С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 572
  • 681
  •   1
Отговори
# 450
  • España (Плевен)

Добро утро!!!   Hug Hug

# 451
Добро ,слънчево утро!Виждам,че пак доста въпроси са изскочили.Аз с първото хлапе протектор не ползвах доста време и беше голяма грешка-я памперса пропусне,я повърне малкото..по-добре да има.Аз имам един с ластици,който обхваща целият матрак,но сега купих от Карфур за 11 лв  70 на 120 май беше ,който има и ластици,но може и само така да се сложи.Аз и за каката ползвам,че то фалове винаги може да има,а така си спестявам почистването на матрака.
За столчето за кола-при нас е задълже-ще пътуваме от болницата до вкъщи 100 км.Смятам да изпера тапицерията и това ще е -специален чаршаф не е необходим,а и бебето няма да е голо.Коланите няма как да се закопчеят ако се постели нещо.За количкат аз бях сложила едно одеалце и върху него слагах бебето,но моето е зимно бебе.Сега количката е много уплътнена-има като дунапренени уплътнения от всякъде,та мисля само едно малко  протекторче и тънка пелена,та ако повърне да мога да не пера и тапицерията.
Аз смисъл от специални дрехи за изписването не виждам.Купила съм достатъчно хубави екипи и просто ще избера единият.Отгоре ще го облека в средно като дебелина космонавтче и така-детето няма да се разнася навън,така,че ще е достатъчно според мен.
Отивам да приготвям закуска,че домашните започват да се излюпват.Аз съм ок-нямам никакви болки и само се мотая с багажа-нищо не съм прала или приготвяла Laughing-все си казвам-има време Laughing.Стига от мен-хубав ден на всички!

# 452
Честито бебче на Кати!!! Да расте много, много здрава, щастлива и с късмет малката принцеса !!!

Rois, найлоновата част на еднократния чаршаф се подпъхва под дюшека, за да стои фиксиран към леглото и само ватираната част е под дупето, а краката са ти на нормалния чаршаф. Чаршафите, които съм ползвала не покриваха цялото легло, но аз не съм намерила с по-големи размери (може и да има).

За протекторите за матраците - в Jumbo гледах, че има доста голямо разнообразие, но не запомних цени.

# 453
Здравейте и добро утро! Grinning
И аз нищо още не съм приготвяла. Все казвам "има време", но този уикенд дето идва, ще взема да поприготвя  Laughing
От каката имам повечето неща, ще трябва някоя и друга дрешка да докупя, шишета и биберони...
Ще си купувате ли помпа за кърма?
Аз предния път си купих съвсем обикновена и доста се измъчих. Сега се колебая между тази на NUK и Avent, но като знам каката как мразеше бибероните на Avent, май клоня към NUk- по-анатомични и меки са им бибероните, пък искам шишето да се завърта на помпата.
Иначе протектор за матрак имам хавлиен с ластик и мисля, че е доста удобен. За коша за кола постелям тънко, меко одеялце. Wink

# 454
Добро утро и от мен Simple Smile

mishelaa, и на мен това ми е голям дерт, досега въобще не сме се разделяли с малката, само за по 2-3 часа, ако излезе на разходка с баща си и не знам въобще как ще приеме отсъствието ми за няколко дена  Rolling Eyes Тук между другото (аз ще раждам в Монако) също ще ме държат 3 дена, ако всичко е нормално, както в БГ.

luiza_chikone, аз предния път постилах една бархетна пеленка в кошчето за кола, защото и на мен не ми се искаше да я слагам направо в коша. После започнах да слагам една само под главичката. А в количката в началото също слагах някаква бархетна пелена, а после си взех някакво памучно дюшече специално за количка.

e.damyanova, доколкото си спомням картон за бебето занесах направо на педиатърката, не са ми го искали в болницата, но пак аз си го купих де. А превръзки аз си взех предния път Либрес, някакви нормални, сега даже имам още останали от тях и ще ги използвам пак, ще видя дали ще ми трябват още да купя.

Протектор за матрак като беше бебе каката не съм ползвала, въпреки, че си бях купила 2 - един непромокаем и един обикновен, и двата с ластици, слагат се като долен чаршаф. Ползвах го чак когато махах памперса за дневния сън, защото имаше няколко инцидента  Simple Smile Иначе като бебе не ми се е случавало да ми пропускат памперсите, или пък е било съвсем малко, а под главата слагах пелена, ако повръща. Сега най-вероятно пак няма да ползвам още в началото, но ще видим, то все пак зависи и от детето.

Памперси 1-ца не съм купувала, направо 2-ка, сега пак мисля така да процедирам.

Комплект за изписването си купих готово, защото много ми хареса, а така или иначе ще си ги ползвам дрешките от него, няма да го обличам само тогава. Мисля да е с боди отдолу и отгоре или цяло гащеризонче или ританки с жилетчица, тънка шапчица и завита с пелена. В мойто комплектче само жилетчицата е малко по-плътна, другите дрешки са си тънки памучни. Надявам се, че няма да е студено.

delilah_qk, пази се повече, че да си постои още малко бебчо на топло  Hug

Хайде ние се приготвяме за разходка, лек ден на всички от мен!

# 455
  • Бургас
Добро утро!
Аз сега се излюпих.
Много ми се спи,уж тази вечер спах,и пак не се наспах.
Луда работа.
Хайде да пийнем по едно кафенце.

Аз вчера изкарах всички бебешки дрешки от баткото. Всичките ще мога да си ги използвам,понеже са запазени,нови.Е,ще купим и новички,но за първо време ще свършат работа.
Толкова мънички са дрешките,че направо се зачудих как баткото е бил толкова малък.
Като ви чета как стягате багажи,ремонти,....аз още нищо не съм започнала....срамота  Embarassed Такова спокойствие ме е налегнало в това отношение,все едно имам още 9 месеца време  Joy Embarassed Blush Трябва да се задействам,че току-виж с този неопределен термин,стане някоя изненада.  Whistling

# 456
Минах само да се отчета......Добро утро на всички,нашата бебка отново във 7 часа се събуди за аеробика в корема на мама.....Охххх тези почивни дни ми минаха много,ама много бавно,а така ми се иска този един месец да си ми мине по бързичко и вече да си гушкам биберонка......Ох знам,че не само аз го искам,за това ви желая от сърце времето да мине малко по бързичко до дългоочакваната среща с бебоците..... Confused Wink А мен ме е налегнала някаква апатия и така ме мързи,незнам на какво се дължи,но е много гадно и като се има в предвид,че винаги правя нещо....Стига съм ви отегчавала.....До скоро писани.....Весел ден на всички........ Hug Hug Hug

# 457
  • Бургас
e.damyanova,за картона на бебо има време,нека се роди,няма да трябва веднага.
А превръзки - нека са по дебелички - нощни примерно,че кървенето е обилно.

Еднократните чаршафи,аз ги слагах само под дупето,да запазя чаршафа чист. Но кой както си прецени.

Ние кошче за кола нямаме,не ни и трябва. Рядко сме с колата.
А от болницата до нас ще сме на ръце. Пътя ни е 15 минути.

# 458
  • София
big mamma въртележката с Мечо Пух я има в Хиполенд, но наистина цената беше над 50 лв.  Crossing Arms
а за Даяна и Ники в Хаджи Димитър, ето линк http://dianainicky.com/
Адресът е ул. "Ильо войвода" №30 (в Бялата къща), малко след моста Чавдар (виж го на bgmaps), а ако ще ходиш в сряда на лекцията в The Mall, мога и да те закарам след това направо до магазина (аз живея доста наблизо).

# 459
Добро утро и от мен,от снощи нямам нет и едвам ви изчетох,big mamma,адреса на магазина в Хаджи Димитър е ул.Ильо войвода,но не помня 12 ли беше,една бяла къща,погледни в интернет,Даяна и Ники е магазина,но в сайта имат малко неща,ние вчера сглобихме креватчето,сложихме матрака,протектори смятам да взема от Карфур,гледах ги,че са около 6-8 лева,ако не ми харесат ще давам повече пари,за бебето всичко е готово,помпа не съм купувала още,смятам да кърмя и да опитам да се изцеждам на ръка,ако не мога,тогава ще взимам на AVENT,консултантките по кърмене я препоръчват,като не съм кърмила досега,ще трябва да им се доверя... :)marmaladd,сега видях,че си дала адреса и аз живеех в района,но сега съм в Младост,от колко беше лекцията в сряда?

# 460
  • Бургас
 newsm78 newsm78 newsm78 Божеее,аз ли се бъгнах нещо....поста с линка за кърменето немога да го намеря.....  #Crazy newsm78

# 461
  • Пловдив
Добавям и още един: http://www.pumpal.net/product.php?id=580
delilah_qk, протекторите на Бертони нали не шумят?
Изобщо не шумят - наистина са разгегливи, меки и нешумящи както ги описват, на мен са ми страшно удобни и вече две години не са мръднали, нищо че ги пера на силна центрофуга и после ги суша в сушилнята от време на време.  Embarassed
Аз още съм в чуденка дали да си приготвям помпата за кърма за болницата- винаги може да ми я донесат при нужда, а си мисля дали да не пробвам изцеждането на ръка за престоя там. Иначе съм си сложила в багажа едно контейнерче стерилно за всеки случай ако се наложи да цедя повечко- нали ще пращам на баткото , че да го подсиля и него.  Rolling Eyes
Успех на всички , започнали ремонти - нас ни достраша с тези контракциии и ще го оставим за средата на лятото, може би малко преди отпуската на таткото, че да ни заведе някъде на почивка за няколко дни и да се оправя с дядото и бабата вкъщи докато ни няма, че с малките не искам да се навираме хем в жега, хем в прах в къщи, та засега ми се размина освежаването и сменянето на тъпата дограма, дето вече едвам я изтрайвам. Добре че поне почистихме основно и изпрахме всичко по-голямо, че да остане само текущо чистене и пране...  #Crazy Днес продължавам с нагъването и подреждането на изпраните иизсушени дрешки.  newsm68
Хубав почивен ден момичета!!!  Hug
Нещо ново за Мони и Бо Thinking - не прочетох никъде новини, ама то и на нея сигурно не й е много до форума, с три дечица вкъщи  Rolling Eyes

# 462
big mamma нормално ли го роди 4 800 ,аз и двете по 4 ги родих ,но сега се очертава по голямо бебе  ooooh!и много ме е страх  Praynig Praynig Praynig,дано не е повече от4 кила и родя по рано Praynig Praynig Praynig.

Моята щерка и тя се роди 4 кг, та сега и аз треперя тва какво слонче ще е... Laughing ММ все ме бъзика, че много ям и щял да каже на докторката да точи ножовете... Joy Първия път малко остана да отнеса секциото, дано и този път се справя... Praynig А и не знам защо имам усещането, че няма да дочакаме термина...
big_mamma, ти си майка-героиня!   bouquet

# 463
  • София
9.03.2011 - лекция на тема "Подготовка за раждането" с лектор д-р Любомир Дамянов
The Mall, бул. „Цариградско шосе“ 115, ет.3
e-mail: moeto_dete@sanomabliasak.bg

Hug

# 464
Тази сутрин се събудих в 6ч. от глад....глааааааааад, лежах, чаках, хич не ми се ставаше, ама накрая и бебка като се разхълца и положението беше нетърпимо eat Два сандвича по-късно вече си бях обратно в леглото и заспах като бебе....чаааааааак до 10:30 Crazy Страхотно удоволствие!

След малко отиваме на гости на свекърва ми, аз ще си лежа, а те ще обгрижват каката...и довечера ще празнуваме Сирни заговезни и ще си прощаваме Mr. Green

Хайде, спорен ден на всички, ходете където ще ходите, че арктическия студ идвал cold

Общи условия

Активация на акаунт