Има ли вдовици/вдовци сред вас? 2

• 425 282
  • 3 479
  •   1
Отговори
# 3 105
  • у дома
Тъкмо и аз вчера проверих,че моето е 12 кл и сега,за втория срок не трябва да носи бележка...

# 3 106
А ако детето става на 18 края на декември в 12 клас, кога трябва да се занесе бележката?

# 3 107
  • Sofia
Дъщеря ми навърши 18 през август и подаде бележката в края на  септември.  За август й изплатиха пенсията за дните до рождения ден. През октомври беше превод и там й изплатиха остатъка от август и септември. И после си я взима всеки месец.
Сега е 12 клас и предполагам, че ще й я спрат средата на май. Приета е студентка в Испания и бележка ще може да подаде чак септември месец. Не знам дали ще изплатят пенсиите за летните месеци. Ако някой има опит, нека да сподели.

# 3 108
  • София за сега
Дъщеря ми навърши 18 през август и подаде бележката в края на  септември.  За август й изплатиха пенсията за дните до рождения ден. През октомври беше превод и там й изплатиха остатъка от август и септември. И после си я взима всеки месец.
Сега е 12 клас и предполагам, че ще й я спрат средата на май. Приета е студентка в Испания и бележка ще може да подаде чак септември месец. Не знам дали ще изплатят пенсиите за летните месеци. Ако някой има опит, нека да сподели.

Не не изплащат пенсии през летните месеци.

# 3 109
Значи пенсии на навършили пълнолетие деца се изплащат само през учебните месеци ли?

# 3 110
  • София за сега
Значи пенсии на навършили пълнолетие деца се изплащат само през учебните месеци ли?
Питах синът ми каза, че не може да им хване края. Най-добре да пита в НОИ, когато си носи уверението.

# 3 111
Питах синът ми каза, че не може да им хване края. Най-добре да пита в НОИ, когато си носи уверението.
Пенсии след пълнолетие се изплащат само за времето през което детето се обучава. Дъщеря ми навърши 18 в началото на миналата година и трябваше да доказваме, че още е в гимназията, понеже се приема, че може да е завършила само задължителния курс на обучение до 10 клас и  вече да не учи. Сега е студентка в Испания и беше голяма мъка да и издадат съответния документ оттам (испанците трудно разбират изискванията на нашата бюрокрация в уверението да пише точните дати на започване и свършване). Това ще го играем всяка година, понеже се допуска, че може да прекъсне.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 18:23 от soyak

# 3 112
  • София за сега
Пенсии след пълнолетие се изплащат само за времето през което детето се обучава. Дъщеря ми навърши 18 в началото на миналата година и трябваше да доказваме, че още е в гимназията, понеже се приема, че може да е завършила само задължителния курс на обучение до 10 клас и  вече да не учи. Сега е студентка в Испания и беше голяма мъка да и издадат съответния документ оттам (испанците трудно разбират изискванията на нашата бюрокрация в уверението да пише точните дати на започване и свършване). Това ще го играем всяка година, понеже се допуска, че може да прекъсне.
Моят син си е тук в България и носи уверение всеки семестър, но не можеше да каже лятото трите месеца дали получава. Явно не.

# 3 113
  • Sofia
До завършване на 12 клас изплащат и за летните месеци, независимо, че са навършили 18 години. Но трябва да се занесе бележка от училище.
Между 12 клас и започването на студентството аз не знам, но по-горе казаха, че не взимат за летните месеци.

# 3 114
  • София за сега
До завършване на 12 клас изплащат и за летните месеци, независимо, че са навършили 18 години. Но трябва да се занесе бележка от училище.
Между 12 клас и започването на студентството аз не знам, но по-горе казаха, че не взимат за летните месеци.
Между 12-ти и студентството със сигурност не взимат.

# 3 115
  • Sofia

Между 12-ти и студентството със сигурност не взимат.
Жалко!!!🥲

# 3 116
  • у дома
И моят големият е студент тук-взима си за летните месеци ,но трябва да е представил уверение ,че е семестриално завършил.

# 3 117
  • София
Десета, а знаеш ли какво се прави, ако навършва 18 в края на учебната година? Предполагам се носят 2 бележки, едната за текущата учебна година и втора за следващата?
svetli, по-скоро само бележка за текущата година, за следващата учебна година училището не мисля, че ще издаде предварително.

# 3 118
Дъщеря ми навърши 18 през август и подаде бележката в края на  септември.  За август й изплатиха пенсията за дните до рождения ден. През октомври беше превод и там й изплатиха остатъка от август и септември. И после си я взима всеки месец.

Не не изплащат пенсии през летните месеци.
Потвърждавам! Ще носите уверение всяка година с упоменати точни дати на започване и завършване на семестрите. Броят се дни а не месеци, за да не ощетите бюджета с няколко лева Sad

# 3 119
  • ВАРНА
Здравейте, смели момичета и момчета.
Зачитала съм се в темата преди, но нямах сили да се включа. В последно време усещам нужда да споделям и ще съм благодарна ако ме приемете при вас.
Днес се навършват шест години откакто съпругът ми почина. Дъщеря ни беше на 8г, когато загуби баща си. Болката и празнотата са огромни и не, времето не лекува. Просто някак се научихме да живеем с липсата му.
Силни прегръдки, вяра и кураж на всички.

Общи условия

Активация на акаунт