Шумни съседи

• 130 610
  • 537
  •   1
Отговори
# 450
По принцип чл.45 от Закона за собствеността дава право на етажната собственост да изгони собственик или наемател ако нарушава правилата в сградата.
Да бъдем пунктуални - за срок до 3 години.
Но и през това време той е собственик и спокойно може да отдаде имота си под наем примерно.

# 451
  • Бургас
По принцип чл.45 от Закона за собствеността дава право на етажната собственост да изгони собственик или наемател ако нарушава правилата в сградата.
Но и през това време той е собственик и спокойно може да отдаде имота си под наем примерно.
Е, то няма как съседите ти да те лишат от собствеността ти.

# 452
Е, то няма как съседите ти да те лишат от собствеността ти.
Въпросът е, че може да съжаляват за решението си

# 453
Бихте ли ми казали как да се справя с нощния шум на сьседите над нас-периодично пускат някакьв предмет който се чува като силно изтропване, тьркаляне на варел (може  да е от бльскане на врата, от дигане и спускане на щори, от игра на кучето с топче), отделно влачат тежки столове и маса по теракота, ходят с токчета, имат 2 деца, който ритат топка (от тях не се оплаквам), куче. Преди 2 години ги помолих да не влачат столове -отрекоха , чувала сьм  нещо друго от друг апартамент и били сложили 2 вида подложки на краката на столовете. Това влачене се чува чак на площадката на партера.След моята молба се включи този предмет който сьздава най -огромния проблем и се чува като тьркаляне . Аз и моето дете нямаме нощен сьн , поболяхме се .
Говорих най-учтиво с майката  на жената която сьщо живее там ,тя нагло отрече. Попитах дали мога да им звьна когато чуя това тракане за да разберем от кьде идва.Тя се сьгласи . Изминаха няколко седмици безсьнни нощи.Усмелих се да я тьрся през деня, няколко пьти не вдигна телефона. На четвьртия пьт жената вдигна телефона, предаде го на мьжа й и той ме заплаши, че ще ме ОСЬДИ ЗА ТОРМОЗ , ще ме пребие, разкрещя се ,,слушай какво ще ти направя ,,и аз затворих
Както се досещате този шум от изпускане на тьркалящ се предмет се засили и зачести.
Ако имате идея какво да сложа което да им вдига сьщия шум като изтропване , моля напишете.

# 454
  • ...на безопасно
Най-вероятно хлапетата карат тротинетка или ролери.

# 455
  • с трима мъже :)
Здравейте и от мен. Няма да ви питам как да се справя в някаква ситуация, защото първо, нямам реална ситуация в момента и второ - честно казано, действията си предприемам на момента, според реалната нужда изобщо да направя нещо.

Искам, обаче, да ви питам за ВАШЕТО мнение относно шумните сексуални съседи.
На мен не ми пречат. Като съм си в спалнята вечер, с мъжа ми, никой не ми пречи, не се смущавам. Пускам си ТВ (да има бял шум), нямам проблем.

Но....!!! Когато съм с някой друг човек в стаята, направо умирам от притеснение. Вие как сте, в това отношение?
Ето ви два примера: преди години, в най-първото ни жилище, момичето над нас си беше намерила някакво гадже, с което правеха секс всяка нощ, от към 12 и нещо до към 4 Simple Smile Имаше в тия интервали моменти, когато решаваха, че ще разглобяват спалнята, и ще слязат при нас Simple Smile Тя и викаше. В една такава нощ, детето ми поддържаше 40 градуса. Дойде Бърза Помощ, докторът стоеше до леглото и говореше с мен, а съседката отгоре го надвикваше. Беше ми адски неудобно Sad Ето такава ситуация ми е неудобна.

Вторият пример е за ситуация, която вероятно ще назрее скоро в проблемна.
Апартаментът до нас е под наем. Двете спални (леглата) са на една обща стена. Всичко се чува от тяхната стая (имам предвид ТВ, кашляне, разговори, кихания, отваряния на гардероби, скайп на компа и т.н). Доскоро бяха наематели, които очевидно се съобразяваха със съседите си. Подучували сме някой път нещичко, но то беше приемливо и никога не са пречели.
От няколко дни, обаче, има нови наематели. Дори не ги зная, но онзи ден, понеже бях болна и си бях вкъщи, в 9*45 беше такова блъскане в стената ми....а-ха да влязат при мен Sad А момичето пищеше, толкова силно, че на мен ми стана лошо Sad А под тях е офис, в който работят към 13-15 човека !!! Представяте ли си хората как си седят по бюрата и слушат всичко и чакат да свърши!

В първия миг, като залюскаха стената и завикаха, се изплаших, защото ме стреснаха от сън. В следващия миг, се усетих, че съм сама (слава Богу!) и децата не са у нас.

