КОЗУНАЦИ - 1 тема

• 90 223
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Бг
Alexa_a newsm20  newsm20
Може ли да споделиш рецептата и тайната на това изкушение, моля Peace
Благодаря ти Lady Julie, но не мисля, че съм чак толкова добра в козунакоправенето, в темата има големи майсторки.
Първи и трети опит са правени по рецептата на Джемма за традиционен козунак, публикувана в началото на темата, като много стриктно съм спазвала и съветите й, пак публикувани тук.
За мен това е козунака. Джемма, благодаря   bouquet за рецептата, и за споделения опит.
Вторият опит ми е по рецептата на Venetta, има го публикуван в любимите й рецепти.
Само в допълнение ще кажа, че и трите ми козуначени опита са месени на ръка, аз машина нямам и за това съм на принципа "Хей ръчички, хей ги две"  Joy.

# 661

ето ги  Grinning това е моето спасение!!!-правя 3-4 дози от предният ден,и се мятам на сутринта на следващия  Laughing
наистина се надуха доста- много са ми малки хартиените подложки,слагах тесто колкото орех,а са надути колкото патешко яйце   Laughing

# 662
  • Балчик
Точно такъв си беше и студен го ядохме. Може би моите хора да не са свикнали с вкуса на пресния домашен козунак и  затова да им се струва суров BlushНаистина не беше като от магазина, където е един такъв по-сух. Този стана точно както казваш леко влажен и много приятно се усещаше аромата на алкохола-аз сложих 4рози-не обичам такъв тип питиета, но пък аромата му е вълшебен

Нали знаеш- на вкус и цвет товарищей нет ... Аз пък точно като твоя козунак обичам, купешките са ми отвратително сухи.

Alexa_a, радвам се,че ти харесва рецептата и на мен ми е любимата.

# 663

Blue_eyes, може ли рецептата за тези Бриоши   bouquet

две страници по-назад nadeto pm е дала рецептата за тези изкушения, за което и благодаря  bouquet

# 664
Blue_eyes , Mamagemelar много се радвам , че ви се поднравиха мойте бришета Simple Smile)) Казах ви , че много се надуват ... като малки сладки пухчета са ... и мойте великденски козунаци ще са от това тесто   chef

mmmshushy80   ето линк към Бриошите http://sweetsalty-nadia.blogspot.com/2011/04/brioches_12.html

# 665
# 666
кифлички на ангелова в новите формички от лидл
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1876341747364&set= … ype=1&theater
http://www.facebook.com/album.php?aid=2093124&id=1205826589& … ype=1&theater

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 17:39 от J_M_M

# 667
кифлички на ангелова в новите формички от лидл

J_M_M, покажи ги, моля те, и за тези, които не влизат във фейсбук. Не мога да ги видя така. Cry  bouquet

# 668
  • sofia
И аз не влизам във фейсбук, а утре ще правя кифлички. Praynig

# 669
Аз също не съм фен на фейса и не си помня паролата  Laughing Пусни тук сними, моля!

# 670
Dido4ka,Blue_eyes,много се радвам,че рецептата ми за козунак в машината ви е харесала и резултатът е бил много добър!   bouquet Hug

Dido4ka,ако имаш предвид,че плетката на козунак в машината не личи,то и при моя не личеше,но пък като го отчупваш се дели точно там,където е сплитан.Ако става въпрос за козунак във форма и във фурна,то на мен ми се е разливала плетката,когато тестото ми е по-меко от необходимото.

Галина,маме,Вени,ani_d,allba_a,PSM+,Angellove,Ванилла,Лабрекс,nudel33,лулу, Наде,Алекса,Blue_eyes,mini_79,Mamagemelar,J_M_M,прекрасни козунаци ,кифлички и бриошчета сте представили!    bouquet Peace

# 671
за съжаление Sad нямам фотоапарат и ползвам камерата и затова са в фейсбук при най голямо желание ,но няма как да ги кача в снимка бг пробвах не става.

# 672
Днес беше моя дебют при козунаците с рецептата на еликсир за козунак в машина. Супер съм доволна и горда  Blush от резултата. Имаше и така мечтаните конци. Беше оценен по достойнство и от домочадието.

http://kostadinm.snimka.bg/cooking/kulinarni.585346.23057321

# 673
  • Балчик
Ето ги снимките от Фейсбука на J_M_M

# 674
Venetta, Джемма  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт