Баба Марта на дечицата върза на ръчицата мартенички чудни.

• 72 852
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
  • София
E това не го разбирам и аз, свеки ревна, че била още млада да е баба. Ама баба си е когато имаш внучка независимо дали си млада или стара.
А пък ми е интересно майка защо се опъва за баба??
И на моята баба трябваше да казваме маминка, незнам причината но не беше, че е млада, та като бях малка всички деца си имаха баби само аз не и затова съм решила, че моите деца ще си имат баби  Crossing Arms

Стига толкова глупости за днес, Илка, мерси за кафенцето и за душата  Hug

Елате да си поиграем  Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 11:34 от Valliya

# 166
Вале, Идвамееее!  Sunglasses

Аз вече с нетърпение чакам да тръгнем на ясла.   Sick Поне ще става с нас и няма да реве по един час, докато се обличаме. А като дойде детегледачката още повече се разревава.....  Crazy

Нашите баби пък са баба и бабче!!!  Crazy Майка ми понеже е много дребничка, децата така си я наричат  умалително!  Crazy

За памперса - много е зле положението. Лятото така хубаво беше почнала да казва, а аз реших да й сменя гърнето с по-удобно и тя спря.  Sick Напоследък от време на време я оставям по гащи, ама хич не казва. А да не говорим колко често пишка.  Crazy Снощи за час се изпишка 4 пъти - единият на гърне.  Thinking То излиза, че през 10-15 минути трябва да я слагам на гърне.  newsm78

Днес времето е разкошно - слънчице, топлинка.... Приятни разходки на всички!  Heart Eyes

# 167
Момичета, чудя се дали на 25.03 Благовещение да пробия ушичките на Али?! Тези които са ги пробивали- къде са го направили в болница или при козметичка?

# 168
Защо пък точно на Благовещение? Да няма някакъв обичай?

# 169
Да обичай е.В нашия край на Благовещение пробиват ушичките на момиченцата.

Друг обичай е че при прохождане питка се раздава при пълнолуние(или когато е почти пълна луната в месеца), но винаги в сряда.

# 170
  • София
Утро, не я мъчи, като тръгне на ясла тогава по-може да прихване от децата. Калина беше същата. Някои вечери е оставала суха, сама си сяда на гърнето като реши, други се напишква 3 пъти за 1 час. Откакто в яслата сме по гащи напредъкът е очевиден.

Вита, много хубаво си решила, аз исках също да пробия ушите на Калина, ама още ми е жал Rolling Eyes

# 171
Вале и мен ме е жал, затова проучвам въпроса. Цветкова беше писала, че Анитка въобще не е плакала!

# 172
Аз си пробих ушите на дърти години (22) при един тауист  hahaha ама супер професионално ми ги проби и не съм имала никави оплаквания  Hug Иначе на Майчето съм решила да й оставя сама да реши дали иска обеци  newsm78 и татуировки и т.н.  Laughing

Нашите баби са просто "баба". Но имаме по две лели и двама вуйчовци, от скоро им знае имената и им вика "йейа еди-си-коя" и "учо еди-си-кой"  Mr. Green

# 173
На голямата ми дъщеря й пробихме ушите на 4 годинки. В козметично студио с пистолет. Изобщо не усети нищо и не е имала никакви оплаквания и в следващите дни.
Сега малкото ми се иска да му пробия ушите, но се опасявам от злия му нрав.  Crazy Ще вземе да се затръшка да ги махнем примерно  Thinking и няма да миряса докато наистина не ги махнем.  ooooh!

# 174
 newsm08  superuu
http://vbox7.com/play:550cd3b0

Дори не мога да го изгледам до края. Мен ме е срам, нея не знам  Mr. Green

# 175
Аз реших на Благовещение на обяд че ще й пробия ушите,обадих се на татко й и му казах,той беше "за" и отидох.Зора беше да влезе в кабинета,после като й чистеха ушите се стресна малко ,обаче самото пробиване е за секунди с пистолет и въобще не разбира кво се случва.За второто уше пак рева малко и като излезе от кабинета вече беше забравила,но ми е много сладичка с обички  Heart Eyes То ще стане година откакто е с тях   Whistling как върви времето...
Всяка мама си решава кво да прави с детето си  Peace
Бубе иначе ще кандидастваме право,срам и позор  ooooh!
Лека и мека от мен

# 176
По повод дали бабите са "баби"- свеки искаше да е "мама", но не я огря. Синът и и обясни, че детето има една майка и това съм аз. Рая знае кои са бабите и, но им казва Мими/Меме (Еми) и Тити (Сиси), което аз предпочитам пред "мама Сиси" например  Sick

За обеците- миналата година пробих на Рая ушите- даже не гъкна, не ги е докосвала поне два месеца някъде (все едно не знаеше, че ги има), а мен много ме беше страх да не ги дърпа. В интерес на истината махнах медицинските обички преди месец-два, защото ме беше страх халкичките да не ги закачаме на дрехи и т.н., но нямаме проблем. Лекар пробива дупките с пистолет.

За памперсите- надявам се това лято да успеем да ги махнем. Сега отказва да седне на гърне, тоалетна и т.н. Преди да проходи имахме някакъв успех, защото не можеше да става от гърнето и ще не ще седеше...

Моето дете освен да прави бели и да се тръшка- друго не прави. Подлудява ме в малкото време, което съм с нея. Сутрин се моля да се събуди след като съм тръгнала, защото иначе ми изкарва нервичките и 100% съм закъсняла за работа.

Знам, че уж не е проблем, но освен всичко- и не иска да говори. Освен да си подвиква няколко думи и "Ъ". Разбираме се, но се чудя кога ли ще започне нещо по-така... Имаме приятелче на 1г.4м, което даже изречения прави... А като гледах на Ида рисунките- направо се потискам... Започвам да се чудя дали не отделям на Рая прекалено малко внимание?...

На финала-  Shocked  #Crazy останах като видях снимките на Мирела. Е то разбирам коса, коса, ама чак пък толкова... Дайте малко и на нас, моля...  Whistling

# 177
  • София
Добър вечер :*

Гледам теми, по които съм компетентна обсъждате  Wink
Ние от края на лятото сме без памперси...само като спи де...Но напоследък започна да се буди нощем и да си пишка в гърнето  newsm08
Миналата година пробихме ушите на Ники - плака малко, но пък аз много си я харесвам с обечки  Heart Eyes Нито си ги пипа, нито дават й ги пипне някой Simple Smile Само, когато й се закачат някъде - я шал, я пуловер...Simple Smile
Ох, и не мога да не ви споделя......  Sad
Днес след като се прибрахме от градинката като потекоха едни сополи  Outta Joint Кихане, река от носа......Хремава  newsm45 Дадох й Осцилококцинум(само един път, че и сутринта й бях давала), Коризалия почнах, пръскам физиол.р-р в нослето, вит.Ц ампула й дадох след обяд.....Вечерта накиснахме краката в топла вода с едра сол и заспа..... Сега уж добре ми се струва  Praynig Мерих Т - няма.....въпреки, че този термометър(за ухо е) малко ме съмнява  newsm78
Ние от тая седмица сме си двете вече и се притесних адски  Weary
Ох, дано да се размине бързо и леко, че ще се побъркам  smile3511

# 178
  • до Пловдив
ДНЕС НАШИЯ СИН ИМА ИМЕН ДЕН! ДА НИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО УСПЕХ В ЖИВОТА МУ ЖЕЛАЕМ! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
ПОЧЕРПЕТЕ СЕ ВИРТУАЛНО ЗА НЕГОВО ЗДРАВЕ

# 179
Добро утро
Нещо малко за хапване
За душата
Честит имен ден на малкък Тошко да е жив и здрав и да продължава да радва всички  Heart Eyes
Радостчето от вчера е на тема рисуване с тебеширии  Heart Eyes много й е интересно и всички дечица се залисват  Hug
Лек ден на всиччки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт