КОЗУНАЦИ - 1 тема

  • 90 305
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Габрово
  • Мнения: 70
Моят първи опит с козунаците беше разочароващ - козунака ми стана някак плътен, не е суров, но не е пухкав, по-скоро причлича на хляб, дали не го изчаках да втаса достатъчно или му дойде много брашното, защото аз слагах освен това по рецептата , и още докато месеше машината-все ми се виждаше че е твърде рядко тестото. С две думи - не съм доволна, сега ще му търся рецепта за десерт с крем като на крем карамел май бях срещала, да го оползотворим , че все пак няма д аго изхвърля я. Ако някой може да ме посъветва къде му е проблема, ако обича да ме посъветва моля   bouquet

# 496
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ти всъщност си си отговорила. Тестото трябва да е меко (чела съм да го сравняват с мекото на ухото- такава мекота да е тестото), не слагай прекалено много брашно. И трябва да втаса добре- да удвои обема си. При козунаците се иска търпение, не бързайте.

# 497
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ти всъщност си си отговорила. Тестото трябва да е меко, не слагай прекалено много брашно. И трябва да втаса добре- да удвои обема си. При козунаците се иска търпение, не бързайте.

 Peace

Тъкмо щях да напиша същото...

# 498
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Здравейте и от мен!
Поздравления за всички майсторици ,успях да прочета само половината тема ,но ми беше достатъчно да видя  изключителни произведения    bouquet
А сега имам въпросче.Използвали ли сте кафява захар за поръсване на козунака  newsm78

# 499
  • Мнения: 70
Аз използвам кафява захар!  Wink

# 500
  • Мнения: 3
Здравейте!Вдъхновена от темата за козунаци не устоях и ги  направих пробно  /по рецептата на Венета/Доволна съм от резултата .За Великден ще добавя украси ,ще увелича захарта малко и ще се постарая повече в оплитането. Grinning
Ето малко снимки



# 501
  • Австрия
  • Мнения: 28
esen,
козунацие ти са станали чудесни, пълни с конци.  Hug

Аз също правих наскоро този козунак и съм мн.доволна от резултата.

Колко са ти големи формите? Една ли имаш или имаш две и си пекла двата козунака заедно?
Моята форма е 32см дълга и дълбока 7см. Когато правих козунака събрах всичкото тесто във фомата.т.е. излезе само 1 козунак.

# 502
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Ето го и моят козунак на Veneta   Hug , оформен по идея на Еликсирчето   Hug
с плънка от сладко от ягоди и стафиди ,поръсен с кафява захар Heart Eyes

втасал




и опечен



Esen ,разкошен е станал твоят козунак   bouquet

Dari,благодаря   bouquet

# 503
  • Мнения: 3
nudel33 моите форми са две и са с размера на твоята .Направих два козунака от тази доза и ги пекох едновременно.
kasier ,много ефектен е станал козунакът ти.За Великден и аз ще го оформя така.

# 504
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Момичета, през последните няколко дни бях в болница, но въпреки това не ви изпусках от очи и разглеждах творенията ви от мобилния си телефон. Сега, когато съм си вече вкъщи, бих искала да изразя възхищението си от вашите невероятни кулинарни способности. Видях омайващо вкусни и неустоими козунаци и се чувствам чудесно, че чрез моята рецепта сте зарадвали семействата си с поредното кулинарно вълшебство.
Благодаря на всички, които се довериха на моята рецепта.  Hug   bouquet

Nudel 33, прекрасни козунаци, какви конци си постигнала, невероятни са!
А от тестото можеш да направиш какво ли не. Формите могат да са правоъгълни, квадратни, кръгли, на венец. Може да се изпече във форма от кекс или пък в тези форми-агънца или зайчета. Плънки може да се прибавят каквито ти дойдат на ум, дори и пудинг, но трябва да е гъст или по-добре смесен с пасирана извара. Може да се направят кифлички с мармалад или друг пълнеж.
Сигурна съм, че на вас ще ви хрумнат и други идеи, така че очаквам с нетърпение да видя творенията ви.
Sunny Sky, F_Diamond, кифличките ви са прекрасни, много апетитно и неустоимо изглеждат.
Nadeto_pm, козунаците ти са чудесни!
Fresa, много нежни и пухкави изглеждат козунаците ти. Имат разкошна коричка.
Мама Цоцоланка, не мога да се нагледам на козунаците ти. Чудесни са!
Ditsan, радвам се много на успеха ти. Справила си се съвсем професионално. Комплименти!
Angellove, благодаря ти, мила! Твоето признание е най-голямата награда за мен, благодаря ти много!
Galina*, благодаря много и на теб!
Esen, прекрасен козунак, Браво на теб! Само конци и пак конци, невероятно постижение!
Kasier, вълшебен козунак, толкова е нежен, красив и неустоим. Комплименти!

За всички вас момичета!   bouquet

# 505
  • Австрия
  • Мнения: 28
Здравей Вени,

радвам се, че се чувстваш по-добре и вече си в къщи. У дома е най-добре, нали така?  Wink

Права си за тестото, може да се правят различни неща с него. Аз мисля да направя твоите Великденски гнезда с него като сложа и малко стафиди. Вече направих едно да пробвам когато правих козунака ( има и снимка ) и мисля, че добре стана. 


# 506
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Nudel 33, можеш да опиташ също и във формата на Kipferl, не че не са ти омръзнали сигурно, но у нас децата много ги харесват, особено ако отгоре са с Hagelzucker. А ето тук като зайче.

# 507
  • Мнения: 68
Здравей Вени,

радвам се, че се чувстваш по-добре и вече си в къщи. У дома е най-добре, нали така?  Wink



Вени, не знаех, че си прекарала време в болница, мила  Hug радвам се искрено, че вече си у дома - и ти пожелавам всичкото здраве на света!!!!   bouquet

# 508
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Вени, дано да си добре вече. Hug

Момичета много хубави козунаци сте показали пак, браво.  chef

# 509
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Nudel 33, Angellove, Джемма,  Hug  Hug  Hug благодаря ви мили момичета, много ме трогнахте.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт