ФЕВРУАРЧЕТА 2007

• 57 953
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Напълно съм съгласна с Ровер и аз не съм от възмущаващите се защото имам добра памет от едно време.. само дето ние бяхме предучилищна когато ни заинтересуваха тези неща..

# 136
Моите спомени за такива случки са от детската (но не помня коя група) до към 1-ви клас. Имаше деца, които си ближеха езиците  Blush. Нямаше значение дали са момчета или момичета. Дори и сега ми се струва малко прекалено, но фактите са си факти. А и доста ни се караха, като че ли, когато ни хванат в такива изпълнения.
Аз да се похваля, че Яна най-накрая научи цветовете. Тъкмо се оплаках, че знае само розово и лилаво и за 1-2 месеца изведнъж ги научи всичките, даже и някои нюанси. Идеята за консултация с логопед обаче още е актуална, тъй като говора й хич не е ясен. Само дето се мотая още.

# 137
Брях мойту бавноразвиващо излезе. При нас хич още не се сещат за таквиз работи, балканджиите вече отворили дюкяна викате. Ние па скромно, само от шамари се оплаква, ма и туй му го поставям под съмнение, щот всеки ден различен го бил бил, и при това едно толкова добродушно и мирно момченце, та хич да не му хванеш вяра на големите черни очички.
За спорта ний басейни и всички локви за плуване (било то море, река или езеро) из далеко ги заобикаляме. Даже във ваната не дава да наливам повече от 4 пръста вода и това било "дълбоката вода", така че се отказахме с тейко му да го учим да плува за момента де. Обаче човека сбъдва моя най-голям кошмар, катери се на всякъде и досажда да го водим на алпинизъм. Баща му пък, щот работи все с такива, веднага му намери някакво място, дето обучават деца от 3г. и имали специални програми и стени за такива малчугани. Аз изпитвам ужасТ, ама никой не ме пита, а мъжете са въодушевени над идеята си.
За обеците и аз да съ оплача, нашия супер герой Яни, си сложил обеци и сега моя сладур досажда и на него да сложим обеци, не помогнаха и заплахите че ще му пробиват ушите. За сега удържам фронта като му рисувам с флумастер, ама ще видим кога ще прозре измамата.
Лек ден и слънчеви разходки на всички.

# 138
И мойто е "бавноразвиващо се" на тая тема. Не знам още как бих реагирала, когато това се случи, но ще се опитам да си преодолея шока и да говоря... Или ще го пратя при баща му да му говори, че мен много ме няма в тази част. Simple Smile
Днес е първото тържество на Пламен в градината. Ще играе питката от "Житената питка" и аз съм страшно горда. Батериите на всички камери и апарати са заредени и чакат на секцията. Ще сме като от БТВ Репортерите с баща му... Wink

# 139
И ние не сме имали такива ситуации все още в градината..
Онзи ден водих Никс на зъбар.. зъбките му са здрави, но на едното зъбче има леко потъмняване.. казаха да мием всекидневно сутрин и вечер (което ние си правим) и на контролен преглед май месец..нобях чела че на този етап процеса е обратим.. има ли запознати за начина какда стане това.. ще се поровя при първа възможност и аз.. иначе момчето се държа прекрасно и съм много горда с него..
на пролетното тържество в музикалната школа ще е мече и видимо се вънува - нещо което не му е присъщо в мигове, когато решат да го превъплащават в животински образ.. незнам на какво се дължи промяната имайки предвид че провеждаме и хомеопатично лечение в тази посока, но определено ме радва.. в ДГ следващото им тържество ще е за 1 юни, а и не се учудвам след провала на 8-мо мартенското, което хич не им се получи.. стихчетата които учите вие са толкова дълги в сравнение с нашите два реда.. но учителките не желаят явно да си дават зор в тази посока...
В този ред на мисли отново да си похваля музикалната школа, където пък нещата им се получават много добре..научените песни и игри хич няма да ги броя, но ритмичността и усета за такт имат видими резултати..

# 140
Ех, как ви завиждам за тържествата в детската. В нашата градина не ни пускат да припарим, пък за тържества да не говорим. Хич не ми допада градината в това отношение, защото ми се иска поне един открит урок да направят за допълнителните занимания, да видиме поне какво са научили децата и за какво в крайна сметка си даваме цяла година парите. Но не би! Няма и намек за подобни намерения. Нито знам какво учат, нито какво правят, сутрин си доставям детето до вратата, вечер ми го водят, "добро утро", "довиждане" и това е. Много ме дразни тази ситуация, честно казано, но това е положението.

# 141
  • offshore & overseas
Е, коя е тая градина, това си е направо нечувано?

# 142
Е, коя е тая градина, това си е направо нечувано?
29 ОДЗ. Не знам дали в горните групи е същото положение. Може поне тържества да правят, знам ли.

# 143
Моите спомени за такива случки са от детската (но не помня коя група) до към 1-ви клас. Имаше деца, които си ближеха езиците  Blush. Нямаше значение дали са момчета или момичета. Дори и сега ми се струва малко прекалено, но фактите са си факти. А и доста ни се караха, като че ли, когато ни хванат в такива изпълнения.
Аз да се похваля, че Яна най-накрая научи цветовете. Тъкмо се оплаках, че знае само розово и лилаво и за 1-2 месеца изведнъж ги научи всичките, даже и някои нюанси. Идеята за консултация с логопед обаче още е актуална, тъй като говора й хич не е ясен. Само дето се мотая още.
Здравей,какво значи не е ясен,малкия например не може да казва шипящите С,ц,щ,ш звучат всички като ч и р не може.Само когато има много шипящи в думата тогава някой път от раз не го разбирам.И аз го водих на логопед обаче тя каза че е малък още за упражнения няма да разбере,и каза че много деца имат такъв проблем и до към 5-6 годинка се изглажда и без намеса

# 144
[Здравей,какво значи не е ясен,малкия например не може да казва шипящите С,ц,щ,ш звучат всички като ч и р не може.Само когато има много шипящи в думата тогава някой път от раз не го разбирам.И аз го водих на логопед обаче тя каза че е малък още за упражнения няма да разбере,и каза че много деца имат такъв проблем и до към 5-6 годинка се изглажда и без намеса
Ами дано да е така, но тя размества срички (например качай, вместо чакай). Думи като "невъзпитан" и "какво" не може да изрече правилно. Сега се сещам и други словосъчетания, които не й се удават - "лист по лист" от детската песничка, също и Кума Лиса е "Муко Лиса". Това последното... Laughing. Забелязала съм, че когато й повтарям някоя дума бавно и на срички я казва правилно, но след това пак се връща към нейния си начин.

# 145
  • София
Според мен това не е притеснително и не е за логопед. И Петя така правеше, даже съжалявам, че не й записах бисерите. Но не пречи да направиш една консултация по-нататък, аз лично съм много доволна от заниманията с логопед /за Криси говоря/.

За момичешките мазила и истории, има един детски лак /на водна основа/ , който решава проблема тактично Mr. Green

# 146
  • offshore & overseas
Анимски, детския лак не решава проДлема при нас, а води до истерии, защото се измива при първия допир с вода. hahaha Аз от тебе знам за него и реших да се изтарикатя, но... хитрата сврака с двата крака. Явно си е до детище. Mr. Green

Колкото до проблемите с говора, и аз споделям мнението на Аним, че това не са проблеми за логопед и е по-добре да се изчака -- малки са още. Но всеки си решава, не ща да си натрапвам мнението.

На мен такива думички са ми по-скоро забавни и сякаш не искам скоро да се махат от речника на Калина, а ги има, не е като да ги няма, например: коНТимен (комплимент), теВ (вместо теБ), ПЪлшив (вместо фалшив) и т.н. Тя може да изговаря и правилно, но не го прави, особено в бързината, тествала съм я.

# 147
Успокоявате ме малко с тези постове за говора. Аз нали съм длъжна да се притесня .. Mr. Green.
За детския лак не знаех, но мисля, че и при нас няма да мине номера, ако се измива веднага.

# 148
И аз много страдам за детските думички на Пламен. Той проговори късно, изведнъж и ужасно чисто. На пръсти мога да изброя бебешките му думи. Една от тях беше "какаджал" - кашкавал и много ме е яд, че бързо го научихме да я казва правилно. За това сега не давам да го отучват от "майка ти" и "татко ти" коато трябвад а е майка МИ или татко МИ! Simple Smile
Казват, че децата, които не бърборят бебешки проговарят така. И той не бърбореше. Мълчеше, като пукал и изведнъж се отприщи.

Борис пък, от няколко месеца не млъква. "Говори" с интонации, жестове, имитира звъци и тон. Много е сладък, като му дадат въпрос как отговаря на дълго и на широко! Simple Smile Там вече имам надежда за сладки бебешки думички...

Иначе тържеството мина стахотно. Мамината сладка питка всичко си каза и много се забавлява, а аз ревах, хълцах, смях се, треперих и всичко това едновременно.  Crazy

# 149
Иначе тържеството мина стахотно. Мамината сладка питка всичко си каза и много се забавлява, а аз ревах, хълцах, смях се, треперих и всичко това едновременно.  Crazy
ех Уиш..  Hug

Общи условия

Активация на акаунт