Има ли вдовици/вдовци сред вас? 2

• 430 287
  • 3 528
  •   2
Отговори
# 3 525
  • София
Аз от около 2 седмици спя. Страх ме е дори да се похваля. Минаха 2 години и 5 месеца. Стресът при мен продължава да е неимоверни заради фирмата, която поех, след като той почина. А все така продължавам да си работя и моята работа, макар и на 4 часа. Не знам докога ще издържа така. Като цяло съм си дала срок до края на годината и ако не успея да сваля нивата на стрес, ще преосмислям нещата. Хубавото е, че децата са живи и здрави. Баткото вече студент първи курс. Малкият септември ще е първокласник. Пораства и става по-самостоятелев и по-лесен за гледане от преди. Ходя на спорт. Това държи балансът ми, да не полудея. Не съм срещнала никого засега. Но някак фокусът ми се измести повече върху мен и това да намеря моят си вътрешен баланс. Пък тогава ще мисля за нещо друго.

# 3 526
  • Варна
Идната събота стават 6 години. Не е спрял да ми липсва нито за минута.
Искам да питам тези, които са останали сами с малки деца. Как говорите с тях за липсващите родители? Големият помни много добре баща си, но малкият беше бебе. Чувствам вина, че не му разказвам достатъчно.

# 3 527
  • София
Говорим къде сме ходили, какво сме правили. Но малката беше на 4,има спомени за него. Говори свободно, синът ни обаче  не, а помни ясно сигурна съм.
Тя разпитва много за него, вярва, че се е вселил в една котка. В звезда го опреличава.
Трудно е...
А времето си отива...

# 3 528
Различни са децата. Едни питат и се интересуват, за други е болезнено и не повдигат темата. Зависи и на каква възраст са, имат ли съзнателни спомени от времето когато бащата е бил жив и т.н. Всяка майка най-добре си познава детето. Аз не бих ръчкала едно по-затворено, мълчаливо и чувствително дете да споделя и да пита за починалия си родител, освен ако самото то не зададе въпрос или не изяви желание да каже нещо по темата. На по-приказливите деца може да им се разказват истории от времето на съвместния живот между бащата и майката, ако проявяват интерес.

Общи условия

Активация на акаунт