КОЗУНАЦИ - 1 тема

• 90 255
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, приемате ли абсолютно начинаещи?  Embarassed

Харесах си този козунак на Нади, но ще ви следя по всички теми.

bouquet

# 616
Оххххххххх за втори път правя от козунаците, публикувани тук и ми се получава,като маслено тестото.Не се дърпа ,а се къса .Мекичко е, но не се разтяга (дано разбирате какво имам предвид)Какъв може да е проблема?  Cry

# 617
  • При децата ми
Здравейте момичета!
Сигурно ще ми се смейте на въпроса,  Embarassedно за мен е важно да знам:какво точно значи "да се усучи тестото (или фитилите)?
Прочетох много информация тук в темата и в други теми за това как се прави козунак, видях снимки и клипчета за това, но все пак не ми е достатъчно ясно? Rolling Eyes По напред в темата писах за моя първи опит с козуначено тесто, правих козуначени кифлички, ами станаха чудесни, като се има предвид, че правя такова нещо за пръв път. Това е мнение и на всички, които ги опитаха. От тестото обаче реших да напрвя и два козунака, които не се получиха Sad! Конци не се получиха въобще, станаха сухи някак си и по вид ми приличаха на хляб... ooooh! Иначе пък бяха сладки на вкус и цялата къща ухаеще на козунак и лимон! Party Може би грешката ми беше, че от това тесто трябваше да направя само кифлички, без козунаци.... Thinking Сигурно и някоя от вас е правила от тесто за кифлички и козунаци, моля да споделите как е станало при вас?  bouquet

# 618
  • забравих си мисълта...
Hrispa76,  така изглеждат фитилите, когато са усукани,

а така когато са сплетени на козунак. На снимката са с пълнеж, който се вижда също.

и това е крайният резултат.

# 619
  • При децата ми
Благодаря Венетта!  bouquet В твоята тема влизам доста често, тези снимки съм ги гледала много пъти, но аз искам да знам чисто технически как става самото усукване? Embarassed Хващам го то двата края и усуквам, като въже ли или? Blush Blush

# 620
  • забравих си мисълта...
Хващам го то двата края и усуквам, като въже ли или? Blush Blush

Да точно така, Hrispa76 . Ако навиваш само единия край, е доста трудно.

# 621
  • При децата ми
Венетта Hug  bouquet!

# 622
  • sofia

Пробвах обаче кифличките на Angellove - велика работа просто - думи нямам! Направих ги с ореховата плънка на Мари-ета. Направо бяха божествени. 

Tърсих рецепта за кифличките, но не намерих, може ли линк,  моля Praynig  Звучи страхотно  и искам да ги пробвам.
Благодаря.

# 623
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Алба  Hug - http://angellovescooking.blogspot.com/2011/02/easter-buns.html

Angellove, снимките ми са нещастни, снимкитеее....... Инак кифличките бяха жестоки! Пробвайте пълнежчето на Мари-етка  Peace

Вениии, въх...... аз съм заложила на твоя козунак и на последния момент......... Да знаеш! Чувствувай се отговорна  Mr. Green hahaha Как си ти?

# 624
  • забравих си мисълта...
Вениии, въх...... аз съм заложила на твоя козунак и на последния момент......... Да знаеш! Чувствувай се отговорна  Mr. Green hahaha

Ох, моля се от сега да се получат, че не знам как ще понеса подобна отговорност, да не се получат козунаците, точно на Великден. Ще замеся повече и ще ти пратя и на теб, иначе лошо за мен тогава  Mr. Green.

Гарантирано е уж, че скоро няма да ядете жито Wink, ще видим, дано не се наложи да правя рекламация Wink

# 625
Искам да похваля на Джемма рецептата за козунак, от мен добавих шафран и туй - онуй, но определено това е най-сполучливото ми попадение до сега за козунаци.
Джемма, благодаря, че споделяш опита си!

# 626
  • ГОре на черешата...
Вени, радвам се за добрите новини!

Аууууу, Ванила, как можа, днес лунувам Crazy...добре че ми свърши брашното иначе не отговарям...

# 627
С риск да ме анатемосате в тази тема, нямам нерви за козунаци. Всяка година купувам  newsm78

# 628
С риск да ме анатемосате в тази тема, нямам нерви за козунаци. Всяка година купувам  newsm78

Преди и аз така, но веднъж човек опита ли домашния, се започва с лудостта  Mr. Green

# 629

Шоколадово козуначе. С vanillla сме :"чееерно и бяяло, в едно се преплитат, във неделим кръговрааат........."! Grinning И в другата тема съм след нейното бяло козуначе с моя шоколадов черньо! Peace

Общи условия

Активация на акаунт