ФЕВРУАРЧЕТА 2007

• 58 795
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Отне ми 2 месеца, но на мен ми е приятно, то иначе не бих издържала. А и не ми е за пръв път.

В къщи вече обмисляме лятната почивка. Пак ще сме на Албена, а вие правите ли планове за лятото?

# 196
Дам.. край Созопол ще сме на лятна почивка.. там плана за дневни екскурзии още е в процес на изработка.. планинската почивка ще е края на август началото на септември.. още се колебая между родопите и централен балкан.. между другото ще направим и една почивка на язвир за риба.. а за гергьовден ще сме в Котел, Жеравна, Медвен и Сливен.. там всичко е подготвено..и го очакваме с нетърпение.. за съжаление пътуване извън Бг не ни е в графика за тази година..

# 197
  • София
AvrorA   newsm09 нямам думи ..... разкошна екскурзия, невероятни места сте обиколили, снимките също са направо уникални (и без трипод  Wink ) Даже си ги сложих на отметки, да мога да си разгледам на спокойствие, като заспи дребо  Heart Eyes

# 198
  • в очите на дъщеря си
Здравейте , чета ви от едно известно време и реших да се включа. Моята дъщеричка е родена на 18.02.2007 година. Mr. Green

# 199
AvrorA, страхотни снимки и приключение Simple Smile
Саси, добре дошла.
И ние вече сме планували лятната почивка, децата с баба си и дядо си, са за един месец на Обзор, а ние с мъжът ми ще се включим за една седмица, края на юли.
Иначе от 13 май, пак с баба и дядо заминават за три седмици в Сандански, да видим как ще им се отрази...
Ние сме болни, всичките...

# 200
Снимките от Южна Америка са страхотни! Огнена земя и нос Хорн са ми детска мечта.  Simple Smile За съжаление, сигурно няма да е в този живот, но то никога не се знае....
Между другото и ние обичаме да пътуваме неорганизирано, много повече ни харесва да спираме и да стоим където и колкото искаме. Само че, не съм убедена, че излиза по-евтино, поне за местата на които ние ходим - около БГ.

# 201
  • offshore & overseas
Теди, страхотна екскурзия и снимките са страхотни, макар и видяни съвсем на тъгъдък! И аз искам да ги разгледам по-късно на спокойствие... пак.

И, също като останалите се размечтах да пропътувам разстояния, през девет планини в десета, в далечни царствА и пр. и пр. Ако някога имам достатъчно пари, ще ги дам за пътешествия, сега засега съм застопорена от обстоятелствата, но сърце юнашко не трае... Жалко, че лъв ми не е такъв космополит и Калина на него се е метнала, макар че... anyhow.

В интерес на истината, аз също бих се захванала с планиране на екскурзии, особено ако не заминавам сама, просто защото съм си авантюристка по природа. Това разбира се е риск но risk worth taking, дето се казва.

Като ви слушам, малко ме хваща срам, че никъде не ми се пътува с тия двенките, че дори и само с Калина или само с Люс, толкова е тежко, а всичко около тяхното обслужване пада в/у мен. Ще кажете, защо не ги оставиш, амиии, на първо място защото не се пускаме, аз тях и те мен, но и на второ, и не последно, място, никой не ги ще за повече от ден (без преспиване, ъф корц).

Както и да е, ще ми се и на мен един ол инклузив в Албена (или някъде на северното черноморие). Естествено, още повече ми се ще Гърция или Турция (където могат да се видят и доста интересни места), защото никога не съм била... Но май ще си остана с щението, дано, ако се случи, да е само това лЕто (стига да не дойде м/увременно края на света).

Сандански мей би, но знам, че само ще планираме, ще гледаме сайтове и цени и накрая ще се окаже, че не можем да си го позволим, или че по-добре с оглед на бъдещето, да не си го позволяваме. Joy

# 202
  • Стара Загора
Като ви слушам, малко ме хваща срам, че никъде не ми се пътува с тия двенките...
Не си сама  Laughing Ето тази година не искам на море - сутрин бързай за закуска, после бързай за плаж, после къпане, обяд, сън....не мога да си го причиня  Mr. Green
Като ще е почивка да е почивка и за мама и тате, инак не. Мислим да идем някъде на балкан, в хотел с басейн и т.н. Но, имайки предвид че ни предстои местене в ново жилище, то може да "излапа" почивката и да ни остане само пренасянето и чистенето  Joy

Теди, много красиви места си видели  Peace

# 203
На мен пък винаги ми се пътува. Даже с дете. Само като беше малко бебе докъм 3-4 месечно не ми се мърдаше много. Наистина е трудничко и не е "почивка", но не мога да си представя да пропусна море, даже ако може и 2-3 пъти бих отишла. Е, наистина с 2 деца сигурно става много по-трудно.
На мен работата ми е такава, че пътувам почти всеки месец за по 1 седмица, но много ми липсва детето. То е единственото, което ме задържа в къщи всъщност. Иначе преди работех по 2 месеца минимум извън София и ми беше екстра.

# 204
Ох, Никол като беше само Никол, беше лесно. Мъкнехме я навсякъде.
Сега с двете е ужас, игрчки, дрехи, легла, ужасно е.
Да не говорим че задната седалка на колата е неизползваема, защото има столчета, а аз не мога да се събера само в багажника. Даже взимаме на баща ми комбито, и пак не можем да се съберем. Обмислям за Ван или направо камион.
Умаря ме още събирането на багажа. Да не говорим после настаняване, и пак събиран, затова не се хващам да ходя никъде, за по-малко от 2 седмици с децата.
Слава богу съм късметлийка с баби и дядовци, които скоро ще се скарат кой да вземе децата.  Twisted Evil
Миналата година отиваме на планина за месец. Пътуваме с две коли...обаче на връщане сме с една, не ме питайте как багаж от две коли, се събира в една. То не са креватче, матраче, количка, проходилка, люлка, басеин и т.н.
Така че като пораснат ще ги влача насам-натам, дотогава кратките пътувания, ще са по-интимни  Mr. Green

# 205
  • offshore & overseas
И ние не сме ходили никъде без Калина. Mr. Green

Не ме разбирайте погрешно, изкушавам се да се емнем с децата и сигурно така ще стане (особено ако успеем да се уредим с 1 бр. баба и 1 бр. дядо поне), но при мисълта за цялото натоварване, което няма с кого да поделя... тръпки ме побиват.

А и не само това, Калината е много капризна, и на храна, но и на легло, и въобще трудно се адаптира за сън на чуждо място, та... такива ми ти работи. Люсилката с мед да я намажеш в тва отношение, но то никога не се знае, разбира се, изненади всякакви ни дебнат...

На ол инклузив може да се ядва, но аз не си падам по такива супер уредени неща, от които няма мърдане (не за друго, а защото ще сме си изпразнили кесиите за мнимия комфорт, а може да е истински, знам ли, като не съм го изпитала).

# 206
  • София
Здравейте,
и аз да се включа накрая, че скоро не съм се вясвала тук. Блазе ви дето можете да си планирате почивките. И нас ни предстои местене в ново жилище към началото на юли, та ако има почивка тя ще е края на август и началото на септември.
Мяуче, не си сама  Hug И аз като теб няма на кой да оставя децата, навсякъде с нас няма мърдане. Баща ми гледа дребен, аз да отида на някое и друго интервю или на зъболекар само в тези случаи Crossing Arms С мъжа ми сме си говорили дребен като стане поне на 7, тогава сигурно можем да ги оставим на някой за 3-4 дни и да си починем истински, дотогава тц... Живи и здрави да са дотогава баща ми и леля ми, иначе ще се търси някой друг човек срещу заплащане разбира се. Живи и здрави дотам да стигнем, не се оплаквам затова. Иначе не мога да си представя сега да отида някъде на почивка без дечицата, все ще ги мисля, пък и ще ми е мъчно, мънички са ми още. Ние тъкмо ще питаме после къде е най-хубаво завърналите се да дават отзиви после  Grinning
Теди, страхотно, че сте посетили такива местенца. И аз по-късно ще разгледам обстойно снимките. Добре, че моето братленце се установи в Южна Африка, та и аз да намажа да видя малко екзотика, иначе нямаше как да стане.

