Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 454
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Еми тоъ става Велик Везир 1523 г.

# 481
  • Varna
ПЕНДА, wavey
Рейс е титла- означава Адмирал на флот.

# 482
Делта   bouquet мерси, и аз така предположих, щото всите пирати все РЕИС  Grinning

същото ли е като   Kaptan-ı Derya   и за това пише, че е Адмирал на флота?

# 483
  • Русе, у дома
Момичета, а името на Матракчъ значи ли нещо? Спомням си, че в един от БГ филми (ако не се лъжа в "Златния век") имаше един образ с това име, Васил Михайлов беше артиста , който го играеше.  Беше нещо като майстор, архитект, строител, Уста, той беше построил "Кръглата църква" в Преслав. Беше също доста приближен на царя, твърде голямо съвпадение ми се струва... някои спомня ли си подробности...  newsm78

# 484
Момичета, а името на Матракчъ значи ли нещо? Спомням си, че в един от БГ филми (ако не се лъжа в "Златния век") имаше един образ с това име, Васил Михайлов беше артиста , който го играеше.  Беше нещо като майстор, архитект, строител, Уста, той беше построил "Кръглата църква" в Преслав. Беше също доста приближен на царя, твърде голямо съвпадение ми се струва... някои спомня ли си подробности...  newsm78

Човек, който игрлае матрак. В предишните страници беше обяснено за "матрак" - бой с дървени тояги и щитове.

# 485
Матракчъ е прозвището му, нали е най-добрият играч на  матрак

а това е самият  Matrakçı Nasuh както се оказва, с реален прототип
или през  преводача

Оказва се, че и той е 'девширме', от Босна.. интересна личност  Peace

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 00:58 от пенда

# 486
  • София

Сладури са тук, обаче! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 487
  • до най слънчевия бряг
Не знам колко неща ще научим от филма ,но от вашите обяснения , раскази и препратки , всеки ден научавам по нещо ново   -благодарности  на всички newsm51  newsm51  newsm51

Благодаря и на многобройния интернационален екип ,който прави така ,че сериите да стигнат до нас с превод

Мисля ,че с времето  Хюрем ще осъзнае  ,че с това поведение не печели привърженици ,а само закрилата на султана не стига ,защото когато е на поход ,тя е сама
 Ще се промени и ще стане по уравновесена но пък и по подмолна и по изобретателна в постигането на целите си

# 488
   /   14 Mart 2011 Pazartesi

"Ali Paşa" rahat durmadı

'Muhteşem Yüzyıl'ın Kanuni'si Halit Ergenç'le eşi Bergüzer Korel önceki gün bir yaşındaki oğulları Ali'yle Rumeli Hisarı'nda kahvaltı yaptı.

Diş çıkarttığı için huysuzlanan Ali'yi susturmak için çok uğraşan Korel, başarılı olamayınca eşi Ergenç'i yanına çağırdı. Oğluna "Paşam" diye hitap eden Ergenç de Ali'yi susturamayınca, bebek arabasına bindirerek bakıcısına emanet ettiler. Çift kahvaltısına devam ederken, bakıcı çocuğu sahilde gezdirdi.

# 489
Мисля ,че с времето  Хюрем ще осъзнае  ,че с това поведение не печели привърженици ,а само закрилата на султана не стига ,защото когато е на поход ,тя е сама

а и още една "трагедия" и предстои - ще роди момиче  ooooh!  мисля че това ще я срине  Outta Joint

Miki, Ani Hug Hug  голям сладкиш е Али паша  Laughing Heart Eyes

# 490
  • Атлантис, Галактика Пегас
Отново ще повторя думите си, Ибрахим е този който започна войната. За мен той е мижитурка, страхливец и нищожество за да воюваш с жена и то в подчинено положение... под достоинство мъжко.  Peace Абе няма смелост да се изправи и защити любовта си... иначе на подчинени може да крещи и да ги хваща за гушите.. Айде, моля, моля...  мижитурка  Naughty
И каквото и да покажат в сериала, на 1000000000% процента съм убедена в липса на обич от него към Хатидже, само интерес.
А пък демонизиране на образа на Хюррем вече ме досади, то не бяха крясъци, то не бяха истерии магии и прочее глупости.  ooooh!
Е да, явно няма да покажат интелекта с който превлече тя Сулейман, ведрия й характер, способност към езици, поезия и политика....
както  и да е...
да гледаме и си вадим изводи.
Да съгласен съм ,че образът на Александра е демонизиран,но това е така защото тя все още е Александра,т.е. не е още култивирана за да стане Хюррем.Та тя е още дете ,още повече джарие (робиня),за какъв интелект става въпрос,целта на сценаристите е да покажат,според мен, как Харемът възпитавал,как там робините се превръщали в изискани дами.Мисля ,че със следващите епизоди ще покажат интелекта на Хюррем…А сега Александра крещи ,но само в сериала,бъди сигурна ,че на истинската Хюррем никой не би позволил да изпада в такива изстерии,на мига Валиде султан щеше да я постави на мястото и…морето около Истанбул е погълнало доста джариета.
А относно Ибрахим грешиш…а грешката на Ибрахим е ,че не взимал доста на сериозно Хюррем,което ще му коства главата по-късно.Но така е и най-великите понякога грешат.

Може и да греша за Ибрахим, но мен подобно поведение на мъж отваращава. Защото е не достойно да мачкаш слаби и да пълзиш пред силни.  Peace
А за Хюррем знаем от история че е била природно интелегентна, схватлива с остър и бистър ум. Тук ни я поднасят като капризна патка с куп непокрити амбиции. Това е дразнещо и разочароващо.
Подобен образ не би могъл да задържи един Мъж. А СС е бил достоен Мъж. Wink

# 491
ПЕНДА, wavey
Рейс е титла- означава Адмирал на флот.
чак адмирал-не  Heart Eyes Heart Eyes
капитан на малък кораб,председател,началник,лидер,вожд http://www.dictionary.gen.tr/sozluk/tr2bg/

bouquet  bouquet  bouquet
добро слънчево утро

Diş çıkarttığı için huysuzlanan Ali'yi susturmak için çok uğraşan Korel, başarılı olamayınca eşi Ergenç'i yanına çağırdı. Oğluna "Paşam" diye hitap eden Ergenç de Ali'yi susturamayınca, bebek arabasına bindirerek bakıcısına emanet ettiler. Çift kahvaltısına devam ederken, bakıcı çocuğu sahilde gezdirdi.
Понеже изкарвал зъби,Али бил неспокоен и Корел неуспешно се опитвала да го успокои,тогава вика Ергенч при себе си.И Ергенч,който се обръща към сина си с "пашам",като не можа да го успокои,слагайки го в количката го повериха на гледачката.Докато двойката закусваше,гледачката разхожда детето по крайбрежието.
това е от поста на Miki23

# 492
Благодаря на Емел, Ибрахим, Алейна, Емели и Стерео за всички преводи и разяснения в темата newsm51  love001 Ако съм пропуснала някой, моля да ме извини  Embarassed не е нарочно  Hug

Благодаря и на всички, които се включиха с коментари и информация
   bouquet Heart Eyes

Пожелавам на всички една прекрасна седмица и ви призовавам да поканим слънцето в мислите си и в сърцето си   Nature Sunny

# 493
Сърдечни благодарности на екипа за поредния преведен епизод!  newsm51
Поздравления  и към създателите и всички участници в тази интересна и интелигентно списвана тема!  smile3501

# 494

Görümceler alışverişte
'MUHTEŞEM Yüzyıl' dizisinin oyuncularından Nur Aysan ve Selma Ergeç, Nişantaşı'ndaki City'sde görüntülendi.

Alışveriş ve kahve keyfi yapan ikili, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Dizide gelin-görümce olan Nur Aysan (Mahidevran Sultan) ile Selma Ergeç (Hatice Sultan), gazetecilerin Muhteşem Yüzyıl'la ilgili sorularına yanıt vermeden otomobillerine binerek alışveriş merkezinden ayrıldı.

Emin BABACAN/14 Mart 2011 Pazartesi

Общи условия

Активация на акаунт