Сама или с втори брак?

• 4 851
  • 31
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте
Сигурно много от вас са си задавали този въпрос, след като са се развели.
И аз си го задавам. Не е ли по-добре да остана сама след развода - така ще остана свободна, няма да дължа обяснение на никого за нищо, ще правя каквото си поискам, ще имам време за себеси и и сина си т.н.
За какво да се впускам отново в приключение - да се обвързвам, а с обвързването идват семейните проблеми, грижи, неприятности, скандали и съсипващото скучно ежедневие, в което рано или късно се влиза? Лошо ли е да една жена с дете да реши да остане сама? И изобщо лесно ли се взима едно такова решение или това се случва от самосебеси с течение на времето?

Пускам тази тема с надеждата да чуя чужди мнения и съвети   bouquet

# 1
Какво значи да решиш да останеш сам? Нима може да решиш да не си, без да срещнеш някой, който ще те наведе на тази мисъл?Или пък да срещнеш такъв, който ще те кара да се чувстваш добре, но ти само и само защото си се зарекъл да не допускаш някой до себе си да го отблъснеш?

# 2
И аз не разбах дилемата?
Чудиш се дали да се хабиш да търсиш нова половинка или не те влече особено да се занимаваш с навъртащата се наоколо потенциална такава?
То..като се появи ..не пита.. Sunglasses

# 3
Моята философия е, че за една жена е по-добре да си остане цял живот сама, отколкото да е с мъж на всяка цена. Но ако срещнеш подхдящ мъж, какъв е зорът да си сама???
От друга страна, има жени, които не се чувстват пълноценни без мъж до себе си, и честно казано, така както разбирам питането ти... ми изглежда, че май можеш да се причислиш към тази група...
Извинявай, ако думите ми ти звучат кофти - усещам, че е възможно да е така. Изобщо не искам да те обидя, а да ти дам различен ъгъл, под който сама за себе си да изясниш кое как...

# 4
  • Sofia
То..като се появи ..не пита.. Sunglasses
така е наиситна. По-добре бъди сама отколото сама с човекът до теб, което е ужасно и не ти го пожелавам.  Връзка в която той беше с мен, но не и аз с него. Сам и самотен са две различни неща. Самотата е състояние на духа.  живей си живота, занимавай се със себе си, детето си, смей се излизай. Бъди си предив всичко самодостатъчна - щастлива сама със себе си, само тогава можеш да бъдеш щастлива и в една връзка

# 5
Здравейте
Сигурно много от вас са си задавали този въпрос, след като са се развели.
И аз си го задавам. Не е ли по-добре да остана сама след развода - така ще остана свободна, няма да дължа обяснение на никого за нищо, ще правя каквото си поискам, ще имам време за себеси и и сина си т.н.
За какво да се впускам отново в приключение - да се обвързвам, а с обвързването идват семейните проблеми, грижи, неприятности, скандали и съсипващото скучно ежедневие, в което рано или късно се влиза? Лошо ли е да една жена с дете да реши да остане сама? И изобщо лесно ли се взима едно такова решение или това се случва от самосебеси с течение на времето?

Пускам тази тема с надеждата да чуя чужди мнения и съвети   bouquet

Изобщо не се кахъри с такива измислени дилеми, а се възползвай от ситуацията, за да видиш (примерно) каква е тръпката от 2 или повече паралелни връзки  Mr. Green Каквото си е писано, ще стане, даже така увеличаваш шансовете да срещнеш г-н Подходящия/Правилния  Mr. Green

# 6
  • София
Що го мислиш? Човек предполага, Бог разполага (май така беше, де). Пусни се по течението, не го мисли. Иначе - човек трябва да може да се чувства добре сам. Любовта, съвместният живот са хубаво допълнение към тази завършеност, но не и самоцел.

# 7
  • Бургас
Горгона Медуза е прочела мислите ми.  Hug На абсолютно същото мнение съм.

# 8
Сама ,свободна,окрилена.....можеш да се чувстваш винаги,когато си го позволиш Whistling Whistling Whistling....във връзка,без връзка-зависи от теб

# 9
  • София
Съгласна съм с вас - благодаря ви за мненията  Hug
Исках да попитам, защото изпитвам някакъв страх от това дали, когато срещна някого, той ще е човека за мен, дали няма да сбъркам отново?

# 10
Защото си човек.....

# 11
  • Варна
Исках да попитам, защото изпитвам някакъв страх от това дали, когато срещна някого, той ще е човека за мен, дали няма да сбъркам отново?
Първо го срещни, пък после ще му мислиш. Няма смисъл да се тормозиш и страхуваш предварително.

# 12

Защото прекалено прибързано мислиш за него като за партньор в сериозна връзка. Трябва да приемеш факта, че (ако си достатъчно млада и атрактивна) повечето мъже поне първоначално няма да подхождат към тебе с мисълта за обвързване, тези, които го направят, обикновено са лузъри и не ти трябват. Имам една позната, която в един момент не издържа изцепките на мъжа си, разведе се, но в отношенията си с мъжете търси сериозност от самото начало, а честно казано, това си е и дразнещо, и плашещо. След 5 г. още си е сама Grinning Отпусни му края поне в началото, не бързай да се бухнеш в други обятия, защото е много вероятно да сбъркаш и в никой случай не се издавай от самото начало, че търсиш ангажираност  Stop

# 13
  • София
Както дойде. Но за повечето хора да живеят сами е тегоба. Ако имаш късмет да срещнеш привлекателен и свестен мъж, не му мисли - хвърляй се във връзка!

# 14
Няма смисъл да се терзаеш предварително. Страховете ти са рационални, но в живота няма универсалност - може и да се разочароваш, може и да срещнеш подходящия човек за теб.

Ако не опиташ, няма как да разбереш. Но си дай време, чисто терапевтично.

Общи условия

Активация на акаунт