Отговори
# 75
Зехтина има наистина много добър ефект. Аз мажех Маги като бебе с преварен екстра вържин, защото тя имаше много суха кожа. Сменихме много мазила, а аз се обривах от всички докато я мажех, тогава прочетох във форума за зехтина и минах на него.

# 76
сори изключих за кирилицата Sad

ето пак поста ама нормален  Laughing

--------------

Здравейте и от мен,

Да се запиша и аз... и аз съм през август....

Тези дни бях на ехо и ми казаха, че сега не можело в 16-та седмица да се види пола, можело 12-13 и после 20-22 на 3-4 D?!?!?!? Някакво инфо имате ли по темата?

Иначе улучих срийнинг само за 28 лв в Майчин дом София, казаха, че временно е намален и от 07/03/2011 става пак 48 лв.

Между другото говорих с познат гинеколог, който ми каза, че гуруто на феталната морфология, чиято клиника била в Англия, гледал само на 2D, понеже се виждало в дълбочина (мозък, сърце, т.н.), докато 3 и 4 D давали само повърхностен образ (дефекти по кожата)...
---------------------

относно поста за мазането със зехтин:

Преди време бях чела една книга на Дийпак Чопра за аюрведа и там се препоръчваше (по принцип не специално за бременни, но си мисля, че и за нас би било хубаво)  всяка сутрин лек фрикционен масаж 5-10 мин със сусамово масло или зехтин за готвене... специално прочетох няколко пъти понеже си мислех, че трябва да е екстра върджин.... ама не....

Сега се сещам, че преди време като си правех този масаж, си бях купила и силиконови вендузи....  лесни са за манипулации...

NBM, мерси за инфото...

# 77
  • Sofia
Добро утро!
То за мен не е добро, че от СОТ-а ме вдигнаха в 5, пак са разбили магазина, в който работя  #2gunfire
Аман вече от тая престъпност, всеки месец взеха да влизат #Cussing out
Нищо не са взели, то няма даже какво да се краде там, освен някои дреболии, само дето ми разбиха съня. Поне ми се разминаха 3-те часа писане на протоколи и обяснения в полицията.

Иначе относно зехтините - имаме ли някоя мама от Испания или някой запознат, че ме интересува ако някой знае какви видове ползват в чужбина. Аз от известно време ползвам само зехтин вкъщи (олио мнооого рядко, само ако в някой кекс трябва да сипя) и за готвене купувам Помас, а за салати есктра върджин, нали така трябва? Има ли други видове зехтин, който става за готвене или е само тип Помас?

# 78
  • Пловдив
Добро утрооо!
Привет и на новите момичета!
NBM, много неприятна случка.
Дани вече няма Т, но нослето му е много запушено. Цяла нощ похъркваше като мече. Най-вероятно утре и вторник ще се гледкаме в къщи, че в четвъртък им е тържеството за мама в яслата и много ми се иска да е здравичък.
iagudka, това за седмиците и пола ми се вижда малко несериозно. Как в 12г.с ще се види, а в 16г.с - не  newsm78?! Всички замервания на плода се правят на 2D, а 3-4D-то се пуска най-вече заради бъдещите родители - да се види личицето, на кой прилича (това в кръга на шегата Wink). Поне аз като съм ходила е така - измерват бебчето и после си го гледкаме в по-реален образ.
Момичета, аз още не съм почнала да се мажа с нищо по-специално. Ползвам си мазилата, с които по принцип си се мажа. Предният път не се нацепих, надявам се и сега да ми се размине. Все си мисля, че е до тип кожа. Мазането помага най-вече за преодоляването на неприятния сърбеж от разтягането на кожата. Със зехтин не съм се мазала, ползвала съм олиото на Хип, но сега си мисля, че няма да е много удачно - в предвид летните жеги и затоплящия ефект на олиото.

Ох, спирам се, че голям ферман изписах  Laughing. Пожелавам ви една хубава неделна сутрин!

# 79
  • Plovdiv
Добро утро и от мен коремчета,аз пък вчера си купих бадемово масло да мажа тумбачето,като малка ме мажеха при изгаряния от слънцето и действаше добре,а в аптеката също ми казаха за зехтина,така че и аз ще го пробвам.Утре съм на ЖК и много се вълнувам иска ми се да разбера пола вече,все пак съм в 18г.с. и мъжо този път ще присъства и ще му видя реакцията.

# 80
Добро утро Simple Smile

Привет на новите мами   bouquet

Аз засега се мажа с бебешко олио, то си е достатъчно мазно, и се надявам да има ефект..... Миризмата на зехтин и нормално олио ми идва малко неприятна напоследък  Sick .... ама какво да се прави - хормони Simple Smile

Хубава неделя на всички!

# 81
Добро утро и от мен. Пожелавам ви на всички лека бременност!! Последно бях на преглед в средата на февруари /13 гс/ и лекаря малко ме наплаши че съм с ниска плацента Cry има ли мами с проблем като мен? Иначе за пола чак в 20-23 седмица щял да се види, не е ли малко късно наистина  Thinking Да ви питам тези всичките изследвания дето трябва да се правят в началото мен чак в края на март/19-20 гс/ ме вика да ги правя и пак ми се вижда малко късно Rolling Eyes

# 82
Здравейте и от мен! Празниците приключват, но ние ще стоим в Пампорово до 9-ти:) така че ще имам още няколко дни почивка, макар че май с Ирина се уморявам повече, отколкото когато ходя на работа Embarassed
Аз се мажа с обикновено мляко за тяло, сегашното ми е на Ив Роше, иначе обикновено ползвам Нивеа. Миналият път в началото си бях купила Елансил против стрии, после олио на Юсерин, но много бързо свършиха и реших, че е важно все с нещо да се мажа, няма значение какво, само за да се омекотява кожата. Стрии нямам никакви все още, макар че напълнях с 15 кг за 4 месеца и отслабнах пак за толкова приблизително, надявам се този път да е с по-малко и отново да нямам.

# 83
Лелееее, момичета, какво правите - нямате наваксване!
Ние се завърнахме от ергенската почивка, изкарахме страхотен релакс, презаредихме се така да се каже!
Днес още не съм замислила какви да ги творим с малкия, но и времето е едно такова намусено... мислех еднодневна извънградска разходка да си заформим, но може и да отпадне, че ми е суденичко.
Приятна неделя на всички!  Peace

# 84
  • Sofia
лекаря малко ме наплаши че съм с ниска плацента Cry има ли мами с проблем като мен?

Не се притеснявай излишно, много жени започват бременността с ниска плацента, а после тя се вдига с уголемяването на матката. Предния път и аз бях с ниска плацента и бях намерила статистика, според която поне 20% от жените започват бремеността с ниска плацента, а само много малко от тях остават с такава до края. Проблем е, ако имаш плацента превия, която лежи върху канала, но при теб явно че не е такъв случая. При мен плацентата се вдигна значително и до края си беше станала нормална.
Важното е да се следи при прегледите как се движи плацентата, а междувременно ти бъди по-предпазлива, пази се, не вдигай тежко и си почивай  Peace

# 85
Добро утро на всички!

И на мен чак 20-22 г.с. за пола ми се вижда малко късно.... След 10 дена ще ида при един познат в Пловдив, той още не ме е гледал. Иначе за сега казват, че всичко е наред.

Сриинингът ще ми излезе на 10/03/011. На мен ми казаха, че трябва да се прави 16 г.с. и то едно от софийските светила... И пак той каза, че е рано за пола....

Само за инфо: една позната, която е раждала преди 20 г. точно на този тип изследване края на 3-ти месец, е имала завишени стойности и са искали да и правят аборт. Та е стигнала дори до комисия. И една от докторките се усетила, че изследването и е направено в началото на 4-ти месец и е нормално вече стойностите да бъдат завишени. И е оттървала кожата. Мога да ви кажа, че сега детето, което е на 19 г си е супер мадама и  всичко и е наред.

Мисълта ми е, че не трябва да се шашкаме.
Пак моят познат гинеколог, който е с дългогодишна практика каза, че докторите много злоупотребяват с тези изследвания, защото взимат %, както и с 3 и 4D-то. Каза, че имал случай някаква майка, която влезнала за раждане, я викали всеки месец на 3-4D.....

Относно маслата: аз ползвах преди на Икаров и бях доволна, имат бадемово, сусамово, има едно против стрии с пачули - мирише страхотно и имат и против целулит. В аптеките няма разфасовки по литър. Вариантът за поръчка е или през някой салон за масажи, или през тях, но не е ясно още дали ще са съгласни да доставят на частни лица.

Една приятелка, която роди миналата година, ми каза, че ползвала специален крем за мами и много и успокоявал чувствителните гърди....

Вие записахте ли се на училище за бременни? Гледате ли вече за легълца, колички и тем подобни?
Има ли някоя мама от Пловдив да разменим инфо?

Май се улях  newsm78

Лек ви ден   bouquet

# 86
здравейте мами. за тази тема със зехтина я бяхме коментирали в групата във фейсбука. и аз мисля да си купя скоро. казаха ми на мен че трябва да е екстра върджин , и за премахване на неприятната миризма се слага или ванилия, а който не обича има и друг вариант - изрязани на тънко лимонови , портокалови и кори от грейпфрут - кой каквото обича- хем има приятел цитрусов аромат , хем корите притежавали  полезни съставки , антиоксиданти , и за целулита боло добре. аз лично смятам да си сложа от портокал и лимон.

един съвет от мен - преди да нарежете корите от портокал , понеже аз мисля да взема само горния слой с белачката за картофи , изцедете си един плод да пийнете малко фреш , и да видите дали пуска боя, понеже аз съм попадала на боядисани портокали и целите ми ръце стават оранжеви от 2 плода което не е много добре, хем плодовете не са качествени , хем може да  да ви дразни на кожатаи да си похабите зехтина

# 87
също другия варинт който дискутираха , като невероятен лек срещу стрий беше свинска мас със ванилия, не не попива добре , и остава мазни следи , и не мирише добре, ама няма следа от раждане - който беше писал за това , всеки гарантираше с очите си е виждал как след раздането кожата е перфектна. но аз не мога да си представя нещо как лятото ще ми се стича таз мас по корема , и капки пот ...   Rolling Eyes  дано да съм била полезна

# 88
Здравейте.
Ще ми е приятно да ви чета и споделям.
Втора бременност карам с термин 31 август.

# 89
Аз имам въпрос към бъдещите майки с близнаци: коремът ли доста ли ви личи, защото моят вече е много добре оформен корем и докторът на последния преглед ми каза, че матката ми вече е до пъпа? Дали е нормално, притеснявам се, че може би близнаците ми растат доста бързо... Confused

Общи условия

Активация на акаунт