КОЗУНАЦИ - 1 тема

• 90 252
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • забравих си мисълта...
Mari.eta, благодаря ти, мила  Hug.

Labrex, приказен козунак.   bouquet

# 631
  • Австрия
Здравейте,
от мен един козунак в машина.  Simple Smile

# 632
  • забравих си мисълта...
Nudel 33, невероятен козунак,   bouquet а сладките ги искам, че напоследък нищо не ми се прави.

# 633
  • sofia
Tatitt много благодаря,  Hugизглеждат изключителни, ще ги пробвам в скоро време. Heart Eyes

Labreks невероятно шоколадово изкушение. Heart Eyes

# 634
  • Австрия
Nudel 33, невероятен козунак,   bouquet а сладките ги искам, че напоследък нищо не ми се прави.

Venetta,

благодаря ти.  Винаги си толкова мила!    bouquet

Сладките са повече за декорация. Децата излизат в петък във ваканция и съм намислила да подаря на лелките кифлички, гнезда и може още нещо да прибавя и да декорирам допълнително с някоя и друга шарена бисквитка. Да видим дали ще издържат до четвъртък.

# 635
  • забравих си мисълта...
Сладките са повече за декорация. Децата излизат в петък във ваканция и съм намислила да подаря на лелките кифлички, гнезда и може още нещо да прибавя и да декорирам допълнително с някоя и друга шарена бисквитка. Да видим дали ще издържат до четвъртък.[/color]

Ох и аз и аз в петък трябва да подарявам и в училище и в детската градина. Много лошо ги научих аз Simple Smile

# 636
  • Балчик
Искам да похваля на Джемма рецептата за козунак, от мен добавих шафран и туй - онуй, но определено това е най-сполучливото ми попадение до сега за козунаци.
Джемма, благодаря, че споделяш опита си!

Супер е козунакът ти. радвам се,че рецептата ти е харесала. Пак да кажа, тя не е моя, копирах си я преди доста години от тук, бг мамма. Не знам на кого беше точно, но ако мисля че е на Mimeto. newsm78

# 637
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Вени, значи да казвам, че не е станало направо и да седя пред пощата  Flutter Crazy  Hug Hug Hug Радвам се за дребния шрифт!   bouquet

Алба, да покажеш после!

Питате ли ме как пазя диета и ви чета, а?  Crossing Arms

Лабрекс, Мари-ета, nudel33 - върховни пак!

# 638
Ваня, страшен козунак си направила! Ще взема и аз да пробвам с шафран.
Аз най- после мога да се похваля с перфектния козунак. Освен, че е вкусен, стана и доста лесно:)

И конци си има, и вкусен стана, и не е сух, и най- важното - сладък е.

# 639
  • София
лулу,

видях ти рецептата, изглежда изключително, но не е са ли малко 5 с.л. мляко?
Аз съм начинаеща, така че, ако може да обясниш.

Мерси

# 640
В интерес на истината и на мен първоначлно ми се сториха много малко. Всъщност яйцата и мазнината са достатъчни като количество течност. В оригиналната рецепта, която ползвах количеството мляко беше 3 с.л и само 400 гр брашно. Аз реших, че са ми малко и сложих още две (както съм дала рецептата) и в резултат се наложи да добавя още 100 гр брашно. Мисля, че като милилитри идва не повече от 50. Беше малко повече от два пръсто в мерителната чаша на хлебопекарната.
Ключовият момент е в никакъв случай да не добавяш брашно след олиото.

# 641
Venetta, Tatitt, благодаря ви!  bouquet Преди години пусках рецептата и сега се сетих за нея, вкусно се получава. Peace

# 642
Страшно изкушение е тази сладка тема Laughing.След дълго преглъщане и обилно слюноотделяне пред монитора вчера, днес силно нахъсана реших и аз да направя една пред Великденска козуначена репетиция Grinning
Представям ви моят козунак

Направен е по рецептата и описанието на еликсир, за което и благодаря.
Единствените промени са, че вместо масло ползвах свинска мас и пуснах програмата за месене два пъти.Получи се страхотен, ароматен и на конци козунак.
отиде ми диетата днес, ама като съм сладокуса, а вие показвате едни такива вкусотии, как да се удържи човек Mr. Green

# 643
Бриоши (Brioches) - Козунак

Ето аз да ви покажа какво спретнах вчера , става много лесно а е и мноооого вкусно .

Направих 12 малки козуначета и един среден козунак от тези продукти . Всички си облизахме пръстите .

Мисля такъв да е козунака ми за великден!

Рецептата http://sweetsalty-nadia.blogspot.com/2011/04/brioches_12.html

# 644
След доста четене се осмелих и аз да се пробвам да направя козунак.

Аз си го харесах, изяде се, но коментарите бяха, че останал недопечен. Като го набодох с дървеното шишче нямаше полепнало тесто, на външен вид също ми се видя готов. Та не ми стана много ясно защо са тези коментари. Sad Въпросът ми е : как да се ориентирам, че козунака е готов?
Използвах ето тази рецепта:

Козунак"Империята отвръща на удара"

125 мл. прясно мляко
3 цели яйца
130 гр. захар
60 мл. разтопена свинска мас
30 мл. олио
2 ванилии
30 мл. J&B (нямах ром и реших да сложа друг алкохол, в случая уиски, наздраве)
1 лимонова есенция
1/2 кубче мая (жива)
650 гр. брашно (аз използвах тип 450 на "Мелко" - Варна)

За съжаление не се сещам за  името на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт