Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 8

• 194 038
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
monii: Промивките ги правя с тетра(смрадлика),но сега към решила с цитросепт.

Правих си няколко пъти, но много се колебая. Незнам какво мже да направи този цитросепт,
 Успех!         Ако ти помогне ще споделиш, засега аз само го пия по три пъти на ден.

# 361
Аз ако съм на теб бих се молила да не съм бременна след толкова антибиотици в болницата  Peace
Излекувай се пък тогава мисли за бебе  Peace Peace Peace

Права си, представям си колко може да се навредила, но предполагам,че не съм бременна. Иначе лекарите ще са егати смотаняците, за да не разберат. За по-голяма сигурност мисля да си направя тест днес Rolling Eyes

# 362
  • На небето
monii а този гино-перарил крем ли е или таблетки?

# 363
Върнах се. Прегледа мина доста добре, лекарката много свястна жена, прегледа ме, изслуша ме и се хвана за главата колко АБ-та съм изпила  Confused Прегледа ме, каза че вътре нещата изглеждат абсолютно ок, отвън кожата е зачервена. И тя е на мнение, че без течение не би трябвало да е бактериална вагиноза, според нея, за сега диагнозата е Вулводиния, прочетох за нея, изглежда на психическа основа  Shocked Confused Но това е само за сега, чакаме резултати от микробиология и цитонамазка. Според нея бактериите би трябвало да си живеят в мир и спокойстиве там долу. Изписа ми крем Trimovate за външна употреба с нистатин, кортикостероид и Oxytetracycline - антибиотик. Изписа ми за миене един крем който е само с течен парафин, пише че е за раздразнена и суха кожа. Другото което изписа са едни вагинални тубички пълни със лактобацили и благоприятна за тях среда, огромни са и се слагат 1 на месец след МЦ. И след 2 седмици пак при нея......това е..Ще видим какво ще излезне, донякъде си отдъхнах..до някъде се сдухах, че може да е на психическа основа, но тогава защо в бг ме натъпкаха с АБ след микробиологичните резултати пълни с бактерии????????????? Не знам......

Поздрави и дано скоро се отърва от този ад, та дори и с антидепресанти  Confused Confused Confused Confused

# 364
И моят доки мислеше, че е на психическа основа, преди да види резултатите от изследванията. Ама вече да оздравяваме всички! Крайно време е.

# 365
candra значи и при теб на пръв поглед всичко е изглеждало нормално?

# 366
Момичета, една интересна статия от вестник "Стандарт" от днес   bouquet

"Пробиотиците са задължителни при диабет, затлъстяване и алергии

Добрите бактерии помпат имунитета

Пийте ги поне 2 месеца всяка пролет и есен, препоръчва проф. Надка Бояджиева

Пробиотиците, известни още като "приятелските бактерии", са прекрасен съюзник на тялото в началото на пролетта. Известно е благоприятното им влияние за възстановяване на естествената микрофлора след продължителна терапия с антибиотици. Пробиотиците обаче могат много повече. Да мобилизират изтощения от зимата имунитет. Да ни защитят от пролетната умора и да ни заредят със сили. Дори да ни помогнат да изваяме стройно тяло в навечерието на лятото. Как ни помагат "добрите бактерии"? Отговорите дава проф. Надка Бояджиева, която ръководи Катедрата по фармакология и токсикология в Медицински университет - София.

"Добрите бактерии не само възстановяват чревната микрофлора след прием на силни антибиотици, но защитават и срещу инфекции", изтъква проф. Надка Бояджиева. Затова са добър съюзник на тялото през пролетта, когато във въздуха прелитат различни вируси и бактерии. Пробиотиците представляват живи микроорганизми, които не са агресивни към вътрешните органи и системи, а напротив - оказват им благотворно влияние. Те укрепват имунната система и по този начин защитните функции на организма стават по-устойчиви.
Най-често използваните пробиотици са  Lactobacillus и Bifidubacterium. Добрите бактерии се "крият" и в млякото. Но проф. Бояджиева обяснява -
в таблетките концентрацията им е много по-голяма
А ефектът им - по-мощен. "Пробиотиците трябва да се вземат по схема минимум 2 месеца", обяснява проф. Бояджиева. Подходящите сезони са пролетта и есента. А дозата обикновено е 3 пъти по 1 капсула. "През първите 10 дни ефектът е минимален, но това не бива да ви отчайва", обяснява фармакологът. Положителните резултати стават видими след това, уточнява проф. Бояджиева. Пациентите признават, че са по-тонизирани и им е по-леко. Пробиотиците всъщност помагат на ензимите по-бързо да се справят с прехода от зимна към пролетна храна. Множество изследвания са доказали, че пробиотиците подобряват обмяната на веществата. Причината е, че улесняват храносмилането и усвояването на ястията. Добрите бактерии имат силата да ваят тялото като скулптор
Хората, страдащи от метаболитен синдром, често имат чревен бактериален свръхрастеж. Заради нарушения състав на микрофлората преобладава грам-негативната чревна флора за сметка на грам-позитивната. "Това води до повишен системен бактериален отговор на организма, а оттам до увеличени нива на С-реактивния протеин и други проинфламаторни цитокини. Това, от своя страна, увеличава атерогенния риск и инсулиновата резистентност", обяснява сложния природен механизъм проф. Бояджиева. Затова приемът на пробиотици подобрява състоянието на диабетици, които са на  инсулин. Лековитите бактерии подобряват метаболизма, тъй като приетите от храната мазнини, протеини и въглехидрати се разграждат напълно и по този начин не се трупат мастни депа
Приемането на мазни храни с пробиотик показват благоприятно влияние върху холестероловата обмяна. Това показват изследвания с опитни мишки, направени от научен екип на Катедрата по фармакология в МУ-София под ръководството на проф. Надка Бояджиева. Проучването включва и изследване на храни, приготвени с палмово масло - пържени картофки, чипсове, пуканки.
"Редовният прием на тежките животински мазнини (тлъсти меса или сланина) провокира преддиабетни състояния при подрастващите", обясни фармаколожката. Приемът на пробиотик обаче неутрализира неблагоприятната прогноза. Изследването на МУ-София е позволило да се проследи въздействието на добрите бактерии върху всички органи и системи, включително и върху мозъка. "Очертава се в бъдеще диетолозите да провеждат профилактика на затлъстяването при учениците с пробиотици", отбелязва проф. Бояджиева. Полезните капсули обаче не се препоръчват на бебета и деца до 3-годишна възраст, тъй като могат да предизвикат алергична реакция и проблеми с щитовидната жлеза. В рисковата група влизат и бременните, предупреждава проф. Бояджиева.
Пробиотиците потискат и алергичните реакции, тъй като намаляват активността на провъзпалителните цитокини. "В някои случаи полезните бактерии помагат и при лечението на кисти на яйчниците", изтъква проф. Бояджиева.
Няма научни доказателства обаче, че пазят от радиация - слухове, които плъзнаха из интернет след катастрофата във "Фукушима". "Няма как пробиотикът да неутрализира лъчението на радиоактивния йод", аргументира се проф. Бояджиева. Затова пък храните, богати на танин, "улавят" радиоактивни частици, които попадат в тялото ни чрез въздуха, водата и храната. Частиците с опасни лъчения биват изхвърлени от тялото, без да им дадат възможност да попаднат в кръвта. Както "Стандарт" вече писа, червеното грозде и вина са богати на танин. "Еликсирът на боговете" съдържа и антиоксиданти, които потискат свободните радикали, които са основните "злосторници", които състаряват клетката. Изследвания показали, че при лъчелечение и повишена радиоактивност свободните радикали в организма се повишават.   
Тези, които не могат да пият вино, имат алтернатива. Копривата също е богата на танин, така че - хващайте се за зелената супа, призовава фармаколожката. "Червената боровинка  също спада към таниновите храни", добавя още проф. Бояджиева. Чаят от зрели плодове и листа на боровинка пък се препоръчва на диабетици като спомагателно средство за усвояването на глюкозата и понижаването на захарта в кръвта.
Румяна Милева "   

# 367
  • Stuck in a moment
Върнах се. Прегледа мина доста добре, лекарката много свястна жена, прегледа ме, изслуша ме и се хвана за главата колко АБ-та съм изпила  Confused Прегледа ме, каза че вътре нещата изглеждат абсолютно ок, отвън кожата е зачервена. И тя е на мнение, че без течение не би трябвало да е бактериална вагиноза, според нея, за сега диагнозата е Вулводиния, прочетох за нея, изглежда на психическа основа  Shocked Confused Но това е само за сега, чакаме резултати от микробиология и цитонамазка. Според нея бактериите би трябвало да си живеят в мир и спокойстиве там долу. Изписа ми крем Trimovate за външна употреба с нистатин, кортикостероид и Oxytetracycline - антибиотик. Изписа ми за миене един крем който е само с течен парафин, пише че е за раздразнена и суха кожа. Другото което изписа са едни вагинални тубички пълни със лактобацили и благоприятна за тях среда, огромни са и се слагат 1 на месец след МЦ. И след 2 седмици пак при нея......това е..Ще видим какво ще излезне, донякъде си отдъхнах..до някъде се сдухах, че може да е на психическа основа, но тогава защо в бг ме натъпкаха с АБ след микробиологичните резултати пълни с бактерии????????????? Не знам......

Поздрави и дано скоро се отърва от този ад, та дори и с антидепресанти  Confused Confused Confused Confused

Мила, ще споделиш ли какви са тубичките с лактобацили и много ми е интересно колко ти струваше прегледа в чужбина при специалист ?

# 368
Сега отивам до аптеката, за да ми ги дадат. Ще пиша веднага името.
Прегледа не е за разправяне колко струва, но за щастие имам застраховка, която поема всичко, но без застраховка излиза към 400 английкси лири  Confused Нека видим какво ще излезне от цялата тази работа, аз съм доволна много за сега, но да видим!

Другото което забравих да ви кажа е, че на монитор се вижда през цялото време как ти взимат цитонамазката.....аз при гледката припаднах, съвсем сериозно, свестяваха ме с вода, вдигаха ми краката..абе ужас ви казвам  Embarassed явно слаби нерви имам...уж раждала жена със секцио, с кръвозагуби, преливания......но факт.. Rolling Eyes

# 369
pisnami, така и не разбрах каква ти е диагнозата и какво лекуваш? Защо са ти изписани толкова много лекарства?

# 370
Промивките ги правя с тетра(смрадлика),но сега към решила с цитросепт.

Ужас, това с цитросепта  Shocked Недей да решаваш сама, и то такива "иновативни" методи, че не знаеш какво можеш да си докараш!!!
Кое му е ужасното на цитросепта? Има доста доволни от лечението с цитросепт.

# 371
monii а този гино-перарил крем ли е или таблетки?
Гино певарила са свещички,поставят се вечер, вагинално.

# 372
pisnami, стискам палци и аз МБ да е чиста. Защото това с проблем на психологична основа да ти кажа хич не ми се вярва. На мен също така ми обясняваха тук по едно време и че едва ли не вече сама си втълпявам, ама се оказа, че състоянието ми никак не е моя приумица. Всеки път лекарката ми казваше, че лигавицата е спокойна, няма нищо зачервено, нито увеличен флуор, а на края - хламидия. Чак като ми стана трета група цитонамазката и си направих повторен ДНК тест за хламидия...Колко време ще чакаш да станат готови резултатите и само за обикновени бактерии ли ти взеха секрет?

# 373
има някои безсимптомно протичащи инфекции, които в даден момент се проявяват, някои се изследват по специален начин, аз имах микоплазма преди години, тя е точно такава зараза, изследваща се по специален начин (от цервикса се взима секрет), допреди да я открият и на мен често ми казваха, че е "алергия от сапуна" (доктори, макар че аз с интимен гел се мия от доста отдавна), внушение (мъжа ми) и т.н.

# 374
Ми взима секрет, взима какво ли не, аз нали изпаднах в несвяст  Tired Ама като видях на мониторчето с един инсртумент като четчица взе клетки от шийката и разбира се микробиология....
Не знам колко време трябва, за да излязат, тя е много заета всеки ден й е пълен графика, за това след 2 седмици на 13 имам час при нея да видим каква е хавата, а през това време да мажа с този кортикостероиден, противогъбичен,антибиотичен крем и да мажа външно с един гел който нормализира флората..Аз днес си изграрям от парене и дискомфорт, не мога да повярвам, че е психично, съвсем съм си у ред, щастлива, обичана жена, майка на здраво дете...Имам всичко което може да поиска една жена на моята възраст, за какъв дявол да съм врътнала?!?!?!?!

Ох не знам вече!!!!

Общи условия

Активация на акаунт