Ето го същинското ми питане: какво правите, когато в стаята ви се разнасят сексуални крясъци, шумове, блъскания в стената, а децата ви са при вас? Аз страшно се притеснявам какво да обясня на детето си.
Същата вечер (понеже и едното дете кара грип с мене, и беше с висока Т) НЕ посмях да взема детето при мен, в спалнята, от страх, че сцената ще се повтори и да не поставям и двама ни в неудобна ситуация (детето е на 13 години, момче).

Какво правите, когато в стаята има дете (деца) или други хора - примерно, майка ви е у вас, сестра, брат..?

# 456
  • Бургас
Нищо не може да направиш ако шума не е по обяд или късно вечер. Може да се пробваш да им тропаш по стената /току виж му спадне на тъпака  Laughing/, да им се скараш, но като цяло и за съжаление нормалните хора нямат никакви опции за реакция/защита срещу простащината. 

# 457
Щом сте жилището си е ваше-аз лично бих инвестирала в най-дебелата изолация на тази стена , която ви е обща.
Защото щом го дават под наем не се знае дали следващите няма да са още по-зле, примерно пияници и купонджии.
А тия щом си позволяват да крещят така, едва ли ще се трогнат от забележки.
Друг вариант е всеки път като се развихрят, но в забранените часове да звъните в полицията като им казвате че се притеснявате да няма някакво домашно насилие или нещо да се бият (защото за другото ще ви се изсмеят).

# 458
  • с трима мъже :)
Моят въпрос беше: какво казвате на децата (ако, изобщо, нещо обяснявате)? Синът ми е достатъчно голям и няма какво да му обяснявам, той си е наясно, въпросът е, че има неудобство пред детето.
А малкият ми син е огън и думата "секс" е като магнит за него. Всичките й спрежения будят любопитството му. И всичко коментира, даже и целувките по ТВ. При цялото крещене, което се развихри онзи ден, той би се смял и изкоментирал с удоволствие, за да ме постави мен в кофти ситуация Simple Smile.

Как постъпвате, когато в стаята ви има ваш родител, брат, сестра, роднини, приятели...все някой ви идва на гости, понякога ...  newsm78

# 459
  • Бургас
Обръщаш го на майтап. Какво друго да направиш. Може да се съберете цялото семейство и дружно да им блъскате и пъшкате на стената. Може те да се почувстват по-неудобно от теб  Laughing

Сестра ми има подобни съседи - млада двойка. Девойката е някаква истеричка, която само реве и се тръшка за нещо. Даже разговорите им чува, защото и те са на една стена. Като започнат с истериите, сестра ми им блъска по стената и им крещи, че тук не е психодиспансер.

# 460
  • ...на безопасно
Бре...като студентка по квартирите все съм била със сума съквартиранти, ама такива случаи не помня. То, може би и затова сме се научили да стискаме одеалото със зъби мълчешката....Все сме се съобразявали едни с други.
Ама и по панели все живея и до днес, а на такива крещящи не съм случвала.
Не мога да дам адекватен съвет.
Но ако ми прикипи и то заради детето, ще ги хвана "на къс пас" тея и ще ги насоля директно....

# 461
  • София /Абсурдистан
У нас сме направили много яка изолация с минерална вата и други неща на стените, подовете, таваните. Иначе няма оправия. Има и вторичен ефект - като топлоизолация. Беше направено по повод чалгарски изцепки, помогна.

# 462
  • Бургас
Винаги съм се чудила доколко тази изолация помага. Ако отгоре бяга дете или се пуска силна музика или се суркат столове по теракота наистина ли няма да се чува  Rolling Eyes. Ние правихме окачени тавани и сега съжалявам, че не сложихме изолация /не, че при такъв мащабен ремонт имахме пари за нея/. Сега за да сложа изолация трябва да си разбия окачения таван.

# 463
  • София /Абсурдистан
Помага до голяма степен, но трябва да е сложена навсякъде. И да се редуват на пластове различни материали.Ние ползвахме най-обикновени материали, професионалните изолации за студиа са много скъпи наистина.По неволя изучих всичко за изолациите. Много силните шумове се чуват като отдалече някак си, а по-слабите не се чуват вече. По едно време бях луднала от чалги и от селянии... Сега чалгарите се изнесоха, а шумоизолацията действа като топлоизолация.

# 464
  • Бургас
Помага до голяма степен, но трябва да е сложена навсякъде.
Т.е и по стените? Егати, да се вкарваш в луди харчове заради няколко тъпи селяндури, които не са научени на елементарно възпитание и съобразителност. С кеф да ги пребиеш.

Общи условия

Активация на акаунт