# 207
  • offshore & overseas
Теди, ако имаш време, ще ми е интересно да разкажеш малко повече (от коментарите под снимките, макар че и те ми дадоха добра представа за пътешествието ви). Например, къде спахте, на какъв език общувахте с хората (ако е имало такива, де). Много ми харесва, че сте посетили по-диви места, аз си падам точно по такъв тип екскурзии, макар че и по-луксозни не отказвам, ествествено. Laughing

# 208
Благодаря, момичета, радвам се, че сте харесали снимките. Беше си играчка да ги качвам и описвам, но си е струвало.
Саси, добре дошла.
Мяу, може да е по-лесно само, ако мъжа ти помага активно. Иначе с 2 деца на твоята глава, разбирам те.  Hug Сега със сигурност ми е по-лесно, но и ние минахме през периода да се влачим с малки деца, багажи и т.н. Това не може да ме спре, пътуването за мен е необходимост, нещо като въздуха и водата за всяко живо същество.... край на цитата.  hahaha Приемам го за почивка, защото сме на хотел и не се налага да чистя и готвя, две много омразни ми дейности... а по отношение на децата имаме негласно споразумение с мъжа ми, че след като в София са предимно в мои ръце, почивките са времето той да се компенсира. Само веднъж ми замрънка в Банско как неговите колеги си почивали, докато жените им търчали след деца, но като наблегнах на факта, че тези жени се грижат за децата само там, а в София ги мятат при баби и дядовци, млъкна и повече не се оплаква. Освен това като иска да е баща, ами да бъде, сега е момента. След 5 години като пораснат няма да им виждаме очите. Та така си се влачиме по екскурзии, но вече и багажа се нормализира.
Мяу, по повод цената на почивките, миналата година колега на Владо си купи AI на Албена в х.Мура, който е на брега, за някаква смешна цена. Last minute оферта за 70лв на ден за четирима в една стая. Просто трябва да следиш промоциите.

# 209
Мяу, те само изглеждат диви. Всъщност Аржентина си е световна топ дестинация, което установих докато правих резервациите. Препоръчваха поне 2 месеца по рано да се правят.  Shocked Просто ние българите не пътуваме нататък. Изглежда ни диво, но не е. Миналата година в Перу беше същото. Пълно с туристи и навсякъде организацията е перфектна. Спим в хостели, защото е доста по-евтино, а вече има много добри с отлични условия. Пътуваме със самолет, автобуси, коли под наем, купуваме еднодневни организирани екскурзии по места - преценявам кое е по-удобно, евтино и т.н. За езика  Grinning - на повечето места дори да не говорят английски, горе долу разбират. Вече и ние понаучихме по някоя испанска дума, та те говорят на испански, ние английски и се разбираме перфектно. С бабите по пазарите като се пазарим обикновено цената се пише директно на калкулатор. Понякога се налага да влизат в употреба и ръцете, Grinning но като цяло говорим на английски. Латиноамериканците са много готини, усмихват се, спокойни са, това е една от причините толкова да ми харесва там. Лукс не търся, защото цял ден сме навън, прибираме се само за душ и айде утрепани в леглото, ако ще да съм в Шератон, все ми е тая.  Grinning Хората пътуват всякак. В момента двойка българи пътува на стоп в Африка, спят на палатка и каучсърфинг без пари, та и така може, само желание и време да има.... и гледач за децата, разбира се. А има и такива случаи: http://parvomai.net/index.php?module=news&action=details&id=77697

Общи условия

Активация на акаунт