мен едно
 свинско руло с хлебна плънка

и мариновани гъби с чесън

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 13:47 от Гуинет

# 367
Здравейте, момичета!
Видях красиви неща.
От мен едни картофки на Лабрекс от оня ден.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1568/147059624423285324812997 … b5VheVYGuSxhG.JPG
И едно руло отново на Лабрекс 5 лъжици от днес по случай именият ми ден.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2913/950645002171930501312997 … ettsjB9A0TaSL.JPG

# 368
Здравейте момичета!
Галина 74 много хубаво руло и картофки!
Гуйнет - прекрасна идея даваш за свинско руло.
Иланг - иланг прекрасно ризото! И  на мен ми останаха очичките в него...
Дитсан - честит рождан ден на порасналото ти момиче. Тортата е прекрасна!

От мен десерти за посещи - печена тиква и печени ябълки

# 369
Галина74 много вкусно е у вас
ditsan  nbirthday да ти е жива и здрава дъщеричката,тортата много ми хареса
иланг-иланг виждах само мидите на снимката ти,толкова много ги обичам
GERITO много красива маса
Angellove много красиво

пиле с ориз и булгур

тиквеник

# 370
Пак много изостанах в темата ooooh!,довечера ще ви разгледам подробно и ще се наслаждавам и облизвам,момичета! Hug

Сега само успях да мерна набързо страхотните ловджийски пържолки на Ангелчето с прелестна салатка Crazy Heart Eyes,Гуинет и тя изкушава с чудесно месно руло,naieli19 -ах,че хубав тиквеник!Не мога да пропусна и печената тиква и ябълки на Женя83-и те са ми любими! Peace

запечена паста

сотирани зеленчуци-микс

и от същото,но само тиквички с лимон-много вкусни:

# 371

ditsan, тортата е страхотна! Явно и щерката е златна рибка, да ти е жива и здрава!  bouquet
verabel , мого апетитен тоя овчарски пай!  Crazy Heart Eyes  bouquet
nordina, и аз се чудих къде се загуби, но като гледам пиленцето и мъфинките, всичко ти е наред! Grinning  bouquet
пеп-4o, понеже супа и пиле си имам, свивам си принцеска! Heart Eyes  bouquet
GERITО, щом е страхотен подаръка, все такива вечери ще трябва да заформяш! Grinning  bouquet
Angellove, довършваш ме с тия салатки! Crazy  bouquet
Искам от тортичката на  Mitonela Heart Eyes, рулцето и гъбките на  Crazy, на  Женя 83 от печената тиква, от тиквеника на naieli19 Heart Eyes,  на еликсир-чето май от всичко, ама хайде, да не съм лакомия - зеленчучките искам! Grinning  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet
Галина 74, картофките изглеждат много апетитно, рулото също, надявам се и на вкус да са ви допаднали! И честит ти имен ден, да си жива и здрава!  bouquet

Вкъщи мъфините - мързеливки на Marieta   bouquet, много ми харесаха, царевичното брашно се усеща и това ми допадна, а и са много нежни и мекички. Peace

И, за пореден път кокоските, реших да използвам едни зелени, че след седмица им изтича срока на годност, пък нали съм една практична такава домакиня Wink, та се получиха отровно-зелени кокоски, мислех се, че никой няма да ги ще и ще има повече за мен, ама........излъгала съм се. Ще трябва да купувам кокосови стърготини на кило от Метро.

# 372
Момичета страхотни ястия, стахотни снимки, не знам къде да гледам по-напред... Невероятни сте!   bouquet  bouquet  bouquet

GERITО, судоволствие бих видяла масата ти и в една друга тема...   bouquet
Дитсан, да ти е жива и здрава дъщерята! Тортата е невероятна!!! Чудесна изненада сте й спретнали!  bouquet

Аз вчера правих един хляб без месене по тази рецепта: http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/21/no-kneading-bread/, но с малки промени и с пълнозърнесто брашно. Много съм доволна от резултата:

# 373
  • Варна
Дитсан ЧРД   nbirthdayна дъщеря ти.Много да те радва,а тортата е истинска златна рибка
Честито и на всички именици и със здраве да си носят имената newsm51
Ангелове прекрасна торта,салата и торбички,кулинарни шедьоври
Гуинет,Лабрех,Пепи всичко ви е приказно
Ягодка,Еликсир,Най,Женя,Галина,Митонела,Иланг,Зорница,Бени,Мариета,
Нервакова,3Х,Аделинче богато,красиво,вкусно

За днес простичко салатка,ребра с картофи,пълнени тиквички,домати и пипер и една обикновена
бисквитена тортичка.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 18:24 от megansg

# 374
Не знам как смогвате да готвите толкова вкусни и красиви гозби  newsm78 Аз нещо не успявам в последно време.Организацията ми накуцуква май  Blush
От днес........

Ръжена усукана питка със семена и една неснимана постна супичка.
За утре лимонови мъфини с мед и орехи

Общи условия

Активация на акаунт