КОЗУНАЦИ - 1 тема

• 90 335
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • София
didolinaa, Venetta, благодаря много, ще го направя и ще пиша за резултата. Hug
Venetta, бързо оздравяване   bouquet

# 526
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Венета, прекрасна си, мила! Влиза в болница, но се кахъри как ще отговаря на бедните ни, неопитни души  Hug Hug Hug . Пожелавам ти бързо, бързо оздравяване и повече да не се случват болести в дома ви!   bouquet

# 527
за съжаление твърде е възможно от утре отново, да съм в болница за известно време.

Ти накъде така си се запътила, дружке наша? А? Какви са тези приказки за болници и пр......Стегни се момиче, не се давай, резултатите да са добри, диагноза и лечение - перфектни и никакви влизания в подобни заведения (изкл. радостни, бебешки поводи) ти желая! Хайде, жива и здрава заедно да месим и готвим, и само поводи за радост да имаме!

# 528
  • забравих си мисълта...
Shada, Emy_emy, Tatitt,  Мама Цоцоланка,  Hug благодаря ви много момичета.

# 529
  • Пловдив
Добро утро дами!
По едно сутрешно кафенце  Simple Smile

От три дена чета ли чета темата и я прочетох де. А и снощи ги сънувах тия ваши красоти  Blush.
Направили сте страхотни козунаци.
Ще опитам и аз тази година да направя "нещо" в машината за хляб, по вашите рецепти. Дано ми се получи  Crazy

# 530
Момичета имам следното питане, нашите яйца са с два жълтъка , при правенето на козунак това ще се отрази ли или да намаля броя яйца, големината им е също доста голяма, в пластмасова опаковка за яйца кауфландска не се побират.И ако тр да се съобразя с това наполовина ли броя да намалял или ...

# 531
essen , много са красиви кифличките .
Отдавна съм им хвърлила око ,но имам въпрос и към другите момичета ,които са ги правили .С маята на доктора ли работите и колко пакетчета използвате  newsm78 .А може и авторката Angellove да помогне  Hug

# 532
Благодаря на всички ,които оцениха кифличките ми.
normas,На д-р Йоткер- 1 пак.мая ползвах.

# 533
  • ГОре на черешата...
Пепита, мисля, че трябва да ги намалиш, да речем с 1/3-та - ако в рецепата са 3, сложи 2 или отдели един-два жълтъка за намазването...

# 534
esen ,благодаря за бързия отговор   bouquet

# 535
  • София
Venetta, имаш стиснати палци и от мен! Надявам се за Великден да ни смаеш с прекрасните си творения!

# 536
  • sofia
Здравейте момичета,
 отново съм вдъхновена от Вас (както и по Коледа) и днес започнах да правя пробен козунак - на Венета.
От начинаещите съм, за това прочетох и съветите за начинаещи на Джема, и все пак имам въпроси.

Тестото ми стана доста лепкаво и не се отделяше, но не посмях да сложа много допълнително брашно и си го оставих да втасва. Не можах да го меся дълго, защото ми лепнеше по пръстите, но стана хомогенно.

- Знам че трябва да съм търпелива с втасването, но все пак за колко време втасва? За един  час се надигнало съвсем малко. Страх ме е да не съм объркала нещо, макар че следвах стъпка по стъпка  Вени.
 -  Сега се сещам, че понеже ползвам жива мая и я разтворих в млякото, но не изчаках да шупне, това може ли да е проблем?

Благодаря на всички, страхотни неща сте показали. Кифличките на есен също ме впечатлиха, ще ги пробвам.  bouquet
Вени - бързо оздравяване. Peace Hug

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 14:01 от allba_a

# 537
  • Сливен
здравейте и от мен
и аз съм от начинаещите ,до сега не съм правила козунаци,все си мисля, че няма да ми станат и ще объркам нещо с месенето,но тази година може да се пробвам  Whistling
връщам се да прочета съветите и да се нагледам на красоти  Peace Hug

# 538
но все пак за колко време втасва? За един  час се надигнало съвсем малко.

Може и повече време да му трябва, ако е хладно у вас...Изчакай.....Може и 2 часа да отиде.....

# 539
  • sofia
Сложила съм го на 40 градуса и съм го завила с кърпа. Сега го видях - понадул се е , но не 2 пъти. Вече минаха 2 часа и половина. Ще си го почакам, колкото трябва.

Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт