Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 626
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Аз чета много за ваксините от известо време и мисля, че повече не бих рискувала да ваксинирам.  Peace
Има тема за дискусия относно вредата от ваксините, ако някой се интересува: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=571083.0
За ваксината Превенар - през март 2011 Япония спира ваксината Превенар и АктХИБ след смьртта на четири 4 малки деца.
Нека наистина всеки родител информирано прецени сам дали въобще, кога и кои ваксини да слага или да не слага на детето си, защото отговорноста е голяма и определено се носи от нас, родителите, а не от лекарите.  Peace

# 301
Sharky43
dechy
Благодаря за отговорите.

tini-mini   newsm78 Сега се замислям.
Аз и сестра ми нямаме никакви ваксини. Дори турбекулозната ваксина не ни е правена. Нямаме белези. Майка ми е бивша мед.сестра и не е давала на времето да ни слагат никакви ваксини. Дори в училище не ми даваше да ходя на ваксина.
Но не сме говорили сега за ваксините и направо съм забравила да я питам защо не е давала?  newsm78

# 302
Като говорите за ваксини, днес Владо ще го водя на манту. Белег няма... Ще видим. Освен всичко, забравих да спра антихистамина и само вчера не съм го давала, ще видим дали ще му го направят изобщо.
Иначе, той постоянно е с дрезгав глас, независимо от всичките неща, с които го бутам, сутрин си прокашля влажно Sad

Аз специално мисля, че на астматичетата и на децата с алергии, открити в кърмаческа възраст, ваксините трябва да се поотложат, но да се сложат в един момент, понеже именно заради чувствителността на дихателния апарат си мисля, че биха понесли леко някоя от тези болести, против които са ваксините.  Confused

# 303
Момичета, почерпете се за първия рожден ден на моето малко момче  Hug

Като ви чета и аз настръхвам, аз не правя връзка между ваксините и спазмите, но знам ли  Rolling Eyes
Тини, ние пихме Зиртек няколко месеца, почти цяло шишенце по 5 капки на ден- след 3-я спазъм алерголожката го изписа, сега в болницата ми казаха, че това за нашия случай е безмислено, защото според докторката нямаме алергичен компонент, което обаче не се знае със сигурност, защото е много малък, незнам.......

Семирамида, оправяй се  Hug

Ние днес сутринта направихме първия опит с Бейби халера, но въпреки че му дадох да си поиграе доста се дърпа и рева  ooooh! дано потръгнат нещата, че ми е мъчно да го стискам, докато го правим  Hug

# 304
Megana, да е жив и здрав, Коко!   bouquet
Mama na Rony, ще ми е интересно да споделиш какво е мнението на майка ти.  Hug
В тази статия прочетох интересни неща за сенсибилизирането на организма от ваксини и други фактори и пресилената реакция.
Специално за нашия случай ми звучи логично, защото не е нормално на всеки вирус да реагира с бронхеолит, вместо само с хрема и темп. примерно.
Приятен ден!   bouquet

# 305
megan@ честит празник на цялото смейство!Много да ви радва малкото съкровище  newsm59

Доктор Момова във Варна,говори ли ви нещо.При нея ще ходим,най-вероятно в неделя.През седмицата отиваме на пулмолог,ако се налага ще налят дозата сингулер,или ще яспрът.После смятам да ида до Добрич(че ми е по-близо),и след снимката ще търся детски зъболекар,надявам се да се съгласи с мен,че този зъб не трябва повече да му седи вустата.Силно се надявам да няма киста около счупения съб,щот попарата скистата аз съм я яла,и ме рязаха 2 пъти,и ми обясниха че нито един хирург,не би рускувал да ме реже 3-ти път.И това ме яде,то май аз съм за психиатър,не детето newsm78.Ако някои има проблеми скиста в устата,да пита,казвам квот съм минала Embarassed
След прегледа в неделя,ще пиша пак.

# 306
Честит празник и от нас. Да ти е живо и здраво момченцето. bdbaloni baloni
А относно ваксините - аз съм сложила всички ваксини на големите, сега и на бебето гледаме да не изоставаме. Но няма да забравя думите на д-р Кфарджиева - когао бебето се разкашля на 40 дена първо при нея отидохме. И тя говорейки си за Мария ме попита защо не сме отложили ваксините - думите и бяха..." Ама ние защо сме я ваксинирали - можело е да отключи сериозно автоимунно заболяване'' въпреки че информацита беше малко след дъжд качулка.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 13:52 от marychery

# 307
  • софия
Като говорите за ваксини, днес Владо ще го водя на манту. Белег няма... Ще видим. Освен всичко, забравих да спра антихистамина и само вчера не съм го давала, ще видим дали ще му го направят изобщо.
Иначе, той постоянно е с дрезгав глас, независимо от всичките неща, с които го бутам, сутрин си прокашля влажно Sad

Аз специално мисля, че на астматичетата и на децата с алергии, открити в кърмаческа възраст, ваксините трябва да се поотложат, но да се сложат в един момент, понеже именно заради чувствителността на дихателния апарат си мисля, че биха понесли леко някоя от тези болести, против които са ваксините.  Confused
Герганди, подсети ме че трябва да ходим на манту. Габи има белег, но дали има имунитет - божа работа. Аз ще я водя юни месец. Да избутаме училището. Мисля, че крайният срок е до 8 години?!Честит празник на Калоян. Пожелавам му всичкото здраве на света, megan да не се вясвате в темата. Praynig

# 308
  • София,
Честит празник на Меган, - да расте здраво и щастливо детенцето и!  bouquet
Ментова - аз сложих Превенара на Вероника след навършването на втората годинка - аз в интерес на истината много се чудех - едните лекари ми препоръчваха да я слагаме - другите не ми позволяваха, но след Тримовакса - това дете се разсипа през месец бяхме в болницата, пристъпи, пристъпи и накрая пневмония отново, а на 1г. и 5м изкара много тежка пневмония, петнадесет дни в болницата на системи, като се бореха за живота и, едва ми я спасиха тогава, та се навмих и съм доволна, каквото да се казва и да се пише, аз съм привърженик на ваксините, аз също си слагам. А противогрипни мисля понататък и на нея да слагам. Откакто почнах да се ваксинирам за зимния период не правя вече пневмонии - иначе всяка зима е някакъв ад - всеки вирус така ме тръшка, че изкаравам задължително по една пневмония и два три бронхита, откакто съм и на асмотерапията обаче е съвсем друга картинката.
 Кой каквото ще да казва - загубила съм вече едно дете и то защото аз бях с пневмония, така и не го родих, нямам намерение да загубя и второ! Peace Не съм против ваксините - но мисля че трябва да се слагат само в подходящо време и да са напълно съобразени със състоянието на детето.

# 309
Семирамида,  Hug

gabelas17, сега бяхме. Ами то единственото противопоказание е детето да няма над 38,2 температура, всичко друго не влияе на мантуто. Също така, трябва да не му се дава антихистаминов препарат предния ден и този, на който се поставя мантуто. Малко се разрева Владо, та обрахме подигравките на лекаря... Страх ме е, че ще трябва реваксинация, понеже Владото няма белег... Ще видим в понеделник.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 17:51 от gergandi

# 310
  • София,
Ами то единственото противопоказание е детето да няма над 83,2 температура,
Имаш в предвид 37.2   Rolling Eyes нали

# 311
Ами то единственото противопоказание е детето да няма над 83,2 температура,
Имаш в предвид 37.2   Rolling Eyes нали

Не, 38,2, извинявам се... На практика няма противопоказания при мантуто, освен приемането на разни лекарства. Питах изрично, че Владото нали постоянно се разболява и лекарят подробно ми обясни.

(оправих го горе, уф, че съм заплесната...)

# 312
  • София
Здравейте,извинявам се ако въпроса ми не е за тук ама незнам къде да питам.Дъщеря ми е на 8 г.с бронхиална астма от 2004г.с ТЕЛК 50%.Май месец ще ходим на Сандански за една седмица на санаториума ,разбрах че направлението от ЛЛ трябвало да се завери в НОИ преди да отидем там.Вие знаете ли къде в НОИ се прави това да не се лутам в тая джунгла,че съм и на работа да знам колко време да отделя.Благодаря предварително.

# 313
Здравейте!
Ходихме на психолог,но нещо незнам от къде да започна.... newsm78.
Психоложката иска да ида и аз ималкия на ендокринолог,за него ЕЕГ,да го запиша на някакви танци(аз мисля за танци от доста време,защото го влече,и той също иска).Детски невролог.Да се обърне внимание на сърцебиенето.Хиперактивноста,за която тя отбеляза.Да го натискам да реди често лего,което той по принцип прави.Детски стоматолог,за счупения зъб,защото ако там все още има гной,тя също дорпинася до цялостното му състояние.Алерголог,или да намалят дозата Сингулер,или да го спрът(по тяхна преценка въз основа на пристъпите).Пулмолог...ми...сега се чудя от къде да го започна,за капак на всичко преди малко вдигна темп,защото с психоложката имахме среща на МакДоналд,от там ни взе,и малкия откачи да бяга и да се гони с другите деца.Целия беше вир вода,а кабинета й беше много мрачен истуден,и ....разболяваме се.
Мисля да си дам утре почивка,в смисъл да изчакам до вторник(да го видя колко ще се разболява,пък може и да се размине),и така да звъня на личния,да казва какво ще правим  ooooh!

# 314
bg_mama ти сама си подредила структурата на прегледите - невролог, алерголог или пулмолог, зъболекар. Аз миля че и на кардиолог за сърцебиенето да го заведеш няма да сбъркаш. Успех ти пожелаваме, съвети за лекар не мога да дам, тук в София съм обиколива всички видове спциалисти,  на  морето сме ходили само в клиниката на д-р Лисичкова май беше във Варна, когато Михаил се разболя. Но реално нямам идея какви специалисти има там.
http://www.lisichkova.com/

Общи условия

Активация на акаунт