Тук сме се събрали, фенове на Азиатски сериали!-2

• 49 531
  • 698
  •   1
Отговори
# 585
Цитат
Ами те попаднаха на американците, а ни е на руснаците.

Лошото е, че това вече е времето, когато не можем да се оправдаваме с това на кого сме попаднали  Wink .

Аз не мога да си напиша името на корейски. В него има буквичка, която за корейците не съществува Sad Joy .

# 586
  • София
   Името на сина не го превежда, също на мъжа ми, моите  бащино и фамилията също. Играя си с google -преводача и пускам да чуя как ще звучат. Много се смях! Моето звучи същото , но с ударения на друго място. На дъщерята Нели се чува като:Йойцейжун!  

비밀  - това ми е ника, Тайна, изговарят го като Те Ни Е!

Също имаме доста близко звучащи думи, като каба - чанта,сак , а ние имаме каба-гайда! Чакай малко - чака маньо!

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 17:32 от Тайна

# 587
  Името на сина не го превежда, също на мъжа ми, моите  бащино и фамилията също. Играя си с google -преводача и пускам да чуя как ще звучат. Много се смях! Моето звучи същото , но с ударения на друго място. На дъщерята Нели се чува като:Йойцейжун!
Погледнете тук : http://www.easternspirit.org/forum/index.php?showtopic=996&st=0 може да успеете да сглобите имената си без преводача на гугъл. Simple Smile Споделете после резултата. Simple Smile

# 588
Някой да е гледал Flames of Desire? Чудя се дали да го почна, но никъде не намирам отзиви newsm78

# 589
Дидке,  Hug Heart Eyes

Сериал номер 1 за мен. Сега му правим бг субтитри и е голяма наслада!

Та не е точно така! И в България има много неща от техниката на Ю. Корея. Вземете например мобилните телефони и  възможността да  сърфираш из нет-а, доакато си в автобуса.
 Преди 1-2 години тези неща бяха табу, сега започнаха да навлизат все повече и повече.
 Въпросът е , че в България няма правителство на място. Това е.
Да не говорим, че на тях им е много една Япония, един Китай и щат , не щат страните се конкурират помежду си. Върви търговията и прочие...

Това, което на мен ми прави впечатление например са пътищата -  все гледам дупка там, дупка тук.. Ама това е понеже съм разглезена с холандските. То в една съседна германия почва да тресе ...

Това, което ми харесва са традициите -  лично аз не знам дали бих виряла в подобно общество, че съм малко своеволна, но... Ей, това уважение към по-възрастните  е впечатляващо. bowuu

А за електронните ключалки... добре,ч е ги няма! Аз каквата съм забравана, все ще си стоя пред вратата! Joy
 Т.е. има едно нещо, за което много, ама много им завиждам -  това е бидетата, дето ги има навсякъде. Blush

# 590
"Flames of Desire" е преведен до половината от WITHS2. Руснаците са още по-назад.При смърфовете пък е само на груб превод, което не е най-добрият вариант. Ако не ти пречи да чакаш серийка по серийка на седмица-две можеш да го почнеш.
Аз изчаквам. Нещо не съм настроена точно за такъв тип драма в момента. Дано някой друг даде повечко информация.

звездичка, разбрах в спирита, че сте се захванали с превода и наистина е страхотно. Надявам се повече хора да го гледат след това, въпреки че е доста по-различен от популярните сладникави историйки, защото наистина си заслужава и то не само заради Бини .

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 18:41 от 2в1

# 591
Някой да е гледал Flames of Desire? Чудя се дали да го почна, но никъде не намирам отзиви newsm78
Изгледала съм до 15 серия на руски и после до 30 серия във викито на испански. Не мога до ти опиша колко ме вълнува този сериал. Е, след 20 серия ми са малко бавни и подробни, но си струва. След 30 епизод спрях, защото искам да излезе целия превод. Разбира се, предпочитам го на бг.

А, да питам нещо. Забелязали ли сте дрънкулките, които закачат на телефоните си корейците? Оглеждах си аз мойта нокиа, хем не е стар модел, всичко си има, но така и не можах да намеря място, където може да закачиш висулка. Да не би и телефоните им да са различни бе хора, или аз не съм добре със зрението.
Звездичка, аз съм възрастен човек над 50 години,ха,ха, т.е. вече съм си баба, но това "уважение" към по- старите нещо не го одобрявам много, дори и на моята възраст. Може би защото свободата ми е най- важното нещо на света. Ако трябва да живея в подчинение към родителите си, просто ще умра. Не го изисквам и от децата си. Естествено е да уважаваш и да помагаш на родител или на по- стар човек, но тяхното ми се вижда......меко казано странно. А и тия обръщения "директоре", "президента" и т.н. също не ми харесват. Защо толкова се впечатляват от социалната стълбица, не мога да си го обясня. Много обичам техните сериали, филми, интересна ми е историята на Азия изобщо, културата им, но.......не бих желала да живея с подобни традиции.

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 19:30 от dimetra56

# 592
  • София
   Моя е стара Нокия, от 2004-та година, но има  място за връзка или украшение! Трудно се слага, много е мъничка дупчицата, но успявам, ако искам.

# 593
2в1,
 няма друг подобен сериал, който да започва с края и така да те държи в напрежение! Добре, че не гледах първо филма, че едва ли щях да стига до обяснението му сериала! Crazy

dimetra56,
 няма ли съвсем малки дупчици? newsm78

Flames of Desirе съм го набелязала, но не бих го почнала преди да видя субтитрите и  за последния епизод.

# 594
  • BG
И Мерито зарязах и почвам Sungkyunkwan skandal и междувременно си гледам още веднъж АНГЕЛИТЕ, толкова ми хареса тоя сериал, все едно за пръв път си го пускам.

# 595
Имам три дупчици от страни. Искате да кажете, че в едната се мушка края на дрънкулката? А пък аз се чудех за какво е. Търсех не дупчица, а нещо на което се закача. Мерси, ами това е .....нали казвам,стар човек, ха,ха.

# 596
  • София
Имам три дупчици от страни. Искате да кажете, че в едната се мушка края на дрънкулката? А пък аз се чудех за какво е. Търсех не дупчица, а нещо на което се закача. Мерси, ами това е .....нали казвам,стар човек, ха,ха.
   На едно от двете горни ъгълчета (ляво или дясно)зависи от къде го гледаш, има две дупчици и мъничко улейче, там се прокарва връзчицата и се връзва като примка.

# 597
   На едно от двете горни ъгълчета (ляво или дясно)зависи от къде го гледаш, има две дупчици и мъничко улейче, там се прокарва връзчицата и се връзва като примка.
Намерих, намерих, ура. На самия ъгъл, да, успях да прокарам връвчица. Мерсиии, имам таково и в долния десен ъгъл, освен отгоре.

# 598
И моето в долния ъгъл, явно зависи от модела. По принцип, за по-лесно слагане се сваля панела и така се поставя по-лесно примката. Simple Smile

# 599
И моето в долния ъгъл, явно зависи от модела. По принцип, за по-лесно слагане се сваля панела и така се поставя по-лесно примката. Simple Smile
Мерси и на теб Дидка, сега нищо, че съм баба, ще си купя и ще си закача. Поне за един- два дни да видя как е.
Момичета, чао засега.

Общи условия

Активация на акаунт