Отговори
# 570
  • София
Сладурке, не ми е ясно каква е тази сфера, в която така трудно се пробива, ама щом имаш подходящото образование, не виждам какво би могло да те спре.
Освободи се от напрегнатите мисли, приеми го като планирана отпуска - място, на което искаш да бъдеш - и действай на същия принцип. Когато планираш почивка, събираш материали, обаждаш се на тур оператор, разглеждаш оферти, пресмяташ бюджет, съобразяваш се с времето и т.н. Т.е - потапяш се в цялото усещане за случването, без изобщо да имаш някакви съмнения, освен това, знаеш, че и да не стане, ще смениш с нещо друго и пак ще ти е ок. Затова е така лесно и подобни планове не се провалят. За разлика от други.
И с работата е така. Почваш да преглеждаш материали, свързани с нея. Регистрираш се в Линкедин, примерно, създаваш си мрежа от контакти, хора, които ще ти бъдат полезни. И така, без напрежение, без драми, спокойничко се потапяш в атмосферата на планиране.
Ще стане.

# 571
  • В друго измерение
Прекрасни дами   bouquet Hug
Чета ви и ви се радвам  Heart Eyes

wild flower, както Клонка ти е казала - ако работата е твоята, няма да те подмине  Hug
Обаче думите ти, че "ще се обадят" означавало, че не си одобрен, ме провокираха да драсна ред. Не така, момиче  Hug Точно такива изкуствени стереотипи си избий от главата и просто наблюдавай, спокойно и с увереността, че каквото трябва ще се случи  Hug
Когато за пръв път кандидатствах по обява, беше за работа, която тогава не съм и помисляла, че мога да работя, но я обичах, беше част от живота ми покрай приятели. На шега подадох документи - четири етапа на конкурса - по документи, тест + демо, персонална задача, интервю. Одобриха ме по документи без всякакъв опит. След теста си излязох недоволна и казвайки си "тази няма да стане, ама какво пък". Казаха, че ще се обадят. Обадиха се да кажат, че ще има известно забавяне, тъй като шефът заминал. И аз ги отписах окончателно, реших, че това е добро замазване на "не сте одобрена".
Да, ама не. След повече от две седмици се обадиха да ми кажат, че ще ми дадат персонална задача. Обадиха се и след нея да ме поканят на интервю с шефа. На другия ден той вече закачайки се с моята изнервеност ми съобщи, че ме иска на работа още същия ден.
За протокола - на теста имаше около 30 човека, впоследствие видях, че 90% от тези хора са били с години опит в сферата и с подходящо музикално образование.
Но това беше моята работа  Peace Душата и сърцето надделяха над разума, че не отговарям на изискванията и той замлъкна. Нямаха сила и съмненията ми, че съм се справила. Просто това беше моята работа, моят шеф, моят екип. Които и досега обичам безумно, макар и да не сме отдавна заедно.
Та, исках да кажа, че тази ли е работата за теб(не визирам само Дивото цвете   bouquet), никакви условности не важат, нещата се случват и това си е.  Hug

# 572
Абсолютно вярно !!!!    не губи надежда!    bouquet

# 573
  • Добрич
Pinkito,

От спиралата - Ключът

от dox.bg - Ключът

Вторият линк ще е активен до Сряда 13.04.11.

# 574
Sladurka, казаха, че ще се обадят, което винаги означава едно и също, а именно че не си одобрен.

Ъъъъъъъъъъъъъъ, кой ти го каза това за "винаги"??? Ние например правихме конкурс наскоро. Накрая избрахме кандидат, който бяхме виждали на втория ден и ни беше направил отлично впечатление. През ум не ни е минавало обаче да спрем процеса, само защото един човек е ок за мястото. Минахме си по целия списък с първоначално избрани по документите. Така за себе си знаем, че сме постъпили отговорно към корпорацията и че сме си осигурили най-доброто от предлаганото в момента в екипа си. Ние на всички казваме именно това, че и след тях продължаваме да правим интервюта, че можем да решим да правим следващо и че ще им се обадим, за да ги известим за наемане, да ги поканим на следващо интервю или да им кажем, че не са избрания кандидат. Освен това във всяка организация си има различни вътрешни правила.

# 575
  • София
Много искам да споделя това!!!
От друга тема дойде, но пък отдавна нещо не ми е правило толкова силно впечатление. Уникална реч на Стив Джобс!

# 576
# 577
  • София
Значи вече е поствано тук Mr. Green
Съжалявам, пропуснала съм го. Прекрасна реч. Много ми хареса!

# 578
  • Добрич
... Прекрасна реч. Много ми хареса!
Peace

И ние преди малко със съпруга ми говорихме точно за нея.

# 579
  • Шотландия
Виж сега, ничии съвети не трябва да те ръководят при избирането на това, което желаеш... Ако смяташ, че ще си по-добре без мъж - защо да се напъваш да го "материализираш". Астроложката ти казва кога би бил подходящия момент да го срещнеш, но ако ти не искаш - няма да го разпознаеш като "твоя мъж"...
В тези двата твои цитата, които посочвам, си противоречиш. Все едно - отиваш в ресторант и си поръчваш риба. После, след 3 минути викаш сервитьора и му казваш - отменете поръчката, не искам риба, ще си поръчам друго. След още 2 минути му казваш - всъщност рибата ми е много важна - къде е? Ама вие нали отказахте поръчката? Добре де, ама вече съм много гладна и искам риба!!! Добре, ще я поръчам отново. След още 2 минути - Сега, като размислих, май съм си по-добре и без риба. Ще ям пиле - и без това съм свикнала, ям си го често и т.н...  
Схващаш ли идеята? Wink

