Шумни съседи

• 130 616
  • 537
  •   1
Отговори
# 195
Чуват се много шумове в новото строителство, аз писах вече, че чувам среднощни разго-
вори. Чувам например и сигнала, който издава асансьорът като го повикат (едно пиукане
което в началото много ме дразнеше).
Но и в старото жилище, тухлено от 1960 г., много се чуваше, много ме моряха две
възрастни жени, които по цели нощи гледаха повторения на някакви сериали. Иначе
пък там, в старото жилище, шум от тоалетно казанче не съм чувала никога, а сега в новото
чувам, понякога долавям май центрофуга на пералня, прахосмукачка.
И аз мисля, че сякаш в панелите е по-тихо, но ние сме живели в панел само 3 месеца
и може би е било късмет с тихи съседи, там и асансьорът не ме стряскаше с шума си.

# 196
Здравейте!И аз да се присъединя в групата с шумни съседи #2gunfire
Ние сме след основен ремонт,изолации сто вида,подложки под ламината,всичко което ви дойде на ум при нас е на лице.
Но....съседът,който е точно над нас си цепи дървата в....КУХНЯТА #Cussing out Всеки ден при това и нали хвана по-дълга и люта зима си продължава все така.Цялата ми кухня се тресе,започва точно в 8 сутринта и винаги към 14 допълнително се запасява.Хора,тоя тип е тотално луд.Имам една пукнатина от горе до долу по ъгъла на стената.Сигурна съм,че е от него.
Но не е само това.Пак въпросните съседи са и алкохолици!Почти всяка вечер се налага да слушаме пиянски изпълнения,бой,псувни и гнусна чалга тип Сандокан (без да преувеличавам!)
Миналата седмица се започна луд запой от 11 часа на обед и в 14 часа нещата тотално ескалираха!Хвърляше се нещо като гюле и всичко се тресеше.Пееха,викаха,бяха на фаза Ти мен уважаваш ли МА #Crazy #Crazy #Crazy
И аз вече не издържах,звъннах на 112,обясних им за проблема.И какво мислите ,че последва?Едно тотално,огромно НИЩО!
Минаха около 30 минути до като дойде патрулката и аз наблюдавах през прозореца,как полицаите си седят кротко не паркирали по средата на улицата пред блока.Още по-вече запалих аз и слязох долу,но за мой КЪСМЕТ-те си тръгнали.
Прибрах се адски разочарована в къщи послушах още час Сандокан и накрая си сипах едно вино и аз Joy
Кажете ми как да се справя със тези паразити,които дори в момента си се бият и се карат.Чувам ги перфектно

# 197
Veniz  и аз не им чувам казанчето, но това според мен е защото е в другия край на апартамента. Моят е с обособени зони ден и нощ. Тоалетната е до кухнята и хола, а банята е близо до двете спални. Но им чувам водата по тръбите. Ти чуваше ли твоите съседки като си отварят и затварят шкафовете или прозорците в старата кооперация? Мисля си, че направихме грешка като купихме строителство от 80-те, може би трябваше да си купим от 70-те или 60-те. Кооперацията ни е малка, 4 етажна, с тавански стаи на 5 етаж и всъщност проблема ми идва от там,  все са под наем и чувам дейностите им все едно са в моя апартамент.

# 198
Живяла съм в с старото строителство на Солунска и Ботев, както Борис I и Солунска след това. Не чувах съседите. Единствено вечерно време като заплачеше бебчето на съседите под нас, но вечер е нормално, когато всичко е утихнало. Сега живеем в ново строителство, 2008 година. Вече споделих лоият опит със съседа над нас... Съжелих, че съм заменила предишните кооперации с тази "новата". Сега и чувам как съседът ми ходи, какво говори по телефона, кога му звъни звънеца, кога го търсят по скайп, както и когато му пишат във ФБ.. да не говорим, колко сме интимни нощно време с него Simple Smile))  Затова сега си мечтаем за къща като се оженим Simple Smile))) ...двор и ние в средата на двора, максимално отдалечени от съседите....

# 199
  • София
Аз искам да похваля полицаите от 6 РПУ, много добре си вършат работата.  bouquet Тези студентчета под нас са ужасни - много зачестиха с купоните и то на всичкото отгоре от най-селската чалга, някакви хора играят, викове, крясъци.  ooooh! Първо миналия петък звънях към 2.20 часа през нощта на дежурния телефон на 6-то. Не знам обаче дали полицаите тогава са успели да влезнат. Имаме две врати, които се заключват, имаме специални видеодомофони, но студентите долу са със съвсем обикновен звънец и не са свързани с домофонната система. Казах им тогава на полицаите да звъннат на звънеца на портиера, но не знам дали той си е бил в стаята и дали е отворил. Към 3.30 някъде май успях да заспя, но музиката още си дънеше.  Rolling Eyes В понеделник отново див купон. Мъжа ми звъня към 1 часа и каза, че полицаят, които е приел обаждането много се израдвал, казал "Аааа, така." Twisted Evil Разбрахме се да звънят направо в къщи, за да им отворим ние и да успеят да влезнат. До 10-15 мин. някъде бяха тук, отворихме им, отидоха при онези и настана тишана.  Peace Вчера пак бяха пуснали музиката малко по-високо от нормалното, но към 22 часа спряха. Зарадвах се, че са се вразумили. Но познайте ..... днес отново дивите селски ритми. Към 23 часа мъжа ми тръгна да слиза към тях, но по пътя чул, че има полиция пред външната врата на блока - някой друг ги е извикал този път преди нас.  Laughing Полицаите казали, че мислят да им напишат акт.  Mr. Green И звъннали на вратата, а онези започнали да се оправдат: "Ама ние тъкмо излизахме и т.н.", а полицаите отговорили "Хич и не ни интересува, давайте си личните карти!"  Mr. Green Келеши с келешите.  Поне се радвам, че не сме единствените, които предприемат някакви мерки. Само още веднъж-два пъти да се случи нещо подобно и да се наложи да идва полиция и жалба ще отида да пусна.  Peace

Канела - Зарежи ги тези от 112. Нали и на мен преди ми ги говореха онези безумия - че полицията не може да идва, първо трябвало оплаквания до домоуправителя, после до общината да се подават и т.н. Глупости!  Naughty Обаждай се на дежурния телефон на РПУ-то ви.  Peace

# 200
Ивон, отделете пет минутки да напишете едно "благодаря" в сайта на МВР. Че хич не бих се учудила ако шумните ви съседи вече не са ви изпреварили и са подали оплакване от полицейско насилие  Laughing Laughing Laughing

# 201
Ивон-смятам да отида да пусна една жалба.Защото ние сме и без домоуправител Shocked Shocked
 Сега чакаме уж частна фирма да се нагърби със задачата.Никой в блока ни не желае да се занимава.Пък и тия хора над нас....Когато се мъчим да разговаряме с тях без да преувеличавам показват среден пръст и мълчат като риби.Ама дума не казват!

# 202

Сега чакаме уж частна фирма да се нагърби със задачата.

Частна фирма да стане домоуправител? Определено искам повече информация по въпроса  Peace

# 203
Курабийка-сега нали влезе закона,който задължава всеки вход да си има домоуправител и домова книга.Като казвам СЕГА май е от една две години не зная с точност,но при нас просто нещата се случват по-бавно от колкото в другите блокове Joy А ние сме без такъв от две години някъде.Преди половин месец имахме събрание на входа в което се реши да се наеме такава частна фирма.Тези фирми предлагат домоуправители,чистачки,касиери,всичко от което се нуждае един вход.Може би за трите неща ще излиза около 10-15 лева на месец на семейство.Ние чистачка имахме (след като седяхме две години без такава) но какво си мислиш,че се случи-по-вечето от живущите решиха да не и платят и тя женичката си тръгна.А когато има такава фирма няма тън-мън всеки си плаща.Ако не фирмата се нагърбва със задачката и го съди или там какъвто е реда на действие.

# 204
  • София
Ивон, отделете пет минутки да напишете едно "благодаря" в сайта на МВР. Че хич не бих се учудила ако шумните ви съседи вече не са ви изпреварили и са подали оплакване от полицейско насилие  Laughing Laughing Laughing

Ще напиша (всъщност къде точно?  newsm78).  Peace То остава да подадат оплакване от полицейско насилие.  hahaha Ще се оплачат, че самите те нарушават закона и полицията си върши работата ли?  hahaha

Канела - Дано по-бързо да се реши проблемът при вас.  Peace Аз също мисля, че с частен домоуправител е най-добре.  Peace

# 205
  • София
Канела, сигурна ли си в това, което говориш? Че частният домоуправител ще съди съседите, които отказват да плащат? Кой ще му даде парите за адвокат?

# 206
Това са фирмени граждански дела.И съответно загубилата страна поема всички разходи.Не знам как точно са стъпките една по една,но мисля,че първа стъпка е викането на съдя изпълнител.Поне така ни обясни един компетентен по въпроса наш съсед.

# 207
  • София
Нещо не му вярвам на вашия съсед. В темата за домоуправителите точно професионален домоуправител обясняваше, че няма как да се справи с неплащащите съседи. Така че това за фирмените граждански дела нещо не е така. Дори не мога да си обясня какво означава "фирмено гражданско дело".

# 208
Има глоба,която се налага примерно за случаи като моя-шумни съседи.Тази специално е в размер на 60 лева.Същото е и със неплащане,рушене и всякакъв тип вандалства из входа.Тези бележки,които се издават е отговорност на домоуправителя да ги има в два екземпляра.Първият при нарушителите,вторият във домовата книга.След като не си платят глобите те се внасят във съда.Има и закон за "Добрият съсед".Който също много се използва,защото хората в последно време забравят,че каквото и да използваш се плаща.

# 209
  • София
Безотговорните съседи как точно ще ги накараш да платят глобата от 60 лв?
Много идилистично звучиш, дано си права. Аз досега за осъден съсед не съм чула.

Общи условия

Активация на акаунт