Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 52 465
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Христос Возкресе!

# 541
Честито Възкресение Христово, здраве за всички и усмихнати дни!  Hug  bouquet

Аз пак ще захвана народната медицина, но да питам чай от анасон /плод/ и джинджифил с мед някой прилагал ли е за децата си

# 542
Христос воскресе мили момичета. Да са ви живи и здрави дечицата.
Михаил пак е болен - започна с лека хрема, сега вече е с гъсти сополи. Леко и подкашля, засега без спазъм. Няма и температура. С таткото решихме че е по добре да не седиме у дома и прекарахме почивните дни на вилата - бебо цял ден на тревата пълзя, големите на двора щуряха. Добре му се отрази на Михил престоя на въздух. Но днес от сутринта е много кисел, цялото му лице си е сякаш обринато, доста червено и нищо не иска да яде. Само реве и се гушка. Та сега позитивно се опитвам да се настроя че ще ни се размине по тежкото боледуване този път Mr. Green Whistling

# 543
Аз пак ще захвана народната медицина, но да питам чай от анасон /плод/ и джинджифил с мед някой прилагал ли е за децата си

Аз давам чай от анасон вече пети месец на големия ми син, който е с астма. Преди анасона беше на Ериус заради постоянна лека хрема и кашлица - може би около 2 месеца. След като почнах да му давам чайчето, всичко това изчезна и практичиски откакто пие чай, не е пил никакви антихистамини. Терапията ни е само Сингулер, спазми в момента получава само при много остри състояния, при които няма как да избегнем кашлицата. Аз лично съм много доволна. Ползвам семена от анасон - ето така изглежда ,
Мъжът ми го купува от някакъв арабски магазин на женския пазар. Правила съм чай и от плодове, но ароматът не е така силен. Правя го по следната рецепта - в една чаша вряла вода слагам 1 суп. лъжица семенца. Стои минимум 40 минути, максимум няма (случвало ми се е да го забравя цяла нощ). Това количество се дели на 3-4 дози и се пие за целия ден. Идеята е не да се изпие една чаша сутрин, а да се поддържа постоянно някакво ниво в организма. Тъй като сина ми е на градина, аз деля дозата на две части - сутрин и вечер. Като странична реакция съм забелязала само лека тенденция към трудно заспиване на обяд и по-ранно будене сутрин.

# 544
Привет и от мен.След много месеци без компютър и един дълъг болничен престой,се връщам в редиците ви.Имам въпрос;как си записвате час при Куфарджиева,защото втори месец не успявам.Днес звъня от 1 час и дава или само заето ,или ако е свободно никой не вдига??!! ooooh!

# 545
Честито Възкресение , мили момичета!!!!!!!

Мини, как е малката, аз лично не съм пробвала такъв чай, не мога да дам съвет  Hug

marychery, дано минете леко този път!!!!!!!

Дрина, Пешко оправя ли се вече  Hug

gabelas17 , ако може и двамата, ама май и при мен напоследък трудно се получава, та не знам дали съм добър севетник  Crazy

И ние пак сме болни, миналия път мина много леко, само 1 ден свирукаше леко, сега от петък имаше лека Т до 38 3 дни, аз се опитвах да мисля, че е от зъби, ама май не е  Confused Вчера вече нямаше Т, но има леки сополи и покашля, а вечерта започна да посвирква  Tired

Вентолина ми е отворен на 9.03, но стои плътно затворен в хладилника, мислите ли, че може да не действа, сега съм поръчала за всеки случай на таткото да купи нов и нова банка физ.разтвор Peace Днес се чудя дали да го водя до педиатърката, че след 4 почивни дни ще е лудница  Rolling Eyes А какъв е кисел лимон е и той, пробива му един от долните кътници и просто не се трае  Peace

Имам въпрос относно Телка, доки каза, че ще ни прати на комисия, моля тези които са минали през това да споделят дали 2-те епикризи, които имам от боилниците са достатъчни, защото чувам разлизни мнения, а е голяма галимаця сега заслужава ли си , ще ни дадат ли нужните % за детски помощи? малко объркано питам, сори  Outta Joint

# 546
Добър ден!Аз също бих искала да знам какво точно се случва на самата комисия?Получихме писмо на 2 сме на ДЕЛК с химикал е дописано само преглед при алерголог и рецептурна книжка,аз пазя всички амбулаторни листи,епикризи изследвания и диференциалното,друго дали ще е необходимо?Хубав ден!

# 547
  • Sofia
Привет и от мен.След много месеци без компютър и един дълъг болничен престой,се връщам в редиците ви.Имам въпрос;как си записвате час при Куфарджиева,защото втори месец не успявам.Днес звъня от 1 час и дава или само заето ,или ако е свободно никой не вдига??!! ooooh!
Аз звъня на тел. 9420700 много упорито Simple Smile Последния път каза, че май месец се пенсионира:( и сега умувам къде да запиша децата.
Някой да има мнение за Переновска?

# 548
Аз звъня на тел. 9420700 много упорито Simple Smile Последния път каза, че май месец се пенсионира:( и сега умувам къде да запиша децата.
Някой да има мнение за Переновска?
Още дава заето,това възможно ли е????От 9.30 няма свързване!!!??? ooooh!Не знаех,че се пенсионира,много лошо.И аз събирам мнение за друг специалист тогава.

# 549
megan@ започвам отзад напред. Първо за ТЕЛК а - да заслужава си
Намери си лекуващ лекар за астмата - най добре е пулмолог или алерголог. Той ще ти напише необходимите епикризи и ще опише състоянието на детето. Решението обикновено се дава за 2-3г, това е помощ която е за детето и според мен поне е от голяма полза за семейният бюджет, особено когато се дават купища пари за лекари и лекарства.
За Вентолина - аз лично бих го ползвала. Дано по леко да мине спазъма при вас. При нас  - Михаил си е със зелени и гъсти сополи, но мисля че засега спазъм няма. Кашля на моменти, на пристъпна кашлица, но не свирка. Струва ми се обаче че някаква алергия се заформя - лицето му е доста червено и на петънца.
За доц. Переновска   - като професионалист е отличен лекаар, но поне аз лично трудно общувах с нея.Затова и си намерих лекуващ лекар който да отговаря на моите изисквания.
: abeni_83 прегледа пред комисията не е нищо особено - гледат основно документите, ще преслушат детето, ще погледнат снимката. Задават няколко въпроса - колко често прави пристъпи, как се отразява лечението, кои лекарства използвате - това е в общи линии.
И малко страничен въпрос - Меган вие на кърма ли сте още? Аз все още кърмя, малкият наближава годинката и се чудя какво да правя - той си заспива докато го кърмя, ще ми е трудно да го отбия.  newsm78

# 550
И малко страничен въпрос - Меган вие на кърма ли сте още? Аз все още кърмя, малкият наближава годинката и се чудя какво да правя - той си заспива докато го кърмя, ще ми е трудно да го отбия.  newsm78
Laughing да, моето е пристрастено кърмаче, заспива на гърдата, но от около месец понамалихме кърменията, не че са малко, сега суче сутрин и вечер +1път през деня за заспиване, другия дневен сън сме навън и заспива в количката  Peace уж и през нощта не сука няколко дни, но сега като е болен пак се буди и тази нощ сука 2 пъти даже  Crazy за отбиване не мога и да помислям, не знам вообще как ще стане, до есента се надявам да намалим на 2 пъти и ще мисля пак  Hug

За вентолина -реших да отворя новия, че доста свирка и хърка  ooooh! Предното боледуване така правих инхалации с отворен от преди 2 месеца и много се усложни, може би не е заради това, ама сега за 10 лв няма да рискувам, пък дано минем само с инхалации  Praynig

За телка - аз затова се чудех, защото нямаме амбулаторни листи от боледуванията, само двете епикризи от болниците, и разни изследвания, даже снимки нямаме от ренген, те оставаха в болницата, да не ми кажат, че нямам достатъчно документация? Иначе за бюджета ще ни е от голяма полза, че сега с тези 240лв майчински направо не ми се говори за какво стигат  Whistling

# 551
Хм..и аз още кърмя...Моето от кърмаче,вече е наистина пристрастено такова.Вместо да намаляваме кърмения,ние ги увеличаваме.Няма отказване,след като децата минат 13-14м. възраст.Баткото ми на 12м. се отби сам,много лесно и естествено,а сега бера големи ядове,няма сън за мен!!!:?

# 552
  • София, под Карлсон
Привет и от нас! И Иво пак е болен, вече цял месец е на приливи и отливи, а от днес вече е на антибиотик. Проблемът е в гърлото, слава Богу гърдичките са чисти  Praynig Но гърло- гърло, ама не мога да ви опиша за каква кашлица става дума  ooooh! Горкият се измъчи ужасно тази нощ, явно му беше пикът... Надявам се сега вече след АБ да се поуспокои  Praynig

Marychery, аз пак ще се включа по въпроса с таласемията, понеже минах по доста дълъг път докато ми я открият... За да я има Мишока то задължително един от вас с таткото трябва да я има. И другият момент е, че изследването няма да е 100% достоверно на 1 годишна възраст, минимумът е 2, а някои хематолози препоръчват дори 3  Peace И все пак съм изненадана ако имат съмнения за таласемия защо не му изписват фолиева киселина  newsm78 Не си позволявам да давам съвети относно лечение, но понеже станах "експерт" по темата ще ти препоръчам поне ти да пиеш фолиева киселина, щом още го кърмиш  Thinking

Дано всички болни дечица да се оправят по- бързо, че и аз все се опитвам да мисля позитивно, но вече си станах редовен потребител на боите за коса, откакто съм мама   Mr. Green

# 553
Благодаря момичета, сега съм по спокойна. И при нас няма да има скоро отбиване, моят все още поне 3-4 пъти суче на денонощие.Меган те искат и без това нова снимка. А вие къде сте лежали в болница? В Токуда всичко е на дискове, ще си го поискаш ако се наложи. А личната лекарка на детето, тя предполагам е запозната с честотата на боледуванията и пристъпите които прави. Поискай от нея да напише етапната епикриза. И непременно намери и пулмолог или алерголог.

# 554
Pink® благодаря много за информацията. Това е само едно предположение на доктора. Но нито аз нито моят мъж сме имали някакви проблеми досега. Доктора ме разпита за родителите и родата ни, но аз не му отговорих много адекватно. Уж знаех горе долу, но след като поразпитах баща ми се оказа че незнам. Нямам идея доколко това е важно, ще го попитам следващият път на контролните изследвания - но се оказа че бабата и дядото на баща ми са безарабски българи, че са се заселили в Буграс, където е родена и баба ми, че тя самата е се е разболяла от анемия, и дори са я спряли от училище и са полагали много грижи за нея за да оздравее. Но баба почина преди 10 години, и как седят точно нещата незнам, а и няма да разбера най вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт