Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 400
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
# 556
  • В тъмната гора.
..разбирам фаворизирането ви на Хюррем,но коя е Хюррем,една от всичките наложници на Султана,впоследствие съпруга и това е .Хюррем не е Елизабет I,не е Катерина Медичи,не е Жана Д'Арк.Никой не може да отрече ,че Хюррем Султан остава в историята като съпругата на Султан Сюлейман,жена която по един или друг начин го е манипулирала.Което пък показва ,че Сюлейман не е бил ,чак толкова "Великолепен" колкото на турците им се иска.Някаде ,прочетох в постовете ,че тя му остава предана,ако е искала можела да премахне Сюлейман и т.н.,не не можела ,защото и самата Хюррем е знаела ,че без Сюлейман е никоя.

Много добре написано, много...Поздравления.

# 557
  • Атлантис, Галактика Пегас
Аз пак ще повторя, да оставиш следа в мъжки свят когато си безправно същество е великолепно постижение и не ми сравнявайте Хюррем с Катерина Медичи или Екатерина и Елизабет, те са били царствени особи с права и задължения. За Жанна Д,арк ще кажа да смело момиче, но завърши уви на ешафода, отново заради това че живеела в мъжки свят обкръжена от завистливи мъже.  Peace
Хюррем остави ярка следа на единствена съпруга на Сулейман Великолепни жена която го е замествала по време на походи му, това го има в исторически данни, дори в прословутото уики.  Mr. Green
От мен приятно гледане до вечера, ще ви чета сутринта.   bouquet
Някои хора уви работят и нощем.  Rolling Eyes Wink

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 17:44 от Kordelia

# 558

разбирам фаворизирането ви на Хюррем,но коя е Хюррем,една от всичките наложници на Султана,впоследствие съпруга и това е .Хюррем не е Елизабет I,не е Катерина Медичи,не е Жана Д'Арк.Никой не може да отрече ,че Хюррем Султан остава в историята като съпругата на Султан Сюлейман,жена която по един или друг начин го е манипулирала.Което пък показва ,че Сюлейман не е бил ,чак толкова "Великолепен" колкото на турците им се иска.Някаде ,прочетох в постовете ,че тя му остава предана,ако е искала можела да премахне Сюлейман и т.н.,не не можела ,заштото и самта Хюррем е знаела ,че без Сюлейман е никоя.

Ама коя е тая Хюрем, бе? Едно нищо и никакво руск кьоле! Нали така я нарече Махи?

За турците Сюлейман е преди всичко Кануни / Законотвореца. Че не е чак толкова великолепен, не е, нали с това нарицателно Западният свят свързва името му.

И за какво изобщо дават този харем? Хюрем някаква там и разни други се пречкат на великите мъже насам-натам. Да наблегнат на законотворството и битките и ще гледаме един изящен военен екшън.

"Eyvallah", Ibrahim за поста ти! Нямам друго какво да кажа...

# 559
  • София
Здравейте!

Корделия, някои от нас, макар и да не са на работа, имат работа и след работа.  Laughing Приятно дежурство ти желая. И аз едва ли ще мога да приключа до започването на сериала и сигурно ще го гледам чак уикенда.

Разбирам жаждата ви за знания, но защо не се абстрахирате от историческите факти и от книгите, които сте чели, а не се наслаждавате на великолепното изпълнение на актьорите? Мразите или ненавиждате този или онзи, ами ... няма смисъл. Сценаристката се опитва да направи образите интересни за целевата група, за която е предназначен сериалът. И успява.
Спорите ожесточено, хабите много емоции. След един натоварващ ден поне на мен ми се ще да вляза във форума и да релаксирам ... но в много от случаите темата ми действа натоварващо. Някои ще кажат: "Ами тогава ходи да си четеш в котешката тема" и може би ще имат право... Laughing

Мишел, подписът ти е страхотен. Това е и моят любим.

# 560

Lilims, тази снимка наистина е много красива!
Приятна вечер, пълна с емоции от любимия филм!  Peace

# 561
# 562
  • В тъмната гора.

Мишел, подписът ти е страхотен. Това е и моят любим.

Благодаря имаме еднакъв вкус.  Hug
Тези дни ще гледам да измайсторя и на теб един подпис, да се наслаждаваме по-често на физиономийката му.

# 563
Хюррем остави ярка следа на единствена съпруга на Сулейман Великолепни жена която го е замествала по време на походи му, това го има в исторически данни, дори в прословутото уики.  Mr. Green
Да не бъркаш Хюррем с Кюсем Султан...посочи ми тези исторически данни ,че и на мен ми стана интересно.Между другото Хюррем ,наистина е първата жена на Султан която е била робиня,нейните предшественички винаги са били от "благородно" потекло,в това също е първа  hahaha hahaha hahaha.

# 564
ПРИВЕТ Hug
АЗ СЪМ СТРОЕНА И ГОТОВА ЗА ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ УДОВОЛСТВИЕ И ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ С ЛЮБИМ СЕРИАЛ Grinning
По миналата седмица озета бе по къс Thinking дано и тази вечер е така  Heart Eyes

# 565
добър вечер момичета  Hug аз се настаних пред телевизора приятно гледане Hug

# 566
  • София
Засядам и чакам да почват да качват частите. Flutter

# 567
Засядам и чакам да почват да качват частите. Flutter

Тинче Hug Hug Hug

# 568
На мен ми хареса СУЛТАНА този път с поведението си!

# 569
Добър вечер....
Миналата седмица ни лишиха от серия, но сега се радвам, че отново сме заедно пред мониторите. Mr. Green

Още в първите серии бях открила линк, от който може да се гледа филма с чудесно качество.И ще помоля Ани   bouquet да го помести в начална страница, за да е достъпен за всеки...

http://www.canlitvizle.tc/seyret/79/Show-Turk-Tv.html

Приятно гледане на всички ни и мноого емоци...

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 21:35 от Amely

Общи условия

Активация на акаунт