Отговори
# 585

Всички сме хора и съответно не сме съвършени, всички търсим, грешим..., вземаме решения, поправяме се.
Значи щом знаеш как става и на теория и на практика, сама си си отговорила на въпроса КАК ДА СИ ПОМОГНЕШ.
Много е важно да докажеш на самата себе си че можеш и всъщност да го направиш  Hug Hug Hug
Много е важно, каквото и да става - да не се отказваш!!!!

p/s Dess е много права! Сменяй веднага ника!

# 586
  • София-в сърцата на моите деца
И аз мисля, че първо трябва да си смениш ника! Peace

# 587
Отчаяна17, смени си ника. Peace
Колкото и да ти е трудно, започни да променяш мислите си, ти си се убедила вече докъде могат да те доведат те. Опитвай, опитвай, опитвай, докато усетиш промяната у себе си.
И спри да се самообвиняваш, че с меислите си си се довела до това, което си. Може да си права, но не се обвинявай. Отчела си го като грешка, коригирай го тогава.
Желая ти кураж, търпение и сили да промениш нещата.

# 588
  • Костинброд
Здравейте,
Не съм писала от мноооого време, но не спирам да ви чета, та нали точно тук и благодарение на вас започнаха да се сбъдват мечтите ми.
  bouquet Без вас нямаше да разбера колко прекрасен може да бъде живота.

Сега отново съм тук със зов за подкрепа- започвам нова работа, дългоочаквана и мечтана, но въпреки това ми е много притеснено, очаква ме нещо ново и непознато, с което трябва да свикна за кратък период.
Имам нужда от вашата подкрепа, от вашата положителна енергия, която ми е давала сили в много трудни моменти.
Утре е първия ми работен ден и се надявам всичко да мине добре.

Изпращам любов и светлина на всички, бъдете много щастливи  Hug

# 589
цитат
Ние всички сме в сферата на услугите. Каквото и да работим, каквито и продукти да създаваме, колкото и да сме известни, велики, прочути, уважавани, тачени, харесвани…. Ние всички сме в сферата на услугите. И един недоволен клиент, един разочарован клиент, един обиден клиент е достатъчен, за да се завихри лавина, която би било трудно да спрем, когато набира скорост надолу по склона.

Един пример за това какво означава да си в сферата на услугите.

Уолмарт – една от най-мощните търговски вериги в Съединените щати. Една сутрин в един от регионалните офиси се получава писмо от клиент, в което се казва:

„Уважаеми Господин регионален директор по обслужването на клиенти,

Аз се казвам така-и-така и бях ваш клиент от повече от 20 години. Семейството ми традиционно пазарува при вас и винаги сме били изключително доволно от всички продукти, закупени във вашите магазини. Преди 6 месеца си купихме нови гуми за автомобила, но за наше голямо разочарование те вече се изтъркаха. В сервиза ни обясниха, че качеството им не е добро и затова толкова бързо са се унищожили. Бих искал да ви съобщя това, за да не се разочароват така от вашите магазини и други клиенти.

С поздрави,
така-и-така”

На другия ден Г-н така-и-така получава в пратка по куриер 4 броя изрядни нови гуми от най-високо качество, придружени с писмо лично подписано от регионалния директор по обслужване на клиенти:

„Уважаеми Г-н така-и-така,

Искрено съжалявам, че сте се разочаровал от нашата верига магазини. Ние много ценим всеки наш клиент и бихме желали да продължите да пазарувате при нас и за в бъдеще. Като знак на нашето отношение към вас, моля приемете тези гуми, за чието качество аз лично гарантирам.

С поздрави,
Еди-кой-си
регионален директор по обслужването на клиенти

П.П. Нашата верига Уолмарт не продава автомобилни гуми.”

Да си в сферата на услугите е начин на мислене. Всяко нещо, което би ни лишило и от един клиент, е риск, който не можем да си позволим да поемем. Щом Уолмарт не може, значи всички не можем.
край на цитата

# 590
# 591
  • нейде там, където ....
Praynig Two Hearts

Искам само да ви благо-даря! В темата винаги намирам най-точните думи за всичко!  Hug Винаги намирам идеи и знаци - не решения, а възможности, които да почувствам и пречупя през себе си, за да ми се случи най-доброто в дадена ситуация!  lovekiss

И аз съм сред тези, които си търсят работа. Не ми беше лесно, макар да разбирах ясно, че повече от година съдбата ме побутва да го направя. Олекна ми, когато направих стъпката, след която няма връщане назад. Не знам какво е пред мен. Знам само, че е нещо по-добро. И по-здравословно.
КЛОНКА, изключително ми допадна сравнението с планирането на почивка. Веднага ми се подредиха мисличките и всичко ставащо около мен се подреди по желания от мен начин. Просто подредбата малко ми е убягвала.

Хубав и прекрасен да е денят ви!  Two Hearts

# 592
  • Sofia

...
Искам само да ви благо-даря! В темата винаги намирам най-точните думи за всичко!  Hug Винаги намирам идеи и знаци - не решения, а възможности, които да почувствам и пречупя през себе си, за да ми се случи най-доброто в дадена ситуация!  lovekiss

...
Хубав и прекрасен да е денят ви!  Two Hearts

Здравейте момичета!

записвам се в темата за да ви благодаря за съветите, но jd преди мен го е казала доста точно, няма да го повтарям, а си позволявам да я цитирам. Преди няколко месеца имах нужда от определен ритуал и влизайки в темата намерих нужната информация съвсем "случайно" изписана в последния пост. За мен това беше знак и бях уверена още в този момент, че желанието ми вече е на път да се сбъдне. Така и стана.
Имам и един въпрос, искам от части да прецизирам своята карта на желанията, мога ли да го направя така или е по-добре да направя нова карта. Ако я преработя малко мога ли да оставя "изпълнените задачи" - все си мисля, че за мен така е по правилно.

# 593
  • Добрич
Wink

.... Ако я преработя малко мога ли да оставя "изпълнените задачи" - все си мисля, че за мен така е по правилно.

mds  ти сама си си с отговорила на въпроса - както усещаш нещата, така е най-добре за теб. Никой друг освем теб не може да знае кое най- доброто решение за теб. Така, че вслушай се в интуицията си.

# 594
  • София
Здравейте прекрасници. Лени  прекрасен форум   bouquet . Не пиша много, но всичко изчитам  Laughing и четейки прочетох поста на Рози и рози за  маслата. Та въпроса ми е, с тези  масла  как можем да намалам теглото си (боря се с 5 кг , зимен запас  Mr. Green).
Прекрасна неделя и още по- прекрасна и  вълшебна седмица   bouquet  Hug
Рози и Рози моля те за отговор.
извинявам се на авторката на цитата, че я цитирам без да я попитам

# 595
  • Ямбол
Здравейте на всички,случайно попаднах на тази "вълшебна" теме и се присъединявам към вас със любознателност.

# 596
Мнъйх - аз не съм видяла въпроса - извинете..... Това обаче съм го писала вече няколко пъти. Принципната идея е, че цитрусовите масла регулират обмяната на веществата и това води до постигане на оптималното за тялото тегло. Някой помни ли в тази или в предишната тема писахме за цитрусите, че да не листя назад.

# 597
Намерих го

Опаааа, !Diva! , сега ме тресна" с твоето доверие към моите ъъъъъъъъъъъъм пространни знания по въпроса за цитрусите. Аз по-скоро мога да споделя собствения си скромен опит и това, което имам под ръка.

1. По отношение на етеричните масла:

- теоретичните си знания аз ги черпя от описанията в сайта на Стикс - лимон, портокал, мандарина, лайм, бигардия, нероли като за ежедневна проверка или да "отскоча" и да си сверя часовника. Освен това съм чела няколко пъти книгата на Тисеран като тя обаче покрива само медицинското приложение на маслата. Ето тук имаше някои кратки отзиви по книги за ароматерапията и изобщо етерично-маслените растения.

- практическите си знания съм ги понатрупала покрай курсовете (сега пак ще има от 8 април в София и после в Бургас някакъв комбиниран вариант от 15 април), където освен малко теория има доста въпроси от хора, които или са започнали със същите групи като мене около май 2009 година, или са се присъединили след това (някои са фармацефти, собственици на аптеки, терапевти от различни специалности - масажисти, рехабилитатори, физиотерапевти). Освен разговорната част има работа със самите масла - правиш си комбинации в съответствие с целта си и като ги ползваш после обсъждаме на някой следващ курс, както и всякакви впечатления или пък във форума "Арома" има маса въпроси особено от първата година като се "запознахме" с маслата.

- практически тясно по цитрусите споделяне на мой опит:
а. във всякакви случаи на "паднало" настроение или демотивация прибягвам до портокал или мандарина. Най-лесният ми вариант е душ-гел и мляко за тяло с тези масла. И в момента съм на него. Тук моооооляяяяя да пропуснете коментарите, че правя реклама на конкретен продукт или нещо подобно. Това ползвам, това казвам  Embarassed Избрах си в момента да се наситя с тези масла, защото физически и емоционално съм много уморена през последните два месеца от повсеместни промени след като се върнахме от Египет. А и цитрусовите аромати поддържат имунитета висок, което е супер при ранно-пролетните вирусчета.
б. преди година и половина реших да си правя прочистване поради едни натрупвания от август до ноември 2009 и пих съответно последователно лимон, мандарина, портокал и нероли по 20 дни по 2 капки на ден на захарче и после 10 дни почивка. Хубаво се прочистих аз, но понеже съм упорито магаре вместо първо да се консултирам със специалистите, се юрнах да направя такъв повсеместен курс. Негативната последица беше, че свалих едни два килограма, които изобщо не исках и слязох лееекинко по-ниско, отколкото бих искала да тежа (аз съм слабовата). На практика явно си дойдох на природните килца, но при моето спортно натоварване + зора, ми се искаше да тежа малко повече. Обаче йок............. няма мърдане нагоре. Ама няма и това е. Така че без да съм искала това взех, че доказах върху себе си ефектът на регулиране на теглото. После където и да четох, го отдават именно на ускоряването на метаболизма. Ефектът го осъзнах около март 2010 трайно, което е плавен процес от около 6 месеца.

2. По отношение на соковете:

- майка ми всяка сутрин пие чаша преварена вода още топла с изстискан в нея един лимон, с което си регулира храносмилането. Освен това откакто й отстраниха жлъчния мехур й бяха казали, че това е задължително, за да се преработва храната нормално, но тук не помня медицинското обяснение съвсем точно.
- аз самата сутрин пия също един лимон с две ябълки и малко минерална вода на сок и храносмилането ми работи малко на принципа хапнеш и после веднага хоп отиваш.... (извинете за натурализма).

И един коментар, който не знам на кое от двете се дължи (маслата или соковете или комбинацията) - направиха ми миналото лято да ми направят едно замерване на индикатор, който отчита нещо подобно на индекс на метаболизма. Изследва се като част от традиционната китайска медицина на етапа диагностика преди да започнат всякакви приемания вътрешно на вещества. При мене беше като част от една демонстрация. И в края девойката с малко съмнителен поглед искаше да ме мери повторно, защото за моята "възраст" това не бил нормален индекс и съм й била изглеждала все едно имам метаболизъм на питбул. Според мен се беше объркала - аз по-скоро имам характер на питбул при определени обстоятелства, ама нейсе...

Кажете ми да спра да философствам, моля виииииии  Embarassed Embarassed  bouquet

# 598
  • София
Рози и рози благодаря ти за разяснението.   bouquet  bouquet  bouquet
Купих си етерично масло с аромат на грейпфрут, мисля и аз катo теб да направя прочистване на организма. Simple Smile
  bouquet  bouquet  bouquet

# 599
  • София
Клонка, благодаря ти за речта, наистина е просто уникална.
Връщам се назад да чета.
Много ви обичам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт