Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 8

• 194 084
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  Многократно  съм  лекувала през  годините  Е.коли  с  АБ  ,  тя  изчезва  и на  нейно  място се  поселва  нова  бактерия -  ентерокок ,  стафилокок ,  клепсиела   и така  до безкрай   ooooh! .  Получава се  тотална дисбактериоза и няма  излизане от  омагьосания  кръг , после  като решат да лекуват и другата  бактерия  пак  с  АБ  -  познай  какво  става  ?  smile3511

Първите  две  години  ,когато  нон стоп  обикалях от  гинеколог на гинеколог и правех  МБ  ,  отидох  веднъж  при  Доц.  Доганов  в  Майчин дом  -показах му  тестето с  МБ  (на  всеки  резултат  различна  бактерия  ) и той  ми каза  :  "Момиче  микрофлората на  влагалището се  променя  непрекъснато  .  Днес  ,ако  отидеш  и  се  изследваш  в  10 различни  лаборатории  ,ще  ти  изкарат  10  различни  резултата -  за  всички  ли ще  се "тъпчеш "  с  АБ  ???  Остави  го  това  влагалище  малко  само да се  изчисти ! "  Сега   се  замислям  ,че  може  и да е бил прав  ? Thinking

# 196
Здравейте,момичета Hug
Току-що ми се обадиха от АГ-кабинета.Ония ден бяха сигурни,че няма нищо,но днес ми съобщиха,че имам бактерията ПРОТЕУС МИРАБИЛИС.Правили и антибиограма и трябвало да отида за рецепта.Моля ви за коментар,знаете ли каква е тази бактерия,опасна ли е и как се лекува.Търсих в нета,ама нищо свястно не открих.
Днес и обременяване с глюкоза ми правиха и измерване нивата на инсулина.И сега ми е едно паникьосано   ooooh!(това ми го правиха,по повод незарастващите цепнатинки на "онова" място отдолу Mr. Green).Има ли вероятност раничките да са от тази бактерия?

И последно да питам бактериите равно ли е на гъбички?

# 197
Аз не мога да се съглася, че партньора не трябва да се лекува. При мъжете може и да няма симптоми, но те са си носители на съответните инфекции. И няма смисъл аз да се лекувам и да гълтам лекарства и след това отново да ми ги върне. Просто средата на влагалището е  за развитието на микроорганизмите и те отново се намножават. Хич не ги съжалявам мъжете да ви кажа, колкото и злобно да звучи Twisted Evil Не можели без секс - да могат  Wink Това в кръга на шегата де, но наистина не мисля, че е партньора не трябва да се лекува. В крайна сметка тези бактерии не попадат във влагалището от Космоса, нали  Wink И ако държим да се излекуваме напълно, то трябва да ни се съдейства и от страна на партньора. Смешно е да си търсим оправдания като тоалетната хартия, прашките, интимните сапуни и т.н., а партньора да няма нищо общо...Аз мога да кажа, че преди две години хламидия нямах, от тогава секс без презерватив не съм правила, а сега имам. Щом като презерватива не е 100% гаранция, представете си пък без него. Хайде, това с хламидията е сериозно, но мисля, че важи и за бактериите.

# 198
"Момиче  микрофлората на  влагалището се  променя  непрекъснато  .  Днес  ,ако  отидеш  и  се  изследваш  в  10 различни  лаборатории  ,ще  ти  изкарат  10  различни  резултата -  за  всички  ли ще  се "тъпчеш "  с  АБ  ???  Остави  го  това  влагалище  малко  само да се  изчисти ! "  Сега   се  замислям  ,че  може  и да е бил прав  ? Thinking
Наистина е така, защото аз направих единия месец 2 изследвания едно след друго, точно през седмица, като нищо не приемах през тази седмица между двете изследвания. Резултатите бяха съвсем различни - и двете МБ показаха бактерии, но първото беше Peptostreptococcus, а второто E.coli. Естествено ме натъпкаха с АБ.
Мечтая да попадна на лекар, който наистина да ми помогне.

# 199
Дано! Praynig
На всички Praynig

# 200
    Остави  го  това  влагалище  малко  само да се  изчисти ! "  Сега   се  замислям  ,че  може  и да е бил прав  ? Thinking

Да го оставиш, добре, ама да имаше хапче като за главобола, поне да не пощръкляваме  Sad

# 201
  • София
  Леле тази докторка  ще ме умори  -звънях пак на моб. тел. за  резултата от  цитото-   3   пъти   ме  кара  да   звъня и казва - не са готови -не са ги направили - питам я кога -казва не знам ????? Тя  като не  знае  ,кой  друг да знае ???  Mr. Green Звънете вика в понеделник - тази ще ме довърши направо .....  Не  знам  как се подведох да  отида при нея -никакво  доверие  не ми  вдъхва  -ПЪЛНА  БЕЗОТГОВОРНОСТ  от  нейна страна  !  Вчера ме "разходи "  за  3 ч.  и  не  била  готова цитото .... Как  да  вярвам на такива лекари  ???  smile3511 Чакай   и  трепери  , на  кого ли  му  пука  изобщо  ........

# 202
Ти къде ходиш?
Моят опит показва, че в Токуда са най-отговорни сякаш  Thinking

# 203
  • София
  Къде  ли не съм  ходила  вече  -  цяла  София обиколих  за близо  6 г. Последно  ходя  при  Д-р  Ганчева  -тя   е  от  Онкологията  Дървеница  ,но  ходя  в частния  и  кабинет  .Последно     от  декември  м.г.  ми каза  да  отида на контролен преглед  чак  след  6 м.  , но  тъй  като  и  аз  съм  с  проблеми  с  НРV  и  съм  горена  с лазер  ме  е страх  да  чакам толкова дълго  време  без  преглед и цитонамазка  и    отидох  при  тази  Д-р  Богословова  , (  това  по препоръка  на моя  приятелка ) .

Ето  това е  въпросната лекарка - http://www.9m-bg.com/pictures/articles/big/3063_1.jpg 

Иначе  кабинета  е  невороятно  луксозен ,има  винаги  две  акушерки  и отделно  регистратура  с още  една  регистраторка  .  Помислете ,че   всички те  са на заплати  ,  а  от къде  ?????  Thinking  От  нашите  джобове  естествено .

# 204
И последно да питам бактериите равно ли е на гъбички?

Не, различни са.

Относно Токуда, не знам. Не съм особено доволна. Обстановката е чудесна и така нататък, но лекарите обичат да те разкарват по много пъти, защото все плащаш. Там и вторичният се заплаща допълнително.

На мен са ми препоръчвали Тюфекчиева, имала частен близо до Витошка и мисля, че е от Майчин дом, но не съм сигурна.

# 205
  • София
  Тюфекчиева   е  от  Майчин дом  ,  има  частен кабинет на   бул. "Витоша  "  51 - чака се  предварително  около  2 мес.  Доста  е  дръпната  -не говори  почти  и  се  занимава предимно  с  операционна  гинекология  .  Доцентка  е вече  , преди  беше   главен  асистент  в  тази клиника  по  операционна  гинекология  на  6 ет.  Тя  ми  прави  лазер  на шийката  преди  почти   5 г. ,  с бактериалните ми  инфекции  не пожела  да се занимава .  От  тогава  не съм  ходила  при нея .

# 206
Момичета, според дерматовенероложката, при която ходих гъбичките идват от това, че имам голямо количество ешерихия коли по кожата (изследва секрет) и са нещо като защитна реакция, за да спре навлизането им във влагалищто. Там от друга страна е само кандидата, която пък според гинеколожката е причината да има толкова ешерихия коли отвън  Shocked

Та сега да пия ли антибоитик за тия бактирии, само гъбичките ли да лекувам пък да се надявам, че е.колито само ще се махне, както твърди гинеколожката... Не ми се пие антибиотик, съвсем ще гъбясам... Всяка има различно виждане за лечението ми, на коя да се доверя?  newsm78
Ако само това ти е проблема, значи само пиене на пробиотици ти трябва и нищо друго. Гъбичките и Е.коли са част от нормалната флора, те не са заразни. Размножават се само когато срещнат подходяща среда за развитие. И с пиене на пробиотици ние променяме тази среда, което на практика спира размножаването на гъбички и бактерии.
На съпрузите/ партньорите си освен пробиотици и други добавки да им даваме да пият друго не можем да направим. Ако ги тъпчем с лекарства най-много да ги разболеем и тях.

# 207
  • София

Ако само това ти е проблема, значи само пиене на пробиотици ти трябва и нищо друго. Гъбичките и Е.коли са част от нормалната флора, те не са заразни. Размножават се само когато срещнат подходяща среда за развитие. И с пиене на пробиотици ние променяме тази среда, което на практика спира размножаването на гъбички и бактерии.
На съпрузите/ партньорите си освен пробиотици и други добавки да им даваме да пият друго не можем да направим. Ако ги тъпчем с лекарства най-много да ги разболеем и тях.

Че  то  в  такъв  случай  излиза  ,че   всякакви бактерии  и гъбички  се  "лекуват " само с пробиотици???     Shocked Shocked Shocked #Crazy  Това  за  пръв път  го  чувам  ,  ако  беше  толкова просто  изобщо  нямаше  да се прави  нито  микробиология  , нито  антибиограма  -просто  нищо  ,  изписват  ти пробиотици  и  хранителни  добавки   и  сме  ОК  .   Joy  Пробиотиците  са  за  след  лечението  ,  а  не  когато  бактериите и  гъбите са  в масов растеж  , а  това е  явен признак  на  инфекция  !  Само  с  пробиотици  няма  да  стане  за  съжаление  .......

# 208
Точно когато са в растеж се пият пробиотици, а когато не са в растеж нищо не се пие, защото си е нещо нормално, но зависи какви са бактериите...може профилактично да се пият пробиотици от време на време, но не всеки ден.

Предназначение на пробиотиците:
 - Средни до остри стомашно-чревни разстройства
 - Дисбактериоза при лечение с антибиотици и стероиди
 - Гъбични инфекции
 - Подобрява функцията при "лениви черва"
 - Ентерит
 - Улцеративен колит
 - Алергии - възстановява чревната лигавица - нормализира имунният отговор и понижава чувствителността към алергени при деца предразположени и с хранителни алергии, лактозна непоносимост и IBS, Crohn
 - Силен имуностимулиращ ефект при вирусни инфекции
 - Директен антибактериален ефект - подтиска развитието на патогенни бактерии ( E.coli, Salmonella, Listeria, Campylobacter, Clostridia, Candida albicans, CLostridium difficile)
 - Подобрява набавянето на храносмилателни ензими

# 209
  • Viena
Zdraveite,reshih  i az da drasna nqkolko reda, spodelqki moite idei.Kakto pri povecheto i az predi blizo10 mesetsa imah godini nared sastite vlagalistni problemi ,v momenta pravq slednoto: otkrih edni lakto tabletki(Ginofilos)koito se slagat vav vlagalisteto i izpolzvaiki momenta kogato bqh chista zapochnah.Vinagi 2,3,4 dni predi menzis(togava ph ni predrazpolaga kam infetsii) 2,3,4 dni sled menzis zastoto pak sme uqzvimi i sled vseki polov kontakt obsto vzeto se vrazva dosta na  chesto, no kakto nqkoi kaza ne smeq da se pohvalq che napravih takava golqma pauza bez problem. Pitah genekolog za tazi moq shema i tq mi kaza :ok stom si dobre.Saglasna sam i s tova che nie mnogo nepravilno jiveem, qdem buklutsi, vechno sme v stres , prirodata e zamarsena,nie se pobarkvame ot dezinfektsiq s koeto dopalnitelno uslojnqvame nestata, kakvo poveche. Naskoro chuh che jenite ot romski proizhod sa s nai chisti vlagalista(onosno naste rutiini infektsii, ne vkluchvam drugi polovo prenosimi inf.Simple Smile)
Do skoro!

Общи условия

Активация на акаунт