Шумни съседи

• 130 673
  • 537
  •   1
Отговори
# 435
  • ...на безопасно
Да, това с бележката е добра идея.
Ако не се усети, действай чрез мъжа й.

# 436
Приятели не е ли време да направим така?

Когато се извършва  продажба/наем на жилище  да се иска съгласието на домоуправителя. Това ще спести доста главоболия и на живеещите в блока, а и на самия собственик на имота.
Демек, ако домоуправителя /комисия от живущи/ прецени, че даден наемател или купувач е неблагонадежден съсед, то да  сделката да не се състои....   

Има ли нещо подобно във вашите кооперации...? Как го постигнахте? Възможно ли е? 

# 437
  • Бургас
Когато се извършва  продажба/наем на жилище  да се иска съгласието на домоуправителя.
Това си е чисто ограничаване на правото на собственост и на разпореждане с него. Нашата домоуправителка е една нахална бабичка, която само клюкарства и си пъха носа навсякъде. Как няма да й искам позволение да си продам апартамента.
За приемането на наематели - как ще прецениш дали въпросните хора ще са проблемни от един разговор?

# 438
Аз ще ги преценя, вече имам трагичен опит с наематели съседи, и от един поглед ги познавам, но проблемът е, че няма такъв закон, по който комшията да минава през одобрението на домоуправителя, за да даде имота си под наем.
Както каза той "Имота си е мой, и ти не си никой за да ми кажеш на кого ще го давам под наем". Това по повод едни негови наематели, които бяха за 3 дни тази година над нас /после се преместиха на етажа но не над или до нас/ ходеха с токове, хилежи по цяла нощ, и ние съответно решихме да говорим с него.
В България шумните съседи се стряскат само ако някой 100кг ги хване за яката, за съжаление. Cry

# 439
  • Бургас
Чакам да стане 14 часа, за да може "дърводелският цех" над нас да започне пак работа. Понякога се опитвам да позная какво може да прави тая кокошка от горе и въпреки богатото си въображение, не мога да отгатна.

# 440
Когато се извършва  продажба/наем на жилище  да се иска съгласието на домоуправителя.
Това си е чисто ограничаване на правото на собственост и на разпореждане с него. Нашата домоуправителка е една нахална бабичка, която само клюкарства и си пъха носа навсякъде. Как няма да й искам позволение да си продам апартамента.
За приемането на наематели - как ще прецениш дали въпросните хора ще са проблемни от един разговор?

ОК. Това е твоето мнение.... приемам.
----------------------------------------------
Аз пък мисля, че  продавеца  трябва да се съобрази с живущите и да не си продава апартамента на случаен, който всеки ден ще НИ трови нервите или няма да се вписва в нашата малка общност.   
Примерно не искам да живея до бежанци или хора с не традиционно поведение /без да уточнявам/ ...
Защо аз да нямам право да си избера съседите? Значи собственика /който не живее тук/ може да ми  натресе някой "извънземен"!!! ooooh! 
Това не засяга ли правото на всички останали живущи в блока... да живеят спокойно!?

# 441
  • София

Примерно не искам да живея до бежанци или хора с не традиционно поведение /без да уточнявам/ ...

Аз пък може да искам точно на такива да продам.  Twisted Evil

# 442
Тогава ти пожелавам от сърце, да имаш такива съседи каквито искаш да завещаеш други му!

# 443
  • Бургас
По принцип чл.45 от Закона за собствеността дава право на етажната собственост да изгони собственик или наемател ако нарушава правилата в сградата. Друг е въпросът, че българинът обича само да си мрънка под мустак и нищо да не предприема дори да му се качват на главата. Във входа на родителите ми живееше един клошар, който редовно палеше огън в дома си, а благодарение на боклуците, които влачеше, целия вход загъмжа от хлебарки.

# 444
Ето... това е типичен пример за българския ум и поведение/ Jarrita/ - затова сме го докарали до тук...
Важно е да направи мръсно на другите... типично за тъмен "балкански" субект...

Е, браво Джалма...Удари дъното днес... ooooh!

------------------------------------------------------------------------------
Ето малко инфо... поинтересувах се... в Канада го има това.
При покупка на жилище - беседа с :
1/домоуправителя/комисия от живущите/ или собственика на сградата,
2/продавача/собственик на жилището и
3/купувача.
Знаех си, че е нормално да има някакъв подбор на придобиващите собственост.
Ето го добрия пример на държава с авторитет+ доброжелателно и коректно поведение на всички страни ...

Можем да помислим още newsm78...

Добрите съседи, си личат по състоянието на общите части в блока ....  Joy

# 445
Интересно! Ако и към нашите емигранти в чужбина някой подходи така?

Иначе, всички сме гледали филма "Зелена карта" с Жерар Депардийо, където домсъветът одобряваше наемателката. Но (голямото НО!) ставаше въпрос за луксозно жилище в луксозен дом в луксозен квартал в Ню Йорк. Отделно, че не знаем чия собственост беше апартаментът всъщност newsm78 За нашенските условия подобен подбор и ограничаване на правото на собственост са неприложими.

# 446
  • София /Абсурдистан
И при нас е едно набиване на пети отгоре от 130 кг мамут...

# 447
  • ...на безопасно
Нашите мамути са 3 /+1 мамутка/. Ама тя по-кротко ходи.

Някой ден ще се отвори дупка в панела и ще ни дават по новините, убедена съм....

# 448
  • София /Абсурдистан
Добре де, не ги ли заболяват копитата от такова яко набиване в бетона и то постоянно  Twisted Evil

# 449

Интересно! Ако и към нашите емигранти в чужбина някой подходи така?

Много наши български граждани са си купили вече имоти. И са били на беседи с домоуправители...
Познавам лично такива.  Културния  човек е посрещнат навсякъде с   $welcome$... Виж ако имаш някакви "хобита", то коректно е да споделиш не да тровиш живота на останалите покрай теб. Намери си себеподобни и се прави на интересен...
 ------------
А за гражданство, емигрантите не се ли явяват на "беседа" ? 
Май опашките пред някои посолства, все още са като опашка за банани през едни други времена....   Що ли не дават визи на всички?   Ми по същите причини - или си много беден или си негоден или конкурираш/заплашваш местните... Money

Все причини да се обидиш...  Wink като гледаш върволицата от африканци и араби ...

Общи условия

Активация на акаунт