В къщи вече обмисляме лятната почивка. Пак ще сме на Албена, а вие правите ли планове за лятото?

За съжаление, сигурно няма да е в този живот, но то никога не се знае....
И аз като теб няма на кой да оставя децата, навсякъде с нас няма мърдане. Баща ми гледа дребен, аз да отида на някое и друго интервю или на зъболекар само в тези случаи
С мъжа ми сме си говорили дребен като стане поне на 7, тогава сигурно можем да ги оставим на някой за 3-4 дни и да си починем истински, дотогава тц... Живи и здрави да са дотогава баща ми и леля ми, иначе ще се търси някой друг човек срещу заплащане разбира се. Живи и здрави дотам да стигнем, не се оплаквам затова. Иначе не мога да си представя сега да отида някъде на почивка без дечицата, все ще ги мисля, пък и ще ми е мъчно, мънички са ми още. Ние тъкмо ще питаме после къде е най-хубаво завърналите се да дават отзиви после 
Сега със сигурност ми е по-лесно, но и ние минахме през периода да се влачим с малки деца, багажи и т.н. Това не може да ме спре, пътуването за мен е необходимост, нещо като въздуха и водата за всяко живо същество.... край на цитата.
Приемам го за почивка, защото сме на хотел и не се налага да чистя и готвя, две много омразни ми дейности... а по отношение на децата имаме негласно споразумение с мъжа ми, че след като в София са предимно в мои ръце, почивките са времето той да се компенсира. Само веднъж ми замрънка в Банско как неговите колеги си почивали, докато жените им търчали след деца, но като наблегнах на факта, че тези жени се грижат за децата само там, а в София ги мятат при баби и дядовци, млъкна и повече не се оплаква. Освен това като иска да е баща, ами да бъде, сега е момента. След 5 години като пораснат няма да им виждаме очите. Та така си се влачиме по екскурзии, но вече и багажа се нормализира.
- на повечето места дори да не говорят английски, горе долу разбират. Вече и ние понаучихме по някоя испанска дума, та те говорят на испански, ние английски и се разбираме перфектно. С бабите по пазарите като се пазарим обикновено цената се пише директно на калкулатор. Понякога се налага да влизат в употреба и ръцете,
но като цяло говорим на английски. Латиноамериканците са много готини, усмихват се, спокойни са, това е една от причините толкова да ми харесва там. Лукс не търся, защото цял ден сме навън, прибираме се само за душ и айде утрепани в леглото, ако ще да съм в Шератон, все ми е тая.
Хората пътуват всякак. В момента двойка българи пътува на стоп в Африка, спят на палатка и каучсърфинг без пари, та и така може, само желание и време да има.... и гледач за децата, разбира се. А има и такива случаи: http://parvomai.net/index.php?module=news&action=details&id=77697