Шумни съседи

• 130 520
  • 537
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Моя опит със съседите също е неприятен. Преди живеех в 17 етажен блок, с по 8 апартамента на етаж. На моя етаж съседите бяха ОК, но под и над нас - ужасни. Тези под нас - непрестанна чалга до дупка. След забележка музиката се намаляваше, но не и разговорите между тях.
Над нас - нито приемаха, нито предаваха. Вратата не я отварят, а от вътре само закани. Викал съм полиция - ефект нулев. Първо идват у нас да проверят какво се случва, а след това се качваха при тях. Резултатът след това - купонджиите слизаха на нашия етаж и за назидание на виновните съседи, които не търпят шумовете им, спираха тока на целия етаж.
Домоуправител, полиция, разговори -- срещу дебилщината лек трудно се намира.

Преместих се в по-малка кооперация, 5 етажна, в уж скъп квартал. Коренна разлика от към шумове, хора и поддръжка. Единствено комшията отгоре, се хили много силно, особено към 12 ч. вечерта, но това дори не мога да приема за дразнещо Simple Smile

В момента живея в 7 етажен блок, по 3 апартамента на етаж. Кварталът - ако може да се категоризира, от по-евтините, където не живеят разни величия и богаташи. Шум - на максимум. Почти във всеки апартамент има куче - включително и ние, което е и причината да живеем на това място. Съседите - е, освен чалга са фенове и на други музикални стилове. Едната дори си и попява на терасата, за което получава освирквания  newsm78   Изолация да правим почти няма смисъл, тъй като вибрациите от уредбите се усещат, дори да не се чува звук.
С домоуправителя дори нямам намерение да говоря, тъй като е баба, а основния дразнител е внукът й. Не съм викал полиция, нямам и намерение, защото оправия няма.

Успех в опитите за намиране на тишина и спокойствие. Аз лично продължавам да се надявам на по-добри времена  Sunglasses

# 481
Бате Иво, вариантите са полиция, жалби и съюз с други недоволни съседи, за да взимате мерки заедно. Кофти е, когато домоуправител не е активна личност и няма глас в цялата работа

# 482
Тапите за уши ще са до време, защото чакаме бебе, като се роди просто не ни виждам как ще я караме #2gunfire
l:
Ами съседите Ви ще си слагат тапи за уши, понеже  бебето ще И реве, с което ще ги притеснява!  Wink
А като правихте ремонт, в очакване на наследник защо не направихте и звукоизолация?
"Няма добри съседи, има дебели (шумоизолирани) стени!"  Peace

# 483

Ами съседите Ви ще си слагат тапи за уши, понеже  бебето ще И реве, с което ще ги притеснява!  Wink
А като правихте ремонт, в очакване на наследник защо не направихте и звукоизолация?
"Няма добри съседи, има дебели (шумоизолирани) стени!"  Peace

Добре , че имам търпеливи съседи...  Кашлям повече от шумно....Вече 10 дни и през нощта и сутринта от рано... Вече ме е срам от хората...  Embarassed  от нищо не минава....  Embarassed

# 484
маманет,
Вие кашляте 10 дена, какво общо има с бебе, ревящо?
ПП Яжте мед, ама само мед, евентуално и лимони, и кашлицата ще изчезне.  Hug

# 485
Кашлянето също е дразнещ шум не по малко от всеки друг. Особено вечер когато всичко е тихо.  Embarassed
----------
От вчера пия домашен сироп -  лимон, мед, джинджифил и канела.
 Хайде дано, от това ме спре...  Peace

Препиках чай  вече ...  особено като легна, докато се затопля  правя една серия докато сълзи не ми тръгнат и сутрин също със събуждането... 
 newsm78 Да не ме е хванал магарешки грип   Laughing   доста инатлива  и упорита кашлица...   ooooh!

# 486
  • с трима мъже :)
Най-бавно минава кашлица  Sad

# 487
Дразнещия съседски шум е този, който комшиите вдигат съзнателно , без да се съобразят с правото на спокойствие на околните. За бебе няма как да се сърди човек.

# 488
Дразнещия съседски шум е този, който комшиите вдигат съзнателно , без да се съобразят с правото на спокойствие на околните. За бебе няма как да се сърди човек.
Тук не мога да се съглася. Защото обикновено съседите, които вдигат шум не съзнават, че пречат на околните. Пример - деца, които скачат от дивана и тичат набивайки пети без значение по кое време на деня, това когато е от 10 сутринта до 00ч през нощта няма как да не дразни, но аз съм сигурна, че родителите изобщо не им прави впечатление подобно нещо, просто защото не им пука за съседите.
А на мен за ревящо болно дете/еднократно естествено/, са ми тропали на стената, като че ли мога да направя нещо повече, от това което правя.
Изобщо всичко си е до човек. Винаги съм се съобразявала с комшиите, детето е научено да се съобразява, но за съжаление не получавам същото отсреща.

# 489
  • Бургас
Дразнещия съседски шум е този, който комшиите вдигат съзнателно
Да бе, щото съседа като си сурне столовете по теракота, не чува оглушителното стържене /което се чува между другото през два етажа/. Естествено има всякакви дебили, но някои просто нямат намерение да си усложняват живота /като например да си сложат гумени лепенки на краката на столовете/ заради някакви си там съседи.
Относно децата - много зависи на каква възраст са. Неприятно е, когато плаче бебе, но какво може да направят родителите за това. Надали и на тях им е много гот, че детето им се дере вместо да спи блажено. Друг е въпроса, когато съседите си отглеждат някое 5-6 годишно лигаве, което вдига посред нощите блока на главата си, защото е решило да скача от диваните, да рита топка или да търкаля разни шумни играчки по пода.

# 490
Здравейте и от мен! За зла беда разбрах за съществуването на тази тема  LaughingКато всички вас изпитвам нещо като ярост и отчаяние едновременно. Накратко- живеем в собствено жилище от 16 години. Над нас живееше сладка бабка, но се разболя, залежа и забележете дойде да я глада внукът !!! и. Това го разбрахме, защото започнаха едни безкрайни купони до към 3.30 е бил най дългият, средно до към 1.00 часа, минимум 2-3 пъти седмично. Бабата отиде в старчески дом, а внукът остана. Говорим за сравнително зрял мъж около 30 годишен. Проблемът му освен алкохола е и агресивността, постоянно тормозеше баба си, само вербално/ надявам се/, но такова нещо като отношение никога, ама никога не съм чувала. Шумът е нетърпим, плакала съм от отчаяние. При тях ходихме 3 пъти да се разберем като бели хора, младежът налетя на бой, ходихме при домоуправителя, който каза, че го е страх. Следващото което направих е да се обадя в полицията / 112. Звъняла съм 4 пъти, нито веднъж не дойдоха, звъняла съм и на 112 и диспечерката ме посъветва да се обадя направо в Второ РПУ - Варна, което е на около 500 метра от блока ни. Дежурният ми каза, че сигналите са получени, но няма да дойдат, защото нямат хора!!!. Ходих на място, кварталния каза, че трябва полицията да дойде, за да удостоверят, че наистина има шум. Е, как да стане като не искат? Не ми прие жалбата. Моя грешка, че не настоях- няма начин да не ми вземат жалбата. И така до сега... Сега съм се насочила към Общински горещ телефон за нарушаване на разпоредбите на Община Варна, не пише колко е "горещ", може би от 9-17 часа. Обаче взех да се замислям дали няма начин по частен път да го съдя, да започна дело срещу него или нещо  без държавата - тя достатъчно НЕ ми помогна. Някоя от вас, ако е грамотна юридичеки да ме упъти, преди да се изложа пред някой адвокат. Да допълня, че агресивния тип е внук на собственичката, не е собственик.

# 491
Шумът е нетърпим,
Сега съм се насочила към
РЗИ Варна  Peace
Те са институцията, измерваща шум....
http://www.rzi-varna.com/forum/viewtopic.php?t=708

# 492
Шумът е нетърпим,
Сега съм се насочила към
РЗИ Варна  Peace
Те са институцията, измерваща шум....
http://www.rzi-varna.com/forum/viewtopic.php?t=708

Това съм го чела и мислила, но ако купона не се състои, в рамките на 24 часа? А РЗИ дали ще дойдат в 12 часа през нощта? Те полицаите не дойдоха, силно се съмнявам РЗИ да дойдат, дано ме опровергаят. Още утре ще попитам в РЗИ, в сайтовете на други градове четох че услугата се заплаща. Но какво следва, когато установят шум, с документа който ще ми удостовери шум тръгвам пак към кварталния, може би?

# 493
Но какво следва, когато установят шум, с документа който ще ми удостовери шум тръгвам пак към кварталния, може би?
РЗИ предприемат административни мерки (АУАН).
(санкции: http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2% … .128128_at.5.html

От полицията без такъв констативен протокол даже и да напишат АУАН,
то наказанието по НП ще "падне" в съда.
(Не може да се докаже нарушаване на обществения ред.)

# 494
Как така полицията няма да дойдат, звъниш им 2-3-5 пъти  #2gunfire нямам думи. Иначе на нас ни е вземал жалбата кварталният и нищо не е искал, откъде накъде  #Cussing out връщай се при него, нали трябва после да доказваш, че си предприела мерките, които са предвидени в закона 1. полиция 2. кварталния

Общи условия

Активация на акаунт