Идеята е една. Клиента е цар. Правилата определя той. Каквото той каже, това и става Wink
(Ако обсъждаме конкретния пример за ресторанта).
Абсолютно си права, Креми - но ако поръчваме риба и искаме риба, ще имаме риба след 10-15 минути. Докато ако сменим поръчката два-трийсет пъти, ще я имаме след доста време, нали?  Wink

Диво Цвете - за работата и аз ще се присъединя към всички - ако е "ТВОЯТА" работа - ще я имаш. Когато отиваш на интервю, се настрой така, че да си убедена, че си най-добрата и най-подходящата за тази работа. Помисли си за качествата ти, които те правят най-подходящата - ти ги знаеш най-добре. Отивай на работа с настройката по-скоро ТИ да интервюираш шефовете си (негласно - отначало), т.е. да провериш дали това работно място, което те предлагат, ще ти подхожда, дали ще ти хареса да работиш при тях - а не толкова, дали ти ще си подходяща. Защото това, което имаш да дадеш, не може да се покаже за краткото време на интервюто - това е твоят ПОТЕНЦИАЛ - а той е много по-голям, отколкото да покажем и в най-добрата презентация. Ти ще излъчиш потенциала си, ако си убедена, че си добра, ако вярваш в това, че си ценна - ако не се вълнуваш дали те ще схванат това. Ако наистина си струва да работиш там - ще се "намерите" вибрационно, ще се "усетите"...

Затова - няма пропуснати шансове. Ако не сте се харесали - значи е нямало смисъл да почваш там изобщо.

Ще намериш "своята" работа.

Успех!  Hug

Момичета, много хубави неща сте дали за мотивация - благодаря на всички, ще имам какво да чета през уикенда, през другото време май... не ми остава много време  Wink

# 580
  • София
Момичета здравейте, чета темата от №1. Тази тема ми помогна в много труден период от живота, за което съм много благодарна. Включвала съм не повече от 1-2 пъти, просто предпочитам да чета. за новата година реших да събера смелост и да започна да пиша тук и в новия сайт на Лени.
Преди три месеца останах без работа, дадох си два месеца почивка и  просто знаех,  че след тях ще получа желаната работа, така и стана. Сега обаче ме хвана страх от отговорността която поех, някак си се разпилях и не мога да се събера. От опит знам, че страха е ужасен. но сега не мога да се отърва от него. ето три през нощта аз не спя от нерви. Моля ви дайте ми някакъв съвет.
И още веднъж ви благодаря за прекрасната тема.

# 581
Аз също не спя по това време...
Наскоро се оказа, че имам много рядко автоимунно заболяване-има много малко информация за него и лечение няма, а последствията от него са ужасни. Не знам какво да правя - отчаяна съм, макар и да не си го признавам. Почти не си позволявам да мисля за това на съзнателно ниво.
Факт е обаче, че имам проблем и не знам дали имам силите да го преодолея.
Трябва да се събера и да мисля положително. Но ми е адски трудно...

Темичката ми помага много в трудни моменти. Ще се радвам на подкрепата ви и в този момент... Мислите ли, че бих могла да преборя това коварно заболяване и откъде да започна в борбата си с него?! Ще се радвам на всякакви съвети и препоръки! Благодаря Ви!  bouquet

Поднасям своите адмирации на всички вас момичета - страхотни сте! Всичко, което синтезирате тук като информация е невероятно ценно и полезно! Благодаря още веднъж! Heart Eyes Обичам ви!

# 582
ало очаяната ей това ще ти помогне:

http://dreamland-bg.com/index.php?topic=91.0

след като те могат да са щастливи на теб какво ти пречи

# 583
БЛАГОДАРЯ ВИВАЛДИ!

Имам нужда точно от това някой да ме разтърси и да каже - осъзнай се!!!

Знам точно как се докарах до това състояние-стъпка по стъпка, бавно и методично! Причините за него са неизвестни още на медицината! Но аз за себе си знам, че го направих със самоубийствените си мисли. Още едно потвърждение за силата на мисълта.

Знам, че повечето тук са положително настроени и знаят прекрасно този закон. Но на онези от вас, които търсят помощ тук мога да кажа само - внимавайте много с мислите си!
Аз се самонаказах, а сега съм седнала да се тръшкам...

Просто трябваше да се осъзная и да спра навреме!

Благодаря ти, Вивалди! Винаги съм се възхищавала на хора като Ник - изключителна сила, само може да се учим от тях!  bouquet

# 584
  • Tам през Атлантическия океан
- отчаяна съм, макар и да не си го признавам. Почти не си позволявам да мисля за това на съзнателно ниво.

Saмо ника ти го потвърждава че си противоречиш с написаното горе  Sunglasses

Цитат
Ще се радвам на всякакви съвети и препоръки!

Почни от ника ти тук т.е. смени го  Hug

Цитат
Знам точно как се докарах до това състояние-стъпка по стъпка, бавно и методично!
Лека полека ще излезнеш от това състояние  Hug стъпка по стъпка Wink
Няма как да стане от днес за утре да промениш мисленето и нагласите си ...... ще стане постепенно  Hug Важното е да почнеш  Grinning
Както си се вкарала така и ще се изкараш  Wink или по скоро като барон Мюнхгаузен сам , за косата  Whistling

ОТ ТЕБ ЗАВИСИ

Общи условия

Активация на акаунт