Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 517
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • Атлантис, Галактика Пегас
Ibrahim, благодаря за инфо което даваш, но бих искала да те помоля да пишеш с малко уважение към Хюррем, това Сашка- Хюрем, е направо дразнещо, извинявай разбира се за по рязък тон. Но първо което мога да кажа че не е изяснено на 100 % дали тя се казвала Александра или Анастасия. Аз съм склонна към второто име то е по близо за руснаци, украинци, отколокото Александра. Освен това обръщение Сашка е мъжко. За жени се употребява Шура, Шурочка.  Peace

# 361
Хюрем не е ли ходила до Мека. Аз знам, че така е поискала от султана да я освободи от робство- за да отиде на поклонение и после като се върнала вече свободна и той я повикал на усамотение- йок не можело, без да са законни съпрузи. Това и сценаристката го беше разказала- имаше го преведено някъде назад.

# 362
Корделия, не му връзвай на Ибрахим, сигурно просто не му допада образа на Хюррем от сериала, а не че това е представата му за Роксолана (между двете има разлика). Peace
Ибрахим,  smile3501 имаш завидни исторически познания, явно владееш турския език изключително добре, а освен това и показваш Шерлокхолмски способности  smile3530  ...  Joy

# 363
Корделия, не му връзвай на Ибрахим, сигурно просто не му допада образа на Хюррем от сериала, а, не че това е представата му за Роксолана (между двете има разлика). Peace
Ибрахимsmile3501 имаш завидни исторически познания, явно владееш турския език изключително добре, а освен това и показваш Шерлокхолмски способности  smile3530  ...  Joy
Ох, на мен образа от сериала не ми допада, нито образа от книга Харем. Но всяка историческа личност има право на поне малко уважение.  Naughty Peace Mr. Green

# 364
Започвам да си мисля, че в древността и средновековието любовта между мъжете е била широко разпространена. Може пък да има някакво обяснение. В прекрасния английски сериал Фолти таурс казваха, че гърците са го измислили. Всъщност би ми било много интересно да видя страстна целувка между султана и Ибрахим. Това сигурно ще влуди мнозина.

# 365
Ибрахим, пишеш изключително интересни и пикантни "нещица"  Party Има ли начин, обаче да ги пишеш на КИРИЛИЦА, защото тази шльокавица ми "бърка в червата"  Praynig Hug

# 366
Ibrahim, благодаря за инфо което даваш, но бих искала да те помоля да пишеш с малко уважение към Хюррем, това Сашка- Хюрем, е направо дразнещо, извинявай разбира се за по рязък тон. Но първо което мога да кажа че не е изяснено на 100 % дали тя се казвала Александра или Анастасия. Аз съм склонна към второто име то е по близо за руснаци, украинци, отколокото Александра. Освен това обръщение Сашка е мъжко. За жени се употребява Шура, Шурочка.  Peace
Moite izvineniq ako sam zasegnal nqkoy ,no na balgarski Aleksandra -Sa6ka(galyovno),Anastasiq-Siyka(galyovno),neznam na ruski ili ukrainski koe e pravilno... #Crazy #Crazy #Crazy.Izhojdam ot prezumciqta 4e v oficialnite dokumenti t.nar.Hurrem Sultan se kazva Aleksandra Lisowska.I tova 4e nari4am Hurrem Sa6ka nevijdam ni6to neuvajitelno. Peace Peace Peace

# 367
Лично аз за този исторически период и за тези личности приемам за достоверна книгата на Павло Загребелни- там историческите факти са проверени и героите са обективно описани- е не може без симпатии към славянката, но авторът описва какви и колко подробни проучвания е направил. За мен книгата Харем е булеварден роман.

# 368
За мен име Сашка не ми никак уважително, отделно напомня ми на онази певачка Сашка не знам й фамилията вулгарното същество.  Crossing Arms
А пък за съкратено от Анастасия -Сийка направо ме уби...  Thinking ooooh!

# 369
  • София
За мен име Сашка не ми никак уважително, отделно напомня ми на онази певачка Сашка не знам й фамилията вулгарното същество.  Crossing Arms
Васева, Васева. hahaha И на мен това ми е асоциацията... Grinning

Аааайде, без хомосексуални изпълнения в сериала, че... ooooh!

# 370
Лично аз за този исторически период и за тези личности приемам за достоверна книгата на Павло Загребелни- там историческите факти са проверени и героите са обективно описани- е не може без симпатии към славянката, но авторът описва какви и колко подробни проучвания е направил. За мен книгата Харем е булеварден роман.
newsm10  Авторът е австралиец (може би абориген  Mr. Green )  rotfImao rotfImbo
Колин Фалконър е роден през 1953 г. година близо до Саутенд, в онези дни рибарско селце в околностите на Лондон. Истинското му име е Колин Боулс. Амбицията му да стане професионален футболист през 1974 г. го отвежда в Австралия, където е нает от местен отбор. Преди да стане писател, работи като журналист на свободна практика. Под името Колин Фалконър (Фалконър е моминското име на съпругата му Хелън, която му вдъхва увереност да стане писател) от 1990 г. насетне е написал и издал редица съвременни трилъри, исторически романи и детски книги.
Е, не е бил абориген, ама... Joy

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 17:25 от peregrin

# 371
Хюрем не е ли ходила до Мека. Аз знам, че така е поискала от султана да я освободи от робство- за да отиде на поклонение и после като се върнала вече свободна и той я повикал на усамотение- йок не можело, без да са законни съпрузи. Това и сценаристката го беше разказала- имаше го преведено някъде назад.
6te opitam na kirilica- В Османската Империя е било забранено мюсюлмани да бъдат роби,научавайки това Хюррем приема исляма и принуждава СС да се ожени за нея.За Мека ,не ,не е ходила,или поне аз не откривам такова инфо.

# 372
Ибрахим, благодаря ти за това че мина на кирилица  bouquet  bouquet  bouquet
Като мюсулманка не може да е принудена да спи с СС, затова приема ислама с задна мисъл да се го накара да я обяви за Хасеки и съпруга.  Wink

# 373
  • Варна
Здравейте  Hug
Да питам още няма ли превод на 9 епизод  newsm78
Нямам търпение да го гледам епизода  bouquet

# 374
Joy Joy Joy Ами то тогавашните джариета и сегашните певачки нямат никаква разлика,песни ,танци ,мили погледи и хоп на върха...За Сийка ,защо се самоубиваш  newsm78,Анастасия-Анастасийка-Сийка  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт