Отговори
# 90
Прошка искам и прошка давам

# 91
  • Tам през Атлантическия океан

Ако някого  съм обидила - волно или неволно , моля за  прошка.  Grinning

Aко е имало нещо ... няма нищо  Hug

Поздрав с една норвежка група Royksopp  Hug всичките им неща са страхоти , предполагам че и на вас ще ви допаднат  Hug

Royksopp - What Else Is There Grinning

# 92
  • Добрич
Прошка искам и прошка давам

Peace Толкова лесно звучи, а в действителност не е толкова просто да го изпълним на 100%.

# 93
Desss , не мога да не отбележа колко си изразителна на новия аватар  Wink

ПРОСТЕНО ПРОСТИ!

да храната е най-лесно,  волята трудно се оборва. Но да опитаме де, че лозето не иска молитва а мотика Laughing

относно пример за наричане, една жена в църквата ми сподели , че е постила с наричане за жилище и е станало  Peace Ако е по канон е нужна изповед пред свято лице. Аз съм го подобрила и се изповядвам директно Simple Smile

отеца спомена, че за дете и здраве се изпълняват още по време на поста. Не е препоръчително да се зачева, то ясно де, секса като е изключен  Mr. Green

# 94
  • Балчик-Сливен
В днешният  ден-искам прошка от всички!И на всички да им е простено...Лесно е -само ако го поискаш с душа,разум и сърце и осмислиш,че толкова сме малки в тази вселена,на която обаче и една молекула злоба или вина й идва в повече-така че -простете.Нали и в нашите темички много се говори,че така помагаме повече на себе си. Peace
За постенето-наричането може да е за всичко,но освен от храна поста е свързан и с душевно целомъдрие,което е по-важно.Аз постя през първата и последна седмица и най-трудно е да се ...смириш.За храната успявам винаги,но сега ще работя пак за търпение и смирение,което ми липсва.

# 95
Простете ми, простено да ви е  Hug

Цитат
Ако е по канон е нужна изповед пред свято лице.
това преди да започне поста ли се прави?
Цитат
Аз съм го подобрила и се изповядвам директно
Peace
Преди всичко примири се с врага си, като му простиш от сърце;
като видиш беден не се отвръщай от него, но му помогни с каквото можеш;
не завиждай никому;
не осъждай никого;
не поглеждай с пожелание;
не протягай ръце към онова, което не ти принадлежи;
не подавай ухо на клевети и лъжливи сведения за ближния си;
нека устата ти да са затворени за всичко лошо за твоя ближен;
пости с очи и уши, с ръце и нозе, с ум и сърце!
Бъди благоговеен във всичко, – бъди всякога смирен и кротък.
Защото каква полза, ако измъчваш тялото си с неядене,
а душата ти се надува от гордост?
Каква полза имаме от това да бледнеем от пост, когато побледняваме от завист?
Що за добродетел е да не пием вино, а да се опиваме от омраза?
Или да не ядем риба и месо, а да изяждаме братята си с клевети?
И така, като постим телесно, нека постим и духовно;
като очистваме тялото с въздържание от храна и питие,
нека очистваме душите си от суетни и нечисти мисли;
нека се украсяваме с милосърдие, кротост, смирение, примиряване с враговете,
с милост към всички наши ближни.
Това е пост, приятен на Бога и спасителен за нас.
Постихме с пост благоприятен, благоугоден на Господа.
Пост на отричане от злото, въздържане на езика, въздържание от гняв, отлъчване от похотите, злословието, лъжите и клетвите.
Постът, през който липсват тези прегрешения, е истински и благоприятен".
от тук

# 96
Простено да ви е.. и вие простете.. Hug

# 97
Давам прошка и дано вие ми простите!
  Praynig
Обещавам си да съм смирена и да не съдя никой, да съм мила и разбрана Simple Smile
Постите много искам да ги направя, но мисля поради ред причини просто да не прекалявам с месото и млечните продукти  и да пропусни тзгодишните пости Wink
 Искам само да ви споделя, че преди време от стрес или не съм сигурна какво ми се появяваше алергия - като нахапана от комар та това все ставаше покрай постите и тогава просто разбрах, че така ми се дава,защото когато се появи алергията трябваше да си прочиствам организма - никакъв шоколад, месо, млеко, разни дразнещи цитруси и мъхести - с 2 думи бях на картофи и молитва.
Последният път, когао я правех тази диета/пост малко щях да си изпатя с кръвното - падна ми толкова рязко,че не усещах ни крака ни ръце.... и това в една софийска маршрутка докато пътувах ..... От тогава просто знам всичко с мярка - това е моето мото - и никакво преяждане Simple Smile

Успех на следващите постите Wink Нека ви е леко Simple Smile

# 98
.............Времето и пространството вървят заедно. Опитай се да разбереш. Ако погледнеш часовника, в него има минало има и бъдеще, но няма настояще. Твоят часовник никога не казва какво представлява настоящето -не може да каже, защото в момента, в който го е направил, то вече е минало. Стрелките на часовника се движат от ми­налото към бъдещето; в часовника не съществува настоя­щето - не може да съществува. Настоящето не е част от времето. В училището и в университета си учил, че настоя­щето е част от времето - това е абсурдно. Настоящето не е част от времето. Слушал си много пъти да се повтаря, че времето е разделено на три времена - минало, настояще и бъдеще - и това се е превърнало в навик за ума ти Не. Времето има само две измерения - минало и бъдеще.

Къде в такъв случай е настоящето? Настоящето е в теб. Ако погледнеш навън, ще откриеш минало и бъдеще; ако погледнеш навътре, ще откриеш настоящето и винаги настоящето. Няма минало и бъдеще - не може да има.

Когато се движиш навътре, ти се движиш във веч­ността на настоящето; когато се движиш навън, ти се дви­жиш или в миналото, или в бъдещето...............

OШО

# 99
Момичета, от вчера постоянно виждам пера - най-вече сиви, като от гълъб. Опитвам се да намяря символ на какво може да са?

# 100
Леки пости!Просто! Прости!, както казваме по моя край и целуваме ръка за прошка.
Целувам ви ръка и ви моля за  прошка! Praynig
И аз ще съм само на духовен пост. Като цяло  почти не ям  месо- пиле и риба от време на време.

Леки пости!

# 101
Момичета, от вчера постоянно виждам пера - най-вече сиви, като от гълъб. Опитвам се да намяря символ на какво може да са?

Ангели, какво като са сиви.

Много е трудно да си отговори човек на подобни въпроси.

# 102

Преди всичко примири се с врага си, като му простиш от сърце;
като видиш беден не се отвръщай от него, но му помогни с каквото можеш;
не завиждай никому;
не осъждай никого;
не поглеждай с пожелание;
не протягай ръце към онова, което не ти принадлежи;
не подавай ухо на клевети и лъжливи сведения за ближния си;
нека устата ти да са затворени за всичко лошо за твоя ближен;
пости с очи и уши, с ръце и нозе, с ум и сърце!
Бъди благоговеен във всичко, – бъди всякога смирен и кротък.
Защото каква полза, ако измъчваш тялото си с неядене,
а душата ти се надува от гордост?
Каква полза имаме от това да бледнеем от пост, когато побледняваме от завист?
Що за добродетел е да не пием вино, а да се опиваме от омраза?
Или да не ядем риба и месо, а да изяждаме братята си с клевети?
И така, като постим телесно, нека постим и духовно;
като очистваме тялото с въздържание от храна и питие,
нека очистваме душите си от суетни и нечисти мисли;
нека се украсяваме с милосърдие, кротост, смирение, примиряване с враговете,
с милост към всички наши ближни.
Това е пост, приятен на Бога и спасителен за нас.
Постихме с пост благоприятен, благоугоден на Господа.
Пост на отричане от злото, въздържане на езика, въздържание от гняв, отлъчване от похотите, злословието, лъжите и клетвите.
Постът, през който липсват тези прегрешения, е истински и благоприятен".
от тук

Не , съм съгласна с това или поне не на 100%
мноого противоречия има за мен ....... Sunglasses

# 103
Прощавайте, феи-вълшебници!Ако волно или неволно съм обидила, огорчила или сгрешила спрямо някоя от вас!
 Hug Hug Hug
И на Вас да ви е простено!
Щом има грешка, има и прошка. Simple Smile

Леки пости на ентусиастите! Peace

# 104
Запис и от мен! Благодаря за новата тема